**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Hmm bunlar hemen lazım olmaz diye düşündüğüm için, hem belki doğumdan sonra hediyede gelebilir diye almayı düşünmedim ama kafamı kurcalıyor şimdide

evet bakalım yarın belli olucak kısmetse..Bugün üzerimde acayip bir depresyon hali var..sanki sürekli ağlamaklı gibiyim son günler gerçekten geçmek bilmiyoo

DOĞUM SANCILARININ ÖNEMİ
DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır) hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı ...sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

ben sureklı aglıyorum yedıım kafayı sanırım :119:

Gönülcüm facedeki fotoları gördüm de ne tatlı çocukun yaa
41 kere maşallah
sağol canım öyle tatlı azcıkdaha büyüsün yiyeyceğim onu
yok canım ya biir kere belden uyuşturdular direk o şekilde oldu zaten ağrı kesici yapıyorlar damar yolundan
bu arada kıslar son 2 günüm kaldı,çarşamba günü allah nasip ederse benim oğluşumda kucağımda olucak inş...
inş. canım

benim de arada oluyo sanki bıçakla kesiliyo gibii
yuh yani ne biçimmiş o da Allah sana yardım etsin bu arada hoşgeldin aramıza..
tekrar tebrikler canım sağlıkla büyüsün..
spinal tek doz oluyoo Allah korusun bi aksilik çıksa genel anestezi verilmek zorunda kalınıyo
bızım bebek odası hala kokuyo yaa aa sadece bana kokuyo benden baska kımse almıo kokuyu :111:
sen hassassın ondandır

tebrikler canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin..
yalnız hıçkırıklara boğdun resmen beni çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını
Allah bizlere de nasip eder inşallah az kaldı..
ömer serkana sağlık diliyorum öpüyorum

ben sureklı aglıyorum yedıım kafayı sanırım :119:
eybu, gem meğer yalnız değilmişim.dün neyse de bugün berbattım ben.
sağ ol canım, hoş bulduk.

Gem yalniz degilsin benimde gozyasim hic durmuyor canimda sıkkın zaten morgullerde gece gece salya sumuk etti beni zaten bizde biran once kavussak yavrularimizada bu guzel duygulari yasasak....

duygulanmamak elde degil teprikler..

bugün ben de öyle çok şeye zırladım kibebikimi de sıktım durduk yere.her şey her şey gerdi beni.hatta sular kesilecekmiş yarın sabah, 24 saat yokmuş.oturup bir de ona ağladım.perdeleri yıkıyorum halayıka yıka bitmediler bugün 11'den beri tam mesai çalışıyor makine.yarın bol bol dinlenir artık!

aynen..depresyon halindeyim..herşeyi dert ediyorum..sitem ediyorum..bi acayip olduk yahu :) havaların da etkisi var herhalde.Bişey yapamamak beni mahvediyo..Boş boş oturuyorum

Sana kolay gelsin canım , ama çok ta yorma kendini..Temizlik senden ve bebeğinden kıymetli değil..

taze anneler ve anne adayları

gögüslerim yara oldu... öneriniz var mı???

msllh cok gecmis olsun allah anali babali buyutmeyi nasip etsin...

sanada gecmisler olsun allah anali babali buyutsun

meme ucu yaraları - Meme Yarası - Sayfa 1 - Nurturia buna bir bakın kızlar. bir de susam yağı, en çok e vitamini içeren yağmış, aktardan minicik şişeye dünya para vermeyin, alın bir kavonoz tahin,üste çıkan yağ susam yağıdır. yanıklarda çok etkiliolduğunu yaşayarak gördüm,ne su topladı ne iz kaldı. hemoroit tedavisinde de kullanıldığını duymuştum.bu yüzden memede de işe yarar sanırım.

canım lansinoh iyi bi krem..
o yoksa bepanthene bile olur
her emzirmeden sonra biraz süt sıkıp sür memene anne sütü krem vazifesi de görüyor aynı zamanda.
yeni doğanlar emme reflexlerini tatmin için hep memede kalmak istiyolar.
nemden ve ıslaklıktan hassaslaşıyo gögüs uçları ve acıyo hatta yara oluyo.
açıkçası yalancı meme gibi kullanmak istiyolar sürekli çünkü yenidoğanların günlük 17 saatlik emme açlığı olduğunu söylüyor uzmanlar
Allah kolaylık versin canımm
aa bu arada emmeye başlamadan önce de bir miktar sütü etraflıca sür memene bi de en son bıraktığın memeden başla emzirmeye çünkü son süt denilen en besleyicisüt en arkadan geliyor..
tecrübem yok ama bunları uygulatıyoruz annelere bakalım kendimde de uygulayabilecek miyim?

Son düzenleme:
günaydın kızlaaarr
gemişe çok fala göz atamadım
ama gördüğüm adarıyla keramos,gnl84 ve mor güllller kavuşmuş bebişlerrine
allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin
ee yavaş yavaş sıra bizlere geliyo
ben de bugün nstye giricem yine
ama bizde tık yok,sadece geceleri uyumak çok zorlaştı
iki gündür doğru dürüst uyku yok bende

Günaydın anneler artık eskısı gıbı forumu takıp edemıyorum ama faceden takıpteyım kım ne yapmıs die Bu arada Esra Erolda dün gece bebişini epidural sezeryan ile dogurmuş 3,250 gr mış bebiş

canım tekrar gözünüz aydın,Allah sağlık ve mutluluğunuzu daim eylesin.

Doğum hikayem :

ah cnm ya salya sümük ağlattın beni ne güzel anlatmışsın,ben tam çeşmeleri açmış ağlarken yemek muhabbetinde koptum sonra tekrar ağlama moduna geçtim.Allah Serkan bebeğin bahtını açık eylesin.

Canım nemli bırakma, sütyen takma göğüs pedi kullan, bebeği emzirirken ağzını çok açmasını bekle ucundan emerse yaralar daha ağırlaşır, ucundan tutarsa burnunu sık, memeyi bıraktır tekrar tutmasını sağla, ben 8.ayımdan beri lansinoh krem kullandım çok işe yaradı..Almadıysan al muhakkak..Her gün banyo yap, banyo yapamazsan ılık suyla yıka..Saf zeytinyağı önerenler de var..Zamanla düzelecek, bebek emdikçe rayına oturacak, sabredeceksin biraz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…