Ben artık sadece klimanın altında uyuyabiliyorum. Tüm gece salon - yatak odası mekik dokuyorum
maşallah canım tebrikler...Kızlarrrrrr çok acil yazıp çıkıcam...
Oğlum mıy mıy.... 2 dk uyuyor kalkıyor :) az önce evimize geldik :)
22 temmuzu bekleyemedi... 21 Temmuz'da aniden patlayan suyumla doğum başladı...
Hemen sezeryana alındım, tek kelime ile "muhteşem bir duygu"....
Allah'ım herkese nasip et Amin....
Bundan önce hayatın bir anlamı yokmuş bunu anladım :) 51'le hamile kaldım, hastane çıkış kilom 50
Göbek kalmadı hiç.... oğlum 3.800 gr. 52 cm doğdu teyseleri :)))
Allah'ım herkesin evladını kendine bağışlasın inşallahhhhh Amin.....
Gözlerini açıyor, inceliyor.... inceliyor.... herkese tek tek bakıyor...
Rüyasında tekme atıyor, gülüyor...
Allah'ım sonsuz şükürler olsun sana ....
Daha sonra detaylı girip anlatacağım...
Koce peşimde yatağa gir dinlen diyip duruyor.....
Öpüyoruz hepinizi
dikkte alındı sağolasın...merhabalar herkese, oğluşum çarşamba günü doğdu, evimize geldik...doğumum sezeryanla oldu..eğer sezeryan olacak olan varsa birkaç tavsiyem olacak..bebeğinia yanınıza geldiğinde ilk yarım saat içinde mutlaka emzirin, sizden ağız sütü denen bol proteinli bir sıvı gelecektir zaten ama sonrasında sütünüz hemen gelmeyebilir. bu nedenle de yanınızda mutlaka süt sağma pompası hastaneye götürün..bi de sezeryan sonrasında size birşey yedirmeyecekler, bu nedenle de yanınızda mutlaka kayısı kompostosu yaparak götürün ve ondan bolca için..
ayrıca ister özel hastanede ister normal hastanede doğum yapın ama size yardım edecek ebe, hemşire vb. kişilere biraz para verin..sizinle çok daha fazla ilgilendiklerini göreceksiniz...
face den öğrendik tebriklerkıslaaarrr 40 sayfa geride kalmışım çünküüüü; 4 gündür bebeğimleyim
ege bebek geldiiiii...
sizi de merakta bırakmısımdır ama ev kalabalık bebem dünyaya alışmaya çalışıyor
tabiiii bizde ona...
ee neler anlatsam ki???
btavooo sana gerçekten yürekten alkışlıyorum seni maşallah..benim kayınvalide ve kayınpeder salı günü geleceklerdi onları almaya gittiğimiz için aynı gün doktor randevumuzu da aldık...
ancak pzt ni salıya bağlayan gece 3 bucuk civarı agrım oldu. regl agrısı gibiydi. 10 ar dk arayla 3 kez oldu sonra uyumusum... regl ağrısı gibi olunca yalancıdır dedim , ciddiye almadım.
sabah oldu. bu agrılar düzensiz aralıklarla tekrar etti. doktora gidene kadar 23 kez olmuştu.
doktor nst ye yolladı. 20 dklık cekimde tek sancı 80lerin üzerinde cıktı.
doktor muayeneye yolladı. ilk kez muayene oldum. ebe mıncıkladı. doktoru aradı ama bana bişi demedi. doktorunuz sizi bilgilendirecek dedi ve gönderdi.
doktorun odasına gittim ama ben hala ciddiye almıyorum. doğum agrılarını cok acı bekliorum çünkü
veee doktor amca: 2 cm açılman var sana yatış veriyorum dediiii neeeee
şok şok şokkkk
bu gece doğmazsa sabaha suni sancı veririz dedi...
kapıda kojam kayınvalide peder annem pek kalabalıkız napcaz derken, biz bi yemek yiyip gelelim sonra yatarız dedik...
yemeğe gittikaklımızı topladık... annem ve ben odamıza yerleştik. kojam ailesini eve bırakmaya gitti. malum yol 1 saat.
biz salı günü, ayın 20sinde 16.00 da yatış yaptık...
saati pek takip edemedim. sanırım haycan stres merak herşey vardı içinde...
dikkatimi dağıtmak için tv izledim. sancılarımı saydım.
sancılar 10 dk da bir oluyordu. biri az,diğeri daha yoğun...
sonra wc ye gittim o ne???nişan gelmiş. pembe pıhtı.
-alt muayeneden sonra günlük ped taktım. ebeler mıncıklayınca iki damla kal gelmişti-aklınızda olsun...
sonra bidaha yatağa döndüm. aslında odada yürüdüm hep çünkü yattıkca acıyı daha cok hiddettim. ama bu acı hala regl agrısı gibi. ağlatcak bağırtcak bi agrı değil...
sonra sanırım 21 gibi bacaklarım arasında bi sıcaklık... suyum geldi... ebe bi daha mıncıkladı. acılma ne kadar bana sölemedi
bua arada hiç bi yerde okumadım siz belki biliyorsunuzdur ama: su gelince vucutta ısı kaybı oluyormuş buda istemsiz titremeye yol acıyor. bacaklarım üsüyor gibi çok titredi. bilmediğim bi şeydi korktum ama normalmış
saat 22.00 gibi beni sancı odasına aldılar 4 kişiydik. biri isyan ediyordu vazgectim sezeryana alın diyeeee... sanırım ozaman korktum ama onu dinlemeye konsantre oldum...
sonra sancılar sıklastı once diş sıktık.sonra offff dedimm...anne dedimmm...Allah dedim... kurtar dedim...
dedim de dedim ama dayanılmayacak bi agrı değildi...
sonra ebe mıncıkladı...doktor geldi... artık bizim yapabileceğimiz bişey yok. sen doğuracaksın bebeğini dedi. sadece ıkın dedi...
acılma tam olmuş.
sanırım son 30-40 dk filmlerdeki gibi oluyor
kendime konsantre oldum.
ıkındım bağırdım ... suyum aktı... lağman verilmediği için başka şeylerde çıktı
ama ebeler rahatlattı. biz hep görüyoruz rahat ol. cıkar dedi...
azda mide suyu kustum.
buarada doğum olur diye az yediydim:)
sonra 00.00 a doğru beni masaya aldılar.sancı gelince ıkın dediler... bekle bekle bekle...
korkudan sancıda geri kaçtı... geç geldi...
4 ıkınmamda bebeğim cıkmıştı...
bebeği bana gösterip bakıma aldılar...
alt bölgeye yakın bi yerden iğne yaptılar hissetmedim ki iğneden cok korkarım...
sonra içimi temziledi... sonra dikildim ama his yok. ebeye bakmadım bakınca korkarım diye...
15 dk sonra odamdaydım...bebem eldivenlerini emiyordu...
işte bu kadar
ayy 41 kere maşallah yerim onuuu
sağol canım...
maşallah diyin kıslar...
ben nazardan cok korkarım...
amin canım. ben 3 haftalıkken öğrendim gebeliğimi ve o günden bugüne iğne oluyorum. progesteron iğnesi,ilk üç ay günde 2 taneydi,şimdi her gün tek. popomda yer kalmadı. ve tabii kendim de günde 4 kez insülin yapıyorum, ilk bebeğimi kaybedince bu defa şeker yüklememi de 3 haftalıkken yaptırdı endokrincim. şeker de progesteron yetersizliği de pcos'un armağanı maalesef. tek bebeğim sağlıklı olsun da ben diyete de razıyım iğneye de. bebek iri değil, dr.um onun şekere maruz kalmadığını söylüyor.
salonda kanepede kociş uyuyor,klimayı açıp serinliğini yatak odasına verdirtsem üşüyor, ben kanepede yatayım dedim rahat edemedim, salon ve yatak odasının penceresi açık tavan vantilaötrüde açık ama bana yetmiyor ,eee başka oda ve yatak ta yok sersem gibi oldumbakalım sabah olur mu ben biraz koyun sayayım
amin, hepimize inşallah.senin benden daha riskliymiş ama çok şükür bugünlere gelmişsin canım,bundan sonrası da daha güzel olacak inşallah.
benim progesteron iğne ve ilaçları 16 haftaya kadar devam etti. kanda pıhtılaşma riski vardı 36.haftaya kadar hergün aspirin kullandım. kan sulandırıcı iğne de kullanmıştım 10.haftadan itibaren 12.haftaya yaklaşırken kanamam oldu 1 gece konak kadın doğumda yattım gonca hanım bu iğneler normalde kanama yapmaz ama bir süre ara verelim dedi detaylı ultrasona kadar. ultrason sonuçları iyi çıkınca hiç devam etmedim detaylı ultrasona girdim düzenli çok şükür gerek kalmadı o iğnelere.yaşadıklarımız kolay değil.Rabbim herkese sağlık bir gebeliğin ardından evlatlarımızı sağlıkla kucaklamamızı nasip etsin.
herkese iyi geceler
Canim hamislik nasil gidiyor az kalmis Allahim saglicakla kucagina almayi nasip guzelim benimmorgüller gözünaydın sağlıkla büyütün canımkaç kilo almıştın toplamda hamileliğinde ve bebeğin kaç günlükken geldi canım
herkese iyi geceler
yooooookkkkkk cok gusel anlattın ben ordayışı gıbı yasadımnie yaw kötümü anlattım bende ayrıntı atlamayayım dediydim...
ee koce yemek yedı uyudu uyku yok bende henuzGeeeemmmmm
Uyku tutmadı mı
kıslaaarrr 40 sayfa geride kalmışım çünküüüü; 4 gündür bebeğimleyim
ege bebek geldiiiii...
sizi de merakta bırakmısımdır ama ev kalabalık bebem dünyaya alışmaya çalışıyor
tabiiii bizde ona...
ee neler anlatsam ki???
en azından dogurunca koceyle yatıcam
sımdı ben heryerı acıorum o usuyo bende salonda yatıorum aaah aaahh ayrı gayrı dustuk
Ben gecenin yarısında kocişle yarısında da salonda yatıyorum
Bir gün ayrı yatacağım hiç aklıma gelmezdi
Ya bu arada benim şeyim acıyoo :78::78: Sanki hassaslaşmış gibi :26: Var mı böle bir durumu olan :44::44:
ay benımde gelmesdı neyse Allah ayırmasın bolesıne razıyımBen gecenin yarısında kocişle yarısında da salonda yatıyorum
Bir gün ayrı yatacağım hiç aklıma gelmezdi
Ya bu arada benim şeyim acıyoo :78::78: Sanki hassaslaşmış gibi :26: Var mı böle bir durumu olan :44::44:
13 günüm kalmışşş
uyuyamadım ya
bende de var aynı durum. penguen gibiyürüyorum,özellikle gün içinde çok yorulduysam, ayakta çok kaldıysam...sanki şiş gibi de değil gibi...anlatamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?