• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende aksine tatlıdan hiç haz etmem ama şekerim nasıl yüksek anlamadım :sm_confused:

Ben bayılırım ama sürekli test yaptırıdım ellerim ve ayaklarım çok yanıyor diye gayet ii çıkardı ama şimdi tatlısız hayat ne olacak bilmiyorum

sağol canım
valla ben de öyle tatlısız yasayamazmışım gibi hissediyorum eyvahedigeldismile

:) inşallah gerek kalmaz canım hepimiz için inşallah sağlıkla doğururuz bebişlerimizi

Kizlar ya bu seker olayini ben anlamadim, yuksek cikma sebebi ne oluyor ki?
Ayrica benim doktorum hic bahsetmedi bundan, yapicak mi testi ondan da emin degilim.

24-28. haftalarda mutlaka herkesin yaptırması gereken bir testmiş canım bence doktoruna bir danış

drda öle dedi
parmaktan kan aldılarsa cogu zaman yanlış cıkıyo dedi
inş. öle olurmafoldumben

evet kuşum drda kilosunun ondan büyük olabileceğini söledi:(

özgem bu kıs aynı babası biliyonmu bana heç benzemiyo
birazdan eklerim resmini topike

yaaa ağlıcam ya ösgem bişi olmaz dimi
manyak saglıkocagındaki karı
erken yada ölü doğma riski olabilir diyo
bu kadın felaket tellalı yemin ederim

sağolasın canım benim

yanlış çıkmıştır yanlış sen üzme kendini olsa bile biraz dikkat edeceğzi olup bitecek :) o bahsedilen olasılıklar en son aşamada tedavi edilemesse fark edilemesse oluyor bizim gibi düzenli kontrol olanlar için geçerli değil . unut sölenenleri

Son düzenleme:
Yok canım benım.Allah korusun.Bızımkıler guya benım eve gelıp sırayla bakcaz dıyolar ama bence yaş gibi duruyo.Mecbur bakıcı tutcaz gibi yani.İşimle evim aşırı yakın emzirmeye gıderken sorun yaşama dıyorum.Arabayla 10 dakıka fılan ama bakıcı işi fenasıyla sınırımı bozuyo.İşede donmem gereklı.İşimide bırakamam.Ne yapcam bilmiyom açıkcası.Kayınvaldem bı ara buraya gonderırsın bakarım dıyodu.Ne sacma ya ne işi var çocugumun başka bişehırde.Dayanabılırmı ınsan.Kafayı yer ozamn sanırım

yok canım ya küçücük bebek anneden ayrı kalır mı? kayınvaliden gelsin evinde bakıyorsa baksın. yoksa tutarsın bir bakıcı olur biter. ben kafama takmıyorum herkes nasıl çocuk büyüttüyse bizde büyütürüz.

drda öle dedi
parmaktan kan aldılarsa cogu zaman yanlış cıkıyo dedi
inş. öle olurmafoldumben

evet kuşum drda kilosunun ondan büyük olabileceğini söledi:(

özgem bu kıs aynı babası biliyonmu bana heç benzemiyo
birazdan eklerim resmini topike

yaaa ağlıcam ya ösgem bişi olmaz dimi
manyak saglıkocagındaki karı
erken yada ölü doğma riski olabilir diyo
bu kadın felaket tellalı yemin ederim

sağolasın canım benim

ee yuh artık kadının dediği lafa bak alsanaalsanasmile. korkma canım sen yediklerine dikkat edersen hiçbirşeycik olmaz.

aaa manyak mı o be
saçma sapan konuşmasın
ne demek o öyle :oklava:
bişi olmaz canım korkma
yediğine içtiğine dikkat edersin hiç de bişicik olmaz
o kadına da söyle gelip gırtlaklamayayım onu
ikincisini de bir yaptır bakalım nasıl çıkacak

aynen katılıyorum sana özgeee

Canim yaa bu sepet harika, ama nasil o fyata maal oldu anlamadim.
Yaptirdiniz mi? Acaba bende mi yaptirsam eger bukadar ucuz oluyorsa yaptirmasi.

70 tl sepet, 30 da kumaşlar tuttu. sepeti aldığımız adam bir adres verdi, orada siparişe göre yapıyorlar gidin bakın dedi, gittik onlarda 250 civarı satıyorlarmış. ama gelin yatağı gibi hepsi acaip süslüydü. herhalde bööle sade bir takımı daha ucuza yaparlar. tabii dediğim bu işler ankara da oluyor. İstanbulda daha ucuza yapan vardır kesin.

Bende aksine tatlıdan hiç haz etmem ama şekerim nasıl yüksek anlamadım :sm_confused:

şeker hastalığının adı yediğimiz şekerden gelmiyorki kandaki şeker oranının yükselmesinden geliyor. Yani yadiğin tatlıdan ziyade aldığın karbonhidratın etkisi daha büyük.Tabiki şekerli yiyeceklerde de karbonhidrat oranı yüksek ama sadece şeker değil tekbaşına konu. Üstelik birsürü şeker hastalığı çeşidi var sadece sinirsel bile olabiliyor.Konu çok uzun yani dediğim gibi tatlıyı kesmek çare değil işin özü az ve sık yemek 2 saatte bir yemek yemek asla vücudu aç bırakmamak sağlıklı beslenmek ve spor yapmak bu sayede şeker hastaları normal kişilerden çok daha uzun yaşıyor ve daha sağlıklı kalabiliyor.

geçmiş olsun elhamra stres yapma şekerin daha çok yükselir. bundan sonra yediklerine dikkat edeceksin o kadar.

Canım benım ya kıyamam sana.Telaş yapma daha kotu olursun sonra.diyet fılan yapıcaksın demekkı?Nasıl bişey bu şeker ya ne sınır bozucu şey.Bakalım 2. test duzgun cıkar canım ınş.Çok geçmiş olsunmafoldumben

Üzülme hayatım belki ikincisinde temiz çıkar benimde yüksek çıkmıştı cuma günü hatrlasana
Beni sizler teselli etdiniz burdan

geçmiş olsun tatlım ya bozma hemen moralini önce kendine bir doktor edin tabiki..düzenli olarak da aynı doktora gitmeye calıs.seker için de dikkatli beslenirsin sorun olmaz üzme kendini..
bu arada oda takımını gördüm güle güle kullan canım.bizim baktığımızın aynısıymış.hani özge ve dae o takımda yaldızlı parlak kağıtla kaplanmış bir kısımdan bahsettiler ya seninkinde varmı öyle birşey?
birebir aynısı diil kuzum o akımın benimkisi
sadece cok benziyo
ole parlak fln diilbilmiyorumkismile

elhamraaa anladığım kadarıyla kustuğun için sonuç güvenilir değil. Çünkü 200 ün üstünde çıkınca birdaha test yapmalarına gerek kalmıyordu direk tehşiş koymuş oluyorlar.Senden tekrar test istediklerine göre sonuç bozulduğu içindir içini ferah tut şimdilik.

ama ben ikinci kez kan alındıktan sonra kustumbilmiyorumkismile

aaa manyak mı o be
saçma sapan konuşmasın
ne demek o öyle :oklava:
bişi olmaz canım korkma
yediğine içtiğine dikkat edersin hiç de bişicik olmaz
o kadına da söyle gelip gırtlaklamayayım onu
ikincisini de bir yaptır bakalım nasıl çıkacak

Ben bayılırım ama sürekli test yaptırıdım ellerim ve ayaklarım çok yanıyor diye gayet ii çıkardı ama şimdi tatlısız hayat ne olacak bilmiyorum

:) inşallah gerek kalmaz canım hepimiz için inşallah sağlıkla doğururuz bebişlerimizi

24-28. haftalarda mutlaka herkesin yaptırması gereken bir testmiş canım bence doktoruna bir danış

yanlış çıkmıştır yanlış sen üzme kendini olsa bile biraz dikkat edeceğzi olup bitecek :) o bahsedilen olasılıklar en son aşamada tedavi edilemesse fark edilemesse oluyor bizim gibi düzenli kontrol olanlar için geçerli değil . unut sölenenleri

yok canım ya küçücük bebek anneden ayrı kalır mı? kayınvaliden gelsin evinde bakıyorsa baksın. yoksa tutarsın bir bakıcı olur biter. ben kafama takmıyorum herkes nasıl çocuk büyüttüyse bizde büyütürüz.

ee yuh artık kadının dediği lafa bak alsanaalsanasmile. korkma canım sen yediklerine dikkat edersen hiçbirşeycik olmaz.

aynen katılıyorum sana özgeee

hemde bir cığlık attı sonucu görünce
yerimden zıpladım
bu eşime sen dizanterisin seni karantinaya alcz demişti
bilmiyorumkismile

ben çikolatasız napıcam of

hemde bir cığlık attı sonucu görünce
yerimden zıpladım
bu eşime sen dizanterisin seni karantinaya alcz demişti
bilmiyorumkismile

ben çikolatasız napıcam of

Allahım ya nasıl insanlar çalıştırıyorlar, hemde sağlıkla ilgili yerlerde
neyse kadına başka şeyler saydırıp günaha girmicem

sen boşver yiurum hiç takma
bir yapılsın bakalım ikincisi
herşeyin çaresi var

Elhamraa dusunsene testin okadar asiri yuksek ciktiysa,
sadece hamilelikten degildir normalde de de seker hastasi olman gerekir.
O yuzden ben zannediyorum testin sonucu dogru olmayabilir.
Ki olacak olsa bu gune kadar birsekilde belli olmaz miydi vucutun bir tepki verirdi.
Kalbini ferah tut umarim sonuc yanlistir ve yarin daha iyi bir sonuc alirsin canim.

birebir aynısı diil kuzum o akımın benimkisi
sadece cok benziyo
ole parlak fln diilbilmiyorumkismile

ben senin attığın linke baktım o aynısı ama seninki baska sanırım ztn sen benzerini buldun dimi netten.cunku o bizim beyaz takımın pembe olanı ya da lilamıydı neydi.yoksa aynısı hatta yerdeki halı süsleme bile aynısı bendekinin kaydirigubbakcemile3

Dr bana 1 ay evvelki muayenede karbonhidratları azalt dedğnde ondanmı demişti acaba dicem ama CADIARZU neyse
Vardır bunda da bi hayr elbet
DikkaT edicez başka mümkünatı yok
Ben çaya attğm şekeri teke düşürdm bile
şeker hastalığının adı yediğimiz şekerden gelmiyorki kandaki şeker oranının yükselmesinden geliyor. Yani yadiğin tatlıdan ziyade aldığın karbonhidratın etkisi daha büyük.Tabiki şekerli yiyeceklerde de karbonhidrat oranı yüksek ama sadece şeker değil tekbaşına konu. Üstelik birsürü şeker hastalığı çeşidi var sadece sinirsel bile olabiliyor.Konu çok uzun yani dediğim gibi tatlıyı kesmek çare değil işin özü az ve sık yemek 2 saatte bir yemek yemek asla vücudu aç bırakmamak sağlıklı beslenmek ve spor yapmak bu sayede şeker hastaları normal kişilerden çok daha uzun yaşıyor ve daha sağlıklı kalabiliyor.

elhamraaacım canını sıkmak asla istemem ama o sonuç çok önemli ve ciddi bir sonuç Şeker hastası olmak korkulduğu kadar kötü bişey değil önemli olan bu hastalığı bilmek ve onagöre davranmak söylediğin değer çok yüksek bi değer ve gebelikte bukadar yüksek olması tabiki hoş bir durum değil ama sonuçta bunu bildikten sonra önlem almak en kolay kısmı. Sana tavsiyem yaptıracağın testler çok güvenilir bir yerde yaptırman mümkünse üni. hastanesi olabilir. Sonuçlar yine yüksek çıkarsa biran önce endokroloğa başvurmanı öneririm bunu kadındoğumcunda söyliyecektir zaten. Çünkü 200 ün üzerindeki değerler tekbaşına diyetle tedavi edilmiyor muhtemelen sana insilün verebilirler sakın bu duruma üzülme çünkü bu bebeğin için en doğru tedavi gebelikte insülin iğnesi kullanımı plesentadan geçmediği için en güvenilir yöntem bu tabiki yanında diyet ve yürüyüş muhakkak önerilen bir durum. Tatlıyı bırak pilav-makarna- börek de olmayacak hayatında ama bütün bunların sonundada sağlıklı nurtopu gibi bir bebişin olacak. O yüzden üzülme çikolatasız ne yaparım diye bebişin için herşeye katlanıcan artık. Allah dermansız dert vermesin arkadaşım bu çözümü olan bir durum. Ama neolursun hafife alma bitanem.

Son düzenleme:
Elhamra gecmis olsun canim..sen o seker olayina hic uzulme..benim annem ananem falan hep seker hastasi doktora anlatmistim...doktor da bana daha seker olcumu olmadan gecen ay diyet verdi..Diyette kesinlikle beyaz ekmek patates havuc misir pirinc pilavi yok..tatli vs. kendine haftada bir gun tatli hakkim var.... Ben de cavdarli yulafli ekmek yiyorum inan daha lezzetli..biraz da kontrol ediceksin dedi..sonra meyve yiyceksin tabi ama muz gibi, uzum gibi yuksek seker orani olanlari dikkatli tuketceksin dedi..
neyse zaten konusursun detaylari...doktorun soyledigi eger sekerin yuksek cikarsa bu elden olcum yapan aletler var ya ondan alicaksin ve gunluk kontrol ediceksin dedi..kontrol altinda tutarsan bir sorun yok dedi...sen o som agizli hemsirenin dediklerine bakma..

sositososito elhh immmm
takma kafana sakın
hadi gel oynayalım sositososito

benim şekerim 254 çıktımafoldumben
sabahtan beri uğraşıyorum
sağlık ocağında yuklendi şeker
1 saatın sonunda bi fena oldum
kustum sağlık ocağınamafoldumben
cabuk dediler hemen kadın doğumcuna git
şuan dr konusu sallantıda olduğu için benim
en yakın k.doğumcuya gittim
o da yarın hem aclık hem tokluk şekerin ölçücek
ama büyük ihtimalle şeker hastasısın dedi
4d ultrason çekti
aynı babasıbilmiyorumkismile
bebişim 1.5 hafta önde gidiyomuş
şişkoymuş birazcık

moralim bozuk ya ofmafoldumben

canım umarım sonuçlar yanlış çıkmıştır,ama dogru çıksa bıle bunun çözumu var bılıyorsun, ALLAH dermansız dert vermesın. iğnesı var dyeti var, stresini azaltmaya çalış azıcık. bak ben aylardır çok katı bır dıyet uyguluyorum içm gıdıyor tuzlu şeylere turşular ruyalarıma gırıyor ama yasak. bebeklerımız azıcık sıkıcaz, uzme canını.olumunekankayizsmile

özgecim nasılsın bakıyorumda benden iki gün öndesin kıskandım ha :)

merhaba guzel annısler:lepi:
elhamracım gecmıs olsun
kustuysan o test gecerlı degıl bıldıgım kadarıyla..
yenıden yapmak zorundalar.
ben yaptırmadım ama benım dr detaylı sekılde anlattı.
kusarsan yenıdne seker yuklemesı olcagını.
dogru sonuc vermedıgını anlatmıstı...
hatta ıstıfar edeneler cok oldugu ıcın bır hafta heregun seker yukklemesı yaptım hastalar oldu dedi..

sensımcım bebconun outletını gıttık dun esımle..
cok kuck bır dukkan sadece besık bebk arabalrı ve pusetler var..
dun besık begendım orda
besiş yatagı cıbındırlıgı uyku setı 350 dedi.
uyku setını cok begenmedıgım cın 300 olur dedi..
yıneede gıdelım dersen gıderım benkaydirigubbakcemile3

Back
X