• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

benimde bebişim 4 gün oldu 1 aylık olalı 1.400 gr almış boyuda 4 cm uzamış iyidir heralde ama nedense bana hep aynı geliyor

doğum kilomuz 3850
3. günü 3500
1 aylık 4080
54 günlükken 4600 dü
doktorumuz anne sütünün az olduğunu mama takviyesi yap dedi ama kızım mamayıkusuyo
cumartesi geri çağırdı günlük takip edelim dedi kilosunu
eğer almazsa kilo bi takım testler istiyez dedi
şuanda kızım 5500 olmalıymış :50:

canım benim doktorum sadece anne sütü alıyorsa ayda 600-800 gr almasını bekliyoruz dedi, senin doktorun resmen abartmış?? 1 ayda 1,5 kilo almalı demiş, kimsenin çocuğu 1.5 kilo almadı sanırım, ben mi yanılıyorum.

doğum kilosuna göre 5500 demiş sanki, ama sarılık falan derken kilo vermişti sanırım kuzu, 1. ay sonu kilosuyla 2. ay sonu kilosu arasındaki fark 60 günlükken 600 gr olur.

galiba yok yere strese girdin sen sütüm yetmiyor diye, doktorun yüzünden. kilo alımı normal sınırlarda çünkü.

gece gece oturdum hesap yapıyorum burada :)

E-pack pikeyi okuyunca bende dikkatli baktım canım rakamlarada normal görünüyor 1 aydan sonra 24 günde 520 gr almış.Bizde ilk ay 24 günlükken 540 gr almıştık benim bildiğim bebek 6 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katı değilse problem vardır.ama bebeğin zaten daha 2 aylık canım önünde 4 ay var ve fazlasıyla katlayacağı aldığı kilolardan belli içini ferah tut..

canım benim doktorum sadece anne sütü alıyorsa ayda 600-800 gr almasını bekliyoruz dedi, senin doktorun resmen abartmış?? 1 ayda 1,5 kilo almalı demiş, kimsenin çocuğu 1.5 kilo almadı sanırım, ben mi yanılıyorum.

doğum kilosuna göre 5500 demiş sanki, ama sarılık falan derken kilo vermişti sanırım kuzu, 1. ay sonu kilosuyla 2. ay sonu kilosu arasındaki fark 60 günlükken 600 gr olur.

galiba yok yere strese girdin sen sütüm yetmiyor diye, doktorun yüzünden. kilo alımı normal sınırlarda çünkü.

gece gece oturdum hesap yapıyorum burada :)

E-pack pikeyi okuyunca bende dikkatli baktım canım rakamlarada normal görünüyor 1 aydan sonra 24 günde 520 gr almış.Bizde ilk ay 24 günlükken 540 gr almıştık benim bildiğim bebek 6 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katı değilse problem vardır.ama bebeğin zaten daha 2 aylık canım önünde 4 ay var ve fazlasıyla katlayacağı aldığı kilolardan belli içini ferah tut..

ay kızlar sağolunnn içimi rahatlattınız
çok teşekkürler :16: :16:

bzim doktor 3. günü 3500dü kızın ödemi atınca
1. ayında 4500
2 ayında 5500 olmalı dedi
süt az mama ver dedi moral sıfır oldu bende tabi
dedimki ilk ay sarılıktı ememdi bende göğüsler yaraydı alamadı çocuk tutamadı alakası yok dedi moralimi bozdu
bakalım ne diycek ctesi :63:

bugun doktordan geldik kalca cıkıgı falan bakıldı cok sukur hıc bır problemımız yok gayet sağlıklı oğlusum kılomuzda 5550 olmuş....

bız 1 aylık 4700gr 46gunlukken de 5000gram
ya kızlar doktor bu kıloya cok dıyor allah askına sızınkıler de bırazını okudum hemen hemen aynı durumlardayız bısey demıyormu doktorlarınız benım sınırlerımı bozuyorlar boyle gıderse obez olurmus

46gunluk saglık ocagı bebegımın boyunu 51cm olctu herkesın bebegı 58-59cm lerde gezınıyor benımkı nıye boyle oldu yaa normalı nedır arkadaslar zaten dogum boyu yanlıs olculmus 52 cm yazmıslar 12 gunlukken saglık ocagı 49cm olctu sonra 1 aylık kontrolde doktoru 51.5 olctu 46gunlukken de aıle hekımlıgıne gecınce saglık ocagımız degıstı bu seferkını de 51cm olctuler ben anlamadım bu ısten bısey hıc buyumedı sadece kılo mu aldı yanı yada kac cm dogdu kı bu cocuk offff:43:

pinguu canım gayet normal üzülme Lina da 48 cm. doğdu 1. ayın sonunda 51 cmdi. 56 57 cm olanlar da normal bizimkiler de. kız bebeklerde 1. ayda boy 50 - 59 cm arasında , erkek bebeklerde ise 51 - 59,5 cm arasında olmalıymış. bu sınırlar içinde oldugu surece sorun yok

bi de hep aynı yerde yapılan ölçümleri baz al bence oyle takip etmek daha saglıklı olur sanırım :71:

Kızlar kafanıza takmayın sağlık ocakları 1-2 santim daha ufak ölçer her zmn o yüzden doktordaki ölçümle sağlık ocağının arasında az biraz fark olur eğer kafanıza takarsanız evde bi mezureyle de kendiniz ölçebilirsinizz...daha çok ufacıklar diğer bebeklerle kıyaslama yapmayın hepsi farklı farklı o yüzden ölçüler verilirken o kadar aralıklı zaten merak etmeyin bi bakıcaksınızzz uzamış bazı ay 1 cm atar bazı ay 3 cm...şimdi bizim bebeklerimiz 1 yaşı doldurdu inanın bizde daha 70 cm anca olanlarda var 86 cm olanlarda....minik kuzularıı öptüm çok

doğum kilosu:3250
45 günlük: 4700
acaba iyi mi ki kızlar?? bişey demediler hemşilerler..:44:

dilsercim gayet güzel kilo almış merak etme

sadece anne sütü alıyorsa ayda 600-800 gr normal diyor bizim doktor
mama veriyorsan biraz daha fazla almasını beklerler herhalde
seninki de ayda bir kilo almış, ortalama gayet iyi işte

ya kızlar doktor bu kıloya cok dıyor allah askına sızınkıler de bırazını okudum hemen hemen aynı durumlardayız bısey demıyormu doktorlarınız benım sınırlerımı bozuyorlar boyle gıderse obez olurmus

canım obezlikten biz anlamayız elbet ama öyle aşırı fazla değil ki kilosu? hatta senden fazla kilo alan bebekler bile var sanki.

ay bu doktorlar neden ortak bir dilden konuşmaz, hepsi ayrı telden çalıyor

ya canım gayet ıyı hıcde obez olmaz bnmkıde 1 aylık 4930 doktor cok ıyı dedı hıc obez olur demedı:)boşver takma kafaya sağlıklı olduktan snra :)

kızlar siz hep 1.ayınızda bebeklerinizin kilosunu 4 ve 5 kilolardan bahsediyorsunuz..
kızımın doğum kilosu 2250 boyu 45 cm
bir haftalıkken 2150
bir aylıkken 3200 gram boyu 50 cm
dün aşımız vardı aşımızı olduk kilomuz 4600 olmuş bir ayda 1400 gram almış
boyumuz 57 olmuş bir ayda 7 cm uzamış ..
sizin bebişlerin kiloları çok iyi maşallah birinci aylarına göre benim kızımın 2.ayı bitti ama sizinkilerin yanında kilosu az geldi bana kilo alımı sizce nasıl ...:84:

kızlar siz hep 1.ayınızda bebeklerinizin kilosunu 4 ve 5 kilolardan bahsediyorsunuz..
kızımın doğum kilosu 2250 boyu 45 cm
bir haftalıkken 2150
bir aylıkken 3200 gram boyu 50 cm
dün aşımız vardı aşımızı olduk kilomuz 4600 olmuş bir ayda 1400 gram almış
boyumuz 57 olmuş bir ayda 7 cm uzamış ..
sizin bebişlerin kiloları çok iyi maşallah birinci aylarına göre benim kızımın 2.ayı bitti ama sizinkilerin yanında kilosu az geldi bana kilo alımı sizce nasıl ...:84:

batcım kızının doğum kilosu biraz az ama kilo alımı çok iyi baksana :) maşallah de, gayet güzel almış kilosunu

Back