2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

dünkü 9. ay kontrolümüzde kızım 10,400 gr 76 cm çıktı maşallah tombalak pamuğuma artık 4 dişliyiz dün itibarıyla 4. dişimizde çıktı çok şükür.çok iştahsızdı ama sabrettim az da olsa kilo aldı kızım.2960 gr doğmuş kimse demez annesi çok iyi bakıyorsun dedi doktorumuz :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar uzun suredir siteyi geziyorum ama bu ilk mesajim
bende ekim 2010 annesiyim:))
Yurt disinda yasiyorum.Sanirim butun anneler ekstra evhamliyiz hakli olarak bebegim dogmadan once ayina gore kilo artisi azdi cok huzursuz oldum ama doguma yakin normal kilodaydi 7 pound dogdu.Simdi cok afacan yemek yemeyi cok seviyor ortakkkk... yeni seyler deniyorum ama 3 gun bekleme suresi yeni bir yiyecek icin alerji arastirmasi bu arada her bebegin kendine ozgu yeme aliskanligi ve vucut yapisi varr zamanla hersey degisiyor gelisiyor

benim kızım 9.840grdı enson boyumuzda 72 cmdi ayına göre kilosu önde gidiyo dediler bizede

slm kızlar bende ekim annesiyim sizleri takip ediyorum sürekli ama yazmak şimdiye nasipmiş. benim afacanım 10,900 g ve 75.5 cm. bi arkadaşında dediği gibi bende büyük kıyafetler alıyorum mecburen. gerçi benim afacanım bir saniye durmaz yerinde emekler, yürüme çalışmaları yapar, yere bırakırsanız keşfe çıkar çok hareketli maşallah, öle çok aman aman yemeside yok ama nasıl kilo alıyor şaşırıyorum valla. gerçi sabaha kadar her yarım saate bir emecem diye kalkıyor sanırım emmesinden kaynaklı kilo alımı.

bu arada tüm bıdıklara kocaman kocaman maşallah....

ben sizlerin yazdıklarını okuyunca iyice moralim bozuluyor. Kızım hala 7400 gr. emziriyorum iştahı da gayet yerinde ama kilo alamıyor. Bir dakika bile yerinde durmuyor,koşarak emekliyor diyebilirim,1 aydır da tutunarak yürüyor,6 tane de dişimiz var ama hem zayıf hem de kısa benim kızım,ne yapacağımı şaşırdım gerçekten

selam kizlar bugun 10 ay kontrolune götürdüm 73 cm 8360 gr olmus nasil sevindim anlatamam en sonunda 8 kiloyu gectik

selam kizlar bugun 10 ay kontrolune götürdüm 73 cm 8360 gr olmus nasil sevindim anlatamam en sonunda 8 kiloyu gectik

Canım ya niye moralini bozuyorsun ki! gelişimi normal, keyfi yerinde, sağlığı iyiyse; bünyesi, genleri etkilidir kilosunda. Mesela benim oğlum da zayıf ve çok da uzun değil. 10 aylık olduk kilomuz 8,500 boyumuz 73 cm. Persentil eğrilerinde %10luk dilimlerde. Bazen ben de takıyorum mesela benim oğlumdan küçük 6 aylık bebeklerle karşılaşıyoruz sanki benim oğlum 6 aylık o bir yaşında gibi görünüyor ama annesine babasına bakıyorum bizim iki katımız. Şİmdi hal böyleyken oğlum 13 kilo olsa obez sınıfına girerdi herhalde, o da sağlıklı değil ki.
Bebeklerimizden verdiğimizden fazlasını da bebeklememek lazım

Sevgiler...

genetik çok önemli bu konuda, çıtı pıtı bi hatun olur işte neden canını skıyorsun hem o kdar harekete yedikleri anca yetiyordur bu da en sağlıklısı, benim 10aylık kızımda gecen sağlık ocagında hemşire ölçtu 65 cm dedi kafayı yedim, evde defalarca ölçtum dedesine baabsına anneannesine ölçtürdüm 70 cıkıyor nasıl oluyor anlamadım bu işi hemşire ölçmeyimi bilmiyor nedir
birde suna inanıhyorum çunku gözlemlerimde hep öyle gördum bebekleri karşılaştrdıklarımda mesela bir arkadasın bebegi hiç birşey yemezdi kız ağlardı resmen psikolojisi bozulmustu, diger bir arkadsın kızıda nasıl yerdi ne verirsen maşallah yuvarlasan yuvarlanır şimdi ikiside 2 yasında ve aynı kilodalar o yemeyen bebek nası hasarı nasıl akıllı nasıl sosyal anlatamam. en guncel şarkıları söyluyor sokaklarda konser veriyor kendinden buyuk arkadaslarına maşallah

bu ay 77,5 cm ve 9,750 gr olmuşuz.350 gr almış 1,5 ayda.dr 100-200 gr daha alsa daha iyi olurdu ama normal dedi.yürümeye başladığından beri çok hareketli yerinde durmuyor.fazla almamasına şaşırmadım o yüzden.bir de ilk dişimiz çıkmak üzere.

merhabalar uzun bir aradan sonra tekrar foruma girebildim.
bugün doktor kontrolüne gittik ipek hanımla.maalesef 6. hasalığı geçiriyoruz pazar gününden beri döküntüleri var.ama geçecek inşallah.10 kilo boyu da 75 cm olmuş minik kızımın.hastalıktan dolayı iştah kesildi ama 5 gündür.düzelicez inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…