2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

canım dr hesapladı da söyledi 3saatte bir denk geliyor işte 8 kere verdigim zaman. zaten emdiriyorum ama emzirmeni dikkate alma dedi üstüne basa basa. Aptamil Conformil'i kullanıyordum ona devam et dedi. Bende işte günde 3 kere veriyordum 90ml sıksık emzirdiğim için doyuyor sanıyordum meğer doymuyor muş.. zaten belli de 1ayda aldığı kilodan..
İlk ay maşallah cok güzel toparlanmıştı ama bu ay fena.. benim zaten sütüm yok, ne bi sızlama,ne akma,ne cocuk emerken yutkunma felan hiç bişi yook. ben anlamıyorum neden böyle oldu. anneminde yokmuş ama bizleri mamayla büyütmüş demek ki anneme mi çektim ne yaptım.
İnşallah toparlanır canım çok sağol..

bozma moralini tatlım...bak doktorun sölediklerini yap hemen toparlar...sonuçta sen elinden geleni yapıyosun...suçlama kendini ....doruk hüpletir mamaları alır kiloları annesi...

canım çok sağol inşallah toparlar.. bakınca öyle çok zayıf durmuyor ama aldığı kiloya bakınca çocuk resmen aç kalmış..

canım hiç üzülme bizim ilk aydan öyleydi, her 3 saatte bir emzirdikten sonra 90 cc vermeye basladım ben 1 ayda 2 kilo alarak hemen açığı kapattı. şimdi sütüm yok gibi, her öğün 3 saatte bir 120 - 150 cc içiyor, 2 3 kere de 10 15er dk emiyor süt ztn anca o kadar, gelişimimiz de normal, ne çok ne az. hatta geceleri uyandırmıyorum 4 5 saatte bir veriyorum mamayı ya da memeyi. Doruk kuzusu da toparlanır hemen merak etme hem doyunca herseyi duzene girer rahatlarsınız

kızlar bence kiloyu çok takıyoruz helede bebeği küçük doğanlar bizim kuzular zaten küçük doğmuş bence gayet nomal bazı arkadaşların bebekleri 3500 üzerinde o bebeklerin 2 ,2,5 aylık kiloları bizimkilerin 3, 3 buçuk aylarına denk geliyor her bebek bir değil nohutlu senin kuzucuk zaten iyiyimiş kilosu dark sen üzülmekte halısın ama mamayla çabuk toparlanır çocuklar canını çok sıkma

benim kuzucukta 3630 doğmuştu
1. ay 5000
2.ay 6200 şimdi 2.5 aylık 7000 boyuda 61 cm.maşallah benim kuzucuğuma
kızlar ne yiyiyorsunuz hey maşallahhhhhhhhhh

merhaba kizlar benim kizimda 12 ekim bebegi dogum kilosu 3900 53 cm hastaneden cikarken 3700e düstük mama takviyesiyle 1.ayda 4600 ikinci ayda sadece anne sütüyle 6100 gr olduk ayin 13 ünde aylik kontrolumüz var bakalim nekadar olmusuz?

maşaAllah bebüşlerinize kızlar sahi ne yiyiyorsunuz bizede söyleyin iyice azaldı benim sütüm ağzından hiç bırakmıyor artık acımaya başladı.

maşaAllah bebüşlerinize kızlar sahi ne yiyiyorsunuz bizede söyleyin iyice azaldı benim sütüm ağzından hiç bırakmıyor artık acımaya başladı.

canım valla ekstra hiçbir şey yemiyorum.ekmek yemiyorum mesela.ama diğer bütün herşeyden yiyorum.su fazla içiyorum gün içinde.bi de yapısal herhalde.

kızlar ne yiyiyorsunuz hey maşallahhhhhhhhhh

bol ayran .sekersiz komposto üzüm kayısı karısık,yogurt filan yiyorum süt ürünleri kaliteli süt yapıyor, sütün cok olması önemli değil arkadaşlar kalitesi önemli.3kg dogdu oglum hastane cıkısı2800dü ilk haftakg almadı hiç , 3.5 filan doğsa 8,9 KG filan olurdu herhalde .önemli olan gelişimleri kızlar aramızdaki kg farklarına takılmayın bu kadar, herkesin bebeği aynı kg doğmadı bazısı mama yiyor bazısı anne sütü,kimi hem mama hem anne sütü takviyeli önemli olan bebeklerimizin gelişimi,her anne bol sütü olsun bebeği sadece anne sütü ile büyütmek ister .bolbol sıvı alın stresten uzak durunn.

slm kızlar.herkes işe başladı mı?.ben 10 gün oldu başlayalı.sütü mü sağıp bırakıyorum.çok zorlanıyoruz.sağdığım sütler yetmiyor.dün kontrolümüz vardı.doktor artık 180 ml. süt içmesi gerektiğini sötladi.oysa ben 70-80 ml veriyodum.nasıl yetiştircem ben oğluşumun sütlerini ya çok üzgünümherkes o kadar süt çıkarıyo mu ya benim sütüm mü az nolur bi akıl verin ben daha mamaya başlamak istemiyorum yaa

benimde son 1 ayım işe başlıcam arada kaşıkla vermeye deniyorum kaşıkla sütümü istemiyor biboranla vermeye korkuyorum alışıp beni emmek istemicek diye illaki emcek bir ögündemi 180 ml süt içmesi gerekiyor öyleyse benim sütüm hayatta yetmez

ne kadarlık cnm bebeğin.ben de 2 hafta kala başalmıştım biberon denemelerine ufak ufak.korkuyodum ben de alışır diye ama alışmadı hem biberonu hem beni emiyo maşallah.gerçi bebekten bebeğe değişiyo ama bence bikaç dene sen de çünki ben bikaç denememde almamıştı biberonu korktum almıcak diye kaşıkla imkanı yok doymazdı.evet bi içmede 180 ml dedi.baktım netten bir iki hakketen 3 aylık bebek 180 ml diyo off napcam hiç bilmiyorum

cnm doktor geçen aya göre düşük çıkınca mama ya başlayabılırsın dedı... düşünsene sadece 200 gram almış..ve yüzüne vucuduna bakınca bende almadıgını hıssedıyorum gerçi boyada vermış bi gıdım ama.....gerçi hala mama vermemekde direnıyorum kendım artık daha dikkatlı beslenmaya başladım doyuyo sanırım aglamaıyo çünkü...

selam kızlar,
bizde bugün doktordan geldik..moralim bozuldu biraz..
boyu 63cm
kilosu 5.750
doktor tam sınırda arada mama takviyesi yapabilirsin dedi..bu ay sadece 750 gr almış..

benim kızımda heray 1 kilo alıyodu artık 5 dk emiyor beni fazla emmiyor sanki saate bakıyor 5 dk yı geçirmiyor dr götürdüm kilosuna baktı 14 günde 100 gr almış dr kilosu normal dedi 5.350 ama zaten artık 500gr alcak dedi ayda ama içim rahat değil araştırırken görmüştüm bebek 5 dk içinde alması gereken sütün %90 alıyormuş yazıyodu artık ona inanmıyorum zaten mantıklıda gelmiyordu alsaydı bebegim daha fazla kilo alırdı

ılk gelen sut sekerlı su snra az yaglı snra yaglı ve sekerlı sut gelıyo ılk 5 dk emdıgı ıcın yaglı sutu cekemıyo oyuzden az kılo alıyo eger 2 saat ıcınde sık sık emıyosa aynı gögusden ver bırdahakı emmede dgr gogsunden baslarsın bu sefer daha cok kılo alır

bende öle canım inatla vermiyorum mama...ama benim ki de zayıf(
selam kızlar,
bizde bugün doktordan geldik..moralim bozuldu biraz..
boyu 63cm
kilosu 5.750
doktor tam sınırda arada mama takviyesi yapabilirsin dedi..bu ay sadece 750 gr almış..

bozma moralini canım...hepimiz hemen hemen öyle...arada vericen mama napalım artık...

evet 5 dakkika yeter diyor bazıları ama fatmanın dedği de doğru..valla bende şaşırdım napcağımı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…