2009 ÖSS Puanlarınız / Yardım Talep Edenler / Fikir Danışanlar

ben yapı ögretmenligi ve yapı tasarım ögretmenligi arasındaki farkı mrk ediyrm yok mu bilen hangisinin iş olanağı daha fazla

arkadaslar ben birşey sormak istiyorum ben szelciyim ve benm össde sözel 1 puanımın 0'8 le carpılmış halini dikkate alıcam demi yani alan içi tercihim olanlarda 0'8 çarpılan puanlar gecerli degilmi? lütfen cvp cpk cahilim

Gözdem canım yeni klavuzu inceledin mi? Geçen sene ile arasında fark va mı? Ne dersin canım Yani geçen seneye göre iyi mi kötü mü?

Çok sağlam bölümlerin 2. öğretimleri açılmış (ist ve marmara ünisine baktım misal.. Öğretmenlikelr hukuk falan acaip) ve kontenjanlar artmış otomatik olarak düşecek bence taban puanları.

Canım sözel bölüme gittiysen düz lise anadolu lisesi gibi liselerde sözel 2 puanı.
Meslek liselerinin bölümleri 1. bölümden girer.
Ayrıca sözel 1 den ortak alanında var tabii. Puanın düşmeden tercih edebileceğin.

gözdem18 ben sayısalcıyım say2 puanım 329.541 sıralamam da 29.225 say2 puanım ile tercih yapmayı düşünüyorum. önerebileceğin bölümler neler? çok kararsızım bölüm bulamıyorum

Canım ilgi alanın zevklerin çok önemli hayatını geçireceksin.. Ama çok rahat yerleşebileceğin bi puan..

cevabın iiin sağol arkadasım ama ben şunu sormak istedim yani sişdi ben düz liseden sözel mezunuyum bu sene sınava girdim ve 2 yıllık tercih yapıcam bir 0'3 le çapılmış panım var birde 0'8 le hangi puanım gecerli dye sordum da umarım anlatabildim :kedi:

Canım sen normalde söz 2 sin her türlü söz2 programına yerleşirsin.

2 yıllık istiyorsan

Dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği
gastronomi
görme engelliler öğretmenliği
ilahiyat
işitme eng. öğret.
zihin eng. öğret.
turizm animasyon

sözel 1 den bunları tercih edebilirsin ortak alanın bunlar. Bu bölümlerden biri ni tercih edersen 0,8 le çarpılır. Bunların dışında herangi bi sözel 1 bölümünü terch edersen 0,3 le.

sizde mi bilmiosunuz yapı ögretmenliğiyle yapı tasarım öğretmenliği arasındaki farkı napcam ben yaa mafoldumben

kızlar ben sozel2 den 319 puan aldım 11.000 felanım ya turkce ogretmenlıgı yada edeb ogretm olur mu yazıyım mı ,bı de edeb bolumunden ogretmen olunuyo mu,bılen varsa cevaplasın lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kızlar ben sozel2 den 319 puan aldım 11.000 felanım ya turkce ogretmenlıgı yada edeb ogretm olur mu yazıyım mı ,bı de edeb bolumunden ogretmen olunuyo mu,bılen varsa cevaplasın lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Geçen seneye göre Türkçe öğrt. en düşük 327 almış ki çok uç üniversiteler.
Aynı şekilde TED öğrt. en düşük 325 almış ki bu da van ünisi.

Yeni açılan kontenjanlarla belki bir ihtimal olabilir ama çok uç üniversiteler tekrar söylüyorum.

Bölümden öğretmen olmak çok zor. Çok çok zor. 4 sene oku, 1,5 sene formasyon al ki formasyon için en az öss kadar berbatt bi sınava giriyorlar ales sanırm. Sonra tekrar kazandıkları ünide formasyon alıyorlar.

sizde mi bilmiosunuz yapı ögretmenliğiyle yapı tasarım öğretmenliği arasındaki farkı napcam ben yaa mafoldumben

Canım yapı öğrt. tek yapabildiğin kpss ye girip meslek liselerinde öğretmenlik yapmak.

Yapı tasarım öğrt. de deyine öğretmenlik ünvanı alırlar. Ancak özel sektörde veya kamunun diğer bölümlerinde de iş bulabilirler. ayrıca özel sektörde tasarım iç mimarlık mimarlıkta yapabilirsin bu tasarım daha iyi sanırım kaydirigubbakcemile3

Çok sağlam bölümlerin 2. öğretimleri açılmış (ist ve marmara ünisine baktım misal.. Öğretmenlikelr hukuk falan acaip) ve kontenjanlar artmış otomatik olarak düşecek bence taban puanları.

Evet Gözdemciğim bu sene çok fazla yeni bölüm açılmış arkadaşlar yeni açılan bölümleri iyi değerlendirsinler.Sonuçta puanları düşük olabilir.

Gözdemciğim sana bir sorum daha olacak Fen bölümü mezunu Psikoloji bölümünü seçerse Orta öğretim puanı 0.8 ile mi yoksa 0.3 ile mi çarpılır canım cevabını bekliyorum. Bir de sayısal 1 den kimya öğretmenliği sence nasıl.

gözdem bnada yardımcı olablcekmisin acaba

ben arkdasımn puanlarını yzyorum 4 yıllık tutmuyo ea meznunu 2yıllık gideblecegi balıkesir cevresndeki bölümleri yazablrsen cok cok sevncez =)

ÖSS-SÖZ-1 Puanı 0.3 261,378 sıralama 172783
ÖSS-EA-1 Puanı 0,3 251,112 sıralama 248373

0,8 AOBP'li

Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı 228,242

Basarı Sırası
0827173

slm arkadaşlar bu puanla ben biyerlere yerleşe bilirmiyim aö f de dahil puanım çok düşük ama belki bi umut diyorum yardım ederseniz sevinirim

EA mezunuysa 0,8 le çarpılarak girebileceği 2 yıllıklarda var ortak alandan, bana komple 0,8 le çarpılmışlar dahil yazarsan yardımcı olabilirim.

Hemen yazayım ben sayısal 2 mezunu birinin ortak alanlarını opuyorumnanaktan

Bu bölümlerden birini seçersen puan 0,8 olur.

EA 1
Okul Öncesi Öğretmenliği
Üstün Zekalılar Öğretmenliği

EA-2
İşletme Enformatiği
İşletme
İşletme-Ekonomi
Küresel ve Uluslararası İlişkiler
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sınıf Öğretmenliği
Ekonometri
Ekonomi ve Finans
Ekonomi
Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları
Felsefe Grubu Öğretmenliği
Felsefe
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
İktisat

SÖZ-1
Görme Engelliler Öğretmenliği
İşitme Engelliler Öğretmenliği
Zihin Engelliler Öğretmenliği

SAY-1
Aktüerya
Acil Yardım ve Afet Yön.
Beslenme ve Diyetetik (Y.O)
Bilgisayar Öğrt. / bilimum benzer bölmler xD
Ebelik (Y.O)
Fizik tedavi
Fizyoterapi
Güverte (Y.O)
Havacılık
Hemşirelik (Y.O)
Kimya Öğrt.
Makine (Y.O)
Sayısal Programlar (Y.O)
Su Ürünleri Müh. (Y.O)
Tütün Eksperliği
Uçak gövde /motor /elektrik elektronik/ bakım

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı (172,543)
Ev İdaresi Programı (175)
İlahiyat Programı 176
Halkla İlişkiler 173
Sosyal Bilimler Programı 173
Yerel Yönetimler Programı 171

Sözel programlar olarak bunlar yazıyordu AÖF te ama söz1 mi 2 mi bilemem.
Yanındaki puan taban puanları.

canımm çok saol bende tasarım daha mantıklı diye düşünüyorum çok saol opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…