SÖZ1: 349.193
başarı sıralamam:7535
ben ilahiyat istiyorum olacak inş...:)
Gözdemciğim benimkisi ile başla öyleyse. Liseyi bitireli çok uzun süre oldu.Çok bilgim yok Yardımcı olursan sevinirim Lisedeki bölümüm Fen bilimleri Malesef sözelde daha başarılı olduğum halde Sınıf öğretmenimin telkinleri ile sayısal bölümü tercih ettim Çünkü okulumuz Fen bilimlerinden başarılı olanları Fen'e yönlendiriyordu. Benimde çevremde bu konularda bilgisi olan insanlar mevcut olmadığından cahilce istediğim bölümü tercih etmedim Neyse sağlık olsun.
Öss Sonuçlarım
Y-ÖSS SÖZ-1= 307,991 (KENDİ ALANIMA UYAN OKUL SEÇERSEM) SIRALAMA=133794
Y-ÖSS-SAY-1= 286,952 SIRALAMA=184089
Y-ÖSS-EA-1 = 303,046 (KENDİ ALANIMA UYAN OKUL SEÇERSEM) SIRALAMA=180722
Y-ÖSS-EA-2 = 278,308 (KENDİ ALANIMA UYAN OKUL SEÇERSEM) SIRALAMA=191730
Bana göre pek kayda değer bir sonuç değil ama Çünkü sayısalcıyım. Bir tek Turizm İşletmeciliği gelebilir. Oda bana uymaz gibi. Bu benim fikrim.
Şimdi sana sorularım; EA-1 den Okul öncesi öğretmenliği, EA-2 den Sınıf öğretmenliği, Felsefe,Psikoloji
Sözel-1 den İşitme Engelliler,Zihin Engelliler veya Görme Engelliler Öğretmenliği (Sadece bu bölümler sayısaldan alıyor) (Hepside İkinci Öğretim olabilir) seçsem gelme ihtimali ne olabilir? Bu arada Sayısalcıyım ama Ebelik ve Hemşirelik istemiyorum. Sayısal bölümden kendime uygun ne yazacağımı da bilemiyorum.Tercihler gelince değerlendireceğim.Bunlara ilave kazanabileceğimi düşündüğün bölüm varsa ekleyebilirsin canım. Haydi kolay gelsin. a.s
canım bende 17 sene sonra şansımı denedim puanlarım çok iyi değil ama yardımcı olursan sevinirim
Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı 281,584
Basarı Sırası 0348328
---
Y-ÖSS-SAY-1 Puanı 181,717
Basarı Sırası 0779743
Y-ÖSS-EA-1 Puanı 253,326
Basarı Sırası 0564640
---
Y-ÖSS-SÖZ-2 Puanı 271,458
Basarı Sırası 0195042
Y-ÖSS-EA-2 Puan 246
Basarı Sırası 044017
Y-ÖSS PUANLARI 0,3 AOBP'li 0,8 AOBP'li Ek Puanlı
Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı
Basarı Sırası 225,601
0584952 273,266
0429229 ---
---
Y-ÖSS-SAY-1 Puanı
Basarı Sırası 182,7320763939 ---
--- ---
---
Y-ÖSS-EA-1 Puanı
Basarı Sırası 209,812
0689321 257,2210529154 ---
---
Y-ÖSS-SÖZ-2 Puanı
Basarı Sırası 200,514
0407819 248,179
0326377 ---
---
Y-ÖSS-SAY-2 Puanı
Basarı Sırası ---
--- ---
--- ---
---
Y-ÖSS-EA-2 Puanı
Basarı Sırası 195,687
0550693 243,0960465963 ---
Benimde puanlarım bu şekilde,ben zaten örgün okuma şansım yok,10 sene sonra şansımı denedim ..uzaktan eğitim veya aöf istiyorum..şimdi benim en çok merak ettiğim uzaktan eğitimde puan sistemi nasıl oluyor..örgün eğitimdeki puan sistemiyle aynımı...
SÖZ1: 349.193
başarı sıralamam:7535
ben ilahiyat istiyorum olacak inş...:)
TEK TEK CEVAPLAR GELİYORR :)))
Şimdi efendime söyliyim çalıştığım ve eve geç geldiğim için anca cevap yazma şansı buldum kaydirigubbakcemile3
Tek tek inceliyorum derdinizi anladım :)
Bu sene taban puanları düşecek ve kontenjanlar artacak. Bu klavuzu yarın netten bulabiliriz o zaman da yazarım ancak şimdiye kadar bildiklerimize binaen hemen araştırma neticelerini yazıyorum.
EA-1 den Okul öncesi öğretmenliği, 303 puan almışsınız. Bu bölümden girilebilecek en düşük puan EA 1 330 larda olmuş geçen sene. Giresun, Van, Adıyaman, Sivas Cumhuriyet bu bölümden en düşüğü almış o da 327 puan. 320 alsanız mümkün diyecektimde. Özel veya %25 gibi burslar düşünürseniz mümkün olabilir.
EA-2 Sınıf öğretmenliği, puan 278. Tr. Genelinde girebilmeniz için ortalama 320 lerde geçen seneye göre. En düşük KARS taki kafkaf üni. si, Bayburt ünisi geçen sene 308 le almış. Çok hayalci olmayalım ama bu tarz dip üniversiteleride düşüneceğinizi sanmıyorum. (Birinci Öğretim) Kars, Tokat, Bayburt gibi ünilerde de ikinci öğretim 305 lerde.
Söz1 340-350 lerde o öğretmenlikler.
Açıköğretim düşünebilirsiniz. Yeni bölümler açıldı.
Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.
Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümleri.. Gibi..
cnm bnmde ea1 304.387 sıralamam 172.870
ea 1 den turzm istiyorum balıkesir unv. burhaniye uygulamalı blmler y.o 309 puanla almış gecen sene sıralama 159 binlerde
sence girme sansım var mı???
Teşekkür ederim canım Epey bir araştırma yapmışsın ellerin dert görmesin. Ben de zaten çok parlak bulmuyordum kendimi Açıköğretim düşünmüyorum. Sonuçta mesleğim var Allaha şükür. Yani tercih yapacağım ama çok düşük yer yazmam. Gelmezse gelmez Bir şey daha soracağım Şimdi ben İngilizce öğrenmeye çalışacağım Allah izin verirse Hem KPDS' ye hem de ÖSS' ye girebilirim. Peki İngilizce bölümü için ne düşünürsün. Yani kaç puan almam gerekir seneye. Daha erken ama güzelim fikir açısından soruyorum. Bir de dil harici diğer hangi testleri cevaplamam lazım ve ortalama diğer testlerden kaç almam lazım. Sen bu konuda uzmanlaşmışsın gerçekten ben de araştırdım ama senin kadar aklımda tutamadım bilgileri Bir de ben 2. öğretim düşünüyorum gündüz çalıştığım için Normal ve 2. öğretim puanlarını birlikte söylersen sevinirim. Emeklerin için sağol. :1hug:
,
Vallahi rehberlik hizmeti verecek kadar oldum bi kendimi tahmin edemiyorum kaydirigubbakcemile3
Tabiikide hemmen bakıyorum dil hakkında çok köklü bi araştırmam yok o yüzden biraz kitap karıştırdım :jeyyar:
YDS de yerleşebilmek için çok büyük netler gerekiyor ne yazık ki. 100 soru var, en az 90 olması lazım ii bi yer için. Birde şimdinin ilk bölümünü çözüyorsunuz.
Geçen senenin net ortalamalarını buldum senin için ablacım, tıkla aşağıya incele yardımcı olurum kafana takılan yerde yine. İkinci öğretimde az buçuk puan farkı yapar çokta oynamaz. En fazla 5 puan ama onların harçlarını unutma :))
Imageshack - ing1
Imageshack - ing2
,
Evet anladım canım Dil sınavı için en düşük 340_350 lerde almak gerekiyor. Yalnız merak ettiğim konu İlk bölüm testlerinden en az kaç net yapmamız gerekiyor. Seneye sınav sistemi de değişecek sanırım.Senin 90 net dediğin sadece Yabancı dilden mi 90 net güzelim Öyleyse bayağı zor görünüyor bu iş. Sen sınava girdin mi canım alah gönlüne göre versin a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?