TEK TEK CEVAPLAR GELİYORR :)))
Şimdi efendime söyliyim çalıştığım ve eve geç geldiğim için anca cevap yazma şansı buldum kaydirigubbakcemile3
Tek tek inceliyorum derdinizi anladım :)
Bu sene taban puanları düşecek ve kontenjanlar artacak. Bu klavuzu yarın netten bulabiliriz o zaman da yazarım ancak şimdiye kadar bildiklerimize binaen hemen araştırma neticelerini yazıyorum.
EA-1 den Okul öncesi öğretmenliği, 303 puan almışsınız. Bu bölümden girilebilecek en düşük puan EA 1 330 larda olmuş geçen sene. Giresun, Van, Adıyaman, Sivas Cumhuriyet bu bölümden en düşüğü almış o da 327 puan. 320 alsanız mümkün diyecektimde. Özel veya %25 gibi burslar düşünürseniz mümkün olabilir.
EA-2 Sınıf öğretmenliği, puan 278. Tr. Genelinde girebilmeniz için ortalama 320 lerde geçen seneye göre. En düşük KARS taki kafkaf üni. si, Bayburt ünisi geçen sene 308 le almış. Çok hayalci olmayalım ama bu tarz dip üniversiteleride düşüneceğinizi sanmıyorum. (Birinci Öğretim) Kars, Tokat, Bayburt gibi ünilerde de ikinci öğretim 305 lerde.
Söz1 340-350 lerde o öğretmenlikler.
Açıköğretim düşünebilirsiniz. Yeni bölümler açıldı.
Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.
Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümleri.. Gibi..