2009 Nisan Bebeklerini Uyutma Şekilleri

bide benim sallamadan uyutmamada emziğin büyük önemi var o olamzsa uyumazdı bence ağzında emzik olmadan uyumuyo yani ona alıştı napıyım illaki bişeye de alışacak bana şimdilik emzik pratik geldi doğduğunda ilk gün annem verdi ağzına amadı sonra kardeşimde teyzemin avusturyadan getirdiği bi emzk vardı onu verdik cop cop ogünden beri emiyo hala baska markaları emmiyo gözüm gibi bakıyom emziği bi kaybolsa yandık ya istettimde teyzem 5 tane yedek yolladı zor olcak böyle ama napıyım sadece onu emiyo türkiyede yok o markadan markası MAM damaklı değil ama türkiyedeki damaksızlar gibi ucu balonluda durmuyo düz bişey bi ara resim çekip koyayım belki bilen vardır ha bu arada emziğide 6.ayda filan kesmeyi düşünüyorum o zaman ne furya olcak bilmem

Benim miniğim ilk 1 ay kendi kendine yatağına bırakınca uyuyordu. Sonra gaz sıkıntısı başlayınca bir takla atmadığımız kaldı. Park yatak biraz yaylanıyordu sallayınca eşim öyle sallamaya alıştırdı ama o da en az 1 saat sürüyordu. Bazen memede uyuyor. Ha bu arada o MAM marka emziği kızkardeşimin bebeği kullanıyordu. Kardeşim Avusturya'da yaşıyor. Ben doğumdan önce getirtmiştim. Ben ve kardeşlerim hiç emzik emmemişiz. Ama yeğenim hiç bırakmadı. Annesi özellikle uyumadan önce veriyordu. Onu verince uyuyacağını anlıyordu. Annem de ben işe başlayınca bebeğe arkadaş olsun diye emzik tutsun istedi. Atıyordu ama biz zorla veriyorduk. Onunla uyumaya da alışmıştı ama gaz sancısı için Sab Simp... damla başladım. Avusturya'da yeğenimin doktoru kardeşime emziğe damlatarak verdiriyormuş damlayı ben de öyle verdim. Ve sonuç Tuna artık emziği sade istemiyor üzerindekini yalayıp atıyor. Keşke tutsaydı daha kolay uyurdu aslında

benim oğluş ana kucağında kendi kendine uyuyo gündüzleri akşamları artık uzun uyku zamanında emzirip uyanıkken yatağına koyuyorum odasının ışığnı söndürüp çıkıyorum emziğini veiyorum ağzına bebek telsizi açıkoluyo mızıklanırsa emzik düşmüş demektir gidip veriyorum tekrar tamam uyuyo mşallah bütün gecede emmek için kalkıyo mesela karanlıka emziriyorum konuşmuyorum gözlri kapalı emip uyuyo hemen gündüzlri emzirirken hep konuşuyorum buda geceyi gündüzü ayırt etmesi içinmiş ben yaptım işe yarıyo bizde valla

elavinya okula bebişle birlikte mi gittin, e çocuk nerede durdu sen okuldayken?

evet 1 haziranda başladım okula kendi sınıfımı almadım başka arkadaş 1 ay rapor almış onun sınıfı idare ettim çocukları ödevlendirip bebeğimin yanına gidiyordum bebek rehberlik servisindeki arkadaşların yanında uyuyordu çoğunlukta onlarda az yardımcı olmadılar hatta psikolojik takviye yaptık akıllı olcak merak etme diyorlardı:)2 hafta öyle idare ettik seminer dönemindede rahattık müdürde yardımcı oldu idare etti rapor alamadım ben sözleşmeli olduğum için mecbur başladım sonra sorun oluyo

anaaa kızlar siz harikasınız iyide nasıl buldun ben google yazmıştım yoktu korktu sizden siparişte oluyomuymuşkine:)valla pes bide öğretmenlik alışkanlığı kacaman aferin

valla ben google a yazdım çıktı :) yalnız tr.ye sipariş olmayabilir çünkü dil seçenekleri içinde yok tr.

vallahi uyumayan çocuğu uyutmak için her yol mübahtır kızlar
bizimkisi yüzüstü yatmaya alıştı çoğunlukla akşamları böyle oluyor sanırım gazdan karnı ağrıdığı için böyle rahat ediyor
o yüzüstü yatarken bende poposuna pıt pıt vuruyorum öyle uykuya dalıyor

gündüzleri ana kucağında mutfakta işim olduğu zman ana kucağını biraz sallıyorum sonra dalıyor gecede yatmadan önce besliyorum zaten uykulu oluyor yatağına yatırıyorum sallıyporum park yatağını biraz uyuyor maşallah

bu arada bşey sorayım benim bebişin yattığı park yatak bizim yatağımızın hemen yanında yatakları ne zaman taşıyacağız yani bebişler ne zaman kendi odalarında yatacaklar

Sultan bizim de sepetimiz var yatak odamızda,ben okullar başlayana kadar yanımda yatıracağım,ondan sonra da kendi yatağına alırım,zaten sepet de küçük gelir o zamana kadar canım.
Bizim kız da kendi kendine uyuyanlardan,ilk başlarda öyle değildi ama ,bayadır yatağına bırakıyorum emzirip,uyuyor.

benim kızımda gaz problemi olduğu için gündüzleri hiç uyumazdı gecede saatlerce ya etekbezi ile yada dizlerimde sallardım. şimdi karşılıklı 2 kanepenin arka ayaklarından urganla salıncak kurduk 10 dk da uyuyor. kesinlikle tavsiye ederim.

benim kızımda gaz problemi olduğu için gündüzleri hiç uyumazdı gecede saatlerce ya etekbezi ile yada dizlerimde sallardım. şimdi karşılıklı 2 kanepenin arka ayaklarından urganla salıncak kurduk 10 dk da uyuyor. kesinlikle tavsiye ederim.

etekbezi? anlamadım ama galiba çarşafa koyup karşılıklı sallama herhalde

öğlenleri memesini veriyorum .. kendisi uyuyor.. ,
akşamlarıda memesi ağzında anakucağında sallayarak uyutuyorum..

şayet evde değilsek.. ayağımda sallıyorum..

memesi düşene kadar.. çünkü o zman derin uykuya geçiyor..
öbür türlü yatağana koyduktan sonra meme düşüyor. ve uyanıyor sıpa

cnm bizde çingene beşiği yaptık, valla yatağına koyduğumuzda 5 dk kalkıyordu şimdi rahatladık üzülüyorum rahatsız yatmasına ama bizimkine rahatlık batıyor demek ki:-)

benm boncugum sabah uyannca emziriyorum yatagına bırakıyorum kendi uyyor ögln bazn huyszlanırsa ayakta huyszlanmazsa pusetinde yatıyo akşam sallıyorum ayagım da

ben hiç sallamıyorum,ama annemle biryere gidersek o sallıyor ayağında,evde olduğumuzda da sallıyordu,ama ben sallama o öyle kendi kendine uyuyor dediğim için pek sallamıyor,ama bazen yinde diyor,yok ben öyle emeksiz uyuyunca içime sinmiyor deyip sallıyor.Ama onun dışında kızımla evdeyken sabah emzirip yatırıyorum kendi kendine uyuyor,öğlen de akşam da öyle.Ama şu sıralar sıcaklardan mı bilmiyorum,eskiden akşam 9da uyurdu,şimdi 10u 10:30 u buluyor uyuması.Sabah geç kalkıyor bu sefer de.

galiba bebişler büyüdükçe uyku şek,lleride değişiyor önceden hemen uyurdu artık bizde bazen cebelleşiyoruz ama hala sallamamakta direniyorum

ağzına memeyi veriyorumki vermeden önce uykusu geldiğinin sinyallerini poposunu attırarak veriyo oğluşum bırakıyorum kendi kendine uyuyo hatta şimdide öyle oldu ağzına memeyi verdim:ecrin_bebek: demin gittim baktım uyumuş maşallah bebeğime ama küçükken gazı olduğu için sallıyodum mecbur hatta babası ona çingene salıncağı bile yaptı gazı olduğunda bir tek onda rahatlıyodu hemen uyuyodu şimdi büyüdü teyzeleri kendi kendine uyuyo :emir_bebek:

ben hala beşikte 4-5 saat sallıyorum gaz sancımız bitmediği için beşik durduğu anda uyanıyor hatta ben beşik almamıştım büyüyen yatak almıstaım 2 ay önce beşikte eve kurduk

hiç uğraştırmıyo artık uykusu gelirse eeeeeee eeeeeeeeee eeeeeeeeeeee demeye başlıo 5 dakika içinde kendi kendini uyutuyo

hiç uğraştırmıyo artık uykusu gelirse eeeeeee eeeeeeeeee eeeeeeeeeeee demeye başlıo 5 dakika içinde kendi kendini uyutuyo

bi arkadaşın çocuğuda öyle yapıyodu peki sen onu uyuturken ee eee diyomuydunda öğrendi bunu bizimki gözünü bi yere odaklıyo baka baka kapanıyo gözler ha bide üzerine örttüğüm çarşafı var onu 1 haftadır burnuna kadar çekiyo kokluyomu ne alışmasa buna ben çekiyom yine alıo

evet dandini dastanayı söölüyodum hep çok sevio ninniyi bi süre sonra eeeee eeeeee eeeeee kısımlarına eşlik etmeye başladı şimdi de uykusu gelince hemen eeee eeeeee demeye başlıo uyutuyo kendini

X