2009 Nisan Bebeklerini Uyutma Şekilleri

elavinya

Başarmanın yarısındayım,başaracağım dedim çünkü :)
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
1.542
578
44
birçok şekilde bebek uyuturlar,aslında anne nasıl alıştırırsa öyle gidiyo bence bunların çoğuda anneye zordur bence en zoru ayakta sallama yani alışmaktan en korktuğum halam kızını sabahlara kadar sallardı ordan biliyorum inş ben yapmam kızıma daha birçok yöntem var kucakta,beşikte sallama,annesi yanına yatarak,bebek anne saçıyla oynarak,annesini emerek.......vs önce ben yazayım ben kızımı beşiğine sadece uyuyacağı zaman yatırıyorum ve cıkıyorum 10 dak uyuyor ha emzikle tabi uykuya dalınca çıkarıyo zaten şimdilik böyle rahat idare ediyoruz ama ilerde huy değişmez inşallah.siz neler yapıyonuz?

valla ne guzel benım zilli beşiğinde beşiği sallamalı kolik olduğu için doktor sallanmasnı bağırsaklarının hareket etmesi gerektiğini söledi atıyorum beşiğe sallıyorum yarım saatte uyur bazen 1

günaydın herkeze
oğuz u sallamamakta kararlı davransamda 2.ayın içerisinde artık kollarımda güç içimde sabır kalmadığı için attım beşiğe bayıldı.şimdi orda uyutup park yatağına geçiriyorum 10 dakika sonra filan.bizimki yüzüstü yatmaya çok alıştı.başlarda tedirgindim ağzı burnu tıkanırmı diye ama gereksizmiş.doğduğu andan itibaren başını kaldırabilen bebeklerin öyle bi riski olmadığını bir ay boyunca günde 50 sefer kontrol ederek ispatlamış bulunuyorum.yolda bebek arabasında giderken bile yüzüstü uyuyor.yolda çevirip boğulcak dikat etsene diyen tiplerle bile karşılaştım.herkezede laf anlatılmazki.mobilyasının beşiğini almamıştım.ısrarla park yatağı tavsiye ettiler memnunum.6 ay sonrada ikinci katını kulanıcam.bakalım onuda sevicekmi?

sallıyorum genelde ama en çok bebek arabasına koyuyorum evde tur atıyoruz ööle uyuyo bazen de memede uyuyo kuzucukum. ama arada tam uykuya dalacakken yatağına koymak lazımmış kitapta okudum. beyin yardım almadan uyumayı öğrenirmiş

sallllaaaa...salllaaa......benim ömrüm sallamakla geçiyor....ilk 15 gün kendi kendine uyudu sonra hep salladım,sallıyorum,sallıyacağımm sanırım....ama çiçeğin dediğinin deniyeceğim ayakta sersemleyince koyayım bakalım neler olcak....

ya en tuhaf uyuma şekli ben de herhalde ..şimdi arkadaşlar bebek kucağa alınır kafası boynumuza yerleştirilir bebekle beraber sallanılır...:) valla eve sallanan sandalye aldık bu yüzden ...öyle kucağımda 10 15 dakika salndıktan sonra uyuyor...kalp atışımızın sesini alıyormuş rahatlıyormuş dr. dedi ama 1 ay sonra ben işe başlayacağım kokuyla uyuması kötü ..şimdi ana kucağında hafif sallayarak uyutmaya çalışyorum..

birçok şekilde bebek uyuturlar,aslında anne nasıl alıştırırsa öyle gidiyo bence bunların çoğuda anneye zordur bence en zoru ayakta sallama yani alışmaktan en korktuğum halam kızını sabahlara kadar sallardı ordan biliyorum inş ben yapmam kızıma daha birçok yöntem var kucakta,beşikte sallama,annesi yanına yatarak,bebek anne saçıyla oynarak,annesini emerek.......vs önce ben yazayım ben kızımı beşiğine sadece uyuyacağı zaman yatırıyorum ve cıkıyorum 10 dak uyuyor ha emzikle tabi uykuya dalınca çıkarıyo zaten şimdilik böyle rahat idare ediyoruz ama ilerde huy değişmez inşallah.siz neler yapıyonuz?

Canım bende aynen senin gibi uyutuyorum.

günaydın herkeze
oğuz u sallamamakta kararlı davransamda 2.ayın içerisinde artık kollarımda güç içimde sabır kalmadığı için attım beşiğe bayıldı.şimdi orda uyutup park yatağına geçiriyorum 10 dakika sonra filan.bizimki yüzüstü yatmaya çok alıştı.başlarda tedirgindim ağzı burnu tıkanırmı diye ama gereksizmiş.doğduğu andan itibaren başını kaldırabilen bebeklerin öyle bi riski olmadığını bir ay boyunca günde 50 sefer kontrol ederek ispatlamış bulunuyorum.yolda bebek arabasında giderken bile yüzüstü uyuyor.yolda çevirip boğulcak dikat etsene diyen tiplerle bile karşılaştım.herkezede laf anlatılmazki.mobilyasının beşiğini almamıştım.ısrarla park yatağı tavsiye ettiler memnunum.6 ay sonrada ikinci katını kulanıcam.bakalım onuda sevicekmi?

Canım bende başta yani 1 aylık olana kadar hep sallamıştım o zamanlar çok ağlıyordu çünkü.Şimdi pek sallamıyorum. Kızımda yüzüstü yatmayı çok seviyor. Önceden yatırmazdım yüzüstü, gündüzleri yarım saat uyuyup kalkardı.Şimdi sadece gündüz yüzüstü yatırıyorum.2-3 saat uyuyor.Senin gibi bende 10 dk bir kontrol ederdim ama dediğin gibi kafasını çeviriyor benim kuzucuğumda ,sağa sola çeviriyor ama burnunun üstüne yatmıyor.

sallıyorum genelde ama en çok bebek arabasına koyuyorum evde tur atıyoruz ööle uyuyo bazen de memede uyuyo kuzucukum. ama arada tam uykuya dalacakken yatağına koymak lazımmış kitapta okudum. beyin yardım almadan uyumayı öğrenirmiş

Çiçekcim bende hep sallıyordum 1 ay öncesine kadar sonra netten okudum salladıktan sonra gözleri kapanmaya başladığında yani uykuya tam dalmadan yatağına yatırın yatağında uykuya dalsın yazıyordu. Bende denedim hakikaten işe yaradı. Akşam saat 9-9.30 gibi altını değiştiriyorum sonra emziriyorum.Emzirirken uykusu geliyor zaten.Emziğini veriyorum ve yatağına bırakıyorum.15-20 dk içinde uyuyor.Uyuduktan sonrada emziğini çekiyorum.Bazen gece gözleri faltaşı gibi açılıyor. ellemiyorum hiç. 10 dk sonra yine dalıyor. Ben bu yöntemi deneyin derim kızlar. Tabi inşaallah büyüdükçe kızım huy değiştirmez...

Ben de kızımı evde yalnızken beşiğe sepete hangisi denk gelirse koyuyorum,kendi kendine uyuyor,ama annem geldiğinde ısrarla yok ben onu ayağımda sallayacağım,öyle içime sinmiyor diyor,e ben de çok üstelemiyorum,annemi de kırmak istemiyorum tabi,ama yalnızken kolay oluyor.Ama sizler uyku saatini kendiniz mi belirliyorsunuz,ben beşiğe koyuyorum ya,hemen 10 dk içinde uyumuyor,ne zaman uyursa o zaman uyuyor.

Sadece uyuyacağı zmaan beşiğine koyuyorum demişsin ya,peki diğer zamanlarda nerde yatırıyorsun evin içinde?
Dediğin mantıklı,çünkü o zaman çocuk beşiğe yatttığı zaman onun uyku saati olduğunu düşünür ve öyle alışır.

valla kızlar ben ayagımda sallıyorum sadece 5 dk alıyo yüzünüde örtüyorum uyuduktan sonra açıyorum eger ayagımda uyumassa ana kucagına yatırıyorum orda kendi haline bırakıyorum o zamnda kendi uyya kalıyo ben rahatım bu konudaaa

benim oğlum daha cok memede uyuyo.aslında ole alıssın istemiyorum ama baska türlü uyumuyo.bazende kucakta sallyarak uyuyor. dahakendi kendine hiç uyumadı.

Totonuzu kaşıyın kızlar....ben idili bırakacağım yatağınıda kendi uyuyacak nerdeee.....2 saat sallamanın ardından ayağımdan bırakınca gözlerini faltaşı gibi açıp bana bakıyor..uyku mahmurluğu bile 0 çocukta....

Ben de kızımı evde yalnızken beşiğe sepete hangisi denk gelirse koyuyorum,kendi kendine uyuyor,ama annem geldiğinde ısrarla yok ben onu ayağımda sallayacağım,öyle içime sinmiyor diyor,e ben de çok üstelemiyorum,annemi de kırmak istemiyorum tabi,ama yalnızken kolay oluyor.Ama sizler uyku saatini kendiniz mi belirliyorsunuz,ben beşiğe koyuyorum ya,hemen 10 dk içinde uyumuyor,ne zaman uyursa o zaman uyuyor.

canım ya sallatmasan iyi olur cevremde herkes öyle uyutuyo çok zorluğunu gördüm hele eltim bazen ayağınada sabahlıyormuş bırakınca uyanıyor diyo bebeği 9 aylık ve ondada bel fıtığı başlangıcı olmuş 9 aydır bende o şekilde uyuyorum nerdeyse dedi onun için ben korkuyorum 1 kere sallasan alışır diyolar geçen gün görümceme gittik cereni uyuttum bi köşeye bıraktım bende mutfağa gittim bi geldim görümcem almış ayağa dandini dandini one abla dedim şok oldum ben öyle sallamıyorum alışmasın dedim aldım hemen oda ne dese beğenirsiniz sende çocuğu hiç bişeye alıştırmıyon 2 gün bize bırak ben herseye alıştırırım dedi:)uyku saati ise 15 gündür düzene girdi ilk başlar uykusu olmasada yatırdım belli saatlerde artık alıştı uyuyor şükür sabah 6 gibi uyanıyor sonra ben okula başladığım için 1 ay gittik kızımla okula 8 de gidiyoruz 12 de geliyoruz okulda az aza kestiriyo çok uyumuyo eve gelince de 1 de yatıyo 4-5 e kadar bidaha kalkıyo sonra akşam uykusuna 7 de doğru yatağa sabaha kadar emmek için arada kalkıyo tabi istisnai günlerde oluyo ama çoğunlukta düzeni bozmamaya çalışıyorum

Sadece uyuyacağı zmaan beşiğine koyuyorum demişsin ya,peki diğer zamanlarda nerde yatırıyorsun evin içinde?
Dediğin mantıklı,çünkü o zaman çocuk beşiğe yatttığı zaman onun uyku saati olduğunu düşünür ve öyle alışır.

şimdi çok hareketli olmadıkları için uyanıkken koltuğun en köşesine yada yer minderim var onda bırakıyorum bide annem her zaman beşikte uyutma arada başka yerlerde uyut ki misafirlikte filan yerine alışıp beşik istemesin dedi zor olur başka yerde uyumaz dedi ben öyelymişim mantıklı geldibanada o yüzden gündüz koltukta filan hafif kestiriyo sorun olmuyo baktım derin uyuyacak alıyom beşiğe ilk başlar gündüz araba koltuğunda uyuyodu gündüz ama 15 gündür filan koymuyom beli bükülüyo rahat olmuyo gibi kıyamıyom koyuyorum yerine

bide benim sallamadan uyutmamada emziğin büyük önemi var o olamzsa uyumazdı bence ağzında emzik olmadan uyumuyo yani ona alıştı napıyım illaki bişeye de alışacak bana şimdilik emzik pratik geldi doğduğunda ilk gün annem verdi ağzına amadı sonra kardeşimde teyzemin avusturyadan getirdiği bi emzk vardı onu verdik cop cop ogünden beri emiyo hala baska markaları emmiyo gözüm gibi bakıyom emziği bi kaybolsa yandık ya istettimde teyzem 5 tane yedek yolladı zor olcak böyle ama napıyım sadece onu emiyo türkiyede yok o markadan markası MAM damaklı değil ama türkiyedeki damaksızlar gibi ucu balonluda durmuyo düz bişey bi ara resim çekip koyayım belki bilen vardır ha bu arada emziğide 6.ayda filan kesmeyi düşünüyorum o zaman ne furya olcak bilmem

benım oglusumda cok sukur ne sekılde yaparsan oyle uyuyo,bazen ayagımda,bazen kucagımda,bazen besıgınde.Kendı kendınede uyuduguda oluyor.Yanı beyımın keyfı nasıl ısterse oan oyle oluyor,henuz bellı bı standart olusturmadık,cok sukur,Allah nazardan esırgesın uyku problemımız yok,yanlız gunduz cok fazla uyumuyor,ama uyankkende can yakmıyor,benım tatlı kuzucum kurban olsun ona annesı..

benim kuzucum en çok evde turlayarak uyuyor 400 adımda uyumuş oluyor, bazen de emerken veya ana kucağında sallayarak ama en çok 400 adımda uyuyorkaydirigubbakcemile3

allaha çok şükür benim oğlum nasıl istersem öyle uyuyor..genelde memede uyumayı sevio ama karnı toksada yatağına bırakınca uyuyo..

kızlar bide nacizane tavsiyem bebeğinizi öyle tek biyere alıştırmayın yani gün içinde nere olursa orda uyusun..çünkü bi gezmeye filan gittiğinizde çok zorluk çıkarır yatağını arar..ben öyle yapıyorum kanepeye yada anakucağına altına minderini bırakarak uyutuyorum gece tabiki yatağına alıyorum..

bide benim sallamadan uyutmamada emziğin büyük önemi var o olamzsa uyumazdı bence ağzında emzik olmadan uyumuyo yani ona alıştı napıyım illaki bişeye de alışacak bana şimdilik emzik pratik geldi doğduğunda ilk gün annem verdi ağzına amadı sonra kardeşimde teyzemin avusturyadan getirdiği bi emzk vardı onu verdik cop cop ogünden beri emiyo hala baska markaları emmiyo gözüm gibi bakıyom emziği bi kaybolsa yandık ya istettimde teyzem 5 tane yedek yolladı zor olcak böyle ama napıyım sadece onu emiyo türkiyede yok o markadan markası MAM damaklı değil ama türkiyedeki damaksızlar gibi ucu balonluda durmuyo düz bişey bi ara resim çekip koyayım belki bilen vardır ha bu arada emziğide 6.ayda filan kesmeyi düşünüyorum o zaman ne furya olcak bilmem

bahsettiğin emzik bu heralde canım MAM / More Info MAM Start

X