2009 Nisan Anneleri Bebeklerinizle Evde Nasıl Vakit Geçiriyorsunuz?

merakli_misafir

Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
1.405
6
*Bebeklerinizle bir gününüz nasıl geçiyor?
*Bebeğinizle gündüzleri yalnız mısınız?
*Bebeğinizin ne kadar süre başındasınız, onunla oyun oynuyor ve konuşuyorsunuz?
* Bebeğinizle ne tür oyunlar oynuyor ve ne hakkında konuşuyorsunuz? Konuştuğunuz konuların ve söylediğiniz kelimelerin hep aynı olduğunu düşünüyor musunuz?
*Bebeğiniz uyanıkken, oyun oynamadığınız ve konuşmadığınız zamanlarda, ağlamıyorsa, bebeğinizi nereye koyuyorsunuz? Yanında egzersiz oyuncağı ya da başa bir oyuncak oluyor mu?
* Bebeğinizi ne kadar sıklıkla gündüzleri dışarı çıkarabiliyorsunuz?
* Bebeğinizle yeterince aktivite yapmadığınıza dair içinizde bir his var mı?

Bu sorulara cevap verirsek içimizdeki kötü hislerden kurtulabilir, birbirimizden yeni fikirler alabilir, bebeklerimizle daha iyi bir şekilde ilgilenme olanağı bulabiliriz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

*Bebeklerinizle bir gününüz nasıl geçiyor?
*Bebeğinizle gündüzleri yalnız mısınız?
*Bebeğinizin ne kadar süre başındasınız, onunla oyun oynuyor ve konuşuyorsunuz?
* Bebeğinizle ne tür oyunlar oynuyor ve ne hakkında konuşuyorsunuz? Konuştuğunuz konuların ve söylediğiniz kelimelerin hep aynı olduğunu düşünüyor musunuz?
*Bebeğiniz uyanıkken, oyun oynamadığınız ve konuşmadığınız zamanlarda, ağlamıyorsa, bebeğinizi nereye koyuyorsunuz? Yanında egzersiz oyuncağı ya da başa bir oyuncak oluyor mu?
* Bebeğinizi ne kadar sıklıkla gündüzleri dışarı çıkarabiliyorsunuz?
* Bebeğinizle yeterince aktivite yapmadığınıza dair içinizde bir his var mı?

Bu sorulara cevap verirsek içimizdeki kötü hislerden kurtulabilir, birbirimizden yeni fikirler alabilir, bebeklerimizle daha iyi bir şekilde ilgilenme olanağı bulabiliriz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

sabah kalkıyoruz mamamızı yiyoruz oyun oynamaya başlıyoruz karşılıklı dil çııkarıyoruz agu diyoruz ağzımızla tükürükleri saçarak buuuu yapıyoruz kucaklta geziyoruz yada evde bebek arabasıyla geziyoruz etrafı izliyoruz beyefendi evde heryere benimle geliyo çünkü yalnız kalmakta hoşlanmıyo. bunları yaparken devamlı havadan sudan annesi saçma sapan şeyler anlatıyo oğluna. bu arada evde yardımcı var bi süredir. ben banyo veya yemek yaparken o ilgilenio oyalıo ama onun dışında elletmiyorum oğluşu. bu baya iyi bişey çünkü eşim işten geç gelio ve çoğu zaman alengirli yemek bekler ve bizim oğlan gündüz pek uyuyan bi bebek değil normal şartlarda yemek yapmam çok zor oluyo. kucakta baby tv ye bakıoruz 15 dakika hergün 2 kez yıkanıyoruz bi öğlen bi yatmadan önce. güneş biraz azalınca akşamüstü 5 ten 6 ya kadar HERGÜN geziyoruz hava alıyoruz. işte mamalr memeler derken falan gün bitiyo akşam baba gelio ona gülücükler falan derken uyuyo:)

oğlumla yeteri kadar ilgilendiğimi ona zaman ayırdığımı düşünüyorum

sabah kalkıyoruz mamamızı yiyoruz oyun oynamaya başlıyoruz karşılıklı dil çııkarıyoruz agu diyoruz ağzımızla tükürükleri saçarak buuuu yapıyoruz kucaklta geziyoruz yada evde bebek arabasıyla geziyoruz etrafı izliyoruz beyefendi evde heryere benimle geliyo çünkü yalnız kalmakta hoşlanmıyo. bunları yaparken devamlı havadan sudan annesi saçma sapan şeyler anlatıyo oğluna. bu arada evde yardımcı var bi süredir. ben banyo veya yemek yaparken o ilgilenio oyalıo ama onun dışında elletmiyorum oğluşu. bu baya iyi bişey çünkü eşim işten geç gelio ve çoğu zaman alengirli yemek bekler ve bizim oğlan gündüz pek uyuyan bi bebek değil normal şartlarda yemek yapmam çok zor oluyo. kucakta baby tv ye bakıoruz 15 dakika hergün 2 kez yıkanıyoruz bi öğlen bi yatmadan önce. güneş biraz azalınca akşamüstü 5 ten 6 ya kadar HERGÜN geziyoruz hava alıyoruz. işte mamalr memeler derken falan gün bitiyo akşam baba gelio ona gülücükler falan derken uyuyo:)

oğlumla yeteri kadar ilgilendiğimi ona zaman ayırdığımı düşünüyorum

çiçek bebeği nerede gezdiriyorsun? Sitede falan mı oturuyorsunuz? Ben de çıkarmak istiyorum ama cadde çok kalabalık,kaldırımlar dar. Bebek arabasıyla olmuyor. Bir de egzoz dumanı meselesi..

bebeğimle tüm gün yalnızım dolayısıyla tüm zamanımı onunla geçiriyorum :))
temel ihtiyaçlarını karşılamaktan arta kalan zamanlarda uzun süre onunla konuşuyorum genellikle ogün ilgimi neler çekiyorsa ya da onunla ilgili farklı ne varsa onları anlatıyorum tabi bebekle konuşma sesimle :)),onu taklit ediyorum ses çıkaran oyuncaklarıyla oynuyoruz ya da balkonda hava alıyoruz..uyanık olduğu ve kendi kendini oyalayabildiği zaman 10 dk yı geçmiyoo
haftada 1 ya da 2 dışarı çıkıyoruz şimdiye kadar bol gaz problemimiz yüzünden hiç tek başıma çıkmadım hep eşimle çıktık
bebeği sakinse onu ya oyun halısına ya da koltuğa yatırıyorum ana kucağı artık hem küçük geliyo hem rahata alıştı onu sevmiyo
kızımı 1 ya da 2 kere banyo yaptırıyorum.. yaa bu arada koltuğa bıraktığım zaman ters de koysam mutlaka tv izlemek istiyo o tarafa dönüyo pek izin vermiyorrum ama ne anlıyosa hem tehlikeli korkuyorum
ailem ve çoğu arkadaşım uzakta old. için bebeğimle bolca zaman geçiriyorum o yüzden içim çook rahat :) hem kızım hem arkadaşım olarak büyüyecek :))

Son düzenleme:
ne yazık ki tüm zamanımı kızımla geçiremiyorum....haftanın beş günü sabah 8.30 gibi babaannesine bırakıyorum akşamları 18.00 gibi evde oluyorum...gidergitmez kızımla konuşmaya başlıyorum gün içinde nerler yaptığımı ve onu ne kadar çok özlediğimi anlatıyorum...babaannesine o gün ne yaptıklarını sorup öğrendikten sonra benim kızım bunları mı yapmış diyerek konuşuyorum onunla...sonra evimize gidincede biz üst değişirken o dönencesiyle muhatap 5-10 dakika sonra dans seansımız var 15 dakika...mutlaka dans ediyoruz ben yada babası..müziği çok seviyor...banyo yapıcaksak banyomuzu yapıp uykuya geçişimiz oluyor....
onunla herşeyden konuşurum ama o gün ne giydiyse üstünde onu tanıtırım mutlaka...ne renk olduğunu,düğmeliyse kaç düğmeli,çıtçıtlı olup olmadığı,üzerindeki kıyafeti kimin aldığını, daha ne kadar giyeceği tahminini yürütürüz...şu kadar büyürsen bu sana 10 gün sonra olmaz gibi....evin içinde gezinip herşeyi elletip adını söylerim.....kumaşların özelliklerinide...çiçeğin yaprağını,tüllleri ne gelirse önümüze....yatak odasındaki boy aynasında kucağımda o varken geçip burnunu,ağzını gösterip isimlerini söylerim....haftasonları yemek yaparken ona tarifi anlatırım....zaten şarkı repertuarımızda geniştir atmasyon şarkılar söyleyip güldürürüm kızımı....ayak parmaklarını tek tek tutup sayarım.....renkli kitaplardaki figürlere ,hayvanlara bakarız.....elimize 2 tane tahta plaka alıp birini idilin kulağına koyarak telefon görüşmesi yaparız....önce biz konuşup sonra onun konuşmasını bekleriz....şimdilik aklıma gelenler bunlar yani rutin yaptıklarım....değişik olanlar oldukça ekleriz....çok güzel bir konu yani benim kafamı en çok kurcalayan şeydir...doyması şusu busunu geçtim o bir şekilde mümkün oluyor ama ona yetebilmek fikri beni çok düşündürür....elimden geleni yapıyorum diyorum umarım kızımda memnun oluyordur....seni seviyorum annecim

ne yazık ki tüm zamanımı kızımla geçiremiyorum....haftanın beş günü sabah 8.30 gibi babaannesine bırakıyorum akşamları 18.00 gibi evde oluyorum...gidergitmez kızımla konuşmaya başlıyorum gün içinde nerler yaptığımı ve onu ne kadar çok özlediğimi anlatıyorum...babaannesine o gün ne yaptıklarını sorup öğrendikten sonra benim kızım bunları mı yapmış diyerek konuşuyorum onunla...sonra evimize gidincede biz üst değişirken o dönencesiyle muhatap 5-10 dakika sonra dans seansımız var 15 dakika...mutlaka dans ediyoruz ben yada babası..müziği çok seviyor...banyo yapıcaksak banyomuzu yapıp uykuya geçişimiz oluyor....
onunla herşeyden konuşurum ama o gün ne giydiyse üstünde onu tanıtırım mutlaka...ne renk olduğunu,düğmeliyse kaç düğmeli,çıtçıtlı olup olmadığı,üzerindeki kıyafeti kimin aldığını, daha ne kadar giyeceği tahminini yürütürüz...şu kadar büyürsen bu sana 10 gün sonra olmaz gibi....evin içinde gezinip herşeyi elletip adını söylerim.....kumaşların özelliklerinide...çiçeğin yaprağını,tüllleri ne gelirse önümüze....yatak odasındaki boy aynasında kucağımda o varken geçip burnunu,ağzını gösterip isimlerini söylerim....haftasonları yemek yaparken ona tarifi anlatırım....zaten şarkı repertuarımızda geniştir atmasyon şarkılar söyleyip güldürürüm kızımı....ayak parmaklarını tek tek tutup sayarım.....renkli kitaplardaki figürlere ,hayvanlara bakarız.....elimize 2 tane tahta plaka alıp birini idilin kulağına koyarak telefon görüşmesi yaparız....önce biz konuşup sonra onun konuşmasını bekleriz....şimdilik aklıma gelenler bunlar yani rutin yaptıklarım....değişik olanlar oldukça ekleriz....çok güzel bir konu yani benim kafamı en çok kurcalayan şeydir...doyması şusu busunu geçtim o bir şekilde mümkün oluyor ama ona yetebilmek fikri beni çok düşündürür....elimden geleni yapıyorum diyorum umarım kızımda memnun oluyordur....seni seviyorum annecim

takdir ettim seni bende yapıcam herşeyin ismini söylemek akıllıca

bende yanlız büyütüyorum baranı...

sabah kalkıyoruz.. biraz konuşup gülücükler yaptıtan sonra o kısa süreliğine tilki uykusuna yatıyor ,,
ben o sıra kahvaltı yapıyorum...

sonra kalkıp emzirme , altını değiştirme -- yarım saat kadar açık kalıyor bu arada..
saat 1-2 gibi evde olduğumuz sürece banyo yapıyorum.. suyu küvete kovup yüzdürüyorum...kaydırıyorum..hoşuna gidiyor.... banyodan sonra yağlanıp masaj yapıyorum.. bu sırada devamlı konuşuyoırum... oda gülücük saçıyor sıpa...

sonra memesi ağzında kendi kendine uykuya geçiyor....
bir ara uyanıp emiyor... o sıra yanına yatıyorum mırıldandığı sesleri bende yapıyorum yeniden uykusuna devam ediyor...

uyandıktan sonra bazen arabasıyla mahlalede turluyoruz.. yada evde balkanoda oturup oyun oynamaya çalışıyorum...
akşam 10 gibi uyutuyorum.. bizim günümz böyle geçiyor...,

ben kendimi fazla konuşmuyormuşum gibi hissediyorum.. ne konuşacağımı bulamıyorum... bazennnn

yedi,sekiz,dokuz,ooooonnnn,Miray ın göbüşüne koooooooonnnn,Miray ın yanağına koooooonnnnnn deyip öpüyorum böylece hem sayılaı öğretiyorum hem de vücudun bölümlerini,heheheee
hem de öpmeye doyamadığım kızımı öpmek için bahaneler üretiyorum

rumelili canım ben de takdir ettim seni.kısıtlı zamanına baya bişey sığdırmışsın. ben yeni yeni yalnız kalıyorum kızımla. elimden geldiğince konuşuyorum sürekli. şarkılar söylüyorum oyunlar öğretmeye çalışıyorum. renkli ses çıkaran oyuncaklar gösteriyorum.banyo masaj egzersiz yaptırıyorum.çoğunlukla da kucakta geziyoruz evin içinde.kızımın en sevdiği oyuncak evlerdeki tavan lambaları. her gittiğimiz yerde onları bulup onlarla konuşup gülüyo eğleniyo miniğim

kaliteli zaman geçirmek dedikleri bu olsa gerek.Tebrik ettim.

bende kızıma tek bakıyorum biz sabah 6 da en gec ayaktayızdır kuşum kalkar yatağıma alırım genelde o ssaat mama saatidir mamamızı yer altımızı değiştiririz spor yaparız biraz sonra babayı uyandıırıp hep berber oyanarız selen uykuya yatar ben kahvaltıya gecerim uyanır onu minderine yatırır konuşurum sıkılana kadar sonra balkona çıkar gecen arabaları sayarız beraber en sevdiiğimiz şarkılar listemiz vardır onu açar bilgisayardan şarkıları söylerim oda bana eşlik eder saat 11 gibi yıkarım saat 3 e kadar uyur bız iki gundur dışarı çıkmaya başladık onunla meraklı farem herşeyi görmek ister etrafına bakınır akşam babamız gelene kadar oyunlar eşliğinde devam eder babamız gelir birazda o oynar sonra selenın 8 de yatma saatıdır tabi keyfi yoksa bu değişir

saolun kızlar elimden geleni yapıyorum....sanırım çalışmış olmak fikri beni böyle davranmaya sürükledi....ben mümkünse idil okula giderken çalışmayı düşünmüyorum......ve nerde okuduğumu bilmiyorum ama 3 yaşına kadar kullanılmayan beyin hücreleri ölüyormuş bu yüzden neyi ne kadar öğretirsek kar diyorum ve herşeyi paylaşalım diyorum....yeni fikirler buldukça gelişim için yazalım olur mu

günaydın arkadaşlar ...... yine çok güzel bir topic yine çok güzel paylaşımlar ve yeni yeni bilgiler ....
ben çalıştığım için sabah saat 08.00 gibi kızımı ananesine bırakıp işe gidiyorum saat 16.00 gibi buluşmamız oluyor .... gün içinde mutlaka 1 kez telefonda konuşuyoruz kızımla annem telefonu kulağına tutar bende onu çok sevdiğimi ve akşama hemen yanına koşup geleceğimi sölerim neler yaptığını sorarım ilk zamanlar anlamıyordu ama şimdi gülüp tepiniyormuş hatta ses çıkarttığı bile oluyo ama bilinçli mi zannetmiyorum .... akşamları alıp önce ananeden bilgiler alınır kaçta yedi ne yedi yıkandı mı uykusu nasıldı v.s. evimize gider yatağımın üstüne koyarım ve başlarız konuşmya gene konuşuruz gezeriz şarkı söleriz mama yeriz uyku denemeleri yaparız (genelde başarısız oluruz uyumaz :)))) hopidik yaparız yüzüstü yatarız yumak gibi oynarım onla ben yemek yaparkende babayla vakit geçirirler saat 21.00 en geç 21.30 gibi gece uykumuza geçeriz ve günümüzü bitiririz ...

Topic i ben açtım ama kendiminkini yazmadım :))

Sabah 6 gibi uyanıyoruz. Meme emiyoruz, altımızı değiştiriyoruz. Sonra tekrar yatağa. Uyursa 1 saat kadar daha uyuyoruz. Uyumazsa ben babasına atıp uyumaya devam ediyorum :)) Onlar babayla oynuyorlar. Sonra beraber oynuyoruz babasıyla yine yatakta. O esnada ben kahvaltı için tost, mısır gevreği vs. bir şeyler hazırlıyorum. Yatakta kahvaltı ediyoruz. Sonra o babasıyla oynamaya devam ederken ben de akşamdan kalma evin dağınıklığını topluyorum. Sonra babamızı işe yolluyoruz. Bir iki saat daha uyuyor bizimki şanslıysam. O esnada ben netten gazete okuyorum, kadınlar kulubu ne giriyorum :) Sonra uyanıyor, emiyor. Yanına yatıp onunla konuşuyorum, öpüyorum, kokluyorum. Kucağıma alıp evi gezdiriyorum. Sonra salonda egzersiz oyuncağının altına koyuyorum. Orada bir süre oyalanıyor. Sıkılınca ağlamaya başlıyor. Alıyorum kucağıma evi gezdiriyorum, konuşuyorum.Sonra yine egzersiz oyuncağının altına koyuyorum. Orada yine bir süre oyalanıyor. Sıkılınca yine ağlamaya başlıyor. Alıyorum yine kucağıma evi gezdiriyorum, konuşuyorum. Bu böyle sürüp gidiyor bir süre :)) Sonra yine uyku. O arada ben yemek yapıyorum. akşam babamız gelince o alıp ilgileniyor. Ben o arada sofra kur sofra kaldır, kalan işler varsa onları yapıyorum. Bazen tatlı vs. ye girişiyorum. Yatana kadar babayla oynuyorlar. Ya da yemek alışveriş için dışarı çıkıyoruz hep birlikte. H. sonları da açık havada dolaşmaya çalışıyoruz mümkün olduğunca çünkü h. içi çıkarma imkanım olmuyor ne yazık ki Yasemin i. Balkonlarım da kapalı. Sırf bu yüzden şu sıra ciddi ciddi siteye taşınma planları yapıyorum.Evin içinde dört duvar arasında çocuğumun algılarının yeterince gelişemediğini, canının sıkıldıgını düşünüyorum. Bunu özellikle annemlerin yazlığına kalmaya gittiğimizde daha çok hissediyorum. Yasemin orada açık havada, bahçede çok mutlu ve huzurlu oluyor. Buraya gelince resmen depresyona girdiğini hissediyorum.Bu duruma çok üzülüyorum.

biz güne biraz geç başlıyoruz saat 10 gibi yataktan kalkıyoruz ömerimle tabiki günün en keyifli saatleri oluyo beyimizin keyfi yerinde olduğundan gülücükler saçıyoruz etrafa emziriyorum hemen ardından altını alıyorum biraz mıncıklamanın ardından abilerinin yanına gidiyoruz tabii onlarda hemen uyanıyorlar ömeri görünce başlıyor bi sabah keyfi üçü bi arada agulamalar tükürük çıkarmalar derken ben onları başbaşa bırakıp kahvaltı hazırlıyorum babamızı kaldırıp kahvaltı yaparken ömer bizi izlio tabi sofradaki herkezde garip garip sesler haniş benim oğlum bu babamız abişkommm koçuuuum buda 11 yaşındaki oğlum kardeşimmm ömeeeeer aguuuu buda 6 yaşındaki oğlum hehhhe bölece kahvaltı bitiyor çay keyfi derken ömer bey mızıldanıyo anlıyorumki uyku saati hemen memeyi veriyorum emerken uyuyor ben tabi hızla iş yapmaya başlıyorum nekadar iş yaparsam kardır die uyanınca banyo yapıyoruz pehlivanlar gibi yağlanıp yatağımıza yatıyoruz dönenceyle oynuyo beyimiz tekmeler tükürükler derken ben yemek yapıyorum ardından yine meme ve uyku akşam yemeği yeniyor ve ömerin huysuz zamanları başlıyo işte en çok vakit geçirdiğimiz zaman evi geziyoruz balkona çıkıyoruz tabiki heryer anlatılıo beyimize abileriyle çizgifilm izlio ve gün nerdeyse bitmiş oluo biz oğluşumla en iyi vakti memede geçiriyoruz emerken gözümün içine bakıyo ve yandan yandan gülüo son zamanlarda memeyle oynamaya başladı resmen oyuncak gibi oynuyo bende onu bi yapıştırıp sıkıyorum memede bırakınca kahkahalarla glüo ve mutluluğunu gözlerinden resmen okuyorum işte bu kadar
tabi diğer çocuklarada kalan zamanda vakit ayırmaya çalışıyorum ama onların bana ömer kadar ihtiyacı olmadığından en çok zaman şimdilik ömerin bu arada babamız avucunuyalıo hehhehehe kim dedi pona üç çocuk yap die :mymeka:

biz de kızımla 5 te uyanıyoruz.alt değiştirme emişme ve gülüşmeelerin ardından şanslı günümdeysem kızım 7 veya 8 e kadar uyuyo.ben de yanına kıvrılıyorum.babasıyla yüzüne bakıyoruz sonra biz de uyuyoruz.kesin kalkış saatimiz 8.rutinler devam ediyo.sonra oyun saatimiz başlıyo.gülücükler atılıyo dönenceyle konuşuluyo anneye naz yapılıp kucağa alınılıyo.akşam üzeri banyo ve masaj olayımız var.gün içinde mutlaka masal dünyası kitabımızdan masal okuyoruz.ama tiyatral tarzda.buna gerçekten bayılıyo.ben farklı sesler çıkardıkça hareketler yaptıkça gülfemin de yüzü ve çıkardığı sesler değişiyo.cadde üstünde oturduğumdan dışarı çıkıp gezme olayımız çok zor.hafta sonları babamızla birlikte parkları dolaşıyoruz.
ben de gülşen gibi vücudunu tanıtıyorum.kendimizce hoşumuza giden şarkılarımız var.bir de sabahları hafif jimnastik hareketleimiz var.gaz çıkarmasına çooook faydası oluyor.böyle işte.

şuan annemlerde kalıyorum berbaer bakıyorum ama genelolarak ben ilgileniyorum
sabah 7.30 gibi uyanıyo cenk altını alıp emiyo agularla gülücükler biraz naz yapıp uyuyo 10 gibi kesin kalkış oluyo genel emiyo altını alıyorum anakucağı vazgeçilmezi ona kpyup kahvaltı yaparken sohbet ediyoruz ben herşeyi konuşuyorum yaptığım yapacağım ne varsa neye bakarsa onu anlatıyorum anneler bazen gülüyo bana ama hem ne konuşcam sürekli hemde bilinçaltı oluyodur
kahvaltında sonra yattığı yerden oynaşıyoruz gülücükler ay ev agu ve hergün deişen çığlık ve seslerle
öğlen banyo yapıyo uyuyo akşamüstü uyanıyo gezmeye çıkıyoruz genelde çıkmazsak oyunparkında hayvanlarla oynatmaya çalışıyorum elletmeye tutturmaya çalışıyorum herhayvanın sesini çıkarıyorum
pek ağlama huyu yok ağlarsa bilgisayarda bi keman resitali var ona bayılıyo onu duyunca hemen sakinleşiyo onu dinleyip bi oyuncağı var ikesadan almıştık zürefa gibi bişey mavi renkte ama boynundan çekiyon çalışıyo onu çokkk seviyo ona sarılıp uyuyo:)))))))
ben tv hiç açmıyorum hiç tv izlemiyo 1yaşına kadar ii değil demişti doktorumuz ama baby tvler falan ok öğretici ben iliyorum aktarıyorum şimdilik sonra cenk kendi izler
bide herakşam babasıyla telde konuşuyo sesini duyunca çokmutlu oluyo eller bacaklar çırpılıyo nefesalışveriş değişiyo
bi gün hafta günler böle geçiyo

X