Rüyada öyle haraket ediyor canim tutamiyorum - birde illaki yaninda birisini istiyor:)günaydın kızlarrr
özgem kızz haklısın walla biz birbirimize çok alşıtık :)) sevgi çemberi oluşturalım ehuheheuhu yaw benim sorunum hala dewam ediyorr Ada çok hareket ediyor uyurken korkuyorum düeşcek diye yatağı korumalı park yatağa geçtik ama tahmin edemeyeceğiniz kadar çok dönüyor uyurken ayrıca neden dönüyor rahat edmiyor mu ki??? off bu çocukk çok ekşınnnnnnnnn(((
Kızlar bısey okudum paylasayım dedım
Gece lambaları çöpe!
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur.
Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak.
Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon.
Hormon diğer aktioksidan tesirlerini güçlendiriyor, kanserli hücrelere karşı koruma sağlıyor, üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk , isteksizlik gibi durumların nedenlenleri oluştur abiliyor.Şu anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da üzerinde önemle durulan bir hormon.
Benim için işin can alıcı noktalarından birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiri idi. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından ötürü yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları.
Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı , karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tesbit edilmiş.
Bilimsel bir gerçek. "Lütfen karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın"...
SAgol melekcim ben hep los isikta uyutuyordum artik bundan sonra onud yakmam uyuduktan sonra:) bu arada ali tunya masallah :) ne güzel rüya dönme dolap gibi dönmekten baska ypatigi hic birsey yok emeklemeye calisiyor yoruluyor bu sefer aglamaya basliyor okadar oturturken bile sakk diye yana düsüyor ... desteksiz hicc oturamiyor nerdeki tutunup ayaklara kalkmakk teyo teyoo kaydirigubbakcemile3
kızlar ben kaçar hepinizi kobacan öptüm keninize iyi bakınnn
canım benimki destekle 3 aydan beri oturuyo bişey olmaz raşitizm hastası olan bebekleri oturtmamak gerekiyor sağlıklı bebeğe bişey olmazHerkese merhabalar
arkadaşlar lütfen fikirlerinizi söyleyin benim kızım 5ay 6 günlük yattığı yerden kendini kaldırmaya çalışyor başını sırtını kaldırıyor oturtmak istedim sonra yengeme sordum kız çocukları için erken daha dedi sizinkiler oturyormu nasıllar artık yatmak istemiyor bende korkuyorum bişey olur diye oturtsammı acaba.
[COLOkimse bişey yazmamışmı yahu? ada çok fena ya hala huysuzlanıyo çoktan uyumuş olması gerekirdi tabi yukardaki canım komşularımın da etkisi yok deil ooofffffR="DarkRed"][/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?