2009 Kuzularının Atmasyon Ninnileri......

gulshenidil

düş hekimi !!!
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.460
11
45
şimdi geldik nağmenin oyununa....söyleyin bakalım kuzular klasik ninniler mi büyüyor yoksa atmasyon mu yada benim gibi anonim ve kendi besteniz karışık mı? işte bizden seçmeler.......

dandini dandini dan ister
al basmadan don ister
peynir yemez bal ister
idilin canı ne ister eeeeee eeeeee eeeee eeeeeee (babaanneceğimin bestesidir)

geldim baktım idile
altı temiz mi diye
oda ne bir açtım kiiiii
heryeri bok içindee.....eeee eeeeee ( bu benim tamamen telif hakkı bana aittir)

rupka şeker canım rupka şeker
sırna mome sırna mome
kırmızı saç canım kırmızı saç...
sırna mome sırna mome ( yine babaannemin makedonya dolaylarından bir ninniye bizce atmasyon olduğuna kanaat getirdiğimiz ninnisi....nurlar içinde yat mavi gözlü küçük kadınım)

hep kırmızı elbiselerim ben bu rengi pek çok severim
domatesi cicim çok sevdiğim için ben bu rengi pek çok severim
hep turuncu elbiselerim ben bu rengi çok severim
portakalı cicim çok sevdiğim için ben bu rengi pek çok severim...
hep yeşildir elbiselerim ben bu rengi pek çok severim
ıspanağı cicim çok sevdiğim için ben bu rengi pek çok severim...
hep mavidir elbiselerim ben bu rengi pek çok severim
gökyüzünü cicim çok sevdiğim için ben bu rengi pek çok severim....

son aklıma gelende idil çığırırcasına ağlıyorsa" komşularrrrrrr komşularrrrr gelin burda bir edepsiz varmış komşularrrrrrr " diye bağırıyorum bana botokslu gibi pür dikkat bakıyor....:1shok: tıpkı :1shok:

haa birde kucağımızda yüzü karşıya dönük olarak taşıyorsak bir bacağını tutup havaya kaldırarak

al kuçu bacak all all
al kuçu bacak al..... diyoruz ve bir müddet sonra bunu söyleyince tek bacak yukarı aşağı gidip geliyor

BEBEKLERDE 3.AY GELıŞıMı
Bugünlerde bebeğiniz belirgin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belli etmeye başlar. Çevresi ve kalıtımsal özellikleri kişiliğini oluşturur. Daha da önemlisi, artık sadece fiziksel ihtiyaçlarının etkisiyle hareket etmez, etrafında olup bitenden de keyif almaya başlar.
Örneğin bir sese doğru daha emin olarak döner ve hareket etmekte olan bir insanı gözleriyle takip edebilir. (Bebeğin yüzünün çoğunlukla bir yöne dönük olmasını sağlayan eskrim pozisyonu nihayet kaybolmuştur.) Yüzleri incelemek çok hoşuna gider; saç ve yüz arasındaki renk kontrastı ilgisini çeker.
Duyusal uyarılar bebeğiniz için artık çok daha önemlidir, çünkü etrafındaki dünyayı duyuları sayesinde öğrenecek ve tanıyacaktır. Artık uyanık olduğu anlarda kucağa alınıp sallanmaktan eskisi kadar hoşlanmaz. Onunla konuşmanızı, oynamanızı ve ona yeni şeyler göstermenizi ister. Uzun süre yalnız kalmak asla hoşuna gitmeyecek ve bunu da hemen belli edecektir.
Bebeğiniz ona verdiğiniz hemen her şeyi elleriyle tutacak ve her seferinde daha önce bilmediği yeni bir objeyi tercih edecektir. Artık nesnelerin sadece görünüşü ile değil, dokusu ve tadı(!) ile de ilgilenmektedir. Kadife kumaşlar, tüylü oyuncaklar, yastıklar gibi değişik dokuları tanımak hoşuna gidecektir. Bu dönemde bebek sıcak ve soğuğun değişik dereceleri olduğunu da keşfedecek, bazen bir objeyle oynarken o objenin şekil değiştireceğini öğrenecektir. Bıraktığında bazı nesneler yeni bir şekil alır; bazıları ise eski şekline döner. Bebek bunları oyunları sırasında tekrar tekrar deneyerek öğrenir.
Renk, bebeğinizin görme yetisini geliştiren önemli bir unsurdur. Siyah-beyaz oyuncaklara karşı ilgisini artık kaybetmekte ve ana renklere karşı ilgisi artmaktadır. Pastel renkler ona henüz çamur gibi kirli görünmektedir. Ona parlak kırmızı, mavi ve yeşil gibi ana renklerden oluşan oyuncaklar; değişik şekil ve desenlerde kumaşlar gösterip tepkilerini izleyebilirsiniz.
Üçüncü aya girdiğinde bebeğiniz kafasını daha iyi tutabilecek ve biraz yardımla yarı oturur bir duruma geçebilecektir. Karnının üzerine yattığında kafasını biraz kaldırabilir. Ayağa kaldırdığınızda bacakları kıvrılır, ancak kafasını kısa bir süre için de olsa dik tutabilir; ayrıca ayaklarını zıplayacakmış gibi dışarı doğru itebilir.
Bebek kollarını yanlardan havaya kaldırabilir ve her iki elini de havada vücudunun ortasında birleştirir. Birçok ebeveyn, bebeğinin kirli nesneleri ağzına sokmasından korkar ve gereksiz yere endişeye kapılır. Sabun, deterjan gibi temizlik maddeleri, yutup boğulmasına neden olacak ufak şeyler ve bazı zehirli bitkiler dışında endişelenmenize gerek yoktur. Unutmayın ki ona tamamen steril bir dünya yaratamazsınız.
Bebeğiniz iyice hareketlenmeden evi bebeğe göre yeniden düzenlemeniz doğru bir karar olacaktır. Bebek bakımı ile ilgili her durumda olduğu gibi, evi düzenleme konusunda da iki farklı görüş vardır. Birinci görüş “evi yeniden düzenlemeye, hi bir şeyi kaldırmaya gerek yoktur” der. Böylece bebeğin neyin ellenilebilir ve neyin ellenemez olduğunu daha çabuk kavrayacağına inanılır. Diğer görüş ise, bebeği daha hayatının başında “hayır” kelimesini duymaya alıştırmamak için evde yeni bir düzenleme yapmak gerektiğini savunur.
Ancak belki de en iyi yol ikisinin ortasını bulmaktır. ıyice boşaltılmış ortamlarda yaşamak hem sizin için hem de bebek için epey sıkıcı olacaktır. Ancak geçici bir süre için en azından değerli eşyalarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Güvenli, kırılmayacak ya da yerine rahatlıkla yenisi alınabilecek eşyaların ortada kalmasında sakınca yoktur.
3. ayın sonuna geldiğinizde, bebeğiniz, ara ara uyansa bile geceleri 10 saat kadar uyuyabilmelidir. Uyandığında ağlayabilir veya sadece emziğiyle oyalanabilir. Bu yarı-uyanık dönemi uyku saati boyunca yaşayacaktır. Yetişkinler de uykularında aynı dönemi yaşarlar ancak onlar tamamen uyanmamaya programlıdır, yatakta bir iki kez dönüp yeniden uykuya dalabilirler. Bebeğiniz de, uyanır uyanmaz yanına koşmadığınız sürece, aynı düzeni kendi kendine bulacaktır. Uyandığı anda yanına gitmeniz onu yanında annesi olmadan tekrar uyuyamayacağına inandırır.
Bu yaştaki bebeklerin uyuyana kadar ağlaması çok sık görülen bir durumdur. Ağlamanın, onu bir şekilde rahatlattığı gözlenmiştir. Ancak bebeğiniz, yatağına yattığı anda ağlamaya başlıyorsa, gün boyunca yeteri kadar uyanık kalmadığı sonucunu çıkarabilirsiniz. Bu nedenle, eğer uykusu yoksa ya da uyumuyorsa bebeği yatağında tutmayın. Bebek uyku ile yatağı bir tutmalıdır. Diğer yandan, özellikle uykudan önce uyarılmışsa, uyumakta güçlük çekebilir. Böyle zamanlarda bebeği sakinleştirmek için biraz emzirmeyi veya mama vermeyi (böylelikle bebeğinizin karnı hemen acıkmayacaktır), bezini değiştirmeyi ve biraz sallamayı deneyin.
Bebeğinizin sabah uyanma saati en son beslendiği saat ile doğru orantılı olabilir, ancak bu şart da değildir; bazı bebekler ne zaman beslenirse beslensinler, kurulmuş saat gibi sabah 6.00’da, hatta daha erken uyanabilirler. Bebeğin günlük uykusunu bir düzene sokmaya çalışmak bazen boş bir çaba olabilir. Bazen oyun zamanını kısa tutup öğleden sonra erken bir saatte yatmasını isteyebilirsiniz ama o bunu reddeder. Başka bir gün ise onu görmeye gelen misafirlerinizle oynasın, maskaralık yapsın istersiniz ancak o uyumayı tercih eder.
Üç aylık bebek konuşma amaçlı sesler de çıkarmaya başlar. Müzik veya konuşma sesleri, bebek sinirli iken onu sadece rahatlatmakla kalmayacak, küçüğünüzün birtakım sesler çıkararak bu seslere tepki vermesini de sağlayacaktır. Eğer böyle sesler çıkarıyorsa, keyfi yerinde demektir. Ayrıca bu dönemde yeni bir numara daha dener: tükürükle balon yapmak!
Bebeğiniz, ona sorulan sorulara ahenkli sesler çıkararak cevap verir ve karşısındakinden de aynı şeyi bekler. Ay sonunda aranızda, 15-20 dakikalık bir “ohh’lar ve ahh’lar” diyaloğu geçebilir. Ara sıra bebekle beraber derin bir nefes alıp aynı sesi çıkarabilirsiniz.
Bebek uyanıkken zamanının çoğunu ellerine bakarak ve onlarla oynayarak geçirir. Şimdiye kadar bebeğiniz ellerini yumruk şeklinde tutuyordu. Üçüncü ayda ellerini daha serbest hareket ettirecek ve sonunda tamamen açık bırakacaktır. Böylece yeni oyuncaklar ortaya çıkacaktır: tam on minik parmak. Üçüncü ay onlara bakmak ve parmakların hareketlerini gözlemlemekle geçer. Ellerini her gördüğünde şaşıracak ve yeniden bulduğuna sevinecektir.
Üç aylık bebeğinizi yıkarken veya üstünü değiştirirken ona vücudunu anlatın, uzuvlarını tanıtın. Böylece konuşmaya başlamadan çok önce, sorulduğunda ayaklarını veya kulaklarını gösterebilir. Kısa ninniler veya yumuşak tonda anlatılan masallar ve şarkılı oyunlardan çok hoşlanır ve bunu çıkardığı seslerle belli eder. Elinizi çırpmanız, kafanızı sallamanız ya da dil çıkarmanız onu çok etkileyecektir.
BU AYIN EN ÖNEMLı AŞAMASI: BEBEĞıNıZ KARIN ÜSTÜ YATARKEN KOLLARIYLA ıTEREK GÖĞSÜNÜ HAVAYA KALDIRABıLıR.
devamı aşağıda

benim ninnim:
fındılı fıstık tooosunum
annesinin guuzusu
annesi yeeesin onuu
ham ham hammmm

babasınınki:
babasının kızısı
gözümün bebeği
benim kızım cerenim
canım kızım cerenim...
ninninin dışında bide tek aşkı m diye sevip gözüme bakıyolar sonrada yanıma gelip yo hayatım sensin tek aşkım kandırdım ben onu diyo çok hoşuma gidiyo ama

geldim baktım idile
altı temiz mi diye
oda ne bir açtım kiiiii
heryeri bok içindee.....eeee eeeeee ( bu benim tamamen telif hakkı bana aittir)

buna bayıldım heheh

annelik insanı şair yapıveriyor.....

hu hu huuu Allah
idiiiiiiiiiili büyüt Allah
iyilik sağlık,ver Allah
Uykusu gelmiş maşallah

ayyyyyyy çok utandım şimdi,ben hiç ninni falan söylemiyorum kızıma,zaten sesim de çooook kötüdür,çocuğun kulaklarını tırmalamasın

rumelilicim valla bende seninkiler kadar güzel ninniyok.daha doğrusu hiç yok.ben anonim ninnileri sölüyom kuzuma. kaydirigubbakcemile3

benimde keremim pek tatlı
benimde keremim pek nazlı dıyorum.benden anca bu kadar cıkıyo valla

ayyyyyyy çok utandım şimdi,ben hiç ninni falan söylemiyorum kızıma,zaten sesim de çooook kötüdür,çocuğun kulaklarını tırmalamasın

tırmalamaz annesi.senin sesin onun için dünyanın en güzel sesi.bende bu kötü sesimle sölüyom oğlumda hayran hayran dinliyo

zemuszemus ninni repertuarımız geniştir evelallah....valla bende bülbül gibi şakımıyorum ama napim eğlensin diye söylüyorum.....

ewet bende ilk 2 ay pek söölemiyordum sonra kendimi bir sürü şey uydururken buldum başta çok fark etmez sanıyordum ama annelerin sesini duymak çok rahatlatıyo bebekleri kesin anladım yani..
birde uyuturken özellikle gece hep aynı ninniyi söylerseniz bir süre sonra uyuyacağını anlıyo ve sakinleşiyo o ninniyle

bende öle ninni felan uyduramam ama herkesin bildiği ninnileri söylüyorum kızıma uyuturken önce ağlıyo mızırdanıyo sonra gözler yavaş yavaş kapanmaya başlıyo 1 haftadırda o bana eşlik ediyo özellikle eeeeee eeeee eeee kısmında ses çıkartıyor ben susuyorum oda susuyor gözlerini açıyor yine eeeeeeee eeeeeeee diyorum oda ses çıkartta çıkarta uyuyor .... onun dışında teyzesi ona şarkılar sölüyo ben pek becerememde uzaktan bakıldığında çok mutlu olmuyo şarkıyla onla mümkünse konuşacaksın o zaman çok sakinleşiyo .....

benmkide hu huu huuuu allah zeynebime maşşallah uyurbüyür inşşşşş eeeee eeee eeee eeeee

ben daha cok turku soyluyorum kızlar,bakın sıze ne anlatayım,bebegımı oda los bı sekılde uyutmaya calısyodum,bambusunun uzerınıde ortmustum,arada mızır mızır sesler gelıyo yarı aglamaklı,neyse dedım heralde uyıcak mızıranıyo.arada bakıyorum köşeden köşeden ama farketmedım karanlıga.ayyy bı baktımkı benım mınık benım soyledıgım turkuye içerlenmiş,nasıl dudak bukuyo:):)eledım eledım turkusunu soylerken bırden çayelıden oteye gıdelım yali yali dıye basladım soylenmeye,kuzucum kendıne geldı,hem guldum yaptıgıma hem soyledım,bıyandanda uzuldum bebişimi kahırlandırdıgım ıcın.boyle bı anım vardır yavrumla.Nınnı olarak degılde bazende hu hu hu Allah,ogluma uyku ver Allah,hu hu hu allah,ogluma saglık ver Allah,hu hu hu Allah oğluma aşkını ver Allah dıye dıye hem dua edıyorum hem uyutuyorum...Sevgiler

huu hu hu allah sen uykular ver allah
sen uykular verirsen ecrin büyür inşallaah
ee ee esi var pamuğumun uykusu var

bunu duyunca hemen sakinleşiyor

ağlamayı abartınca eecrin ağlamaa psikopataa bağlamaa veririm seni beyzoşaaa beyzoş seni mıncırır her yerinii morartırr diyorum(beyzoş onu mıncıklamak isteyen 1.5 yaşındaki kuzeni) kötükedihüso

ecriiin kızııım seni çok özlediiim die ağlamaklı bi sesle söleyincede dudak büküp ağlıyor

ağlamayı abartınca eecrin ağlamaa psikopataa bağlamaa veririm seni beyzoşaaa beyzoş seni mıncırır her yerinii morartırr diyorum
he he bu cok hosuma gıttı ya,bızım kuzenımızde elıf,acaba bende oylemı soylesem,ayy yerim ben yerimcokacimcoook onların pskopata bağlanmış hallerını uşşşş....

benim kuzum birtanee
herkesin kuzusu kendinee
benim meleğim kelebeğim
çok tatlısın annecim.
ee eee eee ee
benim kuzum birtanee
herkesin kuzusu kendinee
benim meleğim kelebeğim
çok şekersin nehirim
ee eee ee ee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…