2009 Kuzularına Doktor neler dedi;

NAVRIS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
7.997
1
dozkoncım güzel bir fikir ortaya koymuş.
topiği açma işlemi bize kalmış...

Hadi 2009 Nisan Annneleri, doktor kontrollerinde neler yapıldı,,

dr.'un söylediklerini hep birlikte paylaşalım ...

ilk ben yazım barii,,

ben kulağının ağrıdığını nerden anlarız diye sormuştum..

ateş yapar,, kulağını elletmez dedi...

hayırlı uğurlu olsun bu topiğimizde..allahım hiç birimizin bebesine sağlık sorunu vermesin .. rutinlerimizi yazalım hiç hastalık yazmayalım inşallah..bu gidişle hepimiz annelikte doktora bile yapıcaz 2. bebelerde süppeeerr anneler olacaz..:))

bende şey sormuştum kalça ultrsonunu daha çektirmemiştik bi sorun varsa nasıl anlayabiliriz demiştim dr da bezsizken bacaklarını uzat boyları aynı mı demişti..allah şükür bi problem yokmuş bebeğimde..

dozkoncım güzel bir fikir ortaya koymuş.
topiği açma işlemi bize kalmış...

Hadi 2009 Nisan Annneleri, doktor kontrollerinde neler yapıldı,,

dr.'un söylediklerini hep birlikte paylaşalım ...

teşekkür ederim canım eline sağlık.

bu arada hemen doktordan incilere devam edeyim.
çay kola ve kahveyi çok tüketmek ayrıca sarımsaklı şeyler
sütün tadını etkiliyormuş. yani bazen bebeğin memeyi red sebebi
buda olabilirmiş çok aşırıya kaçmamak lazımmış
bunları tüketirken.

Son düzenleme:
bende kakasını sormuştum günde 7-8 kere bile normal demişti,diğer şeyleri unuttum bile :çok üzgünüm:

kızlar ben de bişey ekleyim biz bebelere su veriyoruz ya bazı dr kızıyo çünkü ishal yapıyomş 6 aydan önce verlmemesi gerekiyomş ama anamıza söz geçiremiyrz anadan geçtim benm babada karışıyo havalar sıcak suyunu ihmal etme diye bu arda kaynamş su degl hazır su vermeliymişz

ya en geveze benim doktor herhalde.
bişey daha .
bebekler 3. ayda taklide iyice yönelirlermiş.
mutlaka bir kerede olsa dil çıkarmasını istiyoruz dedi doktor bu onun
motor gelişiminin iyi olduğunu gösteren bir işaret dedi.
dil çıkarın bol bol bakın bakalım sizin taklitçi bıdıklarda çıkarıyosa süpermişşş.

çok süper olmuş burasıya bayıldım bende bişeyler ekleyeyim benim doktorumda su konusunda su vermek istediğinde bebeğini son emzirdğin göğsünle değilde diğeriyel emzir dedi ilk etapda sulu kısım gelirmiş ya o yüzden..özellikle dışarıay çıktığımızda eve gelince yapıyorum çocuk kana kana içiyo sanki..

slm kizlar baslangictta bebek ilk emdigi zaman su gelir buda bebgin su ihtiyacini karsiliyormus zaten ayrica su kaynataip günde bi kac cay kasigi verilebirli cünkü dilindeki beyazligin gitmesi icin ben denedim gidiyor beyazlik bi arkadasimin halasi ebe o söylemis cocuk emdigi zaman dili bembeyaz olurmus .

ay benm dr suyu kaynatma dedi içindeki mineralleri ölüyomş şimdik hangisibne inanaıcaz offfff

dozkancım benm kız çok fazla dil çıkarıyo hatta ben çıkarnca o da bana çıkarıyo zilli

ya en geveze benim doktor herhalde.
bişey daha .
bebekler 3. ayda taklide iyice yönelirlermiş.
mutlaka bir kerede olsa dil çıkarmasını istiyoruz dedi doktor bu onun
motor gelişiminin iyi olduğunu gösteren bir işaret dedi.
dil çıkarın bol bol bakın bakalım sizin taklitçi bıdıklarda çıkarıyosa süpermişşş.

bunu okuduğuma çokkmutlu oldum süperrmiş ha holey benimkini dili ağzına girmiyo nerdeyse şimdi güzelce uyurum artık:))))))saolll
ben gülünce oda gülüyo demekki bu da iibişey

slm kizlar baslangictta bebek ilk emdigi zaman su gelir buda bebgin su ihtiyacini karsiliyormus zaten ayrica su kaynataip günde bi kac cay kasigi verilebirli cünkü dilindeki beyazligin gitmesi icin ben denedim gidiyor beyazlik bi arkadasimin halasi ebe o söylemis cocuk emdigi zaman dili bembeyaz olurmus .

ben hiç su vermedim vi,cdan yapıyorum busıcaktavermedim diye ama doktor gerek yok diye inanmak laızm onlara
dilindeki beyazlıklar için kaynamış soğumuş suya karbonat koyup steril bezle ağzının içini siliyorum tertemiz oluyo hem ağız temilizğnide öğrenmiş oluyo bence

doktor amcamız son kontrolümüzde şunları söledi : beslenmesi üzerine bol bol konuştuk anne sütü almadığı için havuç suyu elma suyu şeftali suyu gibi meyva sularına başlayabileceğimizi alıştıktan sonra püre halinde verebileceğimizi söledi kavanozda hazır satılan meyva pürelerinden ziyade mevsim meyvelerinin kendisini rendeleyrek yapmamızı önerdi .... yine aynı ay içinde yoğurda başlayabileceğimizi yoğurdu günlük mayalamımızı eğer sevmesse meyva püresi ekleyerek yediği mama ölçüsünde vermemizi önerdi..... ay sonuna doğruda sebze çorbasına başlamımızı önerdi tarifini doktorumuz kendisi verdi bu ay zeynep hanım 700 gr almış açıkçası kafama takıldı baya bi doktor önemli olmadığını kilosunun iiy olduğunu(6.600 gr) yazın sıcaklarda olabileceğini söledi iştahsızlığınıda havaların sıcaklığına bağladı bizde son durumlar böleee

bizde bahar hanım 500 gram almış (6.300) sadece anne sütü alıyor ama yaramaz bir saniye bile durmadığı için daha tartmadan bu kolay kolay kilo almaz çok hareketli sakın kafaya takma dedi..tartınca da valla ben bu kadar bile beklimiyordum yine iyi almış dedi :) (Ben de çok kafaya taktım ama beni çok iyi emiyor daha ne yapayım ...) boyu ise çok iyi uzamış 62 cm ...burdan da gelişiminin iyi olduğunu anlayabilirsin dedi...

her şeyi normal dedi...ben de neyve suyu vereyim mi dedim...seni emiyor sakın 4 aya kadar bir şey verme sütün yeterli dedi çalışan anneyim diyince ...ben 4. ayda sana tarifini vereceğim vereceğin yemeklerin dedi...

Gaz konusunda yüzüstü getir debelensin artık gazını kendisi atabilir kafaya takma dedi...

bizden bu kadar hızlı bir dr. ziyareti oldu benim rahatsızlığımdan dolayı fazla kalamadım...

X