2009 Kasm Anneleri

slm kızlar nasılsınız ayy geçmiş bayağı fazla okuyabileceğimi sanmıyorum hepsini 10 sayfa geriden başlıcam sanırım.
nasılsını güsel annişler iyiyiz demı hepimiz...

selam annembirmelek naber canım? uzun zamandır goremıyorum senı...nasıl gıdıyor,yok değilmı bır problem?13 mayısta gıdıcem ben dr.a.test fln yapıcakmıs.sanırım su ıkılı test dedıklerı sey ayy bılmıorum cok heyacanlıyım.bıde benım heyacan katsayım malum 2 ye katlanıyor,ınsallah ıkısındede bırsey cıkmaz.iyi gecler cnm opuyorum cok

selam annembirmelek naber canım? uzun zamandır goremıyorum senı...nasıl gıdıyor,yok değilmı bır problem?13 mayısta gıdıcem ben dr.a.test fln yapıcakmıs.sanırım su ıkılı test dedıklerı sey ayy bılmıorum cok heyacanlıyım.bıde benım heyacan katsayım malum 2 ye katlanıyor,ınsallah ıkısındede bırsey cıkmaz.iyi gecler cnm opuyorum cok

tatlım ben mesajını görene kadar sen çıkmışsın...
iyiyim tatlım bi problem yok Allaha şükür...canım hadi bakalım güsel haberler beklıyorum sendende...bende 14 mayısta gidicem dr a bende şimdiden heyecanlanıyorum....yerim ben o bebişlerini.hersey güzel olacak yolunda olacak güsel anne merak etme sen.duanı et çık yola...:1hug: iyi geceler tatlım çok öptümm senii...
evet sırasıyla NESLİ VE KARAKIZ sakın moralınızı bozmka yok güzel düşünün ben ce hersey yolunda canalrım hep dua ediyorum hepimiz içinn...Rabım bebişleride sizide korusun.sağlıkla kucağımıza alıcaz inşş...
DESTNA VE BERATEFE canlarım cinsiyet bellı olmuş..ahh nasıl sevsem ben o paşalarıı maşallahh nazar değmesın prenslerimize,sağlıkla gelsinler...:nazar:
UNİ tatlım canım yarın kontrolun var hadi bakalım hayırlı haberlerle gel canım benım dualrım senınlee...
hepinizi çok çok öpüyorum kasım annişleri sevgiyle kalın oldu mu?a.s.

günaydın kızlaaarrr
destna erkenciydin sen ama gelmemişsin dahaa
ayy kasım ayı erkek ayı olcaak heralde herkese erkek diyo dr.lar bi de erkek önce gösteriyor ya erkekler önce blli oldu o yüzdeen
benimki sölemedi kız mı olcak acepp

Bir bebeğe doğduğu anda su ya da şekerli su verilebilir... YANLIŞ. Doğduğu anda ve onu takip eden ilk yarım saatte, annenin göğsüne konmalı. Bu durum, süt salgılama refleksini inanılmaz derecede artırır ve sütün daha iyi gelmesini sağlar.
Her ağladığında kucağınıza almayın, kucak bebeği olmasın, şımarmasın... YANLIŞ. Alın. Sık sık alın. Alabildiğiniz kadar alın. Sevgi bebeği olsun.

günaydın kızlaaarrr
destna erkenciydin sen ama gelmemişsin dahaa
ayy kasım ayı erkek ayı olcaak heralde herkese erkek diyo dr.lar bi de erkek önce gösteriyor ya erkekler önce blli oldu o yüzdeen
benimki sölemedi kız mı olcak acepp

günaydın kızlarr kartanesi hala şoktayım bebek ne kadar büyümüşş doktor boyunu ölçmüyo artık ayrı ayrıı ne kadar şaşkındım bir bilsen girdim ya içerii doktor son kez alttan bakalım dedii ekranın gözükmesiyle erkek ddii hemen annem ve eşimde geldii
elleri başına dayalı doktor dediki bu Allahu ekber pozisyonundaa 90 gr.testisleri bilem oluşmuş omurgasıı hala şoklardayım bence seninkide erkek canımkaydirigubbakcemile2

ohhhhhhhhh maşallah birer birer öğreniyoruz desenize cinsiyetlerini... süper DESTNA canım tebrik ederim sana pipi geliyor desene benim dr kesin dedmedi ama ben kesin gözü ile bakıyorum erkek dedi cünkü kordon da olabilir dedi 4 haziranda konttolüm var ozmnan kesin soylerim dedi .. eli ayağı düzgün olsunda ...hiç umrumda değil oğluşum pek sevindi hemcinsi olmasına tabiki bizdeeeeeeee.........

KASIM GÜSEL ANNELLERıNE KOCAMAN GÜNAYDINLAR

Bir bebeğe doğduğu anda su ya da şekerli su verilebilir... YANLIŞ. Doğduğu anda ve onu takip eden ilk yarım saatte, annenin göğsüne konmalı. Bu durum, süt salgılama refleksini inanılmaz derecede artırır ve sütün daha iyi gelmesini sağlar.
Her ağladığında kucağınıza almayın, kucak bebeği olmasın, şımarmasın... YANLIŞ. Alın. Sık sık alın. Alabildiğiniz kadar alın. Sevgi bebeği olsun.

EVET CANIM YAZDIKLARININ HEPSİ DOĞRU AMA ELİMİZDE OLMADAN OKADAR ÇOK YANLIŞ YAPIYORUZ Kİİİ .....ÖZELLİKLE DIŞARDAN GELEN TEPKİLERLE... AMA BEN EFEDE DE BU BEBEĞİMDE DIŞ SESLERE PEK ALDIRIŞ ETMİYECEM :jeyyar:

günaydın kızlarr kartanesi hala şoktayım bebek ne kadar büyümüşş doktor boyunu ölçmüyo artık ayrı ayrıı ne kadar şaşkındım bir bilsen girdim ya içerii doktor son kez alttan bakalım dedii ekranın gözükmesiyle erkek ddii hemen annem ve eşimde geldii
elleri başına dayalı doktor dediki bu Allahu ekber pozisyonundaa 90 gr.testisleri bilem oluşmuş omurgasıı hala şoklardayım bence seninkide erkek canımkaydirigubbakcemile2

canım hayırlı olsun oğluşun şimdi okudum niye alttan bakıyor artık ben anlamadım

ayy destnaaa süper yaaa
canım alttan bakınca daha iyi görülüyor diilmii
ya nasıl o kadar büyümüş benimkinde pek belli olmuyodu sanki bişi
ayy yerim ben onu yaaa
EVET CANIM YAZDIKLARININ HEPSİ DOĞRU AMA ELİMİZDE OLMADAN OKADAR ÇOK YANLIŞ YAPIYORUZ Kİİİ .....ÖZELLİKLE DIŞARDAN GELEN TEPKİLERLE... AMA BEN EFEDE DE BU BEBEĞİMDE DIŞ SESLERE PEK ALDIRIŞ ETMİYECEM :jeyyar:
ayy evet bakalım nelerle karşılaşcazzz

Çocuğunuzu yatağınıza almayın, kendi yatağında uyumaya alışmalıdır... DOĞRU. Ama yatak olarak doğru, oda olarak değil. ılk 6 ay, ebeveyn odasında kendi yatağında kalabilir.
"Yan yatır evladım, kusarsa boğulmasın..." DOĞRU. Bebekler, daha önce karın üstü yatırılıyordu ama bu pozisyonda bebek ölümlerine daha çok rastlandı. Sol yan, sağ yan ve sırt üstü daha tercih edilen pozisyonlar. Ama anne- baba, çocuğu görüş mesafesinde tutuyorsa, karın üstü yatırmakta da bir mahzur yok.
"Sırt üstü yatırma kafası düz olur..." DOĞRU. Sürekli sırt üstü yatırılmamalı, arada pozisyon değiştirilmeli.
Göbek bağı düştükten sonra antiseptik toz sürülüp, kapalı tutulmalıdır... YANLIŞ. Mikrop kırıcıyla (antiseptik solüsyon) silip, açıkta bırakmak lazım.
Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... DOĞRU. Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları...

günaydın güzel annişler
oh oh cinsiyetler bir bir belli oluyor
ayy benim daha cok var :uhm:
ama bugün 7 hafta olduk teyseleri büyüyoruz galiba kaydirigubbakcemile3

1 yaşına kadar bal verilmemelidir... DOĞRU. Şu andaki beslenme prensiplerine göre verilmemesi gerekiyor. Nedeni içinde çocuğa dokunabilecek bir toksinin bulunması ihtimali. Ben bu yasağın abartıldığını düşünüyorum.

Çocuğu 1 yaşına kadar çikolata, tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak tutmak gerekir... DOĞRU. Sıfır tuz, sıfır şeker. Hiç yok. Çünkü yüklenme yapıyor. Damar ve böbrek fonksiyonları bakımından ikisinden de uzak durmak gerekiyor.

Erkek çocukların saçlarını uzatmak kimlik karmaşasına sebep olur... DOĞRU. Olabilir. Çocukların kimlik yapılanması dönemlerinde (0-5 yaş) her şeye dikkat etmek gerekiyor.

yaa ben uzatmak istiyoduumm hele kıvırcık olursa lule lule ne tatlı olurdu :1closedeyes:

Çok bilen anne sendromu diye bir şey vardır... DOĞRU. Her şeyi didik didik okuyup, araştırıp kendi başına senteze gitmemek lazım. Kendini geliştirmesinde, genel kültürünü artırmasında bir mahzur yok ama güvendiği bir doktora danışmak uygun olur.

canım hayırlı olsun oğluşun şimdi okudum niye alttan bakıyor artık ben anlamadım
saol canım inş sağlıkla hayırlısıyla sende öğrenirsin inş
canım benim doktor ilk 3 ay alltan bakıyorr prensibi öylee bende kanama yaşadığım için hep alttan ultrasonla bakıldım kanamanın yeri tespit edildi şükür bebekle ilgili deil
dün sonlkez baktı artık karından bakıcakmış 20 gün sonra gidicem yine

bertefe canım saolasın dün doktor erkek deyince gerçekmi dedim hani ben göremedim falan ayrı ayrı gösterdi bu hafta testisleride oluşmıuş bak kordon bu bu pipi ayrı ayrı gösterdii
senin içinde hayırlsıı olsun inş doktor çıkarken tüm yasaklar kalktı dedi ve bu sene erkek senesi kim geldiyse erkek kız doğuran yok dediikaydirigubbakcemile3

Kıslar bişey sorucam geçende dok troidime bakmıştı çok azda olsa yüksalme var t3 t4 ümde fsh da düşük çıktı dok tiroid ihtimali var dedi bençok korktumya buradaki arkadaşlardada bu problem var ömür boyu hap kullanıcaklar allahım inş. çıkmaz birde ben küçükken kızamıkçık geçirdimmi geçirmedimmi annem hatırlamıyor dok bağışıklığın yok gibi görünüyor dikkat et yakalanma dedi ben nasıl anlayayım erken dönemde kimde var yok diye birde okuldayım burasıda pis bir okul sabun elimde kaldı walla ne yapacam böle paranoya oldum

1 yaşına kadar bal verilmemelidir... DOĞRU. Şu andaki beslenme prensiplerine göre verilmemesi gerekiyor. Nedeni içinde çocuğa dokunabilecek bir toksinin bulunması ihtimali. Ben bu yasağın abartıldığını düşünüyorum.

Çocuğu 1 yaşına kadar çikolata, tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak tutmak gerekir... DOĞRU. Sıfır tuz, sıfır şeker. Hiç yok. Çünkü yüklenme yapıyor. Damar ve böbrek fonksiyonları bakımından ikisinden de uzak durmak gerekiyor.

Erkek çocukların saçlarını uzatmak kimlik karmaşasına sebep olur... DOĞRU. Olabilir. Çocukların kimlik yapılanması dönemlerinde (0-5 yaş) her şeye dikkat etmek gerekiyor.

yaa ben uzatmak istiyoduumm hele kıvırcık olursa lule lule ne tatlı olurdu :1closedeyes:

Çok bilen anne sendromu diye bir şey vardır... DOĞRU. Her şeyi didik didik okuyup, araştırıp kendi başına senteze gitmemek lazım. Kendini geliştirmesinde, genel kültürünü artırmasında bir mahzur yok ama güvendiği bir doktora danışmak uygun olur.

ay eline sağlık bende vakit bulduğumda he böyle şeyler okuyorum annemede anlatınca bu kız çokkonuşuyor bi doğursada kurtulsak diyor kaydirigubbakcemile2 ben biraz dikkafalıyım bu konuda kesin inş problem olmaz karışmazlar bende kıvırcık saça bayılırımbenimkiler baya dalgalı eşiminde öyle acaba kıvırcık olabilirmi

saol canım inş sağlıkla hayırlısıyla sende öğrenirsin inş
canım benim doktor ilk 3 ay alltan bakıyorr prensibi öylee bende kanama yaşadığım için hep alttan ultrasonla bakıldım kanamanın yeri tespit edildi şükür bebekle ilgili deil
dün sonlkez baktı artık karından bakıcakmış 20 gün sonra gidicem yine

bertefe canım saolasın dün doktor erkek deyince gerçekmi dedim hani ben göremedim falan ayrı ayrı gösterdi bu hafta testisleride oluşmıuş bak kordon bu bu pipi ayrı ayrı gösterdii
senin içinde hayırlsıı olsun inş doktor çıkarken tüm yasaklar kalktı dedi ve bu sene erkek senesi kim geldiyse erkek kız doğuran yok dediikaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
vallaaa baksana kkda da herkesin oğlu oluyoo yaa alla allaaa
Kıslar bişey sorucam geçende dok troidime bakmıştı çok azda olsa yüksalme var t3 t4 ümde fsh da düşük çıktı dok tiroid ihtimali var dedi bençok korktumya buradaki arkadaşlardada bu problem var ömür boyu hap kullanıcaklar allahım inş. çıkmaz birde ben küçükken kızamıkçık geçirdimmi geçirmedimmi annem hatırlamıyor dok bağışıklığın yok gibi görünüyor dikkat et yakalanma dedi ben nasıl anlayayım erken dönemde kimde var yok diye birde okuldayım burasıda pis bir okul sabun elimde kaldı walla ne yapacam böle paranoya oldum

canım korkma troid konusunda hamilelikte bu tarz değişimler olabiliyomuş
bende zaten var kontrollü gidiyoruz ama olmayanlarda da hamilelik sürecinde artma azalma oluyomuş geçicidir merak etme

X