2009 Kasım Anneleri Bebeklerinizi Kaç Saatte Bir Emziriyorsunuz?

setu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
954
6
mrb benim kızım 50 günlük oldu gündüzleri uyanık olduğu zaman devamlı memede durmak istiyor bu arada sütümde çok fazla değil belki doymadığından uzun süre kalıyordur. hiçbir zaman memeyi kendi isteğiyle bırakmıyor. günde iki kere falan açlık durumuna göre 60 cc mama hazırlıyorum. geceleri sorun yok güzel uyuyor uyandığında göğsümde süt birikmiş oluyor. göğsümde sütün birikmesi üç saati buluyor ama kızım üç saati bırakın nerdeyse saat başı yarım saatte bir emmek istiyor. çocuk doktorumuz artık bebeğin nerdeyse iki aylık olduğunu ve belli bir beslenme düzeni olması gerektiğini söylüyor duruma göre gerektikçe mama takviyesi yapın diyor.
kırkım çıkınca doğumumu yapan doktora kontrole gittim emzirmeme baktı bebeğin çok güzel emdiğini söyledi. mama vermeyi bırak dedi her istediğinde emzir istediği kadar emsin dedi.
şuan istediği kadar emziriyorum. gündüzleri evden çıkacak durumum yok eve hapsolmuş durumdayım
sizler bebişlerinizi nasıl besliyorsunuz

etrafımda çok bebek var.hepsi hem emziriyo hemde sabah akşam mama veriyo.
onlarında şikayeti hep emmek istiyo doymuyo herhalde diye.
ama kg alımları iyi.
benim bebeğimde 2 aylık.sadece anne sütü alıyo.
her istediğinde veriyorum.

malesef bende kızımın okuluna bile gidemiyorum.
ewdeyim...
3 4 aydır 5 dk bile yürümedim.
kendimi sokağa atıp deli gibi yürümek hatta koşmak istiyorum..............

ben her istediğinde emziriyorum saglık ocaklarındada oyle yazıyor zaten her istediğinde emzirin diye ama emme arzusu istegi cok fazla olan bebeklere emzik verilebilecegini soyluyorlar

ben her istediğinde emziriyorum saglık ocaklarındada oyle yazıyor zaten her istediğinde emzirin diye ama emme arzusu istegi cok fazla olan bebeklere emzik verilebilecegini soyluyorlar

doktorumda bana sütü yetmeyen anne olmaz diyor her istediğinde emzir diyor. emzik veriyorum yoksa hiç durmuyor sürekli ağzı açık. kucağıma aldığımda ağzı nereme gelirse emmeye çalışıyor. mamayı en azından bir haftalığına kesip kilo durumuna bakmak istiyorum belki de bebeğimin her aranma refleksini açlık zannediyorum

kızım iki aylık oldu
ilk bir ay nerdeyse her ağladığında emzirdim
sonra 2 saatte bir düzenli olarak emzirdim
şuan gece uyuma süresi bazen 3-4 saati buluyor kalkınca emziriyorum
gündüzde 2,5 saatte bir emziriyom
bundan sonra artık kızımın uyku durumuna bağlı

daha cok kucuk oldukları için sürekli emmek istiyorlar dinlene dinlene bazende keyif yapıyorlar :) bende eve hapsoldum ben saat düzeni kurmadım ama genelde 2 saatte bir emiyor en erken 1 saatte istiyor memeyi oda aclıktan deilde uykuya memede dalma isteginden bi şekilde düzene girecektir ben sınırlama koymuyorum
her agladıgında veriyorum memeyi ac deilse almıyor zaten
ama senin bebişinin emme istegi cok fazla oldugu için memede kalmak istiyor herhalde
süt için uyku gerekten cok önemli bende en cok süt yapan seyleri yazıyım belki sanada yarar
boza kırmızı et baklava ( cok süt yapıyor ) rezene cayı komposto

bi ara benimkiside cok aglıyor memeden ayrılmak istemiyordu sütümün yetmediğini düşündük mama vermeye calıstık ama yemedi seninkisi mamayı bitiriyor mu ?

agzini surekli acip aramasi sadece refleks canim.

ilk ay bende ne zaman isterse surekli emzirdim ama simdi 1,5-2 saat arayla emzirmeye calisiyorum. eger uykusu gelirse daha erken olabiliyo tabi.

ilk ay her isediğinde emziriyordum emzik kullanmaya başladık şimdi 1,5-2 saatte bir geceleride 3-4 saat uyuduğu zamanlarda uyanınca emziriyorum zaten oğluşum saatini biliyor 10 dak bile geçirmiyor başlıyor ağlamaya

benim kızımında saat başı emmek istemesi normal o zaman. yanlız saat başı emmek istediği için göğsümde süt fazla birikmiyor yani göğsüm fazla şişmiyor genelde yumuşak oluyor sizlerinde mi öyle yoksa benim sütüm az olduğu için mi öyle.

canım önerlerin için sağol ilk zamanlar sütümü sağıp veriyordum iki haftadır hep emziriyorum. sağıp verdiğim zamanlar 180 cc sütü bir seferde içtiğini biliyorum mamada aynı durum söz konusu ne verirsen içiyor tok olsa bile alıyor. çocuk doktorumuz aç gözlü bir bebek diyor. haftaya doktor kontrolümüz var bakalım doktora tekrar danışacağım. aslında sık emzirmek beni bunalttığından değil yetmeyince bazen günde bir yada iki kere mama takviyesi yapıyorum ona canım sıkılıyor. bebeğimin açlığını tokluğunu anlayamıyorum

bacım bı an buu yazıyı ben yazdıms andım..
yemınle aynen benı anlatıyon bu sabah esıme dedımkıbak gece guzeluyuyo 2 saatte bı gogusler doluyo ama gundzu bumumkun olmuyo dedım
emzık wermeye basladık 2 saatte bı emzırmeye calısıcam gunduzlerıde yoksa sut omuyo bas bas bagırıyo e sık emınce gazıda cok oluyo hawa yutuyo
ne yapıcaz bılemıyorum ama artık bıseler bulmak lazımolumunekankayizsmile

bıde denız cım bak kılosu ıyı gıdıyorsa mamaya dayanma
bende doymuyo sanıyodum uzuluyodum ama 1 ay olmadan 1.250 kılo alınca yettıgını doydugunu gorduk
emme refleksı war cocuklarda bu benımkınde we senınkınde demkkı fazlasıyla war
emzık werdık hemıde su dandık fatos emzıgı aldı sıpa
su an 44 gunluk artık gunduzlerıde 2 saatte bı emzırmeye calısyom
benımde memısler yumusak ama onunla ılgısı yok
dınlendıgımız ıcın gecelerı sut bırıkıyo gunduz gotumuz yeremı gelıyo anam uyuyabılıyozmukı sut olsun

seni cok ii anlıyorum insanın canı sıkılıyor ama her bebek farklı işte mutlaka düzene girecektir mama vermeden kilo alımı nasıl bakalım inş. güzel olurda mama takviyesi yapmazsın bu arada gece 3 4 saate bir kalktıgımda benim memişlerde süt doluyor gündüz genelde boyle olmuyor dinlenmek cok onemli ama simdilik goguslerim yumusak olsada sütüm yetiyor

ben de 2-3 saatte bır emziriyorum. mıdelerı 2 saatte ancak bosalırmış ve cok sık emzırmek yani düzensiz beslenme gaz problemıne yol acıyormus..dogum yaptıgım hastanede gündüzleri 2 geceleri 3 saatte bır emzır demıslerdı.emmek reflex oldugu için benım oglumda hep meme arıyordu.emzik verdık zaten karnı acıkınca emzıgı versende atıyor tutmuyor..oğlum 2 aylık.
bencede eger sütünle kılo alımı iyiyse mama vermemeye çalış.

canim benimde oyle. gunduzleri cok yumusak oluyo hatta emerken iyice yumusuyo. ama demekki birseyler geliyo ki emiyolar ve kilo aliyolar cok sukur.

malesef benimkide çok aç gözlü hep emmek istio
ama ben mama vermiorum sütüm yetio sanırım
kilo alımıda iyi emzik vermeye çalışıyoum ama almıo
alsa bile 3-5 dakka ancak sürüo

bugün bende mama vermedim. devamlı emzirdim sanırım ben en ufak huysuzluğunda aç zannediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…