Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
Evet kızlar bebeklerimiz gün gün büyüyor ve yavaş yavaş birçoğumuz ekgıdalar vermeye başladık.Peki ek gıdalar neler vermeye başladık burdan paylaşalım tariflerimizi..Her bebeğin damak tadı farklı olunca bizede çok seçenek çıkabilir bizler açısından da kolay olur..Ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz anlatalım tariflerimizi?Böylelikle bi gıdayı redderse bebeğimiz birbirimizn paylaşımıyla başka seçenekler sunabiliriz yavrularımıza..
Paylaşımlarınız için şimdiden tşkler a.s.
Ben 2 gündür başladım elma suyuyla yarım çaybardağı içiyor kızım..İlk başlamam elma suyu ile oldu elmanın kabuğunu soyup rendeleyip tülbentten süzerek çıkarıyorum suyunu..Bunu beğendik... alkisalkisalkis
Evet kızlar bebeklerimiz gün gün büyüyor ve yavaş yavaş birçoğumuz ekgıdalar vermeye başladık.Peki ek gıdalar neler vermeye başladık burdan paylaşalım tariflerimizi..Her bebeğin damak tadı farklı olunca bizede çok seçenek çıkabilir bizler açısından da kolay olur..Ne yapıyoruz nasıl yapıyoruz anlatalım tariflerimizi?Böylelikle bi gıdayı redderse bebeğimiz birbirimizn paylaşımıyla başka seçenekler sunabiliriz yavrularımıza..
Paylaşımlarınız için şimdiden tşkler a.s.
Ben 2 gündür başladım elma suyuyla yarım çaybardağı içiyor kızım..İlk başlamam elma suyu ile oldu elmanın kabuğunu soyup rendeleyip tülbentten süzerek çıkarıyorum suyunu..Bunu beğendik... alkisalkisalkis
güzel olmuş böyle bi sayfa açman canımopuyorumnanaktan
cam rende ile ile rendeliyorsun değil mi sadetcim aman dikkat edelim kızlar cam rende kullanmayaa.s
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
evet ayşecimm
diğer türlü vitamin falan kalmaz yoksa
saadetcim çok güzel bi sayfa ellerine sağlıkk canım
bizde 3 gün elma ve havucu cam rendeleyip sargı beziyle süzdüm suyunu çok sevdi
ama şimdi sadece rendeliyorum süzmeden pütürlü veriyorum
favorimiz armut hepsini versem hayır demez bayılıyo adeta
şimdi tadımlık veriyorum 5. ayda başlıyoruz
güzel olmuş bu topik elceğizine sağlık sadoş
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
güzel olmuş bu topik elceğizine sağlık sadoş
a.s. a.s.
binnurcum bende hep suyuna alışmasını istemiyorum elmayı ezip pütürlü verim diye düşndüm ama cesaret edemedimm
yazman bana cesaret verdi bende deneyim bakalım bi kaşık verim..
binnur pütürlü olarak nası veriyosun.cam rendedeki püreyimi veriyosun.bende vermek istedim ama biraz parçalar büyk gibi geldi gözüme.daha bi püre olması gerekirmiki???
süpürgesiz tatlı cadım:-)
Kayıtlı Üye
merhaba.bizim drumuz bize çorba tarifleri falan vermişti.eğer isterseniz tarifleri buraya yazabilirim.
bende iki haftadır meyve suyuna başladım.elma armut içiyor.ama ne kadar içiyo bilmiyorum.cam rendeye rendeleyip rendenin içiden kaşıkla suyunu alıp veriyorum.3 tatlı kaşıgı kadar içiyo ama fazlasını hep agzından sızdırıyo.önlük takıyorum ama yinede kıyafetlerimiz hep leke oldu.bu lekeler nasıl çıkar bi pratik bilgisi olan varmı.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
merhaba.bizim drumuz bize çorba tarifleri falan vermişti.eğer isterseniz tarifleri buraya yazabilirim.
tabiii cnmm yaz çok ii olr bu paylaşımın
binnur pütürlü olarak nası veriyosun.cam rendedeki püreyimi veriyosun.bende vermek istedim ama biraz parçalar büyk gibi geldi gözüme.daha bi püre olması gerekirmiki???
canım ilk armutla başlattım o yumuşakya pütürü az oluyo yinede olursa kaşıkla ezdir
daha sonra elma havuç şimdide havuçla elmayı karıştırıyorum
biraz pütürlü kalması gerekio alışması içinn
bende iki haftadır meyve suyuna başladım.elma armut içiyor.ama ne kadar içiyo bilmiyorum.cam rendeye rendeleyip rendenin içiden kaşıkla suyunu alıp veriyorum.3 tatlı kaşıgı kadar içiyo ama fazlasını hep agzından sızdırıyo.önlük takıyorum ama yinede kıyafetlerimiz hep leke oldu.bu lekeler nasıl çıkar bi pratik bilgisi olan varmı.
bende çıkaramadım ne yaptıysam en son şu renkliler için çamaşır suyundan dökücem
Zeynep&Elif(Kızlarım)
Kayıtlı Üye
kızlar ben bugün ilk defa sebze püresi verdim
buharda haşladığım ceviz büyüklüğünde patates havuç ve brokoliyi verdim
bitirince 2 yemek kaşığı kadar yoğurt yedirdim
bakalım dokunur mu yazarım sonucu
özlem veriyorum dediği için bende ondan güç alarak denedim yoksa dr sadece meyve suları ve yoğurt
ver dedi
ayrıca yoğurt daha çok tok tutsun diye içine bebe bisküvisini havanda ezip toz haline getirip koy dedi
çok sevdi elif yoğurdu tek başına da yiyiyor ama böylede çok sevdi
haftaya dr konrtolum var orada verilecek tarifleri ve püf noktalarını da paylaşırım ok
Kayıtlı Üye
sebze çorbası
İçindekiler:
3 fincan su
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
1-2 çay kaşığı irmik
havuç ve patates kaynatılır.süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır.1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır ve ezilerek püre şekline getirilir.bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı su, bir tutam tuz, bir orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve hergün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir.elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.
Kayıtlı Üye
sebze çorbası 2
ıçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
yapılışı:
sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır.küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır.su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır.ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
not: patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
suzancm tariflerini not edicem teşekkürler a.s.
Kayıtlı Üye
sebze çorbası 3 (260 kal.,3 gr.protein)
(2 porsiyon)
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir.tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir.1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir.bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir.
Kayıtlı Üye
suzancm tariflerini not edicem teşekkürler a.s.
rica ederim canım.daha çok tarif var.fırsat buldukça yazarım.herşey bebişlerimiz için.onlar sağlıklı ve mutlu olsunlar yeter.
Kayıtlı Üye
yoğurtlu sebze çorbası ( 225 kal. 5 gr.protein )
( 1 porsiyon )
1 kepçe yoğurt ( 125 cc )
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday yada pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılarak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
Kayıtlı Üye
semizotu çorbası
200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
zeytinyağında domates,patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin.sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin.15 dakika kadar kaynatın.çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.
ilk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler.bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.
sayfa için teşekkürler benim bebişim 2009 temmuz doğumlu ben şimdiden öğreneyim sayenizde