2009 eylül anneleri; domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?

daphneIsLife

..hem uzak hem yakın..
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
2.679
7
40
merhaba anneler,

bu günlerde malum gündem domuz gribi ve herkes gibi beni çok korkutuyor.
elimizden geldigince kızımızı korumaya çalışıyoruz.
artık alışveriş merkezlerine gitmiyoruz mecbur olmadıkça.
bayramda mesela sadece annelerimize gidicez.
çok şükür artık eve gelen giden de bitti sayılır.
dışarı çıkıp eve gelince üstümüzü değiştirmeye çalışıyoruz.

benim asıl kafamı kurcalayan domuz gribi aşısı yaptırmalımı? yaptırmamalımı?
risk grubuna bizler dahiliz. şöyle ki: 6 aydan küçük bebek bakanlar risk grubuna giriyormuş.
çok şükür ki bebeklerimize aşı gerekmiyor, anne sütü alanlar zaten korunuyormuş.
ama biz emzirirken her türlü şey onlara da geçiyor.
söylenen yan etkilerse her aşıda olan etkilermiş.
aralık ayında salgının ve ölümlerin artması bekleniyormuş.
bir hayli program izledim ama emin olamıyorum haliyle.
bizim çocuk dr.umuz önermiyor ama ben katılmıyorum çünkü insanların aşı yaptırmayıp ölme riskinin olması çok ürkütücü,
bu lüksümüz yok diye düşünüyorum.

sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. aşı yaptıran var mı? veya yaptırmayı düşünen? dr.larınız bu konuda neler soyledi?

önce allaha sonra bizlere emanet bebeklerimiz..dikkat etmek önemli. hepsini allah korusun. tabi bizleri de.

Son düzenleme:
merhaba benim eşim hekim.ve 2 ablasıda hekimler.tüm aile cocukları dahl hepsı asılandı.asıyla ılgılı durumlar sadece spekulasyon.cunku 1. dunya ulkelerının hepsı asıyı oldu.bızım asıda onunla aynı.yan etkıler her asıdakınden fazla degıl.ben ası olucam fakat coccuk doktorumuz hamıleler ıcın uretılen asıyı olmamı soyledı emzırdıgım ıcın .onu beklıyorum.allah mınıklerımızı korusun ınsallah...ayrıca e bız ellerımzı cok yıkıyoruz cok da temızız asıya gerek yok luksune sahıp olmadıgımızı dusunuyorum.1 asıyla kımse zengın olmaz dna mızlada oynenmaz. bunlar komık hıkayeler.ortada bı salgın hastalık var ve bızım mınık bebıslerımız var.bu durumda onlem almalıyız.bızım tum aıle asılandı yanetkı falan yok.herkes turp gıbı:) bende hamıleler ıcın uretılenı beklıyorum.sanırırm 1 2 haftaya gelıcekmıs. herkesın fıkrı ayrı gorusu dusuncesı ayrı.onemlı olan sonuc.ınsallah tum mınıklerımız bu salgından uzak kalırlar.....

tesekkur ederim canım. yazdıklarını okuyunca cok mutlu oldum. ben de seninle aynı düşüncleri paylaşıyorum. allah korusun dediğin gibi bebeklerimizi. peki birşey sorucam. aşıyı gidip saglık ocaklarındamı olucaz? ve hamileler için ayrı aşı olduguna dair birsey duymamıstım. bunu nasıl talep ederiz? bilgilendirirsen sevinirim canım.

tubacım dediğin gibi bizim doktorda kızıma aşı yaptırmaya gerek yokmuş, anne sütü aldığı için
ama ben olabilirim belki, çünkü şuan gribim çokda fenayım valla, kızıma geçmesin diye emme harici almıyorum kucağıma, ellerimide yıkıyorum ama yeterli olduğunu sanmıyorum yaa
Allahım korusun miniklerimizi
kızımı emziriyorum diye ilaçda vermiyorlar, napacağımı şaşırdım doğrusu :KK43:(

kızlar hamileler için 2. tip asılar yolda.aralık başı gıbı gelıcek saglık ocaklarına. ben haber bıraktım arıcaklar gelınce. 2 cocuk doktoruyla gorustum.2 sıde ası ol dıyolar.ama bu gebeler ıcın olan asılardan emzırdıgımız ıcın cunku... ben olucam beklıyoum

tubacım ben ası olmayı dusunmuyorum daha dogrusu ailecek yaptırmayı dusunmuyoruz ortalıkta o kadar şaibe varken......kızımın okulundan da kagıt gonderdiler vurdurmak istemiyoruz dedik........bana gore hijyene dikkat etmek ve bol bol c vitamini olan seyler tuketmek lazım

bizim cocuk ddr umuz yaptırmamın ıyı olacagın soyledı. sıra bıze gelınce bende yaptırmayı dusunuyorum

dun tv de izledim kızlar. dünya saglık orgutu Turkiye nin de içinde oldugu bir dizi ulke saymıs, bu ulkelerde domuz gribi salgını artışa geçecekmiş ve saglık bakanlıgı da 4 yasından kucuk cocugu olanları kreşe gondermemeleri konusunda uyarıda bulunmus.

X