2009 Ekim anneleri bebekleriniz doğum kanalına yerleştimi?

pançita

Potansiyel Anne Adayı :p
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
703
1
37
Kızlar bugün 38+1 günlük olduk dr kontrolümüz vardı ama dr bebeğimin başının hala yukarda olduğunu ve doğum kanalına yerleşmemiş olduğunu söyledi duruşu ters değil yanlış anlaşılmasın 7. aydan itibaren baş aşağı duruyo ama hala kanala yerleşmemiş dr hergün 1 saat yürümemin faydalı olacağını söyledi haftaya tekrar gidicem alttan da muayene edicek eğer kanala girmemişse sezeryanmı olmak zorunda kalıcam ? Sizin bebekleriniz içinde kanala yerleşen oldumu

ben de bilmiyorum canım en son gittiğimde yani 2 hafta önce girmemşlti kanala salı tekrar gidecem insallah girmiştir..ben yürüdüm bakalım faydası olmusmu????

ben çok başlarda yürüyodum ama ağrılarım olduğu için dr yürüme ayakta kalma demişti bende o zamandan beri hiç yürüyüş yapmıyodum anca alışverişe falan gittiğimde dolanıyodum bakalım şimdi hergün yürücem kontrol gününe kadar inş faydası olur

benim velet erkenci 31. haftada girdi doğum kanalına 34 'ten beride o gelcem diyo biz otur diyoz.kaç kere ilaç verildi doğumu durdurmak için.en azından kuveze girmesin 36. haftayı tamamlasın diye.şükür artık atlattık şimdide biz gel diyoz o yok diyo :)

canim daha 2 haftan var olmazsa 41.haftaya kadar beklersin...
arastirmalarim sonucu ogrendim ki bebegin dogum kanalina yerlesmesi uzun sureli bir olay degilmis..yani cok kisa surede kanala yerlesip dogumu baslatabilirmis.1gun veya birkac saat icinde,
ve yuruyuste bunu kolaylastiran etkenlerden biriymis...
Turkiyedeki doktorlara kalirsa 39.haftada sezeryan yapar ama Hollandada ki doktorlar 42.haftaya kadar bekletiyor...

Kızlar bugün 38+1 günlük olduk dr kontrolümüz vardı ama dr bebeğimin başının hala yukarda olduğunu ve doğum kanalına yerleşmemiş olduğunu söyledi duruşu ters değil yanlış anlaşılmasın 7. aydan itibaren baş aşağı duruyo ama hala kanala yerleşmemiş dr hergün 1 saat yürümemin faydalı olacağını söyledi haftaya tekrar gidicem alttan da muayene edicek eğer kanala girmemişse sezeryanmı olmak zorunda kalıcam ? Sizin bebekleriniz içinde kanala yerleşen oldumu

canim daha 2 haftan var olmazsa 41.haftaya kadar beklersin...
arastirmalarim sonucu ogrendim ki bebegin dogum kanalina yerlesmesi uzun sureli bir olay degilmis..yani cok kisa surede kanala yerlesip dogumu baslatabilirmis.1gun veya birkac saat icinde,
ve yuruyuste bunu kolaylastiran etkenlerden biriymis...
Turkiyedeki doktorlara kalirsa 39.haftada sezeryan yapar ama Hollandada ki doktorlar 42.haftaya kadar bekletiyor...

saol cnm bilgilendirdiğin için inşallah haftaya kadar yerleşir de normal bi şekilde dünyaya gelir kuzum

nurefsancım gerçekten o enimde ilgimi çekiyo burda 40 ı son görüyo pek çok doktor ya sezeryana diyo yada bebek doğum kanalında ve dönükse suni sancı veri veriyolar.yada benim durumumda olanlaraysa ne gerek var bekletmeye gelsin kuveze koyarız diye düşünüyolar.hatta daha dün akşam konuşması oldu yiğenlerimin biri devlete bağlı bir hastahanede çalışıyor ( doğumla ilgili görevini söylemiyim ) ilk kez sancılandığımda emin olamamış onu arayıp sormuştum doğum kasılmaları bunlarmı diye oda akşam noldu geliyo dedi.durumu anlattımda aaa ne gerek varmış bizim hastahanede olsa alırlardı bekletmezlerdi dedi.nasıl sinir oldum.

evet pançitacım kanala girmezse sunni sancı vermiyorlarmış.
annemin halası yıllarca mahallenin ebeliğini yaptı ama eğitimli falan deil belki yaşlı saçması belkide hurafedir ama onun sürekli söylediği şeylerdendi.doğum yakınladımı banyo yaparken karnınıza hafif hafif masaj yapın bebek aşaya insin.arada sırtınızı dik tutup çömelip kalkın yerine yerleşsin kolay çıksın.otururken bağdaş kurun aşası çalışsın bebek gelirken kolay açılır derdi.yardımı olurmu bilmem ve baştan sölim ben pek inanmamda doktorunada danışmadanda yapma sakın.yanlış yönlendirmiş olmak istemem çünkü yaşlılar bazen doğru biliyoz derken çok büyük yanlışlarada itebiliyolar insanı.
ben sadece duyduklarımı söylemek istedim.

evet pançitacım kanala girmezse sunni sancı vermiyorlarmış.
annemin halası yıllarca mahallenin ebeliğini yaptı ama eğitimli falan deil belki yaşlı saçması belkide hurafedir ama onun sürekli söylediği şeylerdendi.doğum yakınladımı banyo yaparken karnınıza hafif hafif masaj yapın bebek aşaya insin.arada sırtınızı dik tutup çömelip kalkın yerine yerleşsin kolay çıksın.otururken bağdaş kurun aşası çalışsın bebek gelirken kolay açılır derdi.yardımı olurmu bilmem ve baştan sölim ben pek inanmamda doktorunada danışmadanda yapma sakın.yanlış yönlendirmiş olmak istemem çünkü yaşlılar bazen doğru biliyoz derken çok büyük yanlışlarada itebiliyolar insanı.
ben sadece duyduklarımı söylemek istedim.

tşk canım bende pek kulak asmam böyle şeylere bunların içinde de sadece duş sırasında yapılacak masaj biraz mantıklı geldi ondada masaj değilde daha çok okşama gibi düşünürüm ben :) yinede çok tşk ederim bilgiler için

girmedi girmiyo sıpa..ay annem okadar canımı yakıosun bastıra bastıra kafanı giriwer bari demi..başaşağı ama kanala girmedi..girer die bekliorus bi ümit

girmedi girmiyo sıpa..ay annem okadar canımı yakıosun bastıra bastıra kafanı giriwer bari demi..başaşağı ama kanala girmedi..girer die bekliorus bi ümit

hepimiz aynı haftalardayız ama hiç biri neredeyse girmemiş neden böyle bu çocuklar benim dr normalde çok sakindir hani panik bir insan olsa dicem ama yok öylede değilki

X