2009 Aralık Anneleri

Esinle geleksen ikinci kopruden cok yakin İkea 3. Cikis kopruden sonra ikeadan bizim evde 10 dk ben melikeye ikeaya geliside cizecegim sanada atarm ama esinle gelemzsen kadikoye gelirsen ordan bizim eve kapinin onune kadar minibus var kadikoyden nerden kalkiyor blmiyrm ama durdurur sorarim senin icin ama sen giseleden daha kolay bulur diyorsan onuda cizyim gece Mina izin verirse

ikeayı biliyoruz canım sorun yok orda. minibüslere kalırsa iş bulurum ben merak etme :) sen bana adresi yaz özelden ben büyükşehirin krokisinden bi bakyım ne sorun çıkardım ama ya :71:

sabrım kalmadıki canım. sürekli ben suçluyum. eşimin gözünde .ötekini saymıyorum bile. suratı görmeliydiniz.akşama bassın damarıma bak olacaklardan ben sorumlu değilim yetti gari:47:

ah tülay ne diyim neyseki yakın değil gelir gelmez birbirinize kattı sizi. hem faydaları olmaz hem de böyle daha köstek olurlar insana. 1 senedir görmediysen torununu gelininle uğraşmak için harcadığın zaman ve enerjiyi torunun için birşeyler yapıp onu mutlu etmek için harca di mi ama. hem çok özledim 1 senedir görmedim diyor hem de bizim eve gelseydiniz eşimi dostumu görürdüm diyor. gündüz torununu sev bak doya doya sonra kimi göreceksen gör allah allaah.

ben geldim. sevgili kayınvalideğim öğlende teşriflerini sundu.ben çıkana kadar laf soktu :95:
yok efendim onlarda kalsaymışık oda gelenini gidenini özlemişmiş.off allahım. kocatana anlattım şimdide ben zaten onlar hep geldiğinde böyleymişim. surat asıyormuşum. herşeyleri batıyormuş.kadın 1 yıldan beri görmemiş torunuymuş da bilmem neymişde bayağı bi tartıştık. :96::43:sanki torun kaçırıyorum.çok bıktım artık çokkkkkkkkkk:22:

tülaycım allah sana sabır versin. canım benim iyiki yakın değilsiniz.. bi de yakın olsaylarda vayy haline .. torununu çok seviyoodu da 1 sene doluncamı aklına geldi.. hay allahım yaaa sen bildiğin gibi yapp ..

Bizimkiler için daha çok erken ama maillime gelmiş .paylaşmak istedim..

Tuvalet eğitimi vermenin püf noktaları

Tuvalet eğitimi hem çocuklar hem de ebeveynler için bir kilometre taşı… “Çatışma yaşamadan çocuğunuza nasıl tuvalet eğitimi verilebilir?” sorusunun yanıtını öğrenmek istiyorsanız bu yazı tam size göre…

Pek çok ebeveyn tuvalet eğitimi vermenin çocuk yetiştirmede kolay bir adım olduğunu düşünse de her çocukta zannedildiği kadar kolay olmayabilir. Sonuç olarak her ebeveyn bu eğitimi vermeyi başarsa da bu süreci kısa sürede ve kolayca atlatmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu unutmamak gerek.

Tuvalet eğitimi vermeye niyetlenmeden önce çocuğunuzun bu duruma hazır olup olmadığını anlamanız gerekiyor. Uzmanlar kesinlikle öyle olduğunu iddia etmeseler de tuvalet eğitimine başlamak için çocuğunuzun en azından 2 yaşına gelmesini beklemeniz gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü bebekler bir yaşına kadar idrar kontrollerini yapamazlar. 18-24 ay aralığındaki çocuklar artık yavaş yavaş bu özelliklerini geliştirmeye başlarlar. Ancak çocuğunuz 2 yaşını doldurduğu halde hala hazır olduğunun sinyallerini vermiyorsa da korkmanıza gerek yok. Uzmanlar bazı çocukların 30 aylık ya da daha büyük olana kadar hazır olamayabileceklerini de belirtiyorlar.

Çocuğunuzun hazır olup olmadığını anlamak için aşağıdaki noktaları gözlemleyebilirsiniz:

• Günde en azından 2 saat altı kuru kalıyorsa ya da öğle uykusundan altı kuru olarak uyanıyorsa,
• Tuvalete çıkma zamanları düzenliyse,
• Yüz ifadelerinden ya da söylediklerinden tuvaletini yapıp yapmadığını anlayabiliyorsanız,
• Eğer tuvaleti geldiğinde tuvalete doğru yöneliyorsa,
• Altı ıslandığında rahatsız olup değiştirilmesini istiyorsa,
• Kendi kendine tuvaleti ya da oturağını kullanmak istiyorsa çocuğunuz artık tuvalet eğitimine hazır demektir.

Çocuğunuzun tuvalet eğitiminde kullanacağınız kelimeleri eşinizle birlikte dikkatlice seçmelisiniz. Çocuğunuz anlayabileceği gibi basit ve kibar sözcükler seçerek bu işi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca oturak ve farklı iç çamaşırları alarak da bu sürece yardımcı olabilirsiniz. Oturağı nasıl ve neden kullanması gerektiğini onun anlayabileceği bir dilde ona açıklamalısınız.

Açıklamanızı yaptıktan sonra onu oturağına oturtarak ne beklentisi olabileceğini anlatmalısınız. Hatta çocukken sizin de kullanmış olduğunuzu söyleyerek banyoda bir deneme yapmayı önerebilirsiniz. Bezini çıkarmadan hatta gerekirse kıyafetleriyle oturağa oturtarak önce benimsemesini sağlayabilirsiniz. Alışması için ara ara denemeler yapabilirsiniz. Ayrıca bu aşamada hijyenin önemini hatta algılayabiliyorsa altını temizlemesinin önemini ve nasıl yapacağını da öğretebilirsiniz. Tuvaletten sonra mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini de açıklayarak bu alışkanlığı da kazanmasını sağlamalısınız.

Anne babalar çocuklarını gün içerisinde sık sık cesaretlendirerek oturaklarını kullanmalarını sağlamalıdırlar. İlk başarılı denemeden sonra çocuğunuza bir ödül bile verebilirsiniz. Bu mutlaka somut bir şey olmak zorunda da değildir, örneğin telefon açarak en sevdiği karhama bu güzel haberi iletmek bile onun için önemli olacaktır.

Oturakla denemeler yaparken çocuğunuza oturağın önemini, nasıl kullanıldığını ve anne babanın kullandığı tuvalete ne kadar benzediğini açıklayabilirsiniz. Birkaç kere bu tür denemeler yaptıktan sonra çocuğunuz artık oturağı tanıyacak ve ne için kullanması gerektiğini anlamaya başlayacaktır.

Tüm bu aşamaların sonunda çocuğunuzu yavaş yavaş üstünü çıkartarak gerçek amacına uygun bir şekilde oturağı kullanmaya başlayabilirsiniz ancak asla çocuğunuzun üzerinde bir baskı kurmamalı ve onu zorlamamalısınız. Sabırlı ve özverili bir süreçten sonra çocuğunuz yavaş yavaş tuvalet alışkanlığı kazanmaya başlayacaktır.

nilgüncüm eşine söyele ist. giderken benide alın

müzeyyencim teşekkürler cnm
inş hep beraber nice nice nicelerine inşallah.

baharcım sabah aradım bigeyi
azı dişlerinin hepsi birden patlıycak sanırım diyor

tamam meralcim ne dimek
dedimki kadıköy tarafında ev
dediki gerçekten istiyorsan götürürüm, bu hafta fenerin maçı kadıköydeymiş de bende ona giderim dedi:53:

ben geldim. sevgili kayınvalideğim öğlende teşriflerini sundu.ben çıkana kadar laf soktu :95:
yok efendim onlarda kalsaymışık oda gelenini gidenini özlemişmiş.off allahım. kocatana anlattım şimdide ben zaten onlar hep geldiğinde böyleymişim. surat asıyormuşum. herşeyleri batıyormuş.kadın 1 yıldan beri görmemiş torunuymuş da bilmem neymişde bayağı bi tartıştık. :96::43:sanki torun kaçırıyorum.çok bıktım artık çokkkkkkkkkk:22:

sakin ol, hep diyorum kendinize yapıyorsunuz diye valla onlara bişi olduğu yok siz huzurunuzu bozuğunuzla kalıyorsunuz, çünkü söylesende söylemesende kızsanda kızmasanda yapacak olan her koşulda yapacağını yapıyor
ve sen sinirlendiğinle stres olduğunla kalıyorsun,
tepki verme bide öyle dene bakalım ne olacak

hadi bakalım güle güle
emecekmi acaba bugün nilgün merak ediyorum

ctrl t yaptınmı?

2 gündür emiyor meral şükür sorun yok,

arzucum düzelmedimi halaa.. :53:

düzelmiş düzelmiş

aslında o anlarda hep ayyy evet onlar geldi diye böyleyim ben gelmeseler daha mutlu olacağım demek ister insan :47:

işte bende tam bunu demek istiyorum dum:78:

ah tülay ne diyim neyseki yakın değil gelir gelmez birbirinize kattı sizi. hem faydaları olmaz hem de böyle daha köstek olurlar insana. 1 senedir görmediysen torununu gelininle uğraşmak için harcadığın zaman ve enerjiyi torunun için birşeyler yapıp onu mutlu etmek için harca di mi ama. hem çok özledim 1 senedir görmedim diyor hem de bizim eve gelseydiniz eşimi dostumu görürdüm diyor. gündüz torununu sev bak doya doya sonra kimi göreceksen gör allah allaah.
harifen katılıyorum canım
sakin ol, hep diyorum kendinize yapıyorsunuz diye valla onlara bişi olduğu yok siz huzurunuzu bozuğunuzla kalıyorsunuz, çünkü söylesende söylemesende kızsanda kızmasanda yapacak olan her koşulda yapacağını yapıyor
ve sen sinirlendiğinle stres olduğunla kalıyorsun,
tepki verme bide öyle dene bakalım ne olacak
zaten öğlende hiç cevap vermedim canım kendini şekilden şekile soktu durdu. bende boş boş yüzüne baktım. akşama bizdeler sanırım. kayınpedfer çıkarken akşama görüşürüz dedi gitti. içer gelir oda şenlik var akşama bizde sizde gelseniz ya:88:

Aman aman eniştem bir coşmuş pir coşmuş
hakikaten öyle ise gidersin şekerüm

gökkuş'un emmesinede ayrıcana çooooooooook sevindüm....

işte bende tam bunu demek istiyorum dum:78:

Harifen katılıyorum canım

zaten öğlende hiç cevap vermedim canım kendini şekilden şekile soktu durdu. Bende boş boş yüzüne baktım. Akşama bizdeler sanırım. Kayınpedfer çıkarken akşama görüşürüz dedi gitti. Içer gelir oda şenlik var akşama bizde sizde gelseniz ya:88:

biz gelsek dalarız onlara aman boşver relax canım

2 gündür emiyor meral şükür sorun yok,

neden bırakmışmıydı

Back