2009 Aralık Anneleri

ben milupanın tahıllı gece mamasınadan veriyordum 2 3 gündür bizim yemeklerden yiyor yatarkende mama veriyorum bu arada benim kız 10 aydan sonra ayakta sallanmaya basladı eşim sagolsun ona bıraktıgım gecelerde uyusun diye sallamış simdi ayagımda bi taraftan sallıyorum bi taraftan yazıyorum bu arada bizim zeynoşun nazıda var yani sibelin nazıylada karısacak ortalık

ben milupanın tahıllı gece mamasınadan veriyordum 2 3 gündür bizim yemeklerden yiyor yatarkende mama veriyorum bu arada benim kız 10 aydan sonra ayakta sallanmaya basladı eşim sagolsun ona bıraktıgım gecelerde uyusun diye sallamış simdi ayagımda bi taraftan sallıyorum bi taraftan yazıyorum bu arada bizim zeynoşun nazıda var yani sibelin nazıylada karısacak ortalık

valla o gün zaten iyice karışacaklar hangisi hangisi belli olmayacak inşallah severler benim ki hiç bebekle beraber olmadı görümcemin oğlu var 3. sınıfa gidiyor ona deli oluyor ama bakalım çok hevesliyim inşallah kız rahat bırakır

ben geçen gün mutfak dolaplarını temizlerken 5 kutu muhallebi attım hiç birini sevmedi yemiyor zaten karışık da sevmiyor khavaltıyı filan tek tek yiyor çorbayı elle ( iğrenciz biz )ekmeği elimle batırıyorum kaşık sevmiyor ama yavaş yavaş başladı alışmaya

valla o gün zaten iyice karışacaklar hangisi hangisi belli olmayacak inşallah severler benim ki hiç bebekle beraber olmadı görümcemin oğlu var 3. sınıfa gidiyor ona deli oluyor ama bakalım çok hevesliyim inşallah kız rahat bırakır

ben geçen gün mutfak dolaplarını temizlerken 5 kutu muhallebi attım hiç birini sevmedi yemiyor zaten karışık da sevmiyor khavaltıyı filan tek tek yiyor çorbayı elle ( iğrenciz biz )ekmeği elimle batırıyorum kaşık sevmiyor ama yavaş yavaş başladı alışmaya

aayy melike bizde öyleyiz kaşık fobimiz var tüüürrtthh die püskürtüyor kaşıkla verince hep elle mamada yok

ok taksi uyar zeynos hasta olmazsa geliriz bir mani olmazsa
edacım, aps nin orda oturuyorsan biz dipdibeyiz canım ya harika bişey..
bende inönü mahallesinde emek sok da oturuyorum... carrefour expresin karşında kalıyor tarif olarak.. lila pastanesi var inönünden girince oralardayım.. beraber gidebiliriz minanın doğum gününe.. bizim araba da van olanlardan yani arkada koltuk yok.. ama ben idare ederim, arkaya bişeyin üstüne oturayım istersen bana gel beraber çıkalımburdan yabancılamazsan sen öne oturursun.. zaten pelinin dediği gibi çok yakın..
ne dersin.. olur dersen numaranı özelden at bana arayım seni yarın, bir ayarlama yapalım.. çok güzel ya.. sibel annannemlerin sokakta oturuyor, sen dibim de pelinde nerdeyse dibimde..

kızlar bişey sorayım size, arda sütü çok değişik içiyor bugün..
sanırım boğazı acıyor..ne yapmalıyım.. ilerlemeden bana ne önerrsiniz?

günaydın biraz sonra okula çıkacağım evden çıkmadan bir bakayım dedim.pelin ne zaman minanın doğum günüğ.nice yıllara birlikte sağlıkla geçirirsiniz inşallah

neden kaplicaya sokmuyorsun ki? ben kizimi hergun soktum valla 1 saat filan, cok da sevdi, hicbir zarari da yok. onemli olan guvenilir ve temiz bir havuz olmasi. herkesin girmedigi yani...

pediasure ilac degil canim aptamil gibi bi cesit mama. su koteledigin cevabi kiim yazmis bilmiyorum ama oyle korkup kesinlikle olmaz! diyerek uzak durmayi gerektirecek bir mama da degil. 1 yasin uzerindeki bebeklere tavsiye edilmesinin nedeni sut proteini icermesi, sindirim sorunu yaratabili yani. onun disinda hasta felcli cocuklara verilir baska da kimseye verilmez diye bir kaide de yok. belki turkiye'de o sekilde pazarlaniyordur, nedenini bilmiyorum. ama amerika orijinli bir markanin turkiye'de bu sekilde pazarlanmasi da bana biraz sacma geldi.

kilo alsin diye bu mamayi icmesine gelince: onemli olan bebegin kilolu olmasi degil, saglikli olmasi ve motor gelisimin normal olmasi. kilo alsin diye sirf yag da icirebilirsin, seker de yukleyebilirsin; 12 kiloluk bir bebegin olur ama saglikliz olur. eger gelisimi normalse pediasure'a hic gerek yok bence, cocugun midesini karistirmaya ne gerek var?

emziriyorsan, gunluk sebze, meyve ve yogurdunu aliyorsa yeterlidir. emzirmiyorsan aptamil gibi bi mamayla destek verebilirsin. 1 yasina kadar formul cinsi sutleri almasi gerek cunku.

arkadaşım mama yada ilaç bunun tartışmasını yapmadık zaten burda . ayrıca kimsenin bişiyi kötüledği yok kızıma verilen bir şeyin araştırmasını yaptık ve burada paylaştık.türkiyede yda amerikada pazarlanma şekli bizi ilgilendirmiyor. benim çocuğum bunu kaldırabilirmi gereklimi diye fikir yürütüyoruz burda paylaşımda bulunuyoruz.teşekkür ederim ilgin için

zaten diğer verdiği tozun (fantomalt) içeriği karbonhidrat.çocuğun maşallah diyeyim yemedği yada iştahsızlık sorunu yok. sadece o sıcaklarda diş çıkardı 3 ünü aynı haftada çok terledi falan kilo alımı yavaşladı.. ama yemesi öğünleri gayet düzenli.benide emiyor hala. şuan 8 kg

Boy ve kilo değerleriniz.
Oğlunuzun kilo ve boy değerleri yaşına göre gayet normal.
24 ayın normal değerleri:
Kilo: 9.5 - 16 kg arası normal.
Boy: 80 - 95 cm arası normal.

senin yazdığın mesajda vardı bak bu... 24 ayda normal kilo sınırı 9.5dan başlıyorsa 11 aylık bebeğin 8 kg olması normalden de normal olmaz mı yani
smilie_girl_231.gif

Var insana ihtiyacimiz var insan gibi insana minanin da insan gibi insanin buyuttugu guzel ahlakli duzgun minik cocuklara ihtiyaci var o yuzden yemin ederim hediyenin onemi yok sizler gelin yeterrr

daha ne denebilir ki
smilie_girl_020.gif
smilie_girl_041.gif

Uzun zamandir ne yapsam ne yapsam diye kivraniyordum ya Eylül icin pasta bakarken butik pasta olayini gordum . Sonra Eylüle dogum gunu yapacagim yere d.gunu icin konusmaya gittigimde pastayi ben getircem dedim . Adamda yapiyorsaniz konusalim bunu bize buralarda pasta yapan biri lazim dedi. Bugunde mail atmis pasta yapilcak bir iki resim gonderin diye.. Oyle iste :)

dünürüm gizli hamarat çıktın sen :46: ben de umut'un pastasını kendim yapmaya niyetliyim sıkıştığım yer olursa sorabiler miyim :17:
smilie_girl_002.gif
smilie_girl_006.gif
smilie_girl_056.gif
allah gönlüne göre versin dünürcüm

Ben bizde ne varsa aksam ondan veryrm artik atyrm dun tarhana corbasi bugun etli patates yarin kofteli corba gibi baktim agzini acmiyor sutlu pitincli muhallebi yok onuda yemem diyorsa 100 cc devam sutu aslinda az tuzlu yrmek verebilirsin diyor ama ben yasini bekledim takintiyim diye ama keske 1 ay onceden yavasca alissaymis ama mina alismazdi bu inatla dene istersen yiyormu diye sibel az tuzlu yapip yemekleri

pelincim yemiyorsa yeni yemek hazırlamayın, "olan bu yedin yedin yemedin açsın"ı öğrensin diyorlar doktorlar ve kitaplar... yoksa ömür billah mutfaktan çıkamazsınız diyorlar ki bence de doğru o gün canının ne istediğini bulana kadar ohoooo :36:

günaydıııııınnnnnnn

günaydınnnnnn ..

günaydın herkese

umut'un ateşi var ya... 4te ateşlendi neyse ki en fazla 38 oldu ibufen calpol dönüşümlü başladım
smilie_girl_250.gif
muhtemelen dişten ağzının içi balon gibi kuzunun :14:

Son düzenleme:
günaydın herkeze:2:

kabus gecemi anlatayım size .8.30 gibi hazırlandık gitmedende sevgili kocatanımla konuştum. annen bakmak isterse annemle 1-2 ün baksın programını uyku düzenini öğrensin her şeyden önemlisi onunla yalnız kalmadı alışsın ayrıca bize gelsin baksın dedim.ben konuşunca bana destek çık dedim. tamam hayatım dedi.neyse gittik kapıyı bi açtılar duman çıkıyor evden. sigaramı içtiniz dedim.(geleceğimizi bile bile ev duman altı olmuş)koridora çıkmış artık. içerde halasının kızı var o zaten çok tiryaki .neyse camı açın dedim. daha ayakkabılarımı çıkrmadan sinir krizine girdim. aldı çocuğu odaya götürmeye kalkıyo . duman içinde nereye götürüyorsun dedim. çıktı çıktı duman diyo.:22: ben bile tıkandım nası çıktı dedim.neyse havalandı falan biraz girdik.ev dolmuş tabe halası kızı babaannesi dedesi kayınvalide kayınpeder hepsi aynı anda almaya çalışıyorlar. yavrum salak gibi oldu. fazla uzatmadan karnı açtı zaten yemeğe geçelim dedim. balık yapmışlar tabe azıcık bişi kalmış. ecrinnaza muhallebi yaptım. hepimiz yerken kayınvalide geldi yanımıza işte ben yarın bakarım buna. bizde kalsın dedi. bana öğlenleri zor olur anne eve gel dedim. benim evde işim var babanla gelemem dedi. işin varsa çocuğa nası bakacan dedim.olsun canım bakarım diyo.:4:hem annemde gelsin yarın programını öğrenirsin hem senle yalnız kalmadı hiç dedim. aa ne varmış onda canım dio yazarsın bi kağıda diyo ben veririm diyo.:53:hem duruyo ya benle şimdi diyo. allahım ya ben varım zaten yanında şuan tabi durucak.:53:benim kocada tık yok.neyse sonra bayramlık almış onları getirmeye gidince ,eşime dedim neden bişi sölemiyorsun.e ne varmış canım kalsın diyo evde ne konuştuk diyorum. bi tek çocuk senmi büyütüyorsun dedi. senide annen bırakmış 1,5 yaşında dedi.ben tabi şok:2:sonra odaya geçtik . kız o arada yürürken elinde tahta araba vardı küçük onun üstüne düştü kaşının üstü şişti kocaman mosmor oldu.:2:çok ağladı yavrum tabi bende sinir falan kalmadı. huysuzlanmaya başladı sonrasındada gidelim artık dedim kocatana. kalktık giderken eşim gel anne yarın bak dedi. gelemem dedi işlerim var dedi. benimkide kudurdu işin varsa nası bakacan madem dedi.öbürgün gelirim dedi. eve geldik. benimki konuşmuyo benle surat yapıyo. ben kime surat yapayım acaba.benim annem her gün 30 km yoldan gelip gidiyo. sabah anneme anlattım üzülme kızım diyo ben bakarım ölene kadar :2:canım annem iyiki varsın:5:

uzun oldu kızlar kusura bakmayın içimi dökmek istedim:43:

Boy ve kilo değerleriniz.
Oğlunuzun kilo ve boy değerleri yaşına göre gayet normal.
24 ayın normal değerleri:
Kilo: 9.5 - 16 kg arası normal.
Boy: 80 - 95 cm arası normal.

senin yazdığın mesajda vardı bak bu... 24 ayda normal kilo sınırı 9.5dan başlıyorsa 11 aylık bebeğin 8 kg olması normalden de normal olmaz mı yani
smilie_girl_231.gif

daha ne denebilir ki
smilie_girl_020.gif
smilie_girl_041.gif

dünürüm gizli hamarat çıktın sen :46: ben de umut'un pastasını kendim yapmaya niyetliyim sıkıştığım yer olursa sorabiler miyim :17:
smilie_girl_002.gif
smilie_girl_006.gif
smilie_girl_056.gif
allah gönlüne göre versin dünürcüm

pelincim yemiyorsa yeni yemek hazırlamayın, "olan bu yedin yedin yemedin açsın"ı öğrensin diyorlar doktorlar ve kitaplar... yoksa ömür billah mutfaktan çıkamazsınız diyorlar ki bence de doğru o gün canının ne istediğini bulana kadar ohoooo :36:

günaydın herkese

umut'un ateşi var ya... 4te ateşlendi neyse ki en fazla 38 oldu ibufen calpol dönüşümlü başladım
smilie_girl_250.gif

canım geçmiş olsun çok umarım yükselmez ve çabucak atar.:29:

kız o arada yürürken elinde tahta araba vardı küçük onun üstüne düştü kaşının üstü şişti kocaman mosmor oldu.:2:çok ağladı yavrum tabi bende sinir falan kalmadı. uzun oldu kızlar kusura bakmayın içimi dökmek istedim:43:

çok büyük geçmiş olsun tülaycım allah beterinden esirgesin...:71:
öbür mevzuya gelince su akmış yolunu bulmuş anasına "işin varsa nasıl bakacaktın zaten" demesi "eve gelip bak" demesi şeklinde ama olan senin sinirlere ve aranızdaki muhabbete olmuş... yazık hiç yoktan şu canım günlerimizde tatsızlık yaşıyoruz ya yazıklar olsun bunları yaşatanlara
smilie_girl_213.gif

günaydın herkese

smilie_girl_250.gif

günaydın canım .. çok geçmiş olsun ... offf bu dişler mafediyoo kuzuları yaa.. tam toparladı derken yenisi .. bitsede kurtulsalar.. :50:

kabus gecemi anlatayım size .8.30 gibi hazırlandık gitmedende sevgili kocatanımla konuştum. annen bakmak isterse annemle 1-2 ün baksın programını uyku düzenini öğrensin her şeyden önemlisi onunla yalnız kalmadı alışsın ayrıca bize gelsin baksın dedim.ben konuşunca bana destek çık dedim. tamam hayatım dedi.neyse gittik kapıyı bi açtılar duman çıkıyor evden. sigaramı içtiniz dedim.(geleceğimizi bile bile ev duman altı olmuş)koridora çıkmış artık. içerde halasının kızı var o zaten çok tiryaki .neyse camı açın dedim. daha ayakkabılarımı çıkrmadan sinir krizine girdim. aldı çocuğu odaya götürmeye kalkıyo . duman içinde nereye götürüyorsun dedim. çıktı çıktı duman diyo.:22: ben bile tıkandım nası çıktı dedim.neyse havalandı falan biraz girdik.ev dolmuş tabe halası kızı babaannesi dedesi kayınvalide kayınpeder hepsi aynı anda almaya çalışıyorlar. yavrum salak gibi oldu. fazla uzatmadan karnı açtı zaten yemeğe geçelim dedim. balık yapmışlar tabe azıcık bişi kalmış. ecrinnaza muhallebi yaptım. hepimiz yerken kayınvalide geldi yanımıza işte ben yarın bakarım buna. bizde kalsın dedi. bana öğlenleri zor olur anne eve gel dedim. benim evde işim var babanla gelemem dedi. işin varsa çocuğa nası bakacan dedim.olsun canım bakarım diyo.:4:hem annemde gelsin yarın programını öğrenirsin hem senle yalnız kalmadı hiç dedim. aa ne varmış onda canım dio yazarsın bi kağıda diyo ben veririm diyo.:53:hem duruyo ya benle şimdi diyo. allahım ya ben varım zaten yanında şuan tabi durucak.:53:benim kocada tık yok.neyse sonra bayramlık almış onları getirmeye gidince ,eşime dedim neden bişi sölemiyorsun.e ne varmış canım kalsın diyo evde ne konuştuk diyorum. bi tek çocuk senmi büyütüyorsun dedi. senide annen bırakmış 1,5 yaşında dedi.ben tabi şok:2:sonra odaya geçtik . kız o arada yürürken elinde tahta araba vardı küçük onun üstüne düştü kaşının üstü şişti kocaman mosmor oldu.:2:çok ağladı yavrum tabi bende sinir falan kalmadı. huysuzlanmaya başladı sonrasındada gidelim artık dedim kocatana. kalktık giderken eşim gel anne yarın bak dedi. gelemem dedi işlerim var dedi. benimkide kudurdu işin varsa nası bakacan madem dedi.öbürgün gelirim dedi. eve geldik. benimki konuşmuyo benle surat yapıyo. ben kime surat yapayım acaba.benim annem her gün 30 km yoldan gelip gidiyo. sabah anneme anlattım üzülme kızım diyo ben bakarım ölene kadar :2:canım annem iyiki varsın:5:

uzun oldu kızlar kusura bakmayın içimi dökmek istedim:43:

canım iyi yaptın içini dökmekle biz ne için buradayız birbirimize destek olmak için değil mii.. herşeyi çok bildiklerini sanıyorlar.. iyi ki annelerimiz var .. allah başımızdasn eksik etmesin..bu arada çok geçmiş olsun tülaycıımmmm .. allah korumuş vallaa..

Son düzenleme:
Bigecim çok geçmiş olsun
arıycam sen,birazdan

Kabus gecemi anlatayım size .8.30 gibi hazırlandık gitmedende sevgili kocatanımla konuştum. Annen bakmak isterse annemle 1-2 ün baksın programını uyku düzenini öğrensin her şeyden önemlisi onunla yalnız kalmadı alışsın ayrıca bize gelsin baksın dedim.ben konuşunca bana destek çık dedim. Tamam hayatım dedi.neyse gittik kapıyı bi açtılar duman çıkıyor evden. Sigaramı içtiniz dedim.(geleceğimizi bile bile ev duman altı olmuş)koridora çıkmış artık. Içerde halasının kızı var o zaten çok tiryaki .neyse camı açın dedim. Daha ayakkabılarımı çıkrmadan sinir krizine girdim. Aldı çocuğu odaya götürmeye kalkıyo . Duman içinde nereye götürüyorsun dedim. çıktı çıktı duman diyo.:22: Ben bile tıkandım nası çıktı dedim.neyse havalandı falan biraz girdik.ev dolmuş tabe halası kızı babaannesi dedesi kayınvalide kayınpeder hepsi aynı anda almaya çalışıyorlar. Yavrum salak gibi oldu. Fazla uzatmadan karnı açtı zaten yemeğe geçelim dedim. Balık yapmışlar tabe azıcık bişi kalmış. Ecrinnaza muhallebi yaptım. Hepimiz yerken kayınvalide geldi yanımıza işte ben yarın bakarım buna. Bizde kalsın dedi. Bana öğlenleri zor olur anne eve gel dedim. Benim evde işim var babanla gelemem dedi. Işin varsa çocuğa nası bakacan dedim.olsun canım bakarım diyo.:4:hem annemde gelsin yarın programını öğrenirsin hem senle yalnız kalmadı hiç dedim. Aa ne varmış onda canım dio yazarsın bi kağıda diyo ben veririm diyo.:53:hem duruyo ya benle şimdi diyo. Allahım ya ben varım zaten yanında şuan tabi durucak.:53:benim kocada tık yok.neyse sonra bayramlık almış onları getirmeye gidince ,eşime dedim neden bişi sölemiyorsun.e ne varmış canım kalsın diyo evde ne konuştuk diyorum. Bi tek çocuk senmi büyütüyorsun dedi. Senide annen bırakmış 1,5 yaşında dedi.ben tabi şok:2:sonra odaya geçtik . Kız o arada yürürken elinde tahta araba vardı küçük onun üstüne düştü kaşının üstü şişti kocaman mosmor oldu.:2:çok ağladı yavrum tabi bende sinir falan kalmadı. Huysuzlanmaya başladı sonrasındada gidelim artık dedim kocatana. Kalktık giderken eşim gel anne yarın bak dedi. Gelemem dedi işlerim var dedi. Benimkide kudurdu işin varsa nası bakacan madem dedi.öbürgün gelirim dedi. Eve geldik. Benimki konuşmuyo benle surat yapıyo. Ben kime surat yapayım acaba.benim annem her gün 30 km yoldan gelip gidiyo. Sabah anneme anlattım üzülme kızım diyo ben bakarım ölene kadar :2:canım annem iyiki varsın:5:

Uzun oldu kızlar kusura bakmayın içimi dökmek istedim:43:
rabbim analarımızı başımızdan eksik etmesin
annelerimize sağlık sıhhat uzuuuuun bir ömür versin canım

iyiyiz mrelcim sen nasılsın:29:

çok şükür iyiyiz tülaycım
keşke çalışmak zorunda olmasakda yavrularımızı kendimiz büyütebilsek:2:

Back