opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
- 1.sorum:gecede dahil olmak üzere bebişlerinize kaç öğün mama veya yemek yediriyorsunuz??
- 2.sorum:hala devam sütü veriyormusunuz ve ne kadar devam edeceksiniz??
- 3.ve sonuncu sorum:emzik veriyormusunuz veriyorsanız ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz??
- cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum..
- 1.sorum:gecede dahil olmak üzere bebişlerinize kaç öğün mama veya yemek yediriyorsunuz??
- 3.ve sonuncu sorum:emzik veriyormusunuz veriyorsanız ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsunuz??
ben 2008 annesiyim ama genede sorularina cevap vermek istedim
1.benim kizim 18 aylik 4-5 saatte bir yiyor mamayi (yemekte dahil)
2. evet veriyorum gunde 1veya 2 kere, 2 yasina kadar vermeyi dusunuyorum
3. evet emzik emiyor ama sadece uyurken veriyorum yakinda biraktirmayi dusunuyorum
bizimde gündüzleri yemek ve mama ögünlerimiz 5 ile 7 arasinda oluyor.Artik keyfine ve acikmasina bagli.
Geceleride cogunlukla 3 bazende 2 kez mama iciyor.
Doktorumuz gece ihtiyaci yok birakin vermeyin dedi ama ortaligi yikiyor vermezsem. Cay ver dedi hic denemedim ac oldugunu düsününce kiyamiyorum.
Emzik hala kullaniyoruz cok seviyor hatta vazgecilmezi diyebilirim,
efe 10 aylik biraktirmak icin cok kücük daha.
canım pın pın
1.gündüz 2 ya da 3 kez süt yoğurt ya da çorba yiyoz. ama gece (uyumadığı için) 4 5 olabiliyor. sütüm yetmediği zaman gece bile çorba verebiliyorum...
2. devam sütü vermiyom vermeyi düşünmüyom pek.... belki inek sütü verebilirim ilerleyen zamanlarda...
3. emzik uyurken ya da çok mız mızsa (ki bu nadir ) veriyom.. keşke bıraksa...............
1.ben 5 öğün yemek,2 kere de mama veriyorum..
2.devam sütü 2 kere içiyo işte o da akşam uymadan önce ve gece kalkıp 1 kere içiyo,bıraktırma zamanıyla ilgili kesin bişii düşünmesem de 1 yaşından itibaren devam sütünün yerine gerçek sütü geçirmeyi düşünüyorum..
3.emziği uyumaya çalışırken ve arada uyanınca veriyorum sadece,bıraktırmayı düşünmüyorum kesinlikle 1,5 yaşına kadar 1,5 yaş civarı onun çalışmalarına başlarım :) çünkü kızım beni emmiyo ve emme isteğinin kesinlikle psikolojik olarak doyurulması lazım en az 1,5 yaşa kadar ..daha mutlu bi bebeklik geçirmesi için.bizim dr da emzik vermeyin diyo ama güvendiğim pedagoglar sizi emmiyosa mutlaka emzik verin diyo..bizim dr lar bunu bilmiyoo..damak yapısıda 2 yaş ve daha sonrası bozulma yapabiliyo diye biliyorum..
selaaaaamm biz 8 de kahvaltı 11 de meyve 2 buçukta çorba 6 da muhallebi sonra yatarken devam sütü gece bir kez daha devam sütü olmak üzere 6 öğün gidiyoruz şimdilik. devam sütü bence önemli çünkü omega 3 den folik asite kadar her türlü vitamin ve minerali ihtiva ettiğinden çocuğum kilolu da olsa beyin gelişimi için 2 yaşına kadar bende devam sütü kullanmayı düşünüyorum. emzik konusuna gelince gündüz sadece çok ağlarsa veriyorum. gece emzik kullanmıyo zaten onu da yakında bırakıristerse isterse bırakmaz.
ecrin 4 saat arayla besleniyor.sabah kalktığında 7 8 gibi ve gece yatarken devam sütü veriyorum.normal süte geçtiğinde de 1 öğün süt içecekse 1 öğün devam sütü vermeyi düşünüyorum.devam sütündekivitaminlerin hepsini normal süt ihtiva etmiyor.zaten devam sütünü çok seviyor.diş yüzünden iştahsız olduğu dönemlerde kurtarıcım.ona hayır demiyor.
şu saatte şunu bu saatte bunu yesin diye programlamıyrum sonuçta robot değil.bazen öğlen yoğurt yiyor bazen meyve bazen yoğurt hiç yemiyor bazen gün içinde ikisinide yiyor.1 öğün etli ya da kıymalı sebze püresi ya da tavuklu çorba veya mercimek çorbası veriyorum.diğer öğünlerde muhallebi yada tahıllı mama yoğurt meyve yiyor.
emzik hiç sevmiyor.6 aya kadar biberon da almadı.halen emziriyorum bazen memede uyuyor ve ayırınca uyanıp ağlıyor bende memeyi ağzından kaçırınca emziğini veriyorum.ama nadiren oluyor bu.
07:00 kahvaltı
10:00 yoğurt(gazı devam ettiği için bu saatte veriyorum)
13:00 çorba(cicibebe ekmeğini ufalıyorum)yada yemeği ezip veriyorum
16:00 meyve püresi yada havuç suyu
19:00 kaşık maması yada muhallebi
21:00 kaşık maması yada muhallebi(bazen yemeden uyuduğu oluyor)
ege iştahsız olduğu için vermeye çalışıyorum yerse((((
birde genelde öğünlerini böyle vermeye çalışıyorum ama bu aralar dr.un tavsiyesiyle muhallebiye ağırlık veriyoruz.malum kilomuz az
ayrıca biz ne yersek masa da az da olsa yiyiyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
devam sütü vermiyorum.ama yazılarınızı okuyunca çoğunluk veriyormuş ben niye bıraktım ki(((
ege biberonu su ve havuç suyu dışında istemiyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
emzik konusu benimde kafamı karıştıran konu.
diş yapısı için kullanılmaması gerekiyormuş.
uykusu geldiğinde veriyorum uyuya kalıyor.
sanırım 1 yaşından sonra bıraktırıcam.inş....
yeğenim emziği kolay bırakamadıçok uğraştılar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
gündüz genelde pek devam sütü vermemeye çalışıyorum az yediğini düşünürsem veriyorum kahvaltı+meyve+çorba+yoğurt+muhallebi gece de genelde iki veya 3 kez mama içiyor vermezsem kesinlikle uyumuyor....
ben sanırım 2 yaşına kadar vermeyi düşünüyorum gitgide azaltarak tabi.
emzik uyurken alıyor ve genelde ya kendi ağzından atıyor yada öyle uyuyor bana kalsa hemen bıraktırıcam ama huysuz bir bebek olmasını istemiyorum 1.5 yaşına kadar zaman tanıyorum oğluşuma...
kalhvaltı8.30-9 arası
sebze püresi 12.30-1 arası
meyve:4 civarı
sütlü çorbbası:6 gibi
muhallebi:8-8,30
gece uyanınca su içer.5 gibi mamasını veriyorum
devam sütü hiç kulanmadım düşünmüyorum.1 yaşındna sonra süte geçicem direk
emzik uyurken alır oğuzda sonra atar zaten
bıraktırmak için en uygun yöntemin makasla ucunu kesip deliğini büyütmek olduğunu duymuştum.yaşındna sonra denicem bu yöntemi
bizde sabahtan diğer sabaha dek 7-8 kere besleniyoruzdur...malum gece uyumayan bebekler daha sık besleniyor...:)) uyumuyorum bari aktivite olsun yiyelim diye düşüncesi var herhalde....
devam sütü vermiyorum kutu süt içiriyorum artık sonsuza dek içer sütünü:))
emziği canı isterse alıyor gündüz hiç almıyor diyebilirim...gecede uykuya dalmadan önce alıyor sonra fırlatıyor elinin tersiyle:))
1. Günlük annem 150 ml kadar anne sütü ve 4 öğün yemek veriyor. Ben dönünce de emziriyorum.
2. Devam sütü vermiyorum hiç vermedim. Anne sütü alıyor.
3. İlk zamanlar emzik kullanıyorduk fakat son 1 aydır kendi kendine bıraktı.
10:30 kahvaltı
12:30 mama veya meyve
16:00 yoğurt
17:00 çorba
19:30 muhallebi
22:00 mama
devam sütünü yatarken ve kahvaltıdan sonra kullanıyoruz hala.. ama 1yaşını geçtikten sonra yavaş yavaş inek sütüne alıştırmayı düşünüyorum.
emzik bırakma olayı bizim için çok zor olacak sanırım çünkü bütün gün ağzında emzikle dolaşıyor gündüz vermemeye çalışıyorum ama gece hep ağzında..yaşından sonra uğraşırım diye düşünüyorum..
bizde
8 de kahvaltı
11de meyve püresi
2 de çorba
4 de beni emer
5 te yoğurt yer tabi canı isterse
8 de muhallebi
11 de yine beni emer gece boyunca uyanmaz maşallah
anne sütü aldığı için devam sütü hiç vermedm
ben emziği bıraktırma taraftarıyım ama eşime kalsa yaşına kdr emsin diyo
zaten gündüzsleri emmiyo
bi tek uyurken