2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Ay yavruuum, minicik bir kız buopuyorumnanaktan; çooooook tatlı Şebnemciğim Allah sağ salim evinize getirmeyi nasip etsin en kısa zamanda:nazar:
 
burkoya söylerseniz 25/07/2009 bebişimin adı çınar kilosu 3850 .doğum hikayemi daha sonra yazıcam.bebeğim şimdi doktorda enfeksiyon kapmış iğne vurdurmaya götürdü eşim.5 gün sabah akşam antibiyotik vurulacak.hepinizin dualarını bekliyorum

Tamam canım, söylerimyerimsenibenGözün aydın. Allah analı babalı büyütsün. İnşallah en kısa zamanda kurtulur kuzucuk. Dualarımız sizinle:Saruboceq:
 
Günaydınlaaarrr...

kızlar bişey okudum sizlede paylasıyım dedim

Bebeğinizi anlamak için 12 ipucu
Ne kadar çok kitap okuyup eğitim alsalar da anneler, bebekleri doğup öğrendiklerini pratiğe dökmeye kalkınca onlarca sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Bu tür durumlarda halk efsanesi haline gelmiş kanıların doğru olup olmadığını bilmek gerekiyor. İşte bunun için başvuru rehberi niteliğinde 12 ipucu…
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik, annelerin bebek bakımında artık halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını anlatarak, annelere bir mini rehber oluşturdu…
Emziren anne üşütünce kendi karnı ağrır, bebeğe bir şey olmaz!
Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
Anne gazlı içecek tüketirse bebekte gaz olmaz
Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkânsızdır.
Bebek yeşil kaka yapıyorsa araştırmak gerekir
Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden bağırsak pasajının hızlanmasıdır. Bağırsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur.
Tırnaklarını kesmek için kırkının çıkmasını beklemeyin
Bebeğin tırnakları, tırnak yatağını ne zaman geçerse o zaman kesilir, bunun için kırkını beklemeye gerek yoktur. Bazen bebek doğduğunda bile kesilebilecek kadar uzun olabilir.
Hava sıkışınca hıçkırık olur
Bebeğin hıçkırması temel nedeni midede sıkışıp kalan bir hava cebininin mideden dışarı diyafram kasına doğru bir baloncuk oluşturup bu kası uyarmasıdır. Sıkışan bu hava kitlesi geğirilip çıkıncaya kadar hıçkırık devam eder.
Ağlayan bebeği sık sık kucaklayın
Yenidoğan bebeğin, dünyada yapayalnız, savunmasız ve çaresiz olarak, kendini güvende ve huzurlu hissedeceği tek ortam olan anne kucağından şımaracağı gerekçesi ile mahrum kalması ne acı! Bebeklerinizi her ağladıklarında kucaklayın.
Şekerli suya alışınca memeyi reddeder
Günümüzde anne sütüne yakın formül mamalar varken şekerli suyla bebeğin beslenmesi gereksiz hatta zararlı bir davranış olabilir. Zira şekerli suyun tadına alışan bebek anne memesini reddedebilir.
İlk 3 ay bebeğe yalancı meme vermeyin
Anne-babaların en büyük isteği bebeklerinin bir an önce yalancı emziğe alıştırıp bebeğin ağlama krizlerinden kurtulmaktır. Ancak bebeğin yalancı emziği tutmak için yaptığı dil damak dudak hareketleri anne memesini emerken yaptığından çok farklıdır. İlk günlerde bebekler yalancı emziği tutmakta çok başarılı görünmezler. Ancak başardıklarında bu sefer de anne memesini kavramakta zorluk çekerler. Bu nedenle mümkünse ilk 3 ay bebeklere yalancı meme verilmemelidir.
Bebek annesinin memesini bulunca rahatlar
Tek bildiği sıcak anne kucağı ve anne memesidir. Ona kavuşunca doğru yerde olduğunu hisseder, rahatlar. Dolayısıyla karnı tok bile olsa yenidoğan bebek, sürekli doğru yeri bulana kadar aranmak durumundadır.
Bebeğin memesinde süt toplanırsa geçmesini bekleyin
Anneden gecen hormonların etkisiyle yenidoğan bebeğin memelerinde bazen süt toplana bilir, buna hiç el sürmemek en iyisidir. Bu, birkaç hafta içinde zaten kendiliğinden geçecektir. Masaj, memede enfeksiyon ve apseyle sonuçlanabildiğinden önerilmemektedir.
Bebeğin sık hapşırması reflekstir
Yenidoğan bebekler genellikle doğum sırasında burunlarında bulunan salgı ve mukusu atmak için sık sık hapşırırlar. Bu tamamen refleks bir olay olup üşütme ile ilgili değildir.
Göbeğinde fıtık varsa kendiliğinden geçer
Göbek fıtıkları, değil ceviz portakal büyüklüğünde bile olsa genellikle kendiliğinden geçen oluşumlardır. Üzerine bağlanacak cisimlerin bu sürece olumlu ya da olumsuz etkisi olmaz.
Çok yararlı bilgiler varmış burada, teşekkürler paylaştığın için. Mesela ben hastane çantama bile yalancı meme koymuştum bir tane.. Demek verilmemesi gerekiyormuş.. Zaten en büyük korkum emzirme problemi yaşamak.. İnsanın korktuğu başına gelirmiş, çok da düşünmemek lazım değil mi ?
kızlar bugün bitti sayılır son 2 gün ay çok haycanlanıyorum düşündükçe kalbim yerinden çıkıcakmış gibi oluyor bu heycanımı nasıl bastırıcam bilmiyorum
yarın dişarı işlerimi bitirmem gerek yani agdaya gidicem evi temizliyicem salıda dinlenmem gerek şekelri ve lokumları ayarlıyıcam daha lohusa yatagımıda salıya bırakdım akşamı yapıcam yatgımı sabahta erkenden kızıma kavuşmaya gidicem nasipse ebruskayla ikimizin dogumu aynı acaba hangimiz önce doguma alınıcagız?ben erken olsun istiyorum yoksa beklerken bayılırım valla
Başaaakk, seni "nedense" çok iyi anlıyorum bacım.. delikafadulden

oyy gule gule kirletin ebrucummm halısız ev bir kotu oluyor yikamaya gidip gelinc ebende evimi ayrı birsevdimdi ne guzel olduboyle diye dee esinin pesindekosma bari adamcagız temizlemisheryer ibirak kirletsin uç gunde nekadar kirletebilirkii bebek dogunca ev temizligin falan gozun gormiycektek onla mesgul olcaksın tadını çıkarson gunlerinni
çok heyecnalıı yaa yuz yuze tanıstıgım istanbullu arkadaslarımdan ilki carsamba gunu doguruyoro arada obur iki tanesi beklenen iki tanesi dogurmassa tabi:)





çok iyi yaa otele gidin bariev kirlenmesin:)))))))



tazeeee4 agustosta kactarandevin seninn ben saat 9 da ameliyata girmis olcamdaaaaa
merak ettim aynı saatlermi
benim için dua edersin dtim hatırlarsın aynı tarihte dr da olunca

Doğru söylüyorsun Esra'cım.. Doğumdan sonra zaten evin temizliğini kafaya takacak olursan kendime "yuh" demek istiyorum. İnşallah böyle bir psikopatlık yapmam, zira öyle bir potansiyel barındıyorum içimde..-tatlicadiarzu-
Bu arada, ben de iyiki geçen haftaki buluşmaya gelmişim kızlar.. Seninle, GYPSY ve Nazan'la tanışmış olmaktan çok mutluyum.. opuyorumnanaktan

başakcım mrb benimde çarşamba olacak.çok heyecanlıyım bende ama siz benden önce kavuşcaksınız yavrularınıza benm ki 10 bulur.her gece rüyamda doğum yapmış olarak görüyorum:)geçsin şu iki günnn..
Sana da hayırlı olsun Zehra. Demek seninle de aynı gün doğuma giriyor olacağız.. Benim doktor sabah 6:30da hastanede olun dedi. 7:30da da sanırım sezaryene alınmış olurum.. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
Canlarım benim meraba,
En başta sizi çok özlemişim. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Kimler doğurdu merak ediyorum.
biz iyiydik. Ama bebeğimin sarılığı tekrar nüksetti. Tüm Adana'da küvöz aradık zor bulduk. Korkumu ve heyecanımı ve yaşadıklarımı tarif edemem size. Bu arada kalbim sıkışıp duruyor, biz hastane hastane küvöz arıyoruz. Sarılık en yüksek sınıra yakın, sınırı geçerse kanını değişmek gerekmiş. Allah korusun.
Neyse eniştemin sayesinde bir küvöz bulabildik. Bugün 2. günü küvözde inşallah yarın çıkarabileceğiz. Bundan önce de 5 gün solunum problemi yüzündendoğum sonrası küvözde kalmıştı. Ben hergün sütümü sağıp hastaneye götürüyorum. Annelik zor iş. Uykusuzluk sorun değil ama kalbimi tetikliyor. Nasıl dayanacağım bu tempoya bilemiyorum.
Bugün o küvözde olduğu için biraz dinlenebildim de size haber vereyim diye girdim.

Tüm doğum yapanları tebrik ediyor, yapacak olanlara da hayırlı doğumlar diliyorum.

Veeeee İŞTEEEE BUSE DİLARA'MIZIN RESMİİİİ.....

:nazar:
Maşallah bebeğine Şebnem.. Nasıl da tatlı çıkmış minik Buse, Allah nazarlardan saklasın :nazar: Epey koşturmaca halindesiniz ama eminim bunların hepsi tatlı birer anı olarak kalacak sizde.. Herşey yoluna girecektir.. Kalbin de anneliğe alışacak annesi, o dünya tatlısı melek kısmetiyle herşeyin yoluna girmesini sağlayacaktır..

başak ve ebrunun 2 günü benim 4 günüm var..çok tuhaf hisler içindeyim.sanki hep karnımda kalsın istiyorum ama çıksın da istiyorum.
Canım DİDO'm, günler geçecek, kuzularımıza sağlıkla kavuşacağız inşallah.. Bende de bir melankoliklik oldu.. Sıpam içimde devamlı hareket halinde.. 2 gün sonra bunları özlüyor olacağım dedim kendi kendime.. Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bir an önce bebeğime kavuşma hevesiyle nasıl geçer o kadar zaman demiştim.. Şimdi ise hamileliğin bitişinden ötürü hüzünleniyorum, işe bak... :sinifsinif:
besigi kurduk bebegin tr den gelen esyaları var onlar yıkanıcak bugun
cantalar zaten hazır
dr randevumuz yarın bakalım yarınki duruma gore agda isini halletmem gerek cok kafamı kurcalıo

saat 9u gecio ama hekes uyuyo . emrahı yolcu ettim sessizlikten istifade size monolog yapayım dedim

Baby, sizde de güzel bir telaş var, ne güzel evin şenlendi birden.. Ece'cik gelsin, asıl şenlik o zaman gelecek :) Dr.da doğum şeklin mi kesinleşecek canım? Hayırlısı olsun..
 
gunaydınn herkese..

dün çok çok guzel bir havavardıayy muhteşem bir esinti ile gece 10.30da geldik evimize. sabah 9 da kahvaltı için gittik

bu sabah yine krampla uynadım. yaa kızlar çok canımı zacıtıyor bu kramplar magnezyum da içiyorum nedir buna çare?

ben şimdi geçmişe bi göz atayım. umarım herşey yolundadır..
 
arkadaşlar günaydın ben bu sabah doğum yapıcaktım ama 24 ü gecesi sancım tuttu.ve sezeryan ile doğum yaptım.allah hepinizi sağ sağlim kurtarsın.3850 gr bebeğim. opuyorumnanaktan

burkoya söylerseniz 25/07/2009 bebişimin adı çınar kilosu 3850 .doğum hikayemi daha sonra yazıcam.bebeğim şimdi doktorda enfeksiyon kapmış iğne vurdurmaya götürdü eşim.5 gün sabah akşam antibiyotik vurulacak.hepinizin dualarını bekliyorum

Emrem.. hayırlı ugurlu olsun kuzum.. Allah analı babalı buyutsun.. umarım enfeksıyon cıddı bısı deıldır.. Allah yardımcınız olsun..
 
arkadaşlar günaydın ben bu sabah doğum yapıcaktım ama 24 ü gecesi sancım tuttu.ve sezeryan ile doğum yaptım.allah hepinizi sağ sağlim kurtarsın.3850 gr bebeğim. opuyorumnanaktan

Allah analı babalı büyütsün emrem.. İnşallah bahsettiğin enfeksiyondan da bir an önce kurtulur bebişin..
 
emrem hayırlı olsun sende kavuştun demek bebişine. maşallah kilosu çok iyi. inş. en kısa zamanda saglıgına kavuşur bebcik..

şebneeem Rabbim yardımcın olsun hep dualarımızdasınız bebişinle.:)ayrıca çook tatlı bebişin ya resmleri gördükçe ben bi tuhaf oluyorum..
 
dün abimle tlf da konusurken abim sordu ne kadar kaldı diye. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 20 gün var belkide daha az ddeim. aaaaay heycan dorukda valla başak ebru dide esrako ayhh ben sizileri düşünemiyorum.heycanınızı tahmin bile edemem..
 
günaydın kızlar
herkesler iyidir umarım
gözümüz aydın olsunnn
artk benimde sancılarım başladııı
sevineyimmi üzüleyimmi siz söyleyin heeee
 
pıtış agrısı artık bende de mevcutturr. yürümekde zorluk çekiyorum. bugun çook guzel bi esinti var istanbulda. malum pazartesi benm çamaşır ütü ve temizlik gunum .. en çokda ütü için sevinçliyim serinde yapıcaaam..:)
evde bi kaç cam kapatmak zorunda kalacagımı düşünemezdim resmen uçuyor yahu ev...
 
günaydın kızlar
herkesler iyidir umarım
gözümüz aydın olsunnn
artk benimde sancılarım başladııı
sevineyimmi üzüleyimmi siz söyleyin heeee
hihoyyythihoyyyt ayyy sevinelim tabi canm vaktinde gelsin yahya bebek. ayy hadi bakalım aramıza hoşgeldin hamike gadıın...
 
esraaaaaa sizdemi emirgandaydınız. ayhh bizde bizde.gerçi sen yazmışsın kahvaltıya gitces diye ama ben çıkmıştım o vakit. tühh be keşkem haberim olsaydı. sabahdan geceye kadar ordaydık. hamakda uyudum çok süperdi hava dimi. çimlerde çıplak ayakla yürüdüm hep. süper bi enerji akımı oldu. ayaklarım çok iyi geldi hiç şişmedi agrımadı. ayhh bide 2 tane düğün vardı. kız .
arkadaşlarımızla gitmiştik biz pikniğe biz bayanlar gezerken gördük düğün hazırlıklarını gelini falan. ahh ahh ne güzeldi yaff.
 
günaydın kızlar
herkesler iyidir umarım
gözümüz aydın olsunnn
artk benimde sancılarım başladııı
sevineyimmi üzüleyimmi siz söyleyin heeee

Aramısa hoşgeldın yafrum..

pıtış agrısı artık bende de mevcutturr. yürümekde zorluk çekiyorum. bugun çook guzel bi esinti var istanbulda. malum pazartesi benm çamaşır ütü ve temizlik gunum .. en çokda ütü için sevinçliyim serinde yapıcaaam..:)
evde bi kaç cam kapatmak zorunda kalacagımı düşünemezdim resmen uçuyor yahu ev...

Bızde de ole blıdıgın gıbı degıl !!!!!!!!.. kılımayı acmamak ıcın dırenıyorum.. bakalım kım kazanacak?? Resmen berbat bı hafta sonu ıdı.. 50 dereceyı gorduk dısarıda.. korkunc bırsey ıdı.. pike ıle yatılan yazlıkta nefes alınamaz haldeydı.. eger bu agustıosu da gecırecek olsamm.. kesın saglıgım gıdecektı.. artık emınım.
 
ben geldim doktordannn oğlum 3005 gr olmuş herşey gayet iimiş sezeryan tarihini iptal ettik normal kendi sancılarımı beklicez 11 ağustosa kadar doğurdum doğurdum yoksa sezercikler arasına girecekmişimkaydirigubbakcemile3
 
taze ne pişirdi sefa sultan

kızartmaaaa cokacimcoook sarımsaklı yoğurtlu :)

sabaha kadar mide yanmasından uyuyamadım yani hep yandı agzımdan acı su geldi biarada bulandı aksam dısarda yedik ondan olsa gerek hem geçe kaldı hemde rahatsız etti yemek..hala daha aynı bi cıkarsam rahatlıycam gibi..

gece yine ter icinde uyandım hep surekli su icip surekli su atıorum ama wcye 1 kere gittim.

kuku agrım feci derecede..sanki sabaha kadar birileri ora sopa atıo sonrada curuyo

bide ona ilaveten bel agrısı basladı oda yeni bikac saat oluyo

Suyu terle atıyorsundur beybim. Benim de bazı günler bel ve kuku ağrım eş zamanlı baskınlar yapıyor. Kronik bir ağrım hep var da, bazen abarıyor.

arkadaşlar günaydın ben bu sabah doğum yapıcaktım ama 24 ü gecesi sancım tuttu.ve sezeryan ile doğum yaptım.allah hepinizi sağ sağlim kurtarsın.3850 gr bebeğim. opuyorumnanaktan

burkoya söylerseniz 25/07/2009 bebişimin adı çınar kilosu 3850 .doğum hikayemi daha sonra yazıcam.bebeğim şimdi doktorda enfeksiyon kapmış iğne vurdurmaya götürdü eşim.5 gün sabah akşam antibiyotik vurulacak.hepinizin dualarını bekliyorum

Hoppaaa :) Gözün aydın emrem. Analı babalı büyüsün Çınar'ın. Maşallah kilosu da ne iyiymiş! İnşallah en kısa zamanda iyileşir.

günaydın kızlar
herkesler iyidir umarım
gözümüz aydın olsunnn
artk benimde sancılarım başladııı
sevineyimmi üzüleyimmi siz söyleyin heeee

Amanınnn!! Kızzzz???? Senin de mi sancıların başladı? E BURKO'nun bile başladı, ayıp olurdu artık !!

EVRİM, hoşgeldin bebeeeem :) Naper?
 
ayyy evrim ya kıyamam sıcak havalar kabusumuz oldu. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.bebek isteyen bi arakadasım var dun dedimki. eylüle kadar hamile kalmazsan eger ertele bence kesinlikle yaz hamileliğini önermiyorum dedim ciddi ciddi...



tzaem burcum hayırdır sen nie uyandın yaff bu saatte..
 
Ben gece rüyamda habire Dideyle uğraştım. Hayırdır inşallahCADIARZUBir de ne gördüğümü hatırlayabilsem:uhm:
 
Son düzenleme:
ben geldim doktordannn oğlum 3005 gr olmuş herşey gayet iimiş sezeryan tarihini iptal ettik normal kendi sancılarımı beklicez 11 ağustosa kadar doğurdum doğurdum yoksa sezercikler arasına girecekmişimkaydirigubbakcemile3

Hay masallahh.. Hakkınızda hayırlsıı olsun ınsallah.. gozun aydın kuzum.

Tazecım ıyıyım.. sıcaklarla cıddı cıddı basım derttee.. onun harıcınde bıldııgn gıbıyım annem.. denıze mı gıdıorsun sen bugun??
 
Hay masallahh.. Hakkınızda hayırlsıı olsun ınsallah.. gozun aydın kuzum.

Tazecım ıyıyım.. sıcaklarla cıddı cıddı basım derttee.. onun harıcınde bıldııgn gıbıyım annem.. denıze mı gıdıorsun sen bugun??
saol evrişim tarihi iptal ederken içim sızldı amaa mecbur ettirdim aslında sezeryan olmak istiomda herşey normalkende sezeryana girmek istemedim acayip korkuom doğumdan yawf:kedi:
 
X