ama baya uzun suruyo diyolar acaba tarih falan yazmasammı bosmu bıraksam offf
bencede çıkış belgeni alıp ordaki tarihi yazman lazım.
Merhaba arkadaşlar,
Lise mezunları için KPSS başvuruları ne zaman?
arkadaslar guncel bılgıler ıcın cok tesekkurler bende edebıyat mezunuyum sadece ah bıde evlendık ders calısmaktan cocukda yapmadık once ış dedık ne iş var ne bebebk şimdiye cocugumu buyuturdum of herşey kpsssyeee baglı ne zaman rahat nefes alcazzzzzzz
merhaba.tarihten iki tane aklıma takılan soru var cvp anahtarı yanlıştır belki bide sana sorayım bakalım
23 nisan 1920 de açılan birinci tbmm
1.ülkeyi işgalden kurtarmak
2.istanbulda esir düşmüş halife ve padişahı esaretten kurtarmak
3.kurtuluş savaşını kazanarak milletin bagımsızlıgını saglamak
hangilerini amaçlamıştır?
a-yalnız 1
b-yalnız 2
c-1 ve 3
d-1,2 ve 3
e- yalnız 3
diger soruda türk devletleri ile ilgili
1.büyük selçuklular
2.gazneliler
3,karahanlılar
yukardakilerden hangisinde veya hangilerinde ikta sistemi uygulanmıştır?
a-yalnız 1
b-yalnız 2
c-yalnız 3
d 1 ve 3
e- 1,2 ve3
cvplarınızı bekliyorum.a.s.
tekrar merhaba bu seferde anayasa sorusu soruyorum.
1.anayasa mahkemesi başkanı
2.tbmm başkanı
3.başbakan
4.cumhurbaşkanı
1982 anayasasına göre yukardakilerden hangilerini dogrudan tbmm seçer?
a yalnız 1
b yalnız 2
c yalnız 3
d 1 ve 2
e 1,2 ve 3
arkadalar kpss deneme sınavlarında hangi testlerden başlıyorsunuz.ve cevap anahtarlarını nasıl şıklıyorsunuz,kitapçık bitincemi yoksa soruları tek tek çözerken mi?
düyunu umumiye orhan bey kurdu,fatih geliştirdi,2 mahmut kaldırdı yerine nazırlıkları kurdu
burada divanı humayunundan bahsediyoruz sanırım.duyunu umumiye apayrı birşey çünkü.
düyunu umumiye orhan bey kurdu,fatih geliştirdi,2 mahmut kaldırdı yerine nazırlıkları kurdu
burada divanı humayunundan bahsediyoruz sanırım.duyunu umumiye apayrı birşey çünkü.
ben türkçeden başlıyorum matematigi atlayıp çünkü matematigim ii degil genel kültürü yapıyorum sonra matematige dönüyorum yapabildigim kadar yapıyorum en fazla 15 çıkartabildim şimdiye kadar.kitapçık bittikten sonra işaretlemeyi yapıyorum.sen nasıl yapıyosun?
danıştayın 140 yılı kutlandı
atatürkün ölümünün 70 yılı kutlandı
....arkadaşlar çok derin konuşarı vermek çok sağlıklı gelmiyor..çalışmakta gereksiz bence..sonuçta kpss formatı belli özellikle güncel sorularda türkiyeyi ilgilendiren konuları soruyorlar..dikkat edersek kpss müfredatı belli ortaöğretim kurumları ayrıntı soruyor fakat lisans öyle ayrıntılı değil..
tüm arkadaşlara başarılar dilerim artık sınavdan sonra görüşürüz..allah emeklerinizi ziyan etmesin..
arkadşım ATatürk 'ün ölüm yıldönümü mü kutlandı ? Türkçe mizi doğru kullanalım dimi ama :1no2: