2008 Kasım Anneleri


mucizeciğim vallaha hiç bişey yapmadım..bez bağlatmak istemedi ve çişi geldikçe tuvalete koştu..kendi kendine oldu herşey yani..
 
mucıze zekılıkle alakası oldugunu sanmıyorum canım

ben alıstırma kılodu gıydırdım
yaparken soyledı mesela annem bıtıreyım mı dıye
ama wc ye yetısene kadar yaptı

sımdı mesela bezlıyken anne bakma deyıp korıdora cıkıyor yapacagı zaman
ıslerıne gelıyor rahat oluyorlar bezle
onun ıcın sanırım reddetmelerı

bu hafta daha uzerınde durmayı dusunmuyorum
zaten bız tamamen cıkarmamıstık bezı hıc
bu hafta hem ıste hem evde ıslerım yogun
 
güliz hoşgeldin

bezi çıkarmadan nasıl öğrettin canım.sanada zor olmuştur aç kapa .

hilal çok sanslı bir annesin maşallah senin kuzuya nazar değmesin. sakın heryerde sööyleme nazar değer kuzuya .formlarda okudum da 1 sene sonra bile yeniden yapmaya başlayan çocuklar varmış,ay allah korusun.

loree tabi zekayla alakası yok ama insan sinir oluyor her şeyi biliyor yapıyor da niye bunu yapmıyor diye.maşallah bir şeyi 1 kere duysun görsun aynen uyguluyor çişde inat ama biraz okudum sağdansoldan rahatladım sabır sabır yasabır bu işin formulu.fiziksel ve pskolojik sorunları olmadıktan sonra eninde sonunda öğrenecekler inş.böyle sorunlardan allah korusun bunlar olursa asıl ozaman mesele.
 
selam bacılar,
bakıyorumda ucundanda olsa az buçuk söyleyen kuzlar inatlaşmaya başlamış benimkiler daha söylemeyi bile bilmiyor...
mucizem bende geçen senin gibi düşündüm herşeye kafaları çalışıyor dillendiremiyorlar bile çoğu ama çişi bir türlü öğrenemediler diye ama sanırım biz sabırlı olacağız onlar pes edecek biliyorlar ama uygulamıyorlar sanırım...
benim aldığım donlar duruyor dünde bugünde bezledim.. kaka yaptıklarınıda anlıyorum ama wcye gitmek istemiyorlar kuytu bir köşede yapıp öyle gün yüzüne çıkıyorlar...
kşam annemle konuştuk oda sabırlı davranıcan dedi .. bir ay bile farkediyor bakalım bir ay sonra yada 15 gün tekrar bir deniyeceğim ama bu sefer kesin sabırlı olmama lazım aç kapa aça kapa inatlaşacaklar diğer kuzular gibi...

yasminnn tatilin güzel geçmesine sevindim anıl bey de inatlaşıyormuş bildiği halde .. bence şimdi sen varsın ya yanında naz yapıyor aklınca.. ben inede anılın oralarda öğrenip bu işi bitirip geleceğine inanıyorum...
hakkaten yasmin kilolu değilsin canım ya.. bol sala ve balık ye akşamlrı salata çok zengin seçenekler vardır eminim... tatlıda sütlü tatlılardan ye eşin alırsa normalden azcık ucundan tadına bak soda iç.. idare et..

hilalim maşallah kuzna ne çabuk alışmış kendi isteğiyle
gülizim senin kızda alışmış ohhh bizim koca danalarında bir vakti var bakalım inş. tekrar başladığımda daha kolay olur ..((
lorem senin oğlanda inatçı çıkmış..sizede kolay gelsin hadi bakalım inş. çabuk bırakırlar şu inadı...

 
Selam canlarım.Bugün yine Anılla cebelleştik.Havuza gidelim diyo , giderken yarı yolda gitmicem diye ortalığı yıkıp denize gidiyoruz.Çiş işinde vazgeçtim.Zaten burda da olmucak gibi.Çünkü altını boş bırakırsam nerde yapacağı belli olmaz.Yemekhanede yaparsa ya Eve geçince bi daha denicem.Sonra da kendi isteyene kadar yaptırmıcam.Hilalimle de konuştukı bugün.Çocuk istemezse olmuyo.

Hilalim dünürüm bende seni seviyorum.Umarım dünürlük devam eder.Benim sidikli oğlana kızını vermekten vazgeçmezsin umarım:)

Gülizim ahretim maşallah yavruna.Akıllı bıdıklar bunlar.Erkek çocuklar problemli biraz..Çık gel benimkine de öğret:)

Lorem sinirleri yıpratma canım.Hayat çok kısa yaa.Bırak utanana kadar yapsın

Mucizem biz burdayız.Vınla ağır oluyo ama ne yapalım

Nazlım kaçırdım ya yemeği.Hissediyorum yaa.Göbüş önden gidiyo yine

Beyazmeleği merak ettim, atamalar ne oldu ya?
 
gunaydın
cok yorgunum
cumatresı evıme yenı mobılya gelecek
ve bız sımdıden eskılerı cıkarttırdık
evı temızlemekten yorgun dustuk
yemegı annemde yeyıp attık kendımızı yataga ama dınlememedım

bu hafta bu sekılde gecer
sonra da perde ve halımı gonderınce tamam olucak ama ben sımdıden bıttım bıle
 
gulızım hosgeldın canım
sen nasıl hallettın su ısı
bıze de yol goster de bız de kurtulalım
dün öğleden sonra izinliydim yazamadım...hoşbulduk canımm :))
çiş olayı çocuğun kendisiyle alakalı bence canım..eylül esasında aralık ayı gibi hazırdı çiş eğitimine-gidip yapmak istiyodu , ama ben kış diye soğuk diye yaptırmadım bide daha beklesin, biraz daha büyüsün dedim, ama yinede ara ara yaptırdığım oldu..
neysa geçen hafta bi gün açtım ogün tamamiyle altına yapptı.hiç var falan demedi.herhalde daha hazır değil deyip tekrar altını bağladım..ama bu sefer bezden rahatsız olmya başladı işte sürekli çıkart falan dedi, bende işte cuma günü çıkarttım.o gün çok güzel yaptı.ama ben bi hata yapıp cumartesi düğüne gidecez oralarda yaparsa diye altını bağladım..işte olan ondan sonra oldu..:)) düğünden gelince açtım ama bu sefer eylül önce küçük bir sulama yapıyo eğer altı ıslanıyosa çişim var demeye başladı. o zaman anladımki kesinlikle bidaha bez bağlamamlıyım. ve dahada bağlamadım.bide eylül büyüp (büyük olmayı çok istiyo işte yemek yiyo anne büyüp oldum falan diyo, bende kakasını yapınca eylül büyüp olmuş diye tören yaptım işte babası ben alkış yaptık, hanımın çok hoşuna gitti, karşımıza çıkan herkese eylül büyüp oldu artık kakaını wc yapıyo dedik alkışlattıkk..hanım kasıldıkça kasıldıı... :))) şimdi de bakıcıda kakasını yapınca herkese gösteriyo büyüp oldıum diye...gecede bağlamıyorum ben.sabaha kadar yapmıyo zaten ..ve kesinlikle büyüklerin önerisi gece çişin varmı diye uyandırmayacakmışsın..bende öneriye zevkle uyuyorum..işte öyle loremmm..


hoşbulduk mucizem..bezini çıkarttım canım.kesinlikle bağlamayın dedim...
bu çiş olayı kesinlikle çocukla alakalı kızlar hazır olmasını bekleyin.
eylül 2 yaşındyken emzik olayına takmıştım işte kestim ucunu verdim beğenmedi çocuk gece boyunce emzik istedi eee olmuş dedi. sürekli ağladı.çocuğa resmen eziyet ettim ..eşim en son dayanamadı verdi emziyi istersem 10 yaşına kadar emsin yazık dedi..tekrar verdik emziği..
neyse geçen haftaya kadar emmeye devam etti. emziği ısısrken ısırken delmiş..kendisi gelmiş anne emmem eee olmuş dedi. aynı yöntem onada uyguladım sen büyük oldun , onun için eee olmuştur dedim.. o oldu artık ağzına bile almıyoo..

kesinlikle vakti var nazlım.. zamanı gelince 2 günde öğrenirlerr ..

ahretim oralarda zor olur çiş eğitimi..bırak şimdi çişi eğlenmeye bak :))zamanı gelince bana gerek kalmaz..kendi öğrenir benim paşamm :)

kolay gelsin lorem..
aynı dertler bendede var.bizde köye ev yaptırıyoruz..allah nasip ederse güzün bende eşya işleriyle taşınma işleriyle uğraşacam.benimde salon takımım yktu.şimdiden bakıyorum.ne alsam diye.sende salon takımı aldın ,nerden , kaça aldın..çocuk odasıda alınacak..perde, halııı,,, yorucu olacakkk
 
ha bide kızlar söylemeye unuttum çiş eğitiminde hani dedim ya ilk açtım hep altını yaptı, bende tekrar bağldım ama bu sefer bezden rahatsız oldu diye..işte tekrar beze geçince bezi değiştirdim. önceden prima kullanıyordum, sonra bim de Jenny & Willy diye bi bez var ona geçtim. bu bezden rahatsız olmuş olupta bağlanmamak istemiş olabilir. aklınızda olsun dedim...
 
Selam kasım kadınları.Bugün kadro eksik burda.Polipe, Mucize, Nazlımelek yazmamış.Ne iş?

Az önce havuzdan geldik.Anılla çocuk havuzundaydık.Çok sevdi.Çocuklarla oynamak istiyo ama hep yabancılar.Ruslar özellikle yırtıcı biraz.Hırçın çocuklar...Anılda sıkıldı yalnız oynamaktan Az sonra yemeğe inecez.Göbek derimiz şişti, saydamlaştı, patlamak üzere şükür.Tutamıyorum boğazı

Lorem güle güle kullan yeni takımları.Daha değişecek bişiler var mı?Resimlerde görmek isteriz...

Gülizim işin çoğunu atlatmışsın sen.İkinciye başlama vaktin gelmiş ahretim..

Canlar ben kaçar.

Öptüm, iyi akşamlar...
 
gunaydın mılettt
bugun cuma cok mutluyum
hos hafta sonu da pek dınlenemem ama cocugu uyutma bahanesıyle de olsa azıcık yatarım belkı gunduzlerı
onu bıle hesap yapar oldum artık anlayın yanı

dun aksam kandıl sebebıyle annemlerdeydık
mıdem cok bulanıyor yıne
her turlu kokuyu alıyorum ve cevremdekıler buna gıcık oluyorlar
cunku onların bıle almadıgı kokuları alıyorum cesıt cesıt
benımle yasamaları zorlastı yanı

neysem wc egıtımını durdumdum
duramayacagım uzerınde bu konunun

gulızım ve yasmınım
bılıyorsunuz benım kuzu benım genc odası takımımı kullanmaya baslamıstı besıkten ayrılınca
aslında bır sıkayetım yoktu ama
dolap bıze yetersız gelıyordu sımdılık ıdare etsekte
bır yakınımıza boyle bır ıhtıyac hasıl olunca ben de uygun fıyata oda takımı bulunca ogluma aldım
eskı takımımıda cok ıhtıyacı olan bır aıle kullanacak
odasındakı tv ye varana kadar verdım
odasını kagıt yaptırmayı da dusunuyorum bakalım kısmet

bu sabah uyandıgımızda kuzum hafıf ateslıydı
zaten tum gece bızımle yattı yatagı olmadıgından
uzerını soyunmak ıstemeyıs vs sebeblerle kocı ugrasıyordu zaten
ama ıkı arada bır derede yıne payladık bırbırımızı
gıyınıp ıse geldım ne yaptılar bılmıyorum
2 gun ıyı gıtse hemen ozune donuyor bu erkek mılletı
 
selamlar,
hayırlı cumalar.. geçmiş kandilinizde mübarek olsun...
düm giremedim nete pc bozuldu dün aksilikler günüydü benim için.. kerem hasta ateşliydi mızırdanıyordu onu uyuttum size bakım dedim pc açılmadı fanı bozulmuş sanırım arada böyle yapıyordu. üstüne çocuklara bişey hazırlayım dedim tüp bitti buralarda doğal gaz yok malesef.. üstüne balkona çıktım kaan izin vermedi.. belki yaparım dedim pcnin kabloları yokladım yok kaç gündür konu komşuda görmüyorum daraldım iyice oturdum ağladım sıkıntıdan... öğlen kociş gelid oda yapamadı zaman kısıtlıydı .. akşam ayarlarım dedi.. artık o gidince bitiremediğim bir kitabım vardı onu aldım elime baya iyi geldi sürükleyiciydi..akşama kadar onunla oyalandım kaanın izin verdiği sürece..
azcık iş yaptım vs..
ama akşam kociş gelirken uzun zamandır istediğim laptopu almış nasıl sevindim onu ayrladı bende çay kahvaltısı hazırladım. hazır evdeyken duşumuda alıp mübarek gecede ibadetimi dualarımıda ettim..yani günü iyi kapadık..:)))

lorem yeni mobilyalarını güle güle kullan.. miden içinde geçmiş olsun..
gülizim maşallah kızına tekrardan inş. hazır olduğumuzda bende bezi çıkaracağım daha bağlamayacağım..
yasminim sende anılla uğraşıyormuşun.. bencede iyi etmişin bencede tatilin tadını çıkar çiş işini evde halledersin...
göbüş çıktı demişin ama önümüz yaz yazın sıcaklarda illaki veriliyor normale dönersin gelince..

neyse kimseler kalmamış yine ben buralardayım.. herkese şimdiden iyi haftasonları diliyorum....
 
herkezlere günaydın
güliz gelmiş gitmiş selam olsun beyazın sonuçları noldu merak ettim bende hayırlı haber verir inşallah
nazlimo yeni pcin hayırlı olsun kötü pc laptop sahibi yaparmış mış mış ne salladım :)
yasmin az ye gı bak yarın 2. falan olunca kullanırsın yeme haklarını:)bol gez toz ruslar gibi otelde yiyip içip yatmayın
lore lore hayırlı olsun yeni takımın güle güle kullanın benden naçizane tavsiye eğer imkan varsa kağıt yaptırma çocuğun odasına çok sağlıksız olduğunu duymuştum bi araştır istersen

bizde bu hafta tatile girdik arda kreşe gitmiyor haftada 2gün gelicem ofise o günler anneanne babaannede idare edicek diğer günler evdeyiz bakalım yaz bu sistem oturtursak böle gidecek.kreşte10çocuklardı öğretmen çocuklarıyla annesi çalışmayanalar gelmeyecekmiş 2 çocuk gelecekmiş gruptan bende göndermiycem bide yaz okulu münasebetiyle ilköğretim çağındaki çocuklar gelicekmiş durum bu yani.belki bu arada ev işini ayarlarsak home ofis muhabbetinede geçiş yaparız hayırlısı
 
ha bide yasmin koca otelde kablosuz internet vardır kız sen niye vınla falan bağlanmaya çalışıyon bizim bungalo otelinde bile vardı orda haydi haydi vardır gibi geliyoo
 
Canlarım merhaba.Denizden geldik,yemeğimizi yedik.Küçük canavar kuduruyo, boğuşmaktan bihal oldum.Babasına havale ettim.

Polipe kadın burda net kafe yokmuş. O yüzden net.e vınla çok ağır girebiliyorum.Canım burda yiyip içip uyuyoruz.Bu aralar regl olmam lazım.İnşallah yaa..Bian önce düzene girsinde yoluma bakayım.Ankaraya dönünce kadın doğumcuma gidecem.Karnımda kasılmalar çok nadirde olsa devam ediyo...

Şimdilik benden bu kadar.Kuzuları yumuşak yumuşak öpüyorum.Akşam otel dışına çıkacaz.Kocam doğum günüm narına beni gezdirecek:) Herkese byyyy anacım..
 
selamlar,
poli bacım sağol aynen öyle oldu.. pc konusunda..:))) öbürünüde yaptı zaten bizim kuzular özelliklede kerem bil.hastası ben yada o netdeyken rahat bırakmıyordu ilerde çocukların işine yara yani... inş. kablosuzada geçirirsek modemi çok güzel olucak..:)

sende tatile girmişin daha az çalışacakmışın bol dinlen kuznla vakit geçir gez toz valla..
yasmin bir haftanız geçti kararmışındır kızz.. kasılmaların içinde geçmiş olsun.. dediğin gibi gelince tam teşekküllü bir kontrolden geçte tekrar aynı sorunları yaşama...
facede kutladım ama burdan kutlayım yeni yaşın sana mutluluk getirsin canım.. sevdiklerinle kuzunla nice mutlu yıllara...
lorem sanada iyi haftalr olsun işleri kolayladınmı biraz... yaz dönemi işler hafiflemedi mi azcıkta sen dinlen kuzum..
bizim buralarda çöl sıcakları başladı.. kuzularla çoğunluk evdeyiz akşama doğru bir turluyoruz çoğu zaman 5ten sonra balkon keyfi yapıyoruz.. bu arada dondurma dönemi başladı nazlı kerem hasta oldu.. 4-5 gündür hem nazı arttı hem ateşi bir çıkıyor bir iniyor gece ıh ıh inliyor ateşi çıkınca uyutmuyor bizi.. dr. yine antibiyotik verdi inş. bir iki güne kadar geçer yoksa babamız uykusuz gitmekten işe yorgun düşecek.... valla hasta olduklarında insan kudurukluklarını bile arıyor.. iyi olsunlarda varsın kudurk olsunlar..
 
Son düzenleme:
Merhaba canlarım.Sabah denizde gittik, yemekden sonrada havuza girdik, Anıl paşamın uykusu gelince odaya çıktık.Havalar sıcak bayağı.Ama evmi özledim.Geçen sene evime gittiğimde tatilden sonra ne kadar güzel gelmişti.Anılda çok sıkıldı.Rus çocuklar var hep.Oynamak istiyo onlarla ama ortak dil yok. Durmadan kuzenlerini soruyo.Arkadaşlarımı özledim anne diyo.Babanneni özledinmi diyo babası.Yok annennemi, arkadaşlarımı, dayıları özledim diyo.Babası tarafından kimseyi özlememiş:)))Bu arada kullananlar varsa sorayım.Yasmin kullanıyorum ya.Kutu bitince kaç gün sonra regl oluyosunuz? Daha önce kullanmadımda

Lorem , Nazlım ve Polipe kadın teşekkür ederim kutlamalar için..

Nazlım karardık.Gerdancığım alerjii oldu biraz ama geçiyo.Anıl paşada karardı bayağı.Süt yavrum çikolata oldu:)) Senin kuzulara da geçmiş olsun.Anılda öksürüyo.Gece terliyo, bazen klimayı açıyoruz.Ondan mıdır nedir öksürüyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…