• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

yasminim benim k.validemin cani cok tatlidir,hayatta kiymaz kendine.

birde cok üsengectir,saatlerce oturabilir sorun diildir onun icin.

yasminim benim k.validemin cani cok tatlidir,hayatta kiymaz kendine.

birde cok üsengectir,saatlerce oturabilir sorun diildir onun icin.

Anneanneye sordum , kayınvalidem hep böylemiydi dedim.Gençken tatil günlerinde evde olduğunda yüzünü görmezdim diyo.Arı gibi çalışırmış.Atom karınca gibi, bi yürür ne eşim ne ben yetişebiliriz:)

ben ıste o hıc oturamayanlardanım
ve nesıl ılerledıkce tembellesıyor
ne olacak halımız bılmem

benım kayınvalıdem oturdugun koltuktan masaya bıle gelmeyenlerden
ben de kaldıgında ben kucuk masayı onun onune acardım
genclıgınde nasıldı bılmem ama sımdı hem yaslı hem hasta

anam ne kaynanalarınız varmış hele yasmininki vava iyi hiç yorulmuyor kadın maşşallah...

valla benim kaynanada çileğinki gibi temizdir titizdir yaptığı yenir içilir giyimi kuşamı benden iyi ama dediği gibi sadece yemek yapar gün içinde birde çamaşır çok olur hergün çamaşır gnele temizlik görümceye ait ama benim ananm maşallah bir kalktımı temizliğe muutfaktan girip banyo wc odalar temizlenir birde üstüne pasta börek bişeyler yapar.. her daim dolabında sarılmış yaprağı pastası böreği vardır.. vayyy anamı özlemişim ondan ben oraya gidnce kilo alıp geliyorum.. kayınvaliedemde süper yemek yapar çokta yedirmeyi sever orada iznde 2-3 kilo alıyorum ben hep...

kocide elinden her iş gelirde gönlü olursa benim dinleneceğim zaman o kalkr buzdolabını karıştırp yerleştirir odalrdaki atılacak kağıt vs şeyleri ayıurır.. ama her zaman değil işde ben dinleneceğim zaman...:)) tamirdede üstüne yok ama ben dürtüklemezsem eli değmez...

geçen bayram temizliğinde gardrobun üstünü silerken gördü benimki
benim bildiğim cam falan silinir orayı kim görecekki dedi
annesinden gördüğü temizliğe dair tek şey bu çünkü
benim kayınvalideninde ev temizliğine dair tek yaptığı şey cam ve perde temizliğidir.içeriyi anlatmaya kelimeler yetmez:26:

maşallah eşler ne çalışkanmış:)
benimkide çook titizdir çook bakımlıdır..
evlenmeden önce çok dua ettim temiz biriyle evleneyim diye ama abarttım şimdi çekiyorum diyor..
ohh valla temizlik gibisi var mı..
pasaklı bi adamla hayatta yapamazdım..delirirdim kesin..

geçen bayram temizliğinde gardrobun üstünü silerken gördü benimki
benim bildiğim cam falan silinir orayı kim görecekki dedi
annesinden gördüğü temizliğe dair tek şey bu çünkü
benim kayınvalideninde ev temizliğine dair tek yaptığı şey cam ve perde temizliğidir.içeriyi anlatmaya kelimeler yetmez:26:

hahahaaa çok komikmiş bu..
benim eşimde ilk yılllarımızda dehşete kapılıp duruyordu şimdi alıştı:))
ama anneside temizdir..

Kaynanamda kaldığım günlerden birinde mutfak lavabosu hafif tıkanmış.Yemekten hemen sonra açtı lavabonun altını.Temizledi , lavabodaki o bağlantı malzemelerini çamaşır suyu kattığı kaynar suya koydu.Bi süre sonra duruladı ve tekrar taktı.Çok şaşırdım, hiç üşenmez..

ama nasıl herkezin çocuk yetiştirme tekniği kendine has ise titizlikte öyle bişey
herkez kendine göre en titiz herkez kendine göre en iyi ebebeyn
bunu daha geçen arkadaşlarımlada konuştuk tartıştık.biz arada sesli çekiştirirz birbirimizi siz şölesiniz biz böleyiz diye
herkezinki kendine doğru ben çok camdı perdeydi uğraşmam anam benimkilerde cam değilki duvar odanın duvarı sırf cam ne yalan sölüyüm görüntü şifreliye geçince siliyom kışın falan

ama bazen derimki şu kaynanamın perdeleri kararsa camları batkın olsaydıda elimizi yıkadığımız lavabo accık temiz olaydı yada o lavabonun önündeki halı 1dakika kuru kalaydı
her gittiğimde çoraplarım ıslanıp geliyorum içim kalkıyor

ben esımın temızlık anlayısını annesıne baglamıyorum nedense
evet yaslı ve hasta olması sebebıyle esım yaparmıs ıslerı falan
ama ne bıleyım karakter bence
benım esım baskasının evınde kıvırcık ve roka salatası falan yemez
nasıl yıkadılar ne bıleyım der

aman ıyı kotu gıdıyoruz ıste

titiz değilim asla olmamayada özen gösteriyorum:87:
ama alerjim var o yüzden dikkat ediyorum evde fazla kullanılmayan herşeyi atıyorum tüm dolaplar çekmeceler boş nerdeyse tüylü halı yok nevresim çarşaf sık yıkar ütülerim perdelerde sırf o yüzden yıkanıyor çok halı yok evde ortalarda minik minik onlarıda temiz tutuyorum vc banyo lavabo geceleri yıkayıp bırakmaya çalışıyorum.ve tek takıntım toz bezini bir kere kullanınca atıyorum tek hastalığım bu
ev alırsamda 100metrekareyi geçmeyi düşünmüyorum
felsefem şu ne kadar az eşya ne kadar küçük ev o kadar az yorgunluk

aaa ben pasaklıyım o zaman
ben sımdıye kadar hıc cam koltuk ve halı falan sılmedım
kadın almadıgım zamanlarda esım sılerdı
sımdı yardımcı abla gelıyor
bazen kadını musaıt degılse de kocı sılıyor mıs gıbı
halı da narın kollarımın gucu yetmıyor dıye sılmedım ama kocı sagolsun geregını yapar
ben aslında pek ıs yapmıyormusum meger
ama aynı gun ıcınde hem ev supurup sılıp, yemek yapıp, utu yapabılırım
kakılmıs gıbı oluyorum ama o zaman aksama pestılım cıkıyor

halılar zaten silindimi bana daha bi pislenmiş gibi geliyor..
yıkamaya gönderiyorum ohh mis oluyor..
camı kadın siliyor koltukları kadın annem beraber..
bi kere eşim cam silmişti kadın bayram üstü gelmedi cnnet geçirmeyeyim diye sildi sağolsun..
korkarım ben..
iş başa düştümü yapar ama durduk yerde her işe kalkmayıda erkeklere pek yakıştıramıyorum değişik duruyor..
mesela altdeğişme filan..zaten adem güneşte sakkın diyor..
bana iş çıkarmasın temiz olsun daha ne isterim..
aaa ütü yapsın bi ona ses etmem:))

Back