2008 Kasım Anneleri

ben de zübeyde hanımın doktorlarından selçuk beye gidiyorum.Bebeğimiz yokken ben de pembe maviye lale hanıma gitmiştim.hamile kalınca gelirsin demişti.adetim gelmeyince mart ayında hastanede beta hcg ye baktırdım 9,85 çıktı.lale hanımı aradım.böyle böyle dedim.bu değerle sen hamile değilsin demez mi.çok moralimiz bozuldu. sonra on gün sonra tekrar test yapalım dedi hastane dr'u. yaptık.o zamanda 500 felan çıktıydı beta hcg. tamam hamilesin dedi yine buradaki hastane dr'u.

sonra da selçuk beye başladık.memnunum doktorumdan

Anladım cnm hepsini ii demiolar oranın bide buralı olmadıgım icin cok fazla doktor bilgim de yok ama Nilgün hnm çok ii bicok konuda fazlasıyla güven verio bana ..Bakalım hayırlısı ya ..

bugün sabah büyük bir hevesle uyandım çünkü randevum vardı. doktorumu aradım ama izinliymiş ve salı günü gelecekmiş. o kadar üzüldm ki anlatamam. çok hazırlamıştım kendimi. bebeğimi bugün görecektim. 3 hafta olmuştu. ayrıca çok da sinirlendim. bu doktor üzerine biraz daha düşünmeliyim galiba. büyük ihtimal doktorumu değiştireceğim.
üffffff moralim çok bozuldu.
Bencede düşünmelisin o doktoru.
benim doktorum olmasa bile aynı hastanede ya eşi ya da başka bir doktor mutlaka ilgilenir.Yada hastalarına telefonla haber verirler.

darkcım gaz şikayetin varmış bi de karın ağrın. ben de de 1 hafta öncesine kadar vardı bunlar. karın ağrında gazdan merak etme bebekle ilgisi yok. ağrı vajina da yoğunlaşmadıkça korkmamıza gerek yokmuş. ben bu senenin kız senesi olduğunu düşünenlerdenim. etrafımda 10 kişi saysam yeni doğum yapan ya da hamile olan bunlardan sadece 1 ininki erkek. hadi hayırlısı. şimdi kız mı erkek mi diye meraklanırken 1 ay sonra isim danışmaya başlıycaz inşallah ne güzel di mi. ama yok öyle güzel isimleri kimse koymassın benden başka diye saklamak ok mi kızlar

Olabilir canım gazda olabilir.Ben hem gazdan hemde 3.adet siklüsünün gelmiş olmasından diye düşünüyorum.

Dün hesaplayınca farkettim tam olark 3. adet siklüsüm gelmiş.Ve yumurtalık kısmındaydı ağrı.Hani böyel yumurta gelişeceği zamanlarki gibi bi ağrıydı.
2 gün sürdü bugün yok çok şükür.

Geçen adet siklüsündede yaşamıştım ben bunu.Derlerdi hep adet zamanları böyle şeyler yaşanır diye de hep masal gelirdi bana.

Gaz dışında da bir ağrı vardı,sabitti.gazında etkisiyle ben kötü oldu.

Hepimizde başladı kız mı erkek mi heyecanı.Ben bugün ultrason resmine bakarken kıza benzettim kuşumu :)
Bi sitede vardı ultrasonda kız böyle,erkek böyle gözükür diye.Kıza benzettim ama bugün o siteyi bulup tekrar bakacağım.

Rüyalarıma da inanırım ama ben.Hatta hamile olmadan önce arkadaşlara gördüğüm rüyamı anlatmıştım ve hamile olacağıma yormuştum,çıktı gerçekten yalnız kendim değil başka bir arkadaşıda gördüm ikimizde hamile kaldık :)

Yine de hayırlısı belki ben 2. bebeğimin cinsiyetini görmüşümdür :)))))

İsimler vardır heralde aklımızda:) Benim var aklımda bi kaç isim.

darkcım ben daha hamile kalmadan bir erkek bebek görmuştum.ama etrafımdaki insanların kimi kız kimi erkek bebeğimin olduğunu göruyor.anneler hisseder diyorlar ama benim içime pek bişey gelmiyor.hayırlısı olsun sağlıklı olsun yeter.Ağrın varmış geçmiş olsun.ya benimde iki gündür değişik bir ağrım var herkezin sağı solu ağrıyor benimde tam göbeğimin hizasında aşağı kasığıma doğru saniyelik kesiliyorumuş gibi ani acayip bir ağrı oluyor ta kalbimde hissediyorum acısını saniyelik olmasa dayanılmaz olurdu heralde ,yorulduğum bir günün akşamında olunca baya korktum ama bugün biraz daha hafifleyince dr aramaktan vazgeçtim ,insan her durumda aramaya çekiniyor.şu 4 ay bitsede hareketlerini hissedip durumlarından haberdar olsak dimi..........

Teşekkürler canım şimdi daha iyiyim.
Bizim bebekler erken gelişyo napalım :)
Hareketleri başlarsa bebeğin başka şeyleri unuturuz gibi geliyor bana.

Bakalım ilk kim hareketlerini hissedecek bebeğinin.

geçmiş olsun darkçım..dediğin gibi benim de özellikle ani hareketlerde,yatakta dönerken filan sol tarafıma bi ağrı giriyor sorma gitsin..ama benim ağrı konusunda en çok şikayetim göbek etrafında çok değişik bi ağrı..normalde 2.trimestrdan sonra görülürmüş göbek ağrısı ama benimki erken başladıyerimseniben
Sağol canım.Ani hareket etmemek lazım.Kendimizi yormamamk lazım.

kasım annelerinde herkes kız çocuk ümit ediyor sanırım sengözlerimebaksanab...bakalım kaç kızımız kaç oğlumuz olacak?

Walla benhem kız hem erkek olsaydı 2 tane diyorum :)) Çok aç gözlüyüm galibaa.
İkisinide istediğimden mi yoksa acaba.
Bakalım artık yavaş yavaş belli olur cinsiyetler.Benim 20 günüm var daha.

kızlar sizlerinde azıcık dolaşınca bacaklarınız ve beliniz ağrıyormu?ben biraz ortalık toplayım bi yemek yapıyıım belimden alt yanım ağrıyor,,

hepimizin ortak sorunu bu olduğuna göre gayet normal ilerliyoruz demekki.
Bende hiç iş yapamıyorum yaparsam belim ağrıyor.zaten eşim yaptırmıyor iş felan şimdilik :KK66:

merhaba güzel kasım anneleri ben aralık annelerinden geldim henüz 9haftalık hamileyim ilerleyen haftalarda karnımın çatlamasını önlemek için neler tavsiye edersnz.şimdiden çok teşk edrim.

merhaba güzel kasım anneleri ben aralık annelerinden geldim henüz 9haftalık hamileyim ilerleyen haftalarda karnımın çatlamasını önlemek için neler tavsiye edersnz.şimdiden çok teşk edrim.

Canım hoşgeldin.
Bizde sizden fazla önde değiliz,artık hepimiz birşeyler yapmak için geçenlerde çatlaklarla ilgili bu sayfada olacak konu.Ordan biraz konuştuk.Çok tecrübeli değiliz.

Ben kendi adıma daha yeni bebe yağı aldım.Yarın bayodn sonra nemli vücuduma süreceğim ve haftada 2 kere sürmeyi düşünüyorum.İlerleyen dönemlerde hergün sürebilirim.

Bazı arkadaşlar çatlak kremi,bazıları kakao yağı,bazıları elma yağı kullanacak sanırım.
Bazıları da benim gibi bebe yağı.
ben bebe yağını daha önceleri kullanırdım vücudum için memmnun olduğumdan onla devam edeceğim.

Bazıları badem yağı,zeytin yağı sürüyor ama onlar kıllanmaya neden oluyormuş.Bu ikisinde yaklaşmam heralde.

Krem için çok geç kalınmamalı diye düşünüyorum.Sonradan sürenlerde çatlak oluyo çünkü.Erken başlamak faydalı.

Hsg aramıza mine ...Ben bu konuyu doktorumla görüstüm darkin cnm senin sölediklerini de söledim doktora kullanim di simdiden die Bana daha zamanı war ben sana vericem krem dedi !!!Bende doktoru dinliorum :)) Onun sözünden cıkmıorum simdilik :)

Hsg aramıza mine ...Ben bu konuyu doktorumla görüstüm darkin cnm senin sölediklerini de söledim doktora kullanim di simdiden die Bana daha zamanı war ben sana vericem krem dedi !!!Bende doktoru dinliorum :)) Onun sözünden cıkmıorum simdilik :)

İyi o zaman doktorunu dinle :KK66:
Uslu hamiş seni :))

ben sormadım o da söylemedi şimdilik bu konuda bişey.
Ama ben kullacam bebe yağı süper yapıyo vücudu zaten tabi masajla beraber sürülcek.

FenerbahçeMinecim çatlaklar konusunu güncelledim bu da linki:
http://www.kadinlarkulubu.com/catlaklar-t177535/index.html

Orayada göz at belki istediğin gibi birşeyler bulursun canım.

Evet cok usluyum doktorda öle sölüo zati :)) Ama bilmioki doğum yaklasınca kadının kafasının etini yiceimi simdiden öle sansın korkutmuom fazla ama cok cekcek benden coook :p :))

Masallah darkin ne güsel bisii !!Ben beyaz peynir yiyemiorum maalesef kasar yiyebiliorum sadece onuda hic canım cekmio artık !Güsel bisi senin adına :)

selam kızlar, valla bazen yazıları okuyunca ikisi yada en azından biri erkek olacak diye düşünüyorum..her geçen gün bu düşüncem artıyor... ne kadar doğru bilemem çin takvimi erkek çıktı dün rüyamda gördüm.. bir önceki rüyamdada kız çıkmıştı ama hayırlısı.. birde aralık annelerinde bir forumda okudum yeni doğum yapan bir arkadaşımda söylemişti bana eğer bebek kızsa solda erkekse sağda gelişirmiş.. onun oğlu oldu.. ben hamile kalınca ilk kese ne tarafta diye sordu bende sağda dedim erkek olabilir erkekler sağda gelişiyor dedi...birde sanki benim göbişimde hafif tüylenme var gibi erkeklerde öyle olurmuş eşime göre aynı ama ne bileyim herşeyi inceliyoruz işde..

bu arada bende sabah kahvaltıda peynirden başka bişey yiyemiyorum.. peynir domates salatalık birde roka yiyorum ne hikmetse roka çok hoşuma gidiyor peynirle.. öğlen bazen peynirli tost felan yapıyorum akşam biraz gecikirse eşim ekmek arası peynir yiyorum.. sütü içemem ama sabahları tiksinmeden içiyorum.. eşim yinemi peynir bitti diyor...:))

unutmuşum öğlenleride çorbadan başka bişey yemek istemiyorum.. aralarda meyve yada bir iki abur cuburla akşamı ediyorum eşimle birlikte yemek yiyorum ancak oda çok az.. bazen salata ekşi olursa sürekli daldırıyorum suyuna banıyorum.. dengeli beslenemiyorum sanki.. bulantım sık olmuyor ama iştahım az şimdilik.. dün canım çok kurabiye çekti akşam üşenmdeim yaptım valla 5-6 tane yedim ılk ılık..

selam kızlar ne zamandır yazamadım nasılsınız bakalım.ben pek iyi değilim ama iyi olacağım inşallah.1 haftadır evimde tadilat var ve haliyle oraya buraya koşturmak zorunda kaldım.ve dün kaçınılmaz son kanamam olduı ama bu arada evdeki karışıklığa da çok canm sıkıldı ama o kanamayı görünce dünyanın başıma yıkıldığını hissettimsenağlamaağla ağla eşimi aradım geldi dr a gittik.ben usg ye bakamadım bile drum işte burda bebişin diyo bakamıyorum en sonunda yaşıyomu dediğimi hatırlıyorum evet baksana diyince kendime geldim kendimi kaybettiğime o kadar alıştırmıştımki gidene kadar kalp atışlarını görünce ufak bi şok yaşadım.ama Allahıma nasıl şükretsem azdır.çok şükür yarabbim sana bebişimi bana bağışladın.gösteriyo işte bacakları kolları işte buda pipisi:1shok:hooooop 2. şok ne pipimi dedim yaa kendimi nedense kıza alıştırmıştım.buna en çok oğlum sevindi :sm_cool:tabii bizde.hee bu arada kanama rahim duvarında olmuş ve bbekle ilgisi yok dedi dr.inşallah plesantaya doğru ilerlemez.ense ölçümü 1.7 çıktı kanımı da verdim sonucunu çarşamba alıcam inşallah yakışıklıda bişey çıkmaz.bana dua edin kızlar.ustaları bıraktım evde kayınvalidemde yatıyorum ne yaparlarsa yapsınlar napiim:dilcikar:

CANIM ONCELIKLE GECMIS OLSUN VEDE HAYIRLI OLSUN OGLUSUN ALLAHIM SAG SAGLIM KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN
Ben Dikkat Ediyorum Hep Kendimizi Yordugumuzda Kanamalarimiz Oluyo Benimde Ondan Olmustu Bosverelim Arkadaslar Evi Temizligi Bende Sen Gibi Olmustum Beni 1 Gun Hastanede Yatirdilar Bide O 1 Gun Sanki O Hastanede Beni Kestiler Agla Agla Mahvolmustum Oyuzden Hicbirsey Bebklerimizden Onemli Degil

Maytap çok üzüldüm kanaman olduğuna. Biraz da kızdım aslında. Ki bak ikinci bebeğin bu senin mutlaka bilmen lazım kendini çok fazla yormaman gerektiğini. Bunun telafisi yok biliyoruz arkadaşlar. Sonra ömrümüz boyunca kendimizi suçlarız. Biliyorum insanın eğer yanında yapacak kimsesi de yoksa eli gidiyor. Yapmak zorunda kalıyor temizliği. Ama en azından yarım saat iş yapıyorsanız bari bir saat bacaklarınızı uzatıp dinlenin.
Bebeğinin iyi olmasına da çok sevindim.. İnşallah hayırlısıyla da kucağına alırsın oğluşuna. Bu arada senin kaç hafta olmuştu. Altta takvimlerimiz görünmediği için yazıların içine arada sırada haftanızı da yazarsanız daha iyi olur. Bak oğluşun hemen göstermiş cinsiyetini. Çok sevimli... Umarım ben de bu hafta gittiğimde cinsiyetini öğrenebilirim. Hepiniz böyle cinsiyetini öğrendiğinizi söyleyince çok heyecanlanıyorum...

Bu pazar gününde çalışmak zorundayım. Ne yazık ki benim mesleğimde hamilesin ya da değilsin pek bir farkı olmuyor. Ama neyseki iş yerinde arkadaşlarımla uzuuun bir pazar kahvaltısı yaptık. Uzun zamandır böyle doymamıştı karnım. Çünkü kilo almayayım diye durmadan dikkat etmek zorunda kalıyorum. Bir de bulantılar eklenince. Fakat bu sabah gerçekten hem bebiş hem de ben doyduk :) Nasıl geçiyor sizin Pazar gününüz??

merhaba julianne.dün tüm günüm temizlik yapmakla gecti.ama gece erkenden yatınca uykumu aldım ve dinlenmiş olarak kalktım.ev de temiz oluna insan daha rahat ediyor.haftaiçi alalacele kahvaltı yapınca pazar sabahının tadını çıkardım,bir güzel kahvaltı ettim.benim de mide yanmalarım oluyordu ara sıra şükür o da gecti.salı günü de ikili testi yaptıracagım.umarım sonuc olumlu olur.senin pazar günü çalışmana üzüldüm,ama güzel kahvaltı etmene sevindim.mecburen çalışcaz,her sey bebklerimizin geleceği için.sana kolay gelsin.kasım ayı anne adaylarına da sevgiler,iyi pazarlar:) (11+5 hamileyim)

ben evdeyim bugün julianne.eşim bir düğün var oraya gitti. beni de götürecekti ama hava bugün baya bir yağmurlu burada. düğün de açık hava da olacakmış.ben de anca iyileştim gerçi. ev işleri yüzünden kanama olduydu.çok şükür dinlenme ve ilaç sayesinde kesildi.ben de 10+1 im. bana göre 11+3 te.inşallah bebeğim bu açığı kapatır.ilk bebeğim bakalım kız mı oğlan mı olacak çok merak ediyoruz.

Bursa'nın bu mevsimde yağmursuz günü olmuyor sanırım :) Gitmemekle iyi yapmışsın yonca, ben de dün izinliydim ve öyle miskindim ki burnumu bile dışarı çıkarmak istemedim. Aramızda tam bir hafta var ben de 11+1'im ve bizim de ilk bebeğimiz.

X