2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Kızlar hastane çantası için,
ıslak mendil, kolonya, deodorant yada parfüm, makyaj malzemesi , tarak, gibi şeyler de bize lazım olacak. Kısa soket çorap , bol çamaşır, ped, sabahlık, terlik, diş fırçası ve macun... gibi şeyler de lazım olacak... VEeee fotoğraf makinası tabiiki....

kızlar bunlar lazımmıs:))

Hamilelik ve doğum ile ilgili doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
Fanila;
Külot; en az 2 adet
Sütyen; 2 adet
Birkaç gecelik; pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin
Sabahlık
Kalın çoraplar, doğumun ileri zamanlarında üşüyebilirsiniz
Terlik
Hijyenik Ped
Göğüs Pedi
Temiz havlular
Kirli çamaşır torbası
Kişisel temizlik malzemeleriniz; deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici krem, ruj, ıslak mendiller

SELAM kızlar naberler ben iyi diilim bu sabah kalktığımdan beri sol kasığımda hafif bir sancı var yataktan kalkmadım bende yatıyordum artık sıkıldım kalktım bi bakiim dedim size .bu arada kızım ders çalışmıyor diye onada kızdım birz çok agresifim bugün aşırı derecede hemde

buda bebısımız ıcın;
Bebek takımı; ince penye hastane için

Çorap
Patik
Penye şapka
Penye eldiven
Battaniye
Bebek Bezi
Temizleyici ıslak mendil
Pişik Kremi
Nemlendirici Krem
Biberon
Emzik
Önlük
Ana Kucağı

Kızlar selam, bende aşağıdakileri buldum , bi bakın...

Gerekli şeyleri almak için not ederek alışverişe çıkın
Uzun bir sürec bekledikten sonra artık mutlu sona çok az bir zaman kaldı. Artık doğuma hazırsınız. Doğuma az kalan bu dönemde bebeğiniz ve sizin için alıması gereken şeylerşii tekrar gözden geçirme zamanıdır.
BEBEK İÇİN GEREKENLER:
• Bebeğinizin içinde rahat bir şekilde uyuyabileceği bebek beşiği
• Yatak takımları
• Tüysüz yumuşak bir battaniye
• Bebek arabası veya ana kucağı(Taşımak amacıyla kısa bir süre kullanabileceksiniz.)
• Arabanız varsa bebek oturağı
• Bebeğin yıkanması için küvet
• Bebeğin banyosu için havlu, özel sabun ve şampuan
• Altını değiştirirken sereceğiniz kalınca örtü yada ince bir minder
• Bebek bezleri ve altını temizlemek için kremli mendiller, pudra
• Yenidoğan döneminde kaynatılmış suya batırılmış pamukla alt temizliğini yapmak bebeğiniz için daha sağlıklı olacaktır.)
• Bebeği biberonla beslayecekseniz şişe, emzik gibi malzemeler
BEBEĞİNİZ İÇİN GEREKEN GİYSİLER:
• 6 -8 adet geniş yakalı fanila,
• 8 tulum,
• En az 2 hırka,
• 2 pijama,
• 3 -4 çift yumuşak çorap,
• bebek başlığı yada şapka,
• bebek eldiveni,
• Hava soğuk ise yünlü dış giysi
• Bebeğinize masaj yapmak için bebek yağları,
• temizleyici mendil,
• nemlendirici ve pudra
ANNE İÇİN GEREKENLER:
• Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)
• 3 -4 adet lohusa sutyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir. Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir. Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
• Acıyan meme uçları için krem
• Sutyen tamponları; sızan sütün sutyene geçmesini önler.
• Önden açılan gecelik ve pijamalar
• Alçak topuklu terlik
HASTANE İÇİN GEREKENLER
• Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
• Bol fanila ve gecelik, pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin.
• Kalın çoraplar, doğumun ileri evresinde üşüyebilirsiniz.
• Küçük bir sünger parçası yada bez,dudaklarınızı ıslatmak için.
• Temiz havlular ve sabun
• Kişisel temizlik malzemeleriniz; deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici ruj, temizleme mendilleri
• Sabahlık ve alçak topuklu terlik
• Sırt masajınız için bir masaj topu ve masaj yağı
• Sizi dinlendirip rahatlatacak kitap, dergi, teyp ve kasetler
• Fotoğraf makinası ve kamera
• Eşiniz için yiyecek ve içecek gıdalar
• Yakınlarınızın telefon numaraları

gecelik ve pijama bulamadım kendime daha...

aynen canım bende o kadar aradım taradım kendime uygun hamile geceliği veya pijama bulamadım acayip şeyler buluyorum nineme olacak şeyler onları da almıyorumm tabii bakıcam artıkk hamiş elbiseleri satan yerler var banada uzak olduğu için iyi olduğum bir gün gidip bakıcam pahalıda meretler yawww

aynen canım bende o kadar aradım taradım kendime uygun hamile geceliği veya pijama bulamadım acayip şeyler buluyorum nineme olacak şeyler onları da almıyorumm tabii bakıcam artıkk hamiş elbiseleri satan yerler var banada uzak olduğu için iyi olduğum bir gün gidip bakıcam pahalıda meretler yawww

Ayy canım düşüncelerimi anlatmışsın sanki...
doğum için diyorum satıcılara babanne işi çıkarıyorlar... Sabahlıkla gecelik alıcam diyorum saten dantelli şeyler çıkarıyorlar...
Ten de bir takım beğenmiştim fiyatına da 200ytl dediler.... :1shok:

Bir türlü bende bulamadım bişiler..

Kızlar benden bir öneri. lohusa sütyenlerini çok fazla alıp depolamayın.. Doğumdan sonra göğüsler sütle dolmaay başlayınca beden yine değişiyormuş.. Ben doğuma yakın iki tane alıcam... ihtiyacıma göre sonra bedenime göre yine alırım... Evden çıkamayız diye de düşünmeyin zaten bebişi ve kendiniz için sık sık doktora kontrole gideceğiz.. O aralarda alırız yeni bedene göre sütyenleri

cansucum hoş geldin hicrancıma.s. sende hoşgeldin sen yat dinlet canım bolca geçmiş olsuna.s.

arkadaşlar çok teşekkür ederim yazdıklarınızdan bi liste yaptım ki sormayın atrık alış veriş yapmalıyım sanırsam ama eşim hiç oralı degil :eek:klava: az kaldı oklavayı yiycek kafasına çok sinirlendiriyor beni

cansucum hoş geldin hicrancıma.s. sende hoşgeldin sen yat dinlet canım bolca geçmiş olsuna.s.

arkadaşlar çok teşekkür ederim yazdıklarınızdan bi liste yaptım ki sormayın atrık alış veriş yapmalıyım sanırsam ama eşim hiç oralı degil :eek:klava: az kaldı oklavayı yiycek kafasına çok sinirlendiriyor beni

canım erkekler bizlerin heyecanını ve endişelerini tam anlayamıyorlar... Bize göre zamn az kaldı onlara göree daha çok var..
lülülülülülü kavrayacakları gün doğuma bizi yetiştirdikleri zaman olacak...
:roflol:

canım bence zaten en onemlı donem catlaklar ıcın son 3 aylık donem..
dun 24.haftayı okurken gordum en cok catlama bu ayda oluyormus
bence gec olmadan baslarsan cozum olabılır..zaten çatlıcagı varsa çatlıyorda en azından onlem aldım dersin..
ben hergun 1 kere komple pehlıvan gıbı yaglanıyorumsırnaşık şeybırde karın ve gogus bolgeme lierac catlak kremıı uyguluyorum:dance:

Canım çatlaklara eğer fayda ederse lierac fayda eder diyor herkez.Boşuna başka şey kullanmayın diyorlar.Eşimin amcasının kızının hiç çatlağı yok.Lieracmı kullandın kız dedim,evet dedi gülerek.35 ytl ye getirecekmiş bana.Nette baktım 45-50 ytl arasında değişiyor fiyatlar.

canım erkekler bizlerin heyecanını ve endişelerini tam anlayamıyorlar... Bize göre zamn az kaldı onlara göree daha çok var..
lülülülülülü kavrayacakları gün doğuma bizi yetiştirdikleri zaman olacak...
:roflol:

evet o zaman da çok geç olcak sanırsam ablamdada eniştem aynısını yapmış dogumun ertesinde çantası gelmiş ablam o kadar duygulanmış ki halen bahsederken aglar valla orda kalmış ölece erken gitmiş bide on gün hastanede kalmış falan o yüzden endişe ediyorum açıkcası

emeşcim hoşgeldin canıma.s.

evet o zaman da çok geç olcak sanırsam ablamdada eniştem aynısını yapmış dogumun ertesinde çantası gelmiş ablam o kadar duygulanmış ki halen bahsederken aglar valla orda kalmış ölece erken gitmiş bide on gün hastanede kalmış falan o yüzden endişe ediyorum açıkcası

emeşcim hoşgeldin canıma.s.

çok zor valla canım.. Zaten fazla hassasız bu durumda... Allah kolaylık versin hepimize...
Onlar farkında olmasa da bu durumun biz elimizden geleni yapalım.. Biz hazır olalım da onlar o kadar önemli değil jeyyar

herkese merhabalar

nasılsınız kızlar ? ben hiç iyi değilim.şifayı kaptım galiba.burnum akıyo,boğazlarım acıyo birazcık.bide gözlerim kapanıyo.dayanamıyorum yani.halsizlikten dolayı.bol bol su içiyorum.çabuk çıksın vücudumdan diye.

gülden nerelerdeydin sen canım ya? yoktun kaç zamandır.

herkese merhabalar

nasılsınız kızlar ? ben hiç iyi değilim.şifayı kaptım galiba.burnum akıyo,boğazlarım acıyo birazcık.bide gözlerim kapanıyo.dayanamıyorum yani.halsizlikten dolayı.bol bol su içiyorum.çabuk çıksın vücudumdan diye.

ahh canım geçmiş olsunn
Aman bol bol dinlenmeye çalış...Bir de yiyebiliyorsan limon yemeni tavsiye ederim. C vitamini daha kolay toparlanmana yardımcı olur

herkese merhabalar

geçmiş olsun canım evet bol bolş sıvı tüket canım sorma ayrıldığım iş yerinden aradılar biraz yardım etmemi istediler bi kaç gün bu oldu bir ay bugünde gitmsim artık çok yorulmuşum bu çalışanlara helal olsun valla zormuş hele çalıştıgım yere 1 saat otobüsde gitmek çok zor

teşekkür ederim kızlar .cansu limon yiyeceğim canım sağol.birazdan gideyimde alayım marketten.çalışınca dinlenmek zor oluyo biraz.
gülden benimde hergün toplam 3-4 saatim yollarda geçiyo.işe gelirken 2 vesait dönerkende 3 vesait yapıyorum.çok afedersiniz ama popom acıyo artık oturmaktan.ama napalım ekmek parası işte.

X