• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2008 aralık bebeklerinin gelişimi (maşallah) :))

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bizim kız tabiri yerinde çok yılışık oldu. her konuşana aauuu diye karşılık veriyo, gülüyor ağzını kocaman açarak.. kızım herkese gülme, azıcık ağır ol diyorum yine gülüyor.. ama agı sözcüğü onun için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk kaynağı. agu deyince daha bir mutlu oluyor sanki..
karnı açsa kucağıma aldığımda burnunu suratıma sürtüyor. sağa sola başını çevirerek.. meme emerken babası sataşıyo mesela, ellrini çekeliyo.. o zamanda hmmm diye sesler çıkarıyor. sözüm ona kızıyor babasına yapma diyor.. ııı diyor.. doydugu zaman da memenin ucunu ısırarak çekeliyor. bir de öfkli yapıyor ki dişlri olmamasına ragmen azıcık canım acımıyor desem yalan olur.. ama en güzeli artık emerken gögsüme eli ile dokunuyor. olmadı benim parmağımı tutuyor. öyle emiyor.

bizim kız tabiri yerinde çok yılışık oldu. her konuşana aauuu diye karşılık veriyo, gülüyor ağzını kocaman açarak.. kızım herkese gülme, azıcık ağır ol diyorum yine gülüyor.. ama agı sözcüğü onun için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk kaynağı. agu deyince daha bir mutlu oluyor sanki..
karnı açsa kucağıma aldığımda burnunu suratıma sürtüyor. sağa sola başını çevirerek.. meme emerken babası sataşıyo mesela, ellrini çekeliyo.. o zamanda hmmm diye sesler çıkarıyor. sözüm ona kızıyor babasına yapma diyor.. ııı diyor.. doydugu zaman da memenin ucunu ısırarak çekeliyor. bir de öfkli yapıyor ki dişlri olmamasına ragmen azıcık canım acımıyor desem yalan olur.. ama en güzeli artık emerken gögsüme eli ile dokunuyor. olmadı benim parmağımı tutuyor. öyle emiyor.

gün geçtikçe tatlı oluyorlar
tam yemelik oldularcokacimcoook
bu zamanları uzun olsa oyuncak bebek gibi oynamak istiyor insan
yok vazgeçtim hepimizinki sağlıkla büyüsün inşallah:Saruboceq:

benim kızım da bugünlerde değişik sesler çıkarmaya başladı hatta dün akşam ağlarken "anneee" dedi sandım oğluma sordum oda onayladı...demek oluyorki dedim kendi kendime bu yüzden "anne" olmuş ismimiz...

kutayım ilk agusunu 25 günlükken dedi çok şaşırmıştık, şimdi ise hiç susmadan arka arkaya 9-10 kez agu agu aguu diyor bayılıyorum öyle demesine,
sizlerin bebişleri gibi anniii diyor eşimde kuduruyor,bir kere anneee dedi:)
bugün ilk kez banyosunu yaptırdıktan sonra yüzüstü çevirdim ve kendisi sırtüstü döndü acaip sevindik eşimlekaydirigubbakcemile3
ve kahkaha atıyoruz hatta bir yazıda okumuştum bebeğin hareketlerini taklit ederseniz çok hoşuna gidiyormuş öksürdüğünde bende öksürüyorum gülüyor ve bi daha öksürüyor
ve 2 gündür gel annem diyorum baş parmaklarımı ellerinin arasına koyuyorum tut annem diyim gel anneye diyorum nasıl kafasını kaldırıyor baya kendini kaldırıyor:sm_cool:

yaniii açıkcasıı büyüyorlar ve onların gelişimini görmek harika birşey,Allahım nazardan saklasın hepsini :nazar:

zeynep vural kullanıcısından alıntı
sakın canım benim kızda sürekli elini emiyordu şap şap ses geliyordu geceleri bile sesinden kalkıyordum cumartesi dr götürdüm söyledim benim kız ellerini emiyo bazende yumrugunu dedim ben cekiyorum o tekrar emiyo dedim
sakın ama sakın cekme dedi ellerinini emerek organlarını ögreniyormuş normal bişey dedi agzından sular geliyo bazende boloncuklar cıkarıyo dedim hepsi normal dedi gelişminin iyi oldugunu gösterirmiş
Benım oglanda aynı seylerı yapıyordu bende korkuyordum benı cok aydınlattın teyzesi bızdede agu lar gulmeler basladı cok seker oluyorlar ya uyudumu uyandırasım bıle gelıyor hemen uzluyorum ya

kızlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var,

benim kızlardan biri akşam yatıyor 6-7 saat uyuyor. normalde 2-3 saatte acıkır kızım. Acaba gece uykudan uyandırıp doyursammı karnı nı?

kızlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var,

benim kızlardan biri akşam yatıyor 6-7 saat uyuyor. normalde 2-3 saatte acıkır kızım. Acaba gece uykudan uyandırıp doyursammı karnı nı?

canım bebeğin aylık gelişiminde normal bir durum olarak geçiyor bu
sadece gündüz çok uyuyor gece uyanık kalıyorsa gündüzleri uyandırın gece uykusuna alıştırın diyo
ilk ayda önemli sık sık beslenmeleri
zaten acıktı mı onları uyutmak mümkün olmuyoa.s

canım bebeğin aylık gelişiminde normal bir durum olarak geçiyor bu
sadece gündüz çok uyuyor gece uyanık kalıyorsa gündüzleri uyandırın gece uykusuna alıştırın diyo
ilk ayda önemli sık sık beslenmeleri
zaten acıktı mı onları uyutmak mümkün olmuyoa.s

ha iyi o zaman, bende kaç gecedir kaldırmaya yelteniyorum eşim kaldırtmıyordu. gündüz uykuları pek yok canım :((
neyseki geceleri güzel uyuyorlar maşallah diyeyim aman.

çok sağo ademelciiim, öptük bebişi ve seniŞeniz

benim kızım da ağlarken anne diyor bir kere de babası baba demeyi öğretirken baba dedi:)çok sevindik..onun dışında benim kızım da elini emiyor, artık burda okuduktan sonra emmesine izin vericem çekmicem elini..haftaya cuma da aşı günümüz 2.ayımızı yarın dolduruyoruz..tüm bebeklere maşaallah diyorum Allah nazarlardan korusun..

teyzeleri benim kızlar 80 günlük oldular ama canımı sıkzn bişey var. evde bebek tartımız var ve ben her hafta tartıyorum kızları. iki haftadır nerdeyse kilo almamış gösteriyor tartı. yemeleri normal, bir sorunumuz yok? neden kilo alımı yavaşladı anlamadım. tartımı yanlış gösteriyor acaba? yoksa normalmidir artık hareketlendikleri için dahamı az alırlar acaba? bilginiz varmı? doktor kontrolümüz 26 sında ama ben bekleyemeyeceğim herhalde:1no2:

Zeacım selam, dün cerrahpasanın profuna gittim 3. ayda kilo alımı yavaslayacak sakın korkma dedi ama yine de kendi doktoruna telefon açıp sor istersen benim nacizane fikrim cüsseleri buyudugu için daha zor doyupta kilo alabilmeleri bu yuzden doktorun verdiğin mama süt miktarını arttırmanı önerebilir...ama üstte yazdığın gibi 6 saat neyin uyuyorsa zaar kesin çok iyi doyuyordur Adamel'in de yazdığı gibi açken ortaliği yıkıyor yaramazlar

benim bebeğimde daha 1 aylık olmadan başlamıştı agulamaya şimdide daha çok aguluyo ellerinden tutup gel annem dediğimde kendini kaldırıyo altını açıp yatırıyorum kendi kendine dönüyo yüz üstü yastığın üzerine yatıyorum sürünerek aşağı kayıyo çok güzel bi duygu ayrıca şap şup ellerini emiyo tombişim benim

benim bebişimde aralık dogumlu suan 6.5 aylık agu abu aba baba diyor cığlık atmaya bayılıyoruz baska bebekler görunce bir cok ses cıkarmaya baslıyor özelliklede o bebekler aglarsa bizimkide baslıyor aglamaya gel denildigi zaman isterse kucaga gidiyor birde ellerinden tutupta adım atmaya bayılıyor sadece tek sıkıntımız yuz ustu donuyor ama 2 dk sonra baslıyor mızmızlanmaya hiç yuz ustu durmak istemiyor sanırım emeklemicek bizimkisi bide ayak parmaklarını agzına sokup emmeye calısması bizi cok gulduruyor oğlumdan bebişlerinize kocaman öpuucukler

Back