• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2008 aralık bebeklerinin gelişimi (maşallah) :))

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ZeaMays

♥♥♥canlarımsınız♥♥&#
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
2.183
2
116
43
İstanbul
Evet kızlar bebeklerimiz günden güne büyüyor, (Hepsine maşallah)

yavaş yavaş çevrelerini algılamaya başladılar ve tepki veriyorlar.

Neler yapabildiklerini, gelişimlerini burada paylaşalım,

ilk gülücüklerini, ilk anne deyişlerini,ilk dişlerini, ilk adımlarını...tüm ilklerini birbirimize duyuralımkaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
benim kızlar artık birbirini algılamaya başladı, biri ağlarken diğeri susup onu dikkatlice izliyor.

çevresindekileri izleyip takip edebiliyorlar, gülerek tepki veriyorlar.

yavaş yavaş agulamaya başladılar:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

doğdukları günden beri ınne diye ağlıyorlar geçen gün cemre ağlarken anne dedi :))))) bir kelime bu kadarmı mutlu eder insanı. bilinçli söylenmesede olsun anne dediya yavrum :lepi: evdekiler kıskandı tabi bir haftadır eşim 2 aylık bebeğe baba dedirtmeye uğraşıyor, babamda dede dedirtmek için çabalıyor kaydirigubbakcemile3

benim kızımda bilincinde değil ama ağlarken sürekli anne diye ağlıyor ağu diyo auuu diye baaa diyo cığlık atıp gülüyo gecen gün eşimde duydu anne dediğini şaşkın kocam baba dedirticeğine cimbom dedirtmeye çalışıyo bütün gece kaydirigubbakcemile3

benim kızımda bilincinde değil ama ağlarken sürekli anne diye ağlıyor ağu diyo auuu diye baaa diyo cığlık atıp gülüyo gecen gün eşimde duydu anne dediğini şaşkın kocam baba dedirticeğine cimbom dedirtmeye çalışıyo bütün gece kaydirigubbakcemile3

maşallah elifnazımıza,

senin kız bizimkilerin ablası, en büyüğümüz o Şeniz bu anlamda rehberimiz olacak prenseskaydirigubbakcemile2

birde televizyona bakıp konuşanlara aaa diye sesler cıkarıyo şıngıragını elinde sallamaya çalışıyor yatağındaki dönencelere tutmak istiyor tutamayınca sinirlenip onlarla kavga ediyo emerken memeyi elinle tutup bastırıyo eger tutmasına izin vermezsem elinle pat pat vuruyo memişlerime eli sopalı bir kız olcak benim kızım:oklava:

baharda memeden süt gelmeyince çok sinirleniyor öyle sesler çıkarıyorki (herhalde bana küfrediyor şu anda diye düşünüyorum:1rolleyes: ) dediğin gibi yumruk atıyor memeye çok sevimliler:emir_bebek:

ben daha şıngırak falan almadım, ana kucağının oyuncakları var ama pek dikkatlerini çekmiyor şimdilik. şıngırakmı alsam zamanı geldimi yani:uhm:

Benim kızım ınga diyor ağlarken.
Memeye yumruk atma bizimkinde de var.
Anne sesini benim kızım da çıkardı.
Agu diye bir ses duymadım ama gülerken hafif hafif katılmaya başladı.

Zea ne güzel oluyordur iki bebeği birden izlemek.Birbirlerini izlemeleri çok hoş.Ay yemelik bunlaar!

ya kızlar ne güzel yazmışsınız..hepsi benim oğlumda var..memeyle dehşet kavga ediyor..sonrada barışıp gülüp emmeye başlıyor..beşigindeki dönenecesiyle konuşuyor eger müzik sustuysa aaa diye bağırıyor tekrar çalıştırırıncada sesli sesli gülmeye başlıyor sanırsınki çığlık atıyor..memeden süt gelmeyince yumruklama Çok üzgünüm çoook huyu tepinme huyu bizimkindede var..birde uyurken emziğini tutuyor eğer ağzından biraz düşecek gibi olsa eliyle tekrar ağzına yerleştirmeyi başarıyor..odanın içinde beni takip ediyor..eger kapıdan çıktıysam ben gelene kadar gözü kapıda beni bekliyor..altını açtığımda ayaklarını yukarı kaldırıp vucudunu bir sağa bir sola çevirebiliyor..hatta bu sabah yuvarlandı diye bilirim..ellerini emiyoooo ..ağlarken annaaa diye bi ses çıkartıyor babası kıskançlık krizlerinde gizli gizli oğlum baba de baba diyemesende bobo ded diye oğluna yalvarıyor..kaydirigubbakcemile3

benim kızımda agu diyr teyzeleri,teyzesi konuşuyor onunla gülüyor ardından agu diyo.ağlarken anne diye ses çıkarıyor.çok merak ediyorum kakıla kakıla güleceği zamanları.rabbim herkese nasip etsin,canım ablamada

aaa bende herhalde ben uyduruyorum duymak istediğim gibi duyuyorum diyordum
benim oğlum da anne diyerek ağlıyo
bazen de ıngaaa diye kıyameti koparıyo
artık gülmeye başladık çok sık değil ama gün geçtikçe artıyo
dün çıngırağını elinde bayağı bir tutabildi bende şaşırdım
onunla konuşurken ilginç sesler çıkarıyo ama sürekli konuşmamı istiyo artık çenem ağrıdı
bir de bezini değiştirirken uuu diyo balböceğim:asigim::nazar:

maşallah bebişlerimize. yerim hepsini ben.

benimkilerde bacaklarını kaldırıyorlar :)) bide biberonu bir tutşlar var sanki ağızlarından çekeceğim öyle sıkı kavrıyorlar iki elleriyle :))

malesef parmak emme bizdede başladı. limonmu sürsem acaba alışmasalar :((

maşallah bebişlerimize. yerim hepsini ben.

benimkilerde bacaklarını kaldırıyorlar :)) bide biberonu bir tutşlar var sanki ağızlarından çekeceğim öyle sıkı kavrıyorlar iki elleriyle :))

malesef parmak emme bizdede başladı. limonmu sürsem acaba alışmasalar :((

limon diyince:roflol:
benim oğlumu çok sık hıçkırık tutuyordu
annem 1-2 damla limon damlat dedi geçti hıçkırık ama
aayyy bir görseniz nasıl buruşturdu yüzünü sonrada şıp şıp yalandı durdu delikafadulden hoşuna gitti

aayyy bir görseniz nasıl buruşturdu yüzünü sonrada şıp şıp yalandı durdu delikafadulden hoşuna gitti

canım limon gaz yapar..ben hıçkırık tutunca bir miktar emziriyorum geçiyo..ekşitme yegenimin melek yüzünü yazık kız kıyamam

:1shok: nieeeee hoşunamı gitti amanın vazgeçireyim derken büsbütün alıştırmayayım sonra. eee napacağız parmaklarını emmemesi için:uhm:

hıçkırık için limonu bende okumuştum biryerde. birden limonu hissedince bebiş nefesini tutarmış böylece hıçkırığı kesilirmiş:lepi:

:1shok: nieeeee hoşunamı gitti amanın vazgeçireyim derken büsbütün alıştırmayayım sonra. eee napacağız parmaklarını emmemesi için:uhm:

hıçkırık için limonu bende okumuştum biryerde. birden limonu hissedince bebiş nefesini tutarmış böylece hıçkırığı kesilirmiş:lepi:

sakın canım benim kızda sürekli elini emiyordu şap şap ses geliyordu geceleri bile sesinden kalkıyordum cumartesi dr götürdüm söyledim benim kız ellerini emiyo bazende yumrugunu dedim ben cekiyorum o tekrar emiyo dedim
sakın ama sakın cekme dedi ellerinini emerek organlarını ögreniyormuş normal bişey dedi agzından sular geliyo bazende boloncuklar cıkarıyo dedim hepsi normal dedi gelişminin iyi oldugunu gösterirmiş

sakın canım benim kızda sürekli elini emiyordu şap şap ses geliyordu geceleri bile sesinden kalkıyordum cumartesi dr götürdüm söyledim benim kız ellerini emiyo bazende yumrugunu dedim ben cekiyorum o tekrar emiyo dedim
sakın ama sakın cekme dedi ellerinini emerek organlarını ögreniyormuş normal bişey dedi agzından sular geliyo bazende boloncuklar cıkarıyo dedim hepsi normal dedi gelişminin iyi oldugunu gösterirmiş

aaaa öylemiymiş hiç müdahele etmeyeyim o zaman. benim baharda cop cop emiyor geceleri. sesine kalkıyorum bazen :)) meraklı kızım demekki :)))

sağol teyzesi uyarın için.

bu arada kızlar bir süre önce yazmıştım cemre memeyi bıraktı diye yeniden başladı :lepi: eskisinden daha fazla severek emiyor artık. çok mutluyumkaydirigubbakcemile2

aaaa öylemiymiş hiç müdahele etmeyeyim o zaman. benim baharda cop cop emiyor geceleri. sesine kalkıyorum bazen :)) meraklı kızım demekki :)))

sağol teyzesi uyarın için.

bu arada kızlar bir süre önce yazmıştım cemre memeyi bıraktı diye yeniden başladı :lepi: eskisinden daha fazla severek emiyor artık. çok mutluyumkaydirigubbakcemile2

aaa cok sevindim hadi gözün aydın bakalım

aaa cok sevindim hadi gözün aydın bakalım

sağol canım.

çok şükür artık gazlarını kendileri çıkarabiliyorlar, mamadan sonra kucağa alındıklarında geğiriveriyorlar. önceden sırtlarını ovuşturmaktan nasır tutacaktı nerdeyse yavrucukların derileri.

zeacım bu çok güzel bir haber gözün aydın memesiyle barışmış demekki kızın kardeşiyle annesine azıcık naz yapmak istemiş..benim emirhanda artık gazını kendi çıkarmayı başarıyor..evet ya eskiden kuzumun minicik sırtını ov ov 1 saatte oda helak ollurdu bizde..demekkiii zamanla herşey düzeliyor ..emdikten sonra uyuyor usulca yerine yatırıyorum gaz sorunlarının bitmesi meğer ne büyük nimetmiş ..büyük rahatlık annelere

zeynepcim emirhanın ağzından sürekli tükürük geliyor bazen midesi bulanıyorda ögürüyormuş gibi yapıyor..acaba üşüttümü yoksa dediğin gibi normalmi ? artık yarın doktorda belli olacak..

Back