2008 Aralık Anneleri

canım ben hergün yapmıyorum iki günde bir yapıp sıcakken küçük porsiyonluk kavanozlara dolduruyorum ve buzdolabında iki gün yiyor kızçem
dün yeşil mercimekli erişteli çorba yapmıştım mesela
umarım güzel fikir olur hem çok besleyici hemde çok lezzetli bi çorba canım tavsiye ederim.
ben büyük tencerede yapıyorum hem günlük ev halkı da yiyor hemde kavanoza koyup kapatıyorum ertesi gün kızım yiyor bende gün aşırı rahat etmiş oluyorum

ayrıca diş sıkıntınızın bir an evvel geçmesini diliyorum canımm

liliputcum o senin dedegin çorbaya bizim oralarda bacak çorbassı denirbende çok yaparim..bizim köy eriştesiyle dahada lezzetli bir çorba oluyor..ama eylüle mercimek acayip gaz yapıyor..bizde evde ne varsa ona uygun beraber yiyoruz.tabi kesinlikle ben onun sebze çorbasını her daim yaparim..brokoli çorbası yapmıştım bugün..mutlaka yer yani.

bizimde azı dişlerimiz geliyor arkadaşlar offff çok sıkıntılı geçiyor geceleri ağlamalar gündüz huzursuzluklar neyse inş çabuk atlatır hepsi
liliput tebrik ederim oğlunu başarılarınızın devamını dilerim
kızlar bugün ne yemeği yaptınız merak ettim bebişlerinize

ah sinemcim sorma bizdede aynı..ayrica benim kızımda bugün nezle oldu..sürekli akıyor burnu hapşırıyor biraz moralim bozuk yanii..ateşi falan yok allaha şükür akmasıda zaten iyi akmasa tıkanir burnu..neyse gececek inşallah

merhaba kızlar
bugün itibari ile ev hayatımız başladı oğlumla.iş yerine ait evde oturduğum için ev arama çalışmalarımız var şu sıra.evde teşıycaz yani.hayırlısı olsun.

çok sevindim canim sende biraz ev keyfi yap yahu oğlunla eminim özlemişsindir.hadi hayırlısı canim..ama bu kiş ortasındada nasil taşınacan ya çok zor valla allah kolaylik verin:Saruboceq:

anneler,bıldırcın yumurtası veriyor musunuz?veriyorsanız nasıl pişiriliyor?mısır unu,irmik kullanarak yaptığınız tarifleri de merak ediyorum ayrıca...

ccanim bende kullanmiyorum bıldırcın yumurtası.normalini tüketiyoruz şimdilik..:icecream:

LİLİPUTCUM ANNEMİ ÇAĞIRICAM UMUT LA İLGİLENMESİ YETER BANA.o ara bende toplanırım.sağol cococum.şimdi tarife bakıcM

canım yaa Allah yardımcın olsun taşınmak iş hayatından ev hayatına geçiş zor bi dönem belki ama
neyseki Umut paşa var onunla avunursun..buda işin en güzel tarafı değil mi zaten

liliputcum o senin dedegin çorbaya bizim oralarda bacak çorbassı denirbende çok yaparim..bizim köy eriştesiyle dahada lezzetli bir çorba oluyor..ama eylüle mercimek acayip gaz yapıyor..bizde evde ne varsa ona uygun beraber yiyoruz.tabi kesinlikle ben onun sebze çorbasını her daim yaparim..brokoli çorbası yapmıştım bugün..mutlaka yer yani.

öylemiii yeni duyuyorum bacak çorbası :))
bundan böyle benim lugatımda da ismi bu olacak esincimm
umarım telif hakkı istemezsinn:))

ewet liliputcum bizde aynı
çoğu zaman dışarı çıksak bile kendi çorbasını kavanoza koyup yanıma alıyorum:)

ev yemeklerine bile GDO karıştığı şu dönemde hazır şeyler alıp yemek ciddi cesaret işi kazaemcim
hele söz konusu bebekler ise!!
ben bu kavanozlar ile ilk zamanlar melise yoğurt mayalardım çok pratik ve güzel oluyordu
şimdi çorba kasemiz oldu:ecrin_bebek:

anneler,bıldırcın yumurtası veriyor musunuz?veriyorsanız nasıl pişiriliyor?mısır unu,irmik kullanarak yaptığınız tarifleri de merak ediyorum ayrıca...

canım bende kullanmıyorum kullanacağımıda düşünmüyorum
her ne kadar faydaları olduğu söylensede ben bu konuda prensipleri olan biriyimdir
sağlıklı olsun olmasın önce mantığıma uyması gerekir
un olarakta terbiye ederken yulaf ununu tercih ediyorum hem sağlıklı hemde sindirim konusunda çok faydalı olduğu için...

mrb nasılsınız kızlar
hayırdır kimsecikler yok
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
bi slm veriyim dedim biraz sohbet edelim diye ama sinek avlıyoruz
bugün neyse ben iişimi yapıyım bari

mrb nasılsınız kızlar
hayırdır kimsecikler yok
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
bi slm veriyim dedim biraz sohbet edelim diye ama sinek avlıyoruz
bugün neyse ben iişimi yapıyım bari

slm cnm,iyiyiz şükür ki;siz nasılsınız

kıslar bişi sorucm hala dişi çıkmayan varmı bizim gibi oğlum 1 yaşına girdi ama hala diş yok meydanda :KK43:(

öylemiii yeni duyuyorum bacak çorbası :))
bundan böyle benim lugatımda da ismi bu olacak esincimm
umarım telif hakkı istemezsinn:))

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 yok bacim ya ne telifi al senin olsun anacim telifler kurban olsunkaydirigubbakcemile3

kıslar bişi sorucm hala dişi çıkmayan varmı bizim gibi oğlum 1 yaşına girdi ama hala diş yok meydanda :KK43:(

inaysacim hemen hemen hepsinin var galiba..ama sen dr sordunmu canim baya geç kalmiş ama birde genetikte olabiliyoırmuş yani anne yada baba dişlerini geç çıkardıysa genetik öenmlirol oynuyor bu konuda..

bir merhaba diyeyim dedim kızlar
nasılsınız
hasta anne ve bebeklere geçmiş olsun.
biz umut paşayla iyiyiz.dün şaşkındı oğlum bakıcıya gitmeyip anneyle kalınca sabah uykusundan kalkınca bi garip oldu evde olduğunu görünce.ama bugün mutlu gördüm onu.keyifli.onun için böylesi iyi oldu.benim içinde çünkü mesaim çok uzun olunca çok zor geliyordu.çalışan annelere 40 saat uygun görülen bebek oldukdan sonrz oysa benim işim 75 saat.bunun iki tarafın psikolojık sağlığını bozacağını yazıyordu yapılan araştırmalarda.herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

selam anneler,zemuszemus bıldırcın yumurtası demiştim ya,3 yaşa kadar yasakmış,böbreklerine ağır gelirmiş.hergün yeni bişey öğreniyoruz,sanıyoruzki hemen herşeyi yiyebileceklerkaydirigubbakcemile3
diş 13 aya kadar gecikmesi normal diyorlar,ne kadar geç o kadar iyi diyolar.
gökdenizz haklısın cnm,ev-iş-bebek her ne kadar erkekler çalışsa da çoğunlukla yükün ağır kısmı kadınlarda...inanın günaşırı ev süpürüyorum,çamaşır yıkıyorum,iş te arıyorum ama acelem yok.hepsini birarada götüremem sanırım...kafamçokkarıştı

Selam aleyküm

Günaydın
Herkese hayırlı bir cuma günü diliyorum.
Gökdeniz kolay gelsin,hayırlısı olsun inşallah(amin).
Hepimize kolaylıklar diliyorum.

merhaba anneler nasılsınız umarım bugün hasta olan kimse yoktur çok soğuk var dışarıda 5 derece kızıma mantı vermeyi düşünüyorum ama inş bir sakıncası yoktur

herkese hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.dört gözle beklediğimiz haftasonu geldi nihayet!gerçi havalar berbat burda ama umarım haftasonu iyi olur.gökdenizcimallah kolaylık versin canım.

selam kızlar..gökdenizcim bende öyle bişey okumuştum canim bi yerde.çok fazla çalişan annede bebegide psiklojik sorunlar yaşayabiliyormuşhakkında hayırlısı olsun canim

sinemcim sende mantı verebilirin canim hiç bir sakıncasi yok..nasil olsa içinde ypgurt ve kıymadan oluşan besleyicilik var..bende neler neler veriyorum..çünkü doktorumuz artik normal insan bünyesi gibi dedi herşeyden yiyebilir dedi.ama ben sadece kuru fasulye ve nohut veremiyorum çünkü çok gaz yapıyor.onun dışında herseyden yiyor,,benimde kızımın nezlesi hala geçmedi.gerçi 2 gün oldu ama..düne görebiraz daha iyi..ateşi falan yok çok şükür..havalarda çok soguk dışarıda çıkamıyoruzmirmirmirmiryazın gelmesini hiç bukadar istedigim olmamiştı ben hiç sevmem ama kızım için yaz gelsin artik diyorum hayırlısıyla artik tatilimizede gidicez büyüdük artikalkisalkisalkisherkese güzel haftasonlari diliyorum arkadaslar

X