2008 Aralık Anneleri

geçmiş olsun doru, baybora yürüyo herhade artık
yeni yeni yüremeye başladı, ama konuşmamakta ısrarcıyız, işine gelince istediğini anlatıyor, kendince çıkardığı seslerle kavga ediyor, ama anlaşılır şeyler anne baba gibi söylemiyor

ben sütü 2 aydır veriyorum hem mama içiyor hem süt yadırgamadı hiç şişe sütü veriyorum ben bazen de 1 yaş sütlerinden falan
gökdeniz aşınızı olmuşsunuz sizde hayırlı olsun canım
yalnız ateşlendiği zaman benim gibi aldanıp hemen doktora koşma

bebeğinin boyu kilosuda güzel de ilgimi çeken şu oldu
benim kız biraz obez gibi boyu 83 kilosu 14 kilo maşallah da diyet yaptırayım diyorum da neyinden
yaptırayım bilemiyorum yada benmi fazla büyütüyorum anlamadım artık taşıyamaz oldum
kıyafet desen ona keza 2 yaş kıyafetleri bile çok zor oluyor
sizcede çokmu fazla kilosu
ben3-4 aydır gece süt ve pirinç unu ile mama yapıp veriyom, ama ayrıca süt içirmiyorum, benim oğlanda son kontrolde 12 kilo ve 80 cm di ama ayaklanınca ben kilo vereceklerine eminim, kıyafet korunu bizdede oluyor, en az iki yaş alıyorum ben artık, o yüzden şu anda kilolu diye bence çocuklardan birşeyler kısılmamalı, zaten yedikleri ne ki, bizim gibi anne baba iri olunca ben çocuğada çok bahane bulamıyorum açıkçası
-

günaydın arkadaşlar nasılsınız biz gece biraz huysuzluk yaptık ama ateşimiz çıkmadı haftayada çıkmaz dilerim.
kelebeğim sağolasın dikkat ederim canım.sizin hemşireye çok kızdım neden söylemezki.bence kg sunu takma sağlıklı oldukdan sonra sorun olduğunu sanmıyorum.benimkine baksana en zayıf bebek umut gibi şu durumda.ama sağlığı yerinde oldukça sorun olacağını sanmıyorum.
ya kızlar bizim gece beslenme sorunumuz var.akşam onda mamamızı yiyip yatıyoruz gece bir gibi memede meme başlıyor.dün gece süt vereyim dedim yok yıkıyor ortalığı ağzına sokmuyor biberonu.illa meme olcak.ben varsam yanında biberenla bitek su içiyor.gece su oğlum hadi su iç dedim yok almıyor.gündüz özlüyor diye bende veriyorum.

gökdenizcim seninki mamadan yada sütten ziyade anne memesi istiyor gibi geldi bana ...
bu sorunu çözmek biraz zaman alıyor
bence memeden kesmen lazım diycem ama annesütü emiyorsa hala yazık olur yaniii

benimde bi sorum olacak kızlar
ama özellikle kız annelerine...
kız anneleri saçları kazıtmayı düşünüyomusunuz yoksa hala anne saçımı duruyor?
bizimkini sıfıra vermeyi düşünüyorum çünkü hem uzunlu kısalı hemde anne saçı gitsin istiyorummm
sizce hangisi doğru olur?

hayırlı günler anneler
çok sık gelemiyorum arada hatırınızı sormak için geliyorum.
Liliput bence küçükken kazıt canım.
ben gerçi erkek annesiyim ama kız annesi olsam da kazıtırdım.
tabi yaz günü.

hayırlı günler anneler
çok sık gelemiyorum arada hatırınızı sormak için geliyorum.
Liliput bence küçükken kazıt canım.
ben gerçi erkek annesiyim ama kız annesi olsam da kazıtırdım.
tabi yaz günü.

slm cococumm
aslında bende kazıtmak taraftarıyım ki hem aynı boy hem daha gür olsun diye...
yazın yaparsam iyice uzar saçları kıyamam endişesi ile biran evvel kazıtayım diyorum
hoş dışarı çıkarken zaten şapka vs takıyoruz evde de ısı normal düzeyde olmadı bi penye şapka ile idare ederiz diye düşünüyorum,teşekkür ederim canımm

mbr kızlar nasılsınız
biz cok iyiyiz
ve dün akşm oglum anne dedi tabi uzun zaman ugraştım söyletmek için
ama sonunda söyledi normal olarakta babası cılgna döndü niye bana ilk önce demedi diye
cok keyifli kızlar inanın yanıma gelip ane ane demesi
elimden tutup isteyini göstermesi acıktıgında ham demesi
tlfon caldıgında kulagına götürmesi
tabi 3 şarj aletini ardaya feda ettik ama sonuda hep mutlulugun olması kendinize iyi bakın kızlar

gökdenizcim seninki mamadan yada sütten ziyade anne memesi istiyor gibi geldi bana ...
bu sorunu çözmek biraz zaman alıyor
bence memeden kesmen lazım diycem ama annesütü emiyorsa hala yazık olur yaniii

evet liliputçum meme istiyor hem gündüz görmeyince özlem gideriyor hem memeden doymak istiyor hem güven duygusu.ve ben iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum süt oldukça tabi.şimdi kesemem zaten çok ağlar dayanamam.belki biraz daha büyüyünce kandırmak daha kolay olur.

liliput ben kazıtma taraftarı değilim.boy olayı sorun değil.iyice uzayınca düzeltilebilir.daha gür çıkar inancına gelince,tv de doktordan dinledim.bir yararı yok,bebeklerde kıllanma 2 yaşından önce olmaz..kazıtsanız da kazıtmasanız da 2 yaşından önceki bebeklerin saçları tüy gibi ince olur sonra kalınlaşır dedia.s

mbr kızlar nasılsınız
biz cok iyiyiz
ve dün akşm oglum anne dedi tabi uzun zaman ugraştım söyletmek için
ama sonunda söyledi normal olarakta babası cılgna döndü niye bana ilk önce demedi diye
cok keyifli kızlar inanın yanıma gelip ane ane demesi
elimden tutup isteyini göstermesi acıktıgında ham demesi
tlfon caldıgında kulagına götürmesi
tabi 3 şarj aletini ardaya feda ettik ama sonuda hep mutlulugun olması kendinize iyi bakın kızlar

maşallah cnm ya allah nice güzel günlerini nasip etsin :nazar:

benimde bi sorum olacak kızlar
ama özellikle kız annelerine...
kız anneleri saçları kazıtmayı düşünüyomusunuz yoksa hala anne saçımı duruyor?
bizimkini sıfıra vermeyi düşünüyorum çünkü hem uzunlu kısalı hemde anne saçı gitsin istiyorummm
sizce hangisi doğru olur?

liliput canım ben de kazıtçam ama bıngıldak beni düşündürüyor...yaz kazıttırırım,hem terlemez hem de hergün banyo yaptığından çabuk kurur.

günaydınlar
aşımızı olup geldik.hemşire ablamız bir hafta sonra hafif ateş ve grip gibi olabilir dedi.dikkat etcez artık.ağrı yada huysuzluk yaparsa ağrı kesici vermemizi söyledi.dün oğluşum severek içmiş sütü.hiç yadırgamadan bitirmiş hepsini maşaallah.boyumuz 75 cm kg muzda 9kg600gr az gibi dimi kızlar.birde günde ne kadar süt içecek.

günaydın gökdenizz,aşılar ateş mi yapıyomuş???uyardığın iyi oldu vallahi,21 aralıkta aşımız,ayakta uyuyoruz demek ki...
günde 2 bardak yani biberon ölçüsüyle 500 ml, 1 yaş bebek için yeterliymiş.Doğum kilosunu üçe katladıysa normal, boy da, doğum boyunun 25-30 santim kadar fazlasına ulaşıyor bir yılda.

evet anneler bir sorum olacak size 1 yaşına bastık biz biliyorsunuz ve yakında hepimiz 1 yaşına basmış olucaz.ve yemediğimiz tuz şeker bal süt gibi ürünlere başlıycaz.bir arkadaşım sütü ilk etapda suyla karıştırıp vermek gerektiğini kabız yapabileceğini söyledi.fikirleriniz tecrübeleriniz nedir bu konuda.(mesela süt bende tam aksini yapar)bunu duyunca şaşırmıştım.

canım,doktorumuz uht inek sütünü sulandırmadan olduğu gibi verebileceğimizi söyledi.

günaydın günaydın günaydın yağmurlu bir marmaris sabahından herkese günaydın mutlu bir gün mutlu yarınlar
keyifler iyidir inşaallah biz iyiyiz şükür oğlumu bıraktıkdan sonra ıslandım oldukça şimdi fan eşliğinde kurumaya çalışıyorum.karar verdim işe yedek kıyafet şart.
dandinicim aşı bir hafta sonra ateş ve hafif grip yapıyormuş hatta kelebeğime söylememişler doktora gittiğinde antibiyotik yazmış aklınızda olsun eğer söylemezlerse.sütü biz 200 ml içiyoduk bir haftadır çoğaltcaz yani.kg su isede sağlıklı olsunda napalım artık zayıf olsun.
ha birde şu çekilişi az kişide olsak yapalım yafff.

X