Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım bilgilerin için çok teşekkür ederim. tatlı şeyle başlarsak diğerlerini beğenmez diye sanırım. ama ilk önce meyva suyu diyorlardı o zaman meyva suyunu sonra mı versem acaba? ilk sebze çorbası versem olur mu tatlı şeyleri ilk verirsem sebze çorbasını beğenmeye bilir ?
:ecrin_bebek:
kızlar söylemeden edemicem..
ben kıza yoğurt mayalamak konusunda biraz gayretsizdim ankaradayken.
yani hergün veremiyordum.
haftada 1 2 falan..
ama malum buraya gelince anneannemiz hergün taze taze mayalıyor ve betül de hergün 2 kaseye yakın severek yiyor.
ve kaka yapma sayımız 1den 3e cıktı hergün
özellikle de ilkime duyurulur...
kızlar söylemeden edemicem..
ben kıza yoğurt mayalamak konusunda biraz gayretsizdim ankaradayken.
yani hergün veremiyordum.
haftada 1 2 falan..
ama malum buraya gelince anneannemiz hergün taze taze mayalıyor ve betül de hergün 2 kaseye yakın severek yiyor.
ve kaka yapma sayımız 1den 3e cıktı hergün
özellikle de ilkime duyurulur...
ilkimcim ben yoğurt ekşi olmasın diye küçük bi hazır yoğurt alıyorum ondan mayalıyorum.
tatlı tatlı oluyor ve inan hergün tek seferde 2 kase yiyor
mideciği rahatladı kızımın.
cok seviyor...
büyükçe seramik bi bardağımız var,
ona mayalıyorum ben.
sütü kaynat koy,
sonra parmak ucunla arada kontrol et.
elini yakmıcak kadar sıcak olduğunda 1 tatlı kaşığı kadar yoğurdu,
mayalayacağın sütten biraz alarak başka bir kapta iyice karıştır.
yavaşça ütün içine dçk.
azıcık onu da kaşıkla karıştırıp yaydıktan sonra güzelce sar.
3 saat sonra yoğurdun hazır..
Kızlar geçende Ebru şallı'nın programında bildiğim şeyleri yeniden ondan duydum:
Bebek 1 yaşını dolduruncaya kadar BAL yedirmek çok zararlıymış.Bir de BAKLA dedi.Sebze çorbalarına 1 yaşına kadar bakla eklemeyin.Üçüncü zararlı ise İNEK SÜTÜ.Yalnız bu konuda kafamda çelişkiler oluştu.Yoğurt da inek sütünden yapılıyor.Kendi sütümden mi mayalayacağım 1 yaşına kadar:uhm:
Kızlar geçende Ebru şallı'nın programında bildiğim şeyleri yeniden ondan duydum:
Bebek 1 yaşını dolduruncaya kadar BAL yedirmek çok zararlıymış.Bir de BAKLA dedi.Sebze çorbalarına 1 yaşına kadar bakla eklemeyin.Üçüncü zararlı ise İNEK SÜTÜ.Yalnız bu konuda kafamda çelişkiler oluştu.Yoğurt da inek sütünden yapılıyor.Kendi sütümden mi mayalayacağım 1 yaşına kadar:uhm: