Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar 20 günlük oğlumun gaz sancısı var ve süreklı ıkınıyor kendimi ve oğlumu sıcak tutuyorum yediklerime dikkat etmeye calısıyorum ama yinede oğlumun gaz sancılarına bir çözüm bulamadım kaç saatte bir emzirmeliyim oğlumu? gaz sancısını nasıl aza indiririm ne içmeliyim ne yemeliyim ne yapmalıyım bılmıyorum bu konuda yardım istiyorum sizlerden şimdiden çok teşekkür ederim .
arkadaşlar 20 günlük oğlumun gaz sancısı var ve süreklı ıkınıyor kendimi ve oğlumu sıcak tutuyorum yediklerime dikkat etmeye calısıyorum ama yinede oğlumun gaz sancılarına bir çözüm bulamadım kaç saatte bir emzirmeliyim oğlumu? gaz sancısını nasıl aza indiririm ne içmeliyim ne yemeliyim ne yapmalıyım bılmıyorum bu konuda yardım istiyorum sizlerden şimdiden çok teşekkür ederim .
erkek bebeklerde daha çok oluyor diye duydum bizimde 20gunluk başladı 6. aya kadar devam etti en çok 4. ayda tavan yaparmış çözümü gaz yapan şeyler yeme yediğin herşeye biraz kimyon dök kimyon gazı önlermiş ben öyle duydum yaptım uyguladım doğru bnde işe yaradı onun haricinde ne yaparsan yap ben ilaç kullandım çocuguma metsil felan kar etmiyor bu bir gerçek ben doktor önerisiyle nurse harweys diye bi ilaç kullandım ilaç kullanmak istemiyorsan daha az faydası oluyor ama karnına masaj yapabilirsin zeytinyagla bnm bildiklerim bunlar
İnternette gaz masajı var o etkili biraz biraz onun dışındada pek etkili bir şey yok maalesef.Birde her emzirmeden sonra gazını muhakkak cıkar
erkek bebeklerde daha çok oluyor diye duydum bizimde 20gunluk başladı 6. aya kadar devam etti en çok 4. ayda tavan yaparmış çözümü gaz yapan şeyler yeme yediğin herşeye biraz kimyon dök kimyon gazı önlermiş ben öyle duydum yaptım uyguladım doğru bnde işe yaradı onun haricinde ne yaparsan yap ben ilaç kullandım çocuguma metsil felan kar etmiyor bu bir gerçek ben doktor önerisiyle nurse harweys diye bi ilaç kullandım ilaç kullanmak istemiyorsan daha az faydası oluyor ama karnına masaj yapabilirsin zeytinyagla bnm bildiklerim bunlar
evet metsili bende duydum ama pek işe yaramadıqını söyledi herkes o yuzden pek kullanma taraftarı değilim rezene içiyorum sabah aksam bebeğimede 2 çay kaşıqı verıyorum sanırım işe yarıyor 2 qün verdim daha sakinlesti daha rahat cıkarıyor qazını masajında etkılı olacaqına inanıyorum bılgılerınızı benımle paylastıqınız için cok tesekkur ederım
canım taze nane yaprağını kaynatıp suyunu veriyormuşsun birkaç çay kaşığı çok etkiliymiş
merhaba cok oncesınde baskasına yazdıgım yazıyı sana kopyalıyorum umarım yardımcı olur bunlar...
"Merhabalar,
Umarım naçizane tavsiyelerim biraz olsun yardımcı olur..tabi her tedavi her bebkte işe yarıcak diye bir şey yokama ben bir çok bebekte faydalı olucağını düşünüyorum bunların içinde senin bebeğinde olur umarım..
Kimyon alışık olmadığım bir tat demişsin ama tabağına koyduğun yemeğe çay kaşığının yarısı kadar koysan bile yeter inan yemeğin tadını bile değiştirmiyor..sonra alışırsan miktarı artırırsın..bebeğe kimyonlu su verdiğini söylemişsin..yeni doğan bebeklerde bizim yediğimiz yicekleri sindiren enzimler yok daha..bu enzimler biz yemekler yedikten sonra sütle geçiyor bebeğe..yani kimyonu sindiricek enzimler yok daha bebekte..bu nedenle sorun yarıtabilir die düşünüyorum..bu nedenle senin yemen gerekirki sütle kimyonu sindiricek enzimler bebeğe geçsin..hatta ilerde 6 aylıkta ek gıdaya geçildiğinde diyelim bebeğe muz yedirilicek, önceden annenin muz yiyip bebeği emzirip ondan sonra bebeğe muz yedirilmesini söyliyorlar ki bebek muzu cok daha ıyı sindirebilsin..hani ilerisi için dip not söyliyim dedim.
Rezeneye gelince evet tohum gibidir normalde..evet onu ezmek yani öğütmek gerekiyormuş.çünkü içindeki asıl işe yarayan madde ancak çıkıyormuş..aktarlarda öğüttürebilirsin yada sen ezip öyle demle ancak 1o dakkika demlencek ve suyla kaynatma sadece kaynamış suya atıp demle..
Emzirme konusuna gelince..evet bende de bazen 1 saat içinde göğsüm hemen şişiyor..şimdi dielim saat 5de emzirdin 10 dakkika. saat oldu 5.30 yine emmek istedi yine aynı göğsü emzir ki asıl yağlı süt gelsin..ilk içtiği süt sulu ve bol şekerli olan süt gaz yapar çünkü.bi o meme bi diğer meme verildiğinde habire o şekerli ilk sütü aldığından gaz olucak asıl doyurucu sütü almıcak vede çabuk acıkıcak..bu nedenle 2 saat-hatta bazen duruma göre (duruma göreyi anlatıcam) 3 saat içinde bir kaç kez emmek isterse aynı göğsü ver hep..göğüs tamamen boşalsın ki son sütüde tamamen bitirsin..ha 2 saat ıcınde bir memeyi zaten bitirdi ozaman 2. memeyegecebılırsın tabı.. zaten göğsündende anlarsın boşaldığını baya bir küçülür,baya rahatlar memen..hani demişsin ya bazen göğsüm 1 saat içinde doluyor bunun nedeni senin bebeğin ilk sütü hep içtiği için memeyi tamamen boşaltmıyor göğsün hemen doluyor yani göğsün tamamen boşalıp dolmuyor..duruma göre 3 saat demiştim..diyelim memeyi verdin emdi.2 saat geçti ama o 2 saat içinde emmedi. 3. saat girdik sen yine aynı memeyle başla sonra biterse hala emmek isterse öbür memeye geç.kısacası bir memeyi bitirsin önce.
Kusmaya gelince,benimkide cok cok olmasada muhakkak kusuyor bu çok normal oburluk yapıp yada kendini rahatlatmak içi(bebekler bazen rahatlamak temas kurmak ıcın bıle meme emebılıyormus) cok fazla emıyorlar ve bunun fazlasını cıkarabılceklerı tek yok kusmak..burda onemlı olan dr. kontrollerınde kılo alıp almadığı dr. kılo alımı ıyı dıyorsa hıc bır sorun yok kusmasında..katlanıcaz artık kıyafet yıkamaya.ama dr.un kılo almamıs yada yeterlı değilse kusması sorundur..ben valla muhakkak emdikten sonra kafası omzuma gelicek kadar yukarıya cıkartıyorum yavaşça midesi çalkalanması diye bi 5 dakkıka poponun hemen ustunden pıt pıt vuruyorum ne sert ne yumuşak. ve benımkı genelde bu harekette geyirir..geyirdimi iş tamamdır kusmaz havayı cıkarmıştır.ha bu asla kusmucak anlamına gelmez tabi illa kusucak..ha bide kusması fışkırma gibi oluyorsa buda sorun olabilir..ama agzından akar gibi oluyorsa cok normal..yanı omzuna almaktan ve sırtına vurmaktan korkma hıc bısı olmaz..ama omzunda debeleniyor durmuyorsa başka sekılde geyirmesini sağla..ha bu arada herseferinde geyircek diye bir durum yok..maksat o an emdiği sütü bir kac dakıka ayakta tutarak hemen sindirmesini sağlamak ki kusmasın gazı olmasın..
sıcak su torbasını mutlaka ama mutlaka dene cok faydasını görüceksin..ben her altını değiştirdiğimde yanımda kurutma makınası mutlaka olur..bezini çıkarırken göbeğini açmamaya özen gösteririm soğumasın karnı die.sonra ayaklarını bi kaç saniye kurutma makınası tutarım biraz ısıtırım sonra patıklı pijama altını ıyıce kurutma makınası ıle ısıtırım ve hemen giydiririm. sonra ustune cok sıkmayan corabını giydiririm..ve evde havanın sıcaklığına göre muhakkak evde gezerken ayaklarını ve belini sarıcak sekılde ınce kalın neyse battanıye ile gezdiriyorum..cunku hemen soğuk alır bebekler..yatıcaz diyelim önce altını değiştiririm.yukarda yazdıklarımı yaparım..emzirirm.gazını cıkarırım bu sırada gazını omzumda cıkartırken hafıften sağa sola sallanırım uyumusanı kolaylaştırmak için.uyur zaten..gözünü kapadığı an hemen yatırmam çünkü çabuk dalmıyorlar..böle kendını salı verir gibi bir durum oluyor ozmaan yvaşça yatağına yatırırım yüz üstü..bu arada ben onu omzümda uyutmaya çalışırken termosu yatagıne koyuyorum.karnna gelicek hizaya kafasını koyucağı yer soğuk olmalı..yatırmadan 3-4 sn once alıyorum termosu yataktan kı cok sıcağa yatmasın.ve karnı cak yere gelicek şekilde yüz üstü yatırıyorum.yüz üstü yatırmak ılk bi kaç gun zor olabılır hıc yatmadıysa..kafayı bır oraya bır buraya cevırır..ama alışıcak..yatırdığından biraz poposundan hafifçe pışpışla..2 dkka felan bekle illa yatmıyorsa sırt ustu yatır..bunu hergun dene yüz üstünü yani..bir kaç gün sonra yatıcak ve cok rahatlıcak..diyelim yatmaya başladı..bir müddet sonra ağlamaya başladığında hiç ses çıkarmadan yavaşça sırt ustu yatır..sonra gece emzirdiğinde yine gazını çıkar yıne yuz ustu sonra ağladığında yıne sırt ustu cevır..bız hep bu rutınle uyuyoruz bazen hatta hıc sırt ustu bıle cevırmıyorum aralıksız yuz ustu yatıyor..ve cok rahatlıyor..cunku karnını ısıtabılcegı karnına baskı yapıp gaz cıkarabılcegı en ıyı pozisyon bu..ha termosu da ayagının değmiyeceği şekilde ama yorganın ıcınde kalıcak sekılde bır yere koy cunku gece her emzirmeye kalktıgında yatak sogucagından sen emzırırken o sırada termosu yıne karnına gelen yere koyucaksın kı yatak ısınsın..yorganının ıcınde kalsın temos dıyorum cunku sabaha kadar soğuyorlar gece bıde onu ısıtmaya kalkma:)
gece lambasına gelince,evet bence yanlış yapıyorsun..bebeğin gece gunduz ayrımını yapması lazım..yatarken hele mutlaka karanlık olmalı ben sadece emzirirken ışık kullanıyorum oda telefon ışığı:) cunku benım gorebılceğim ama onun rahatsız olmucağı tarzda bı ısık..cunku ısıgı cok sevıyorlar dıkkatlerını cok cekıyor gece bıde ısık dıkkatını dagıtırsa bıda uyumakta zorlanır cunku gunduz oldu sanır..mumkun olduğunca lamban az ısık versın cok az ısık ve sadece sen emzirirken yak ısıgı uyurken asla yakma..
bende cok yazdım sanırım..valla anlattıgım seylerı yaparak.ınan 2aylık donemde sadece 2 kere gaz sancısı cektık..ınsallah daha da olmaz ..umarım yardımcı olabılırım..cunku bılıyorum ınanılmaz zor bır durum..ha bu arada yıne bısı aklıma geldi..gece ben saatı kuruyorum dıyelım gece 11de emdı yattı 3saat sonraya alarmı kuruyorum.uyanmazsa emzırıyım dıe..ha baktım cok guzel uyuyor 1 saat daha ertelıyorum.yanı 4 saat muddet verıyorum emmeden uyuması ıcın ama baktım hala 4 saat ıcınde uyanmamıs muhakkak emzırıyorum..ama unutma cok loş ışık asla ses yapma ve konusma..sadece al ve emzir..yanı onu uyaran hıc bısı yapma..sabahleyınde yataktan alırken direk elbiseleriyle degılde bişeye sarıp al..yataktakı sıcagıyla kalkmasın hemen usur..ha yıne bişi aklıma geldi..gece yattıgı kıyafetle gunduz gezdıgı kıyafet bır olmasın..gece ustune bir kat daha penye hırka gıbı havanın sıcaklıgıne göre örgü yelek gıbı bısı gıydırıp yatır. ama soyma yanı..ben genelde iç zıbın ustune pijamı dıyıp alt ust takım giydiriyorum gecede bunların ustune cok kalın olmayan tulum giydiriyorum..ama dedim gibi havanın sıcaklıgına göre değişiyor bu tabı..cocuguda cok pişirmeyelim..kısacası bebekteki gaz genelde üşütmekten oluyor sonra senın yedıklerın sonrada gazının alınmaması..bunları çözdüğünde sende uyursun bebeğinde:))
valla sımdılık aklıma gelenler bunlar..anlamadıgın sormak ıstedıgınbaşka şeyler olursa yıne yazısalım..off cok yazdım kusura bakma:)) "
Mrb benim kiziminda cok fazla gazi vardi ne yaptiysam gecirememistim ta ki bigun vicol adli surubu alana kadar benim kizimda cok ise yaradi ve bitkisel oldugu icin icim rahat olarak iciriyodum bebegime kimyon rezene anason gibi bir suru bitkiden olusan bi karisim
dut suyuda iyi geliyo ben denedim ayrıca süt de yapıyo
kara erik suyu cok iyi geliyor. kendiniz evde kaynatabilirsiniz ya da hazirlari var, ondan icirtebilirsiniz.
bide BİOGAİA diye bir ilaç var yan etkisi falan yok oda iyi gelmişti kuzuma deneyebilirsin