• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 günlük kızım hırıltıdan balgamdan uyuyamıyor

silimo

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
286
563
18
25
Merhabalar kızlar konuyu yanlış yere açtıysam affolunur.20 günlük kızım hırıltıdan(balgamdan)uyuyamıyor hep rahatsız kıvranıyor inliyor.Lütfen bir akıl verin çok çaresizim 3 doktora gittik tahlil herşey yaptık.emzir geçer diyorlar küçük olduğu için ilaç vermiyorlar ama geçmiyor geçmiyor lütfen bilen yaşayan bir şey yazsın çok çaresizim çok

Hastaligi gecene kadar dik pozisyonda yatirmaktan baska caren yok.
Kizimda hasta olmustu ilk dogdugunda,nefes almasi kolay olsun diye basi omzumda dik uyudu hep.
Bende o uyurken koltuga uzanip oturarak uyudum.
Yatirmak istiyorsan da egimli bir sekilde yatirman gerek.
Dumduz yatmamali.
Ilac verilmez dogru diyorlar.
Cok ilerlerse musade altina aliniyor yenidoganlar

Hastaligi gecene kadar dik pozisyonda yatirmaktan baska caren yok.
Kizimda hasta olmustu ilk dogdugunda,nefes almasi kolay olsun diye basi omzumda dik uyudu hep.
Bende o uyurken koltuga uzanip oturarak uyudum.
Yatirmak istiyorsan da egimli bir sekilde yatirman gerek.
Dumduz yatmamali.
Ilac verilmez dogru diyorlar.
Cok ilerlerse musade altina aliniyor yenidoganlar
Cevabın için çok teşekkür ederim ufacık bir bilgi bile bana çok fayda Allah razı olsun

Daha cok kücük ilac verilmez.Bol bol emzirin.Mümkünse kucaginizda dik bir sekilde uyusun.bronsit olmus sanirim.

Benimde 3 haftalikti ayni durum basima gelmisti.en az 2 hafta dik pozisyonda su oto koltuklari varya onlarda uyumustu ben de yaninda oturarak.Bir de bizim dr okyanus suyu vermisti burnunu temizlememiz icin azcik sıkıyorduk.

Geçmiş olsun bol bol emzin. Başka bi ilacı yok onun zaten dik yatırın bide doktoruna sorun buhar makinası ise yarar mi?

Gecmis olsun , duz yatirmayin dik sekilde dursun yada buyuk bir yastiga vucudunu dik sekilde koyarak yatirin
Bol bol emzirin , buhar verebilirsiniz ama doktorunuzdan teyit alin , benim kiz minikken doktor tavsiyesi ile buhar veriyorduk o cok rahatlatiyordu , eczanede satiliyor buhar makinasi

Ve bol bol burnunu temizleyin , serum fizyolijik sıkıp baby vac ile cekin

Burun tıkanıklığı varsa bir baş soğanı dörde bölüp yakınına, bas ucuna koyun tıkanıklığı hemen açıyor çok etkili. Ben bebegim hasta olduğunda hep böyle yapıyorum.

Merhabalar kızlar konuyu yanlış yere açtıysam affolunur.20 günlük kızım hırıltıdan(balgamdan)uyuyamıyor hep rahatsız kıvranıyor inliyor.Lütfen bir akıl verin çok çaresizim 3 doktora gittik tahlil herşey yaptık.emzir geçer diyorlar küçük olduğu için ilaç vermiyorlar ama geçmiyor geçmiyor lütfen bilen yaşayan bir şey yazsın çok çaresizim çok
Bir çay tabağının içinde zeytinyağı ve biraz karabiberi ısıt...bebeğin vücuduna sürecek kadar soğuyunca sırtına ve göğsüne sür, sabah akşam 1-2 gün devam et...

Birde zıbınların göğüs kismi V yaka ise yuvarlak yaka birşeyler giydir bebeğine...

Soğanı ikiye bölüp odada bulundurabilirsiniz. Bol bol emzirin başka başka yapacak bir şey yok sanırım. Çok geçmiş olsun

Arkadaşlar dik uyutun diye en önemli tavsiyeyi vermişler zaten. Ben de kalorifer yanıyorsa uyuduğu odayı nemli tutmanızı önereceğim. Peteğin üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz veya büyükçe bir bardağın içine su doldurup ağzı açık bırakabilirsiniz.

Serum fizyolojik
Burun aspiratörü bizde yaşadık bu dönemlerdeki bebekler hep yaşıyor ..
Burnunu çekiyorum rahatlıyor ama tekrarlıyor yastıkla yatırıyorum ..
Bide sanırım odanın nem durumuyla da alakalı bir durum

ne ile isiniyorsunuz. nem cok onemli. ziyaretcide kabul etmeyin. kimbilir nerden kapti sifayi. bebekler icin balgam cikarma masajlari var internetten izleyebilirsiniz.

Çocuğunuzun alerjisi olabilir, benim yeğenimde de var, bebekken ilaç vermezlerdi ama doktor küçük bir alet verdi kardeşime, başını öne eğip burnunu serumla yıkıyordu, adını bilemedim şimdi, sonra yine aynı aletle burnundaki pisliği çekiyordu. 3 yaşından sonra alerji ilacına başladılar şimdi 5,5 yaşında ama kardeşim o aleti hala kullanıyor, alerjinin çok arttığı dönemler hariç ilaçsız geçirmek için bu yönteme devam ediyorlar

Emzir gececek.
Onemli olan balgamin bronslara inmemesi.. bulundugu ortama buhar makinesi koyun yada suyu kaynatun caydanlikla onu koyun bide havluyu isitip sirtini göğsüne koyun cok isinmasin ilik olsun bebeğiniz kusarak vikaracak o balgami merak etneyin.

Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum inanın hepsini deneyeceğim Ne kadar iyi insanlarsınız Allah hepinizden razı olsun

Arkadaşlar dik uyutun diye en önemli tavsiyeyi vermişler zaten. Ben de kalorifer yanıyorsa uyuduğu odayı nemli tutmanızı önereceğim. Peteğin üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz veya büyükçe bir bardağın içine su doldurup ağzı açık bırakabilirsiniz.

Ben de bunu yazacaktım

Bu mevsimde evler kuruyor büyükler bile kuruluktan rahatsız

Bol meme bol nem

Geçmiş olsun siz de iyi beslenin kendinize dikkat edin arada eşiniz baksın siz deliksiz bir süre uyuyun

Göğüsteki balgamı atmak için corekotu yağının içine sarımsak eziyorsun. Zencefil de konuyordu galiba ama ben koymamistim. Alerjik olabilir zencefil aman dikkat. Sonra ayağının altına suruyorsun. Strecleyip ayağına çorap giydiriyorsun. Ben streclemedim ama bulaşmasın diye 2 kat çorap giydirdim. 3-4 gün 2 şer saatten yap göğsü çok yumuşatiyor. Ancak ev kötü kokuyor. Ayağının altına sürmesen de evde pamuğa sue bu karışımı yakınına bir yere birak. Sanırım kokusu ciğerleri yumuşatıyor. Çünkü ayak altına sürülen yağ ne alaka diye düşünüyorum.

Back