Bisküvi - Kurabiye Tarifi 20 Dakika Kurabiyesi - Dr Oetker Sponsorluğunda

2019 mutluluk

Güzel şeyler sabırdan sonra gelir sadece bekle ...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2019
874
2.978
68
Merhaba hanımlar aksam çayın yanına ne yapsam diye düşünürken belki benim tarifime denk gelip hemen denemek istersiniz .az malzemeyle şahane kurabiyeler oluyor .evet çayımı koyuyorum ben ve başlıyorum.

20 DAKİKA KURABİYESİ
MALZEME LİSTESİ

.1 ADET YUMURTA
.YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
.YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
.1.5 SU BARDAĞI UN (ELE YAPIŞAN HAMUR OLDUĞU İÇİN BEN 2 KOYDUM)
.1 PAKET VANİLYA
.1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
.DÖVÜLMÜŞ FINFIK (İSTEGE GÖRE)

YAPILIŞI

yoğurma kabımıza 1 adet yumurtayı kırmakla başlıyoruz ve ardından vanilyayı ekliyelim daha sonra yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı sıvı yağı ilave edip karıştıralım. üzerine 1 bardak unumuzu 1 tatlı kaşığı kabartma tozumuzu ekleyip yoğuralım .ardından kalan yarım su bardağı unumuzu ilave edelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim ben 2 bardak un koydum ve gayet güzel hamur elde ettim.

ve şimdi istediğimiz şekli verip tepsimize diziyoruz .ben yuvarlak sekil yaptım ve kurabiye şekillerinden yıldızı kullandım ortasına şekil vermek için isteğe bağlı fındık yada toz seker kullanabilirsiniz ben fındık kullandım.

fırınımızı 180 dereceye alt üst ayarda açıp 10-12 dakika kurabiyelerimizi pişiriyoruz .kurabiyelerin altı piştiği zaman anlayın ki kurabilerimiz oldu.çok tutup kurabileri kurutmayın.

ve çayımız demlendi bu sürede gelelim sunumumuza

Çok Teşekkürler ederim canım çok saol gözünde kalmasın kız buyur gel misafirim ol ikram edeyim

Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor
Bu arada nerelisin? Bizim oraların kurabiyesine benziyor. Ya da ben bizim oraların kurabiyesi zannediyordum bunca sene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…