Bu bir terör ve inanın dışarıdaki insanların çoğu buna alışık.. ama benim fikrime göre kesinlikle buna fırsat vermeyin. başka bir şeye ilgisini çekmek ne demek? karşınıza alın ve ona şunu söyleyin "benim param onu almaya yetmeyecek ve sen böyle yaparak beni çok utandırıyosun.. sence bunu hak ediyor muyum? param olmadığı için bunu alamıyor olabilirm.. neden önce annecim paran var mı diye sormuyosun?"
İnanın bana bir iki dk düşünmesine sebep olacaktır.. baktınız susmuyor mu.. siz de başlayın onun gibi bağırmaya.. (dışarıda yapmaya utnırsanız evde deneyin).. ve bu ağlamları için minik cezalar verin.. Buradaki pek çok annenin tasvip etmeyeceği bir durumda var önerebileceğim ..
Kimse yanlış anlamasın beni ama hepimizn yaşı belli.. bizim psikolojik sorunlarımız mı vaR? ya da psikopat mıyız vaktinde popomuza yediğimiz bi iki şaplak yüzünden..
çok güzel bir szdür.. nus ile uslanmayanı etmeli tekdir.. tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..
Ha şunu yanlış anlamayın.. suratına vurun elinizde kalsın demiyorum ama dozunda bir iki şaplak bu tarz şımarıklığın önüne geçer..
Ben akademik bir anneyim.. ama gerekli hallerde... Çocuğu müzik ile eğitmek, ilgi alanları oluşturmk ve zekasını geliştirmeye çalışmak... ama kesinlikle terbiye ve yemek kısmında gelenekselciyim..
Buradan şimdi bana "tü kaka" diyecek anneler vardır.. :) hani çocuğa şiddet önerisinde bulundum ya.. Sevgili GÜlse Bİrsel'in Emo diye adlandırılan akıma takılmış çocuklarla ilgili bir yazısı var.. Mutlaka okuyun.. ben yazının giriş kısmını buraya kopyalayacağım.. Haksız diyecek olanı merak ediyorum içten içe:
"Hep söylüyorum, biz çocukken midemiz bulanınca ekmek yedirirlerdi, grip Yatınca geçerdi, başın ağrıyorsa Çocukların başı ağrımaz denirdi, uykun kaçıyorsa Oyuncaklarını düşün, güzel rüyalar görürsün şeklinde konuhalledilirdi!
Okuma yazmayı öğrenemiyorsan ya, Tembeldin ya Yavaştan, sağlam sağlam öğreniyordun! Hüzünlü bir çocuksan Yazar olacak herhalde derlerdi, yerinde duramıyorsan, etrafa saldırıyorsan bir tane çakarlardı, susup otururdun.
Kanaatimce pedagojinin zirve yaptığı yıllardı o yıllar.
Çünkü sonra sonra, koşup oynadıktan sonra öksüren çocuk astım başlangıcı, okuma yazmayı zor söküyorsa disleksik, hüzünlüyse depresif, aşırı hareketliyse hiperaktif diye nitelendirilmeye başlandı ve o sinameki yetiştirilen tipsizler şimdi büyüdüler!
O kadar ilgi alaka sonrası ola ola ne oldular?
Emo!
Emo ne?
Hani beş-altı yıldır etrafta saçlarını gözlerinin tekini kapatacak şekilde öne öne tarayan, miskin görünüşlü, asık suratlı, beti benzi atmış, sıska, dar pantolonlu, converseli, siyah ojeli ergenler var ya
Taksimde kaldırımlarda filan oturuyorlar.
Aha onlar Emo!
Emo kelimesinin emotionaldan (hissi) geldiği, bu yavruların pek bunalımlı pek güvensiz ve duygusal olduğu, topluma uyum sağlayamadıkları için böyle takıldıkları söyleniyor. Bizim zamanımızda punk vardı ya, onun gibi bir akım, ama bir halta yaramayanı!"
Kaynak:
» Gülse Birselden Çok Güzel Bir Yazı | Baran BAYRAM WeBlog | http://www.baranbayram.net.tr/
Yazının devamını mutlaka okuyun.