20 aylık kızım otizm mi

Kestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Süt aslında bize pohpohlandiği kadar iyi bir besin değil, günde bir bardaktan fazlasını vermeyin yoğurt, peynir, kefir gibi fermente işleminden geçen besinler onun için daha iyi, birde süt içtiği zaman diğer . gerçekten istemiyor günde 1 litre süt içen çocuklar var maalesef bunu düşünerek sütü minimum düzeyde tutup taze meyve sebze bakliyat tüketimini arttırın. Gece beslenmesinden ziyade uyumadan önce verdiğimiz besin uyurken sindirilemiyor.

Parmak ucunda yurume otizm belirtisi degil. Cocuk daha once yurutecte yuruduyse parmak ucu yuruyusune alistigi icin su anda parmak ucuna basiyor olabilir.
(Dipnot:Sevgili anneler yurutec cocuklar icin zararli asla kullanmayin).
Cocuk kendini serbest biraktiginda ayak bileklerinden yukari asagi dogru hareket ettirdiginizde(her ikisini) hareket acikligi normal sinirlar icindeyse ve hareket ettirirken(cocuk kendini rahat biraktiginda!) direncle karsilasmiyorsaniz ayak bileklerinde bir sorun yok demektir. Aliskanligini duzeltene kadar parmak ucunda yurumesini engelleyecek ama asla cocugun dokusuna zarar vermeyecek sertlikte ortopedik ve hafif bir ayakkabi tercih edin. Ayrica uzun sure yurudugunde yoruldugunda tam taban temasi yaparak yuruyup yurumedigine dikkat edin. Eger yoruldugunda normal bir sekilde yuruyorsa parmak ucunda yurumesi aliskanliktandir. Diger soylediklerinize yorum yapamıyorum cunku uzmanlik alanim degil bosuna kafanizi karistirmak istemem. Bu tur sorulara cevabim normalde doktora gidin olur ama su durumda bunun icin cocugu asla hastaneye götürmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada insanların konuya ilişkin uzmanlıkları olmadan ve yalnızca çevrelerinde gördükleri bir iki örnekle çocuğunuzda otizm olmadığı yönünde yorum yapmalarını şaşkınlıkla karşılıyorum.

Konu hakkında bilgim yok ama “atipik otizm” tanımından yola çıkarak her çocukta farklı aşamalarda farklı belirtilerin olabileceği izlenimi ediniyorum. Dolayısıyla ben olsam en küçük bir şüphede gecikmeksizin (elbette korona süreci bitince) birden fazla uzmanla görüşürdüm.

19 aylık kızm var bırka 15 kelimeyi ve ikili cümleyi anne den başka bir şey demez bir de bu ara bakkk çıktı. Anne bakkk der. O da yalnızlığı sever çocuk istemez kendi düzeni vardır. Sakşn olun önce Bi doktora gösterin. Ayrıca bneşm kız da bazen parmak uucnda yürür

Otizm olup olmadığı ancak muayene edilirse anlaşılır. O yüzden evham yapma bence. Yalnız bırakmamaya, hayatını düzenlemeye ve ekran süresini kısıtlamaya bak. Benim hocam (çocuk psikiyatristi) başlangıç için bunları tavsiye ediyor.

Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda var 😟😢 özel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Annesi bence once yemek ve uyku düzenini halletmeye çalış. Saçları aciodur belki tararken kolay tarama spreyi kullanın. Duş yapmayı her bebek sevmez ki. Parmak ucunda yürüme olayı😍😍 ben bebeklekten beri öyle yururmusum. Şimdi hala merdiven çıkarken asla ayagimi düz basmam parkmak ucunda çıkarım.bundan hala çok zevk alırım 🤣🤣 bana insanların dokunmasını sevmem. Eşim ve cocuklarm dışında kimseye içten sarılıp öpmem zoraki hep. Bu benim yapım. Çok bilgim yok ama bu konuda. Büyük oğlum temas sevmezdi hiç. Ama küçüğüm hep insan sıcaklığı istiyor. Her çocuk farklı.

Annesi bence once yemek ve uyku düzenini halletmeye çalış. Saçları aciodur belki tararken kolay tarama spreyi kullanın. Duş yapmayı her bebek sevmez ki. Parmak ucunda yürüme olayı😍😍 ben bebeklekten beri öyle yururmusum. Şimdi hala merdiven çıkarken asla ayagimi düz basmam parkmak ucunda çıkarım.bundan hala çok zevk alırım 🤣🤣 bana insanların dokunmasını sevmem. Eşim ve cocuklarm dışında kimseye içten sarılıp öpmem zoraki hep. Bu benim yapım. Çok bilgim yok ama bu konuda. Büyük oğlum temas sevmezdi hiç. Ama küçüğüm hep insan sıcaklığı istiyor. Her çocuk farklı.
Canısi belirtiler tek tek olsa neyse hepsi aynı anda var. Kaygım ona. Dr da videosunu gördü hafif düzeyde atipik otizm dedi.

Canısi belirtiler tek tek olsa neyse hepsi aynı anda var. Kaygım ona. Dr da videosunu gördü hafif düzeyde atipik otizm dedi.
Dediğim gibi bilgim çok yok bu konuda. Büyük oğlum üç yaşındayken aile hekimine gittik. Doktor ogluma adıyla seslendi. Oğlumda hı. Tepki yok ama sanki duymuyor. Bikac defa seslendi tık yok. Hemen bir sürü soru sordu. Dedim ki çocukta bı sıkıntı yok sadece doktorları sevmio ondan tepki vermio. Doktor inanmadı ama öyle. Esimden almış o huyu canı istemezse karsisindaki çatlasa da patlasada mimik bile oynamaz sanki duvar. 🤪 İçiniz rahat olsun diye bı uzmanla görüşün ama video ustunden yorum yapmak ben e etik değil. Güle güle büyütün bebeginizi

Sizde cok bildiginizi dusunmeyin.
Ahkam kestigim yok, gordugumu soyluyorum.
Uslubunuza dikkat edin
Sizde cok bildiginizi dusunmeyin.
Ahkam kestigim yok, gordugumu soyluyorum.
Uslubunuza dikkat edin
Hiç atipik otizm görmemiş mi gibi bir ifade yazmışsınız gayet ahkam kesmek olmuş. Siz yakınınızda ve etrafınızda olan vakaları görürsünüz onlarla kıyaslarsınız, işin profesyonelleri ise farklı bir çok vaka görür. Şunu yapıyorsa otizm değildir diye birşey yoktur. Bir beceriyi yapıyordur ama az yapıyordur yaşıyla uyumlu değildir o da bir bulgudur o durumda. Ayrıca mesleğim gereği otizm tanısı koyarım yani bildiğim yerden geldi...

Daha çok küçük ve hafif düzey belirtiler var anladığım kadarıyla çocuk psikiyatri hekiminiz uygun yaklaşımı düzenleyecektir ve size tavsiyelerde bulunacaktır. Çok fazla olumlu özellikleri var ve çok küçük, uygun yaklaşımlarla toparlama olasılığı yüksek.

Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda var 😟😢 özel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Otizm teşhisi konamaz video ile de ne anlayacaklar panik yapmayin bence .Gozlemleyin bence otizm degil ama acilen yemek ve uyku düzeni şart bu sekilde vitamin alamaz uğraşın alıştırın.

Kestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Gece de kez süt icebilir elbette dogru yapiyorsun. 6 yasina kadar gece sütu içtim ben :) Cocuklarim 5 yaş hala sabah 5te içerler uykuya devam ederler dişlerinde tek bir çürük yok çok şükür. 20aylik bebeyi rahat bırakın bence istedigi gibi takılsın su kötü gunlerde..

Dediğim gibi bilgim çok yok bu konuda. Büyük oğlum üç yaşındayken aile hekimine gittik. Doktor ogluma adıyla seslendi. Oğlumda hı. Tepki yok ama sanki duymuyor. Bikac defa seslendi tık yok. Hemen bir sürü soru sordu. Dedim ki çocukta bı sıkıntı yok sadece doktorları sevmio ondan tepki vermio. Doktor inanmadı ama öyle. Esimden almış o huyu canı istemezse karsisindaki çatlasa da patlasada mimik bile oynamaz sanki duvar. 🤪 İçiniz rahat olsun diye bı uzmanla görüşün ama video ustunden yorum yapmak ben e etik değil. Güle güle büyütün bebeginizi
Şimdi kaç yaşında oglunuz ? Şimdi iki kere seslenince bakmayinca hemen otizm şüphesiyle bakıyorlar ne yazik ki

Bence biz uzmana götürün ama bazı çocuklar özgürlüklerine çok düşkün. Kızım 26 aylık bir kere sarılıp yattığımı hatırlamam. Öptürmez sarılmamıza izin vermez ancak o istediği zaman bizi öper sarılır 😄 video gönderip kafanızı karıştırmayın. Uzmana götürün bence

Şu ufleyince baloncuk çıkaran oyuncak var ya, ondan varsa evde üfleyip bi gözlemle çocuğunu. İzlerken arada sana bakıp gülümsüyor mu yoksa kendi kendine sadece baloncuklarla mi eğleniyor?
Bu ne testi.neyden ne anlam cikarilmali ?

Bu ne testi.neyden ne anlam cikarilmali ?
Doktordan öğrendiğim bir test. Eğer baloncuklarla kendi kendine egleniyorsa insan iletişimi konusunda sıkıntı var demek. Ama gülerken sana bakıyorsa, balonları gösteriyorsa iletişimi güzel diye yorumluyor doktor.

Doktordan öğrendiğim bir test. Eğer baloncuklarla kendi kendine egleniyorsa insan iletişimi konusunda sıkıntı var demek. Ama gülerken sana bakıyorsa, balonları gösteriyorsa iletişimi güzel diye yorumluyor doktor.
bu tek basina saglikli bir test degil ama, cocuk belki o esnada kendini kaptirdi cok egleniyo, ama ote yandan oyuncaklariyla oynarken seni de katiyo bilemezsin ki....

Back