- 14 Haziran 2019
- 14.888
- 72.855
- 598
- Konu Sahibi Mutluanne88
Uyku büyüme hormonu için çok önemlidir. Yani gece geç yatıp geç kalkan bir çocuk vakitli yatıp erken yatan bir çocuğa göre daha azmbüyüme hormonu alır. Ayrıca kaliteli bir uyku uyuyan çocuğun zeka gelişimi de etkilenir. Dolayısıyla gece uykusunun acilen düzene girmesi lazım. Bu da bir bilemediniz iki haftalık bir mevzu. Ben olsam odasını ayırarak başlardım. Mesela uyku saat geldi, rutinle başlayın. Banyo, krem sürme, pijama giyme dş fırçalama bir kitap okuma. Sonra yatağa. Işıklar da kapansın. Ağlarsa da sakince uyku saat geldiğini ve uyuması gerektiğini anlatın. İlk zamanlar direnecek. Sakinlik ve kararlılıkla aşabilirsiniz. Ben yataktan çıkamayacağın ama isterse yatağında uyumadan oturabileceğini söylerdim. Bir iki oynar uyurdu.
İkincisi sütü sadece gece yatmadan bir bardak verirseniz ağlasa da aç da kalsa kararlı olursanız emin olun sabaha aç kalkıp yumurtasımı yiyecektir. Sadece sütle beslenen çocukta demir eksikliği de olur, vitamin eksikliği de. Ben mesela bugün et kavurma pilav koydum. Pilavdan ekstra istedi et yemek istemedi. Aman doysun diye pilav vermedim. Tabağındakini bitirse hala açsa vereceğimi söyledim. Bir kaç homurdandı ve el mecbur yedi.
Evinizin kuralları olmalı.
İkincisi sütü sadece gece yatmadan bir bardak verirseniz ağlasa da aç da kalsa kararlı olursanız emin olun sabaha aç kalkıp yumurtasımı yiyecektir. Sadece sütle beslenen çocukta demir eksikliği de olur, vitamin eksikliği de. Ben mesela bugün et kavurma pilav koydum. Pilavdan ekstra istedi et yemek istemedi. Aman doysun diye pilav vermedim. Tabağındakini bitirse hala açsa vereceğimi söyledim. Bir kaç homurdandı ve el mecbur yedi.
Evinizin kuralları olmalı.