- 14 Haziran 2019
- 14.888
- 72.855
- 598
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Kestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorumÖncelikle sütü tamamen kesin. Başka besinleri yemiyor çünkü süte bağımlı. Özellikle kutu süt içen çocuklarda hissizlik konusunda çalışmalar var. Beslenme d n sonra gözlemleyin
Kesmeniz güzel. Ama bu yaşta gece uyanınca süt içmesi de güzel değil. Diş çürüğü ve reflüye sebep olur. Bir yaşından sonra gece beslemesini doktorlar önermez. Su teklif edin. Süt bitti diyin. Bir süre sonra kesintisiz uykuya da bu yolla geçecektirKestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Yok sosyal gülümsemesi iyi. Eğlenceli birsey görünce bize bakıyo gülüyoŞu ufleyince baloncuk çıkaran oyuncak var ya, ondan varsa evde üfleyip bi gözlemle çocuğunu. İzlerken arada sana bakıp gülümsüyor mu yoksa kendi kendine sadece baloncuklarla mi eğleniyor?
Tek kendisi varBen öyle olduğunu düşünmüyorum benim kızımda parmak uçlarında yürürdü ve kimseyle oynamazdı tek takılmayı severdi ama maşallah şimdi abisiyle çok güzel oynuyor evde tek kendisi mı var yoksa kardeşi de var mı başka ?
Sosyalse otizm düşünülmez pek.Yok sosyal gülümsemesi iyi. Eğlenceli birsey görünce bize bakıyo gülüyo
Cümlemde hic konuşmadıgı demek istedigim, cocugun anne dediği yeter demek istedim. Benim yiğenlerim o dönemde de konuşmadı ne anne ne baba ne de dede.. İlerki dönemlerde eğitimle geliştini biliyoruz.. Parmak üzerin dede yurumediklerini belirtim yani her cocuk farklı dır diye demek istedim.Otizmde hiç konuşma olmuyor bilgisi yanlış! Lütfen yanlış bilgi vermeyin.. Dil becerisi otizmin tanı kriterlerinden bile çıkarıldı! Konu sahibinin anlattığı belirtilerin bir arada olması can sıkıcı..
Kardeşi doğunca oynamaya alışacaktırTek kendisi var
Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda varözel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Çocuğun anne baba demesi otizmi dışlamaz diyorum ben de. her otizmli çocuk da parmak ucunda yürüyecek diye bir şart yok. Otizm bir penceredir bir ucunda hiç kelimesi olmayan iletişime çok kapalı ağır durumlar varken diğer ucunda doktor olmayanlarca pek de anlaşılmayacak kadar hafif vakalar vardır. Önemli olan erken tanı, ailenin uygun ev tutumları ve özel eğitim desteğidir. Her çocuk farklıdır bu konuda kesinlikle haklısınız.Cümlemde hic konuşmadıgı demek istedigim, cocugun anne dediği yeter demek istedim. Benim yiğenlerim o dönemde de konuşmadı ne anne ne baba ne de dede.. İlerki dönemlerde eğitimle geliştini biliyoruz.. Parmak üzerin dede yurumediklerini belirtim yani her cocuk farklı dır diye demek istedim.
Lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin! Atipik otizm diye yüz çocuğa derseniz yüzünde de birbirinden farklı durum olabilir...Benim oglum aynen bahsettiginiz gibiydi.
3 yasina kadar muz ve yogurt disinda hicbisey yemedi, kendi kendine vakit gecirir temasi sevmezdi, ne zaman krese gonderdim 2 ay icinde duzelmeye basladi..
22 aylikken krese baslatmistim.
Isaret parmagini kullanip kelimeleri cikariyormus, videosunu gonderdiginiz doktorlar hic mi atipik otizmli gormemis?
Esimin kuzeninin oglu atipik otizmli ve aksine sosyal bi cocuk ama konusamiyor, konusamadigi icin sinirli oluyordu.
Obsessif olabilir, bnm oglana pedagog takintili yapisi var demisti mesela..
Tani koymak icin cok erken zaten, su virus yatissin cocugu krese baslatin ya da oyun grubuna.
Bnm oglanin konusmasi 3,5 yasini bulmustu ve konusunca butun halleri gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?