20 aylık kızım otizm mi

Uyku büyüme hormonu için çok önemlidir. Yani gece geç yatıp geç kalkan bir çocuk vakitli yatıp erken yatan bir çocuğa göre daha azmbüyüme hormonu alır. Ayrıca kaliteli bir uyku uyuyan çocuğun zeka gelişimi de etkilenir. Dolayısıyla gece uykusunun acilen düzene girmesi lazım. Bu da bir bilemediniz iki haftalık bir mevzu. Ben olsam odasını ayırarak başlardım. Mesela uyku saat geldi, rutinle başlayın. Banyo, krem sürme, pijama giyme dş fırçalama bir kitap okuma. Sonra yatağa. Işıklar da kapansın. Ağlarsa da sakince uyku saat geldiğini ve uyuması gerektiğini anlatın. İlk zamanlar direnecek. Sakinlik ve kararlılıkla aşabilirsiniz. Ben yataktan çıkamayacağın ama isterse yatağında uyumadan oturabileceğini söylerdim. Bir iki oynar uyurdu.
İkincisi sütü sadece gece yatmadan bir bardak verirseniz ağlasa da aç da kalsa kararlı olursanız emin olun sabaha aç kalkıp yumurtasımı yiyecektir. Sadece sütle beslenen çocukta demir eksikliği de olur, vitamin eksikliği de. Ben mesela bugün et kavurma pilav koydum. Pilavdan ekstra istedi et yemek istemedi. Aman doysun diye pilav vermedim. Tabağındakini bitirse hala açsa vereceğimi söyledim. Bir kaç homurdandı ve el mecbur yedi.
Evinizin kuralları olmalı.

Simdi soyle soylueyiyim hic tanidik otizm hastasi yok cevremde.o yuzden net bilemem burda kizlarin anlattigi yada konularindan biliyorum.ama soyle soylueyeyim siz diyince farkettim patronumun 2 yasindakk kizi hemen hergun gelir isyerimize. Arada goz temasi kurar cani isterse.telefona cok dikkatli bakar cagiririz duymaz. Ve bayadir yanlarinda calisiyorum agzindan sadece anne baba dede duydum.mama bile demiyor cocuk.ama temasi sever. Hep parmak uclarinda yurur.hatta doktora goturduler kalca cikigi dediler sonradan kendiliginden iyice yurumeye baslayinca tam basmaya basladi. Yani hemem hemen sizinkiyle ayni.bizinkiler surekli doktordalar hic oyle seyden bahsetmediler. Bence evham yapmayn

Öncelikle sütü tamamen kesin. Başka besinleri yemiyor çünkü süte bağımlı. Özellikle kutu süt içen çocuklarda hissizlik konusunda çalışmalar var. Beslenme d n sonra gözlemleyin

Öncelikle sütü tamamen kesin. Başka besinleri yemiyor çünkü süte bağımlı. Özellikle kutu süt içen çocuklarda hissizlik konusunda çalışmalar var. Beslenme d n sonra gözlemleyin
Kestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Kestim sadece gece uyanınca veriyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Kesmeniz güzel. Ama bu yaşta gece uyanınca süt içmesi de güzel değil. Diş çürüğü ve reflüye sebep olur. Bir yaşından sonra gece beslemesini doktorlar önermez. Su teklif edin. Süt bitti diyin. Bir süre sonra kesintisiz uykuya da bu yolla geçecektir

Şu ufleyince baloncuk çıkaran oyuncak var ya, ondan varsa evde üfleyip bi gözlemle çocuğunu. İzlerken arada sana bakıp gülümsüyor mu yoksa kendi kendine sadece baloncuklarla mi eğleniyor?
Yok sosyal gülümsemesi iyi. Eğlenceli birsey görünce bize bakıyo gülüyo

Tek kendisi var

Komşumun oğlu yaklaşık 20 aylık hafif otizim dedi doktorlar.
Çocuğa adı ile seslenildiğinde bakmıyor
İstediği nesneyi parmakla göstermiyor
Tekerlekli oyuncaklar ile oynuyor top bile oynamıyor.
İnsandan kaçmaz oyun oynama gibi yakınlık kuruyor.
Anne baba demiyor konuşma çabası var.
Zeki kendini belli ediyor elektronik eşyalara meraklı inceliyor
Doktorlar net teşhis koyabilir. Otizim teşhisi için çocuğun yaptıkları ve yapamadıkları önemli.

Cümlemde hic konuşmadıgı demek istedigim, cocugun anne dediği yeter demek istedim. Benim yiğenlerim o dönemde de konuşmadı ne anne ne baba ne de dede.. İlerki dönemlerde eğitimle geliştini biliyoruz.. Parmak üzerin dede yurumediklerini belirtim yani her cocuk farklı dır diye demek istedim.

Benim oglum aynen bahsettiginiz gibiydi.
3 yasina kadar muz ve yogurt disinda hicbisey yemedi, kendi kendine vakit gecirir temasi sevmezdi, ne zaman krese gonderdim 2 ay icinde duzelmeye basladi..
22 aylikken krese baslatmistim.
Isaret parmagini kullanip kelimeleri cikariyormus, videosunu gonderdiginiz doktorlar hic mi atipik otizmli gormemis?
Esimin kuzeninin oglu atipik otizmli ve aksine sosyal bi cocuk ama konusamiyor, konusamadigi icin sinirli oluyordu.
Obsessif olabilir, bnm oglana pedagog takintili yapisi var demisti mesela..
Tani koymak icin cok erken zaten, su virus yatissin cocugu krese baslatin ya da oyun grubuna.
Bnm oglanin konusmasi 3,5 yasini bulmustu ve konusunca butun halleri gitti.

Arkadaşım benim kızım atipik otizm şimdi 7.5 yaşında senin bebeğinin yaşında iken sadece 3 kelimesi vardı parmak ucu yürümeyi hiç görmedik biz çünkü zaten geç yürüdü 15 aylıkken. Bizi birazda cocuk doktorumuz sayesinde geç fark ettik. Çamaşır makinesi izlemeyi sonradan alışkanlık edindi. Parmak ile göstermek hala başaramadık işaret parmağı ile bas parmağını da açık tutar. Doktor teşhis koyarken daha once hiç görmediği doktor odasında olan baska çocukların yaptığı resmi kullandı. Bizim kız ilgilenmedi.bosluga bakar gibi baktı. Goz teması hala zayıf. Tek basina oynar. Bu sene 1. Sinif allaha sukur 1 arkadasimiz var artik. Ben bilerek kendi kızımın özelliklerini yazdım. Doktor ne derse ona inan kardeşim. Bizim bu durum ortaya çıktı herkes ben farkettim oldu. Ama kimse uyarmadi bizi. Ben calisiyordum. Annemde kaliyordu kizim o yuzden bizde gec farkettik.

Oğuzasımgüncesi diye bir instagram hesabı var. Annesi eczacı ve otizim mi diye nasıl bir yol izlediklerini anlatıyor. Sorunlarınıza elbette kimse sanal alemde net bir cevap veremez uzmanın görmesi lazım ama şu an fizyolojik olarak da sağlığı korumak elzem hastaneye gitmeden küçük ipuçları yakalamalıyız

Çocuğun anne baba demesi otizmi dışlamaz diyorum ben de. her otizmli çocuk da parmak ucunda yürüyecek diye bir şart yok. Otizm bir penceredir bir ucunda hiç kelimesi olmayan iletişime çok kapalı ağır durumlar varken diğer ucunda doktor olmayanlarca pek de anlaşılmayacak kadar hafif vakalar vardır. Önemli olan erken tanı, ailenin uygun ev tutumları ve özel eğitim desteğidir. Her çocuk farklıdır bu konuda kesinlikle haklısınız.

Lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin! Atipik otizm diye yüz çocuğa derseniz yüzünde de birbirinden farklı durum olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…