20 aylık kızım otizm mi

Mutluanne88

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
516
283
53
36
Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda var özel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .

ekran tv bilgisayar süresi nedir

Şu ufleyince baloncuk çıkaran oyuncak var ya, ondan varsa evde üfleyip bi gözlemle çocuğunu. İzlerken arada sana bakıp gülümsüyor mu yoksa kendi kendine sadece baloncuklarla mi eğleniyor?

çesitleri vardir illaki ama benim bildigim donen şeylere özellikle camasir makinasina falan cok merakli oluyorlar
makina calisirken saatlerce oturup izleyebiliyorlar.
ayak ucunda yurumekte bir belirti ama her ayak ucunda yuruyen cocuk oyle olmuyor
benim kizimda o aylarda arada parmaklarinin uzerinde yururdu sonra gecti.
eline araba verdiginizde mesela amacina uygun oynamak yerine sadece tekerini donderiyorlar falan

Otizm yiğenlerim var... Abisi gine iyiydi ama kardeşi daha cok beli eti.. Parmak üzerinde yürümediler.. Anne ve baba demesini söylemediler.. Harflere ve sayılara cok meraklılar.. Otizimde hic konuşma olmuyor.. Kızın sana anne diye sesleniyorsa korkma.. İcin rahat olmasını istiyorsan tabiki bir uzamana görün..

Önce biraz sakin olup çocuğunuzun uyku ve yemek sorununa çözüm bulmanızı tavsiye ederim. Buradan otizm için net bir şey söylemek pek mümkün değil ama daha sadece süt içip gece 3lere kadar oturması epey büyük bir sorun gibi görünüyor. Hem size sarılma ihtiyacı duymadığı halde neden ayrı yatırmıyorsunuz acaba? Özel bir sebebi mi var?

Kız çocuklarında otizm teşhisi koymak için 20 ay erken. Benim bildiğim 3 yaşından önce tam teşhis koyulamıyor. Siz bir uzmana götürün danışın isterseniz bizim söylediklerimizin bir faydası olmaz.
Endişelenmeyin ama. Erken yaşta fark edilir ve terapilerle desteklenirlerse otizmli bireyler ileride pek sorun yaşamıyorlar. Kızınızda varsa bile sıradan bir çocuk olarak büyümeye devam edecektir. Anlattıklarınıza göre gayet akıllı bi' çocuk gibi duruyor zaten

Otizmde hiç konuşma olmuyor bilgisi yanlış! Lütfen yanlış bilgi vermeyin.. Dil becerisi otizmin tanı kriterlerinden bile çıkarıldı! Konu sahibinin anlattığı belirtilerin bir arada olması can sıkıcı..

Sakin olmaya çalışın. Otizm tanısı sosyal iletişimde kısıtlılık ve tekrarlayıcı kısıtlı hareket /ilgi alanı/ duyusal hassasiyet ya da duyarsızlık gibi semptomlara bakarak koyulur ve her çocuk kendi özelinde değerlendirilir. Söylediklerinizden bazıları can sıkıcı olabilse de göz teması çok önemli ve dil becerisi iyiyse bu iyiye işaret! ve 20 aylık olması da avantaj. Mutlaka çocuk psikiyatri hekimine gidin.

Son düzenleme:
Biz ne desek boş aslında bir uzmana gitmeniz gerekiyor onlar tanıyı koyabilirler ancak geç olmadan gitmeniz lazım

Merhaba iki oğlum var büyük oğlumla 2 sene çok sıkıntı yaşadım otizm mi diye diye zehir ettim iki seneyi hem kendime hem oğluma
20 aylık bir çocuk için bir video ile atipik otizmde benziyor denmesi bile bence çok yanlış
Çocuklar 3 yaşında oyun oynamayı öğrenirler
Parkta tek başına oynaması gezip dolaşması çok normal değil mi
Birde oyuncaklardan vs çabuk sıkılması da aslında artı bir durumdur
Şimdi her yaptığı şey size otizmi andıracaktır normal olsa bile
Size en büyük tavsiyem internette bu durumu araştırmamanız pedagog dışında kimseden fikir alışverişi yapmayın size daha zarar verir
Bu arada arkadaşımın oğlu 8 yaşında ve çoğu zaman parmak ucunda yürüyor hala

sizi oyle iyi anliyorumki.. 3 yasinda kizim var, ve ben 2bucuk sene agladim ve arastirdim. dokrorada goturdum, deneyimli (otiximli annesi ) ebeveynler ole de gorustum. benim kuzum da temasi sevmezdi. odasini yatagini cok severdi. tabiri csizse yabaniydi. kimseye gitmez kimse iile iletisim kurmaz oynamasjni bilmezdi. çok guruktulu bir çocuk tu surekli bagrirdi.

yanlizligi sever park da dahi cok az oynar sadece anlamli anlamsiz bi o yans bi bu yana kosardi. banyoy cok sever. istahi yerindedir. uyku egitimi var. kelime si cok azdi. her girdigim ortamda mitkaka otizim konusu acilirdi. bi anormali vardi.

ama degil hamd olsun :) biraz hareketli bazı huylarida babasina cekmis. artik bizi opup seviyor da vok sukur:) ama baskasima kendini elletmez. çünkü sevmiyor. konuşmasi anlasilir, ama hala biraz geri gibi. burda tulu cevaplar gelecektir. ben o 2,5sene yasadigim korkulardan dolsyi bumu tekrae yasamamak için ikincu bir çocuk dahi dusunemiyorum. belirtiler can sikici evet, ama benim kizimda da csn sikiciydi. kendinize ve yavrunuza yapacsginiz en guzel iyilik, gerekli bolumlere basvurup ya rahatlamak, yada mevcut gorulen teshis egitimine baslamak. hepsi ana kuxusudur, ancak ddilerim sapasaglam dir yavrucak.

Burada söyleyen hiç bir şey önemli değil, çocuk psikiyatristinden randevu alın. Randevu zamanına gelene kadar sürekli normal bir erişkin gibi konuşun, soru sorun, sinirlenmeden cevap verin, tekrar sorun, cevap verin, oturun kitap vs koyun beraber okumaya çalışın. Resimlerine baktırın. Seslenin, kısacası ilgilenin. Uyarı eksikliği de çocuklarda böyle yapabiliyor. Sürekli televizyon, iPad vs açmayın. Hiç lzlemesin.

Anlattıklarınız normal her çocukta olabilecek şeyler. İki yaş öncesi arkadaş edinme istekleri olmuyor, sarılarak uyumak birçok çocuğu sıkıyor, parmak ucu beş yaşa kdr bile bazı durumlarda normal. Ama şu var ki çocuğunuzun beslenmesi ve uyku düzeni sıkıntılı. Benim de kızımda 2,5 yasında şüphelenildi,ilk şey beslenmeyi düzenlemek ve sütü kesmek oldu. Benimki de süt bağımlısıydı ağlaya mahfola kestik. Uyku düzeni kurduk. İlgimizi arttırdık. Otizm olduğunu düşünmüyorum ama sağlığı için tedbirler almanız gerekiyor. Sütü kesince çok faydasını gördüm sütten nefret etmiştim. Otizmli çocuklara süt verilmiyor.

İlk anne olunca bu endiseler cok normal
İlk cocugum beni hayatimdan bezdirdi desem yeri
aglamalar cigliklar oyuncaklari firlatmalar kapi carpip kapatmalar inan 6 aylikken kucagimda aglardi sevemedim bile cocugu asla kucagimda durmadi ve iki dk kucagima alsam kiyamet koptu kendini yere atmak icin ugrasti durdu
Bebek arabasina koyamadim hep asagi atlamaya calisti dustugude oldu markette falan
Onune hic bi zaman bakmadi hep dustu arkasina bakarak kosardi ve sonuc husran ya burnu kanardi ya disi
Cocuklari oyunu severdi cok ama hic bi cocuk onun kadar hareketli ve uyumsuz degildi
Okula basladi ogretmeni dahi goturun dedi sonra ogretmeni degistik simdi buyudu cok akilli bi cocuk uslu dikkatli herseyi cabuk anlayan bisey oldu
20 aylikken benim oglumda sadece sut icerdi disleri yuzunden sanirsam
Takilmayin bu kadar ufak tefek konusuyormus zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…