- 9 Nisan 2019
- 516
- 283
- 53
- 36
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda varözel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Otizmde hiç konuşma olmuyor bilgisi yanlış! Lütfen yanlış bilgi vermeyin.. Dil becerisi otizmin tanı kriterlerinden bile çıkarıldı! Konu sahibinin anlattığı belirtilerin bir arada olması can sıkıcı..Otizm yiğenlerim var... Abisi gine iyiydi ama kardeşi daha cok beli eti.. Parmak üzerinde yürümediler.. Anne ve baba demesini söylemediler.. Harflere ve sayılara cok meraklılar.. Otizimde hic konuşma olmuyor.. Kızın sana anne diye sesleniyorsa korkma.. İcin rahat olmasını istiyorsan tabiki bir uzamana görün..
Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda varözel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Merhaba iki oğlum var büyük oğlumla 2 sene çok sıkıntı yaşadım otizm mi diye diye zehir ettim iki seneyi hem kendime hem oğlumaDaha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda varözel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
Anlattıklarınız normal her çocukta olabilecek şeyler. İki yaş öncesi arkadaş edinme istekleri olmuyor, sarılarak uyumak birçok çocuğu sıkıyor, parmak ucu beş yaşa kdr bile bazı durumlarda normal. Ama şu var ki çocuğunuzun beslenmesi ve uyku düzeni sıkıntılı. Benim de kızımda 2,5 yasında şüphelenildi,ilk şey beslenmeyi düzenlemek ve sütü kesmek oldu. Benimki de süt bağımlısıydı ağlaya mahfola kestik. Uyku düzeni kurduk. İlgimizi arttırdık. Otizm olduğunu düşünmüyorum ama sağlığı için tedbirler almanız gerekiyor. Sütü kesince çok faydasını gördüm sütten nefret etmiştim. Otizmli çocuklara süt verilmiyor.Daha çok kişiye ulaşmak için buraya yazdım hamileyim aşırı stres oluyorum admin ler lütfen konum burda kalsın. Arkadaslar yirmi aylık kızım sürekli parmak ucunda yürüyo. Doğduğundan beri pek ten temasını sevmez yanımıza yatırıyoruz bize temas etmeden uyuyo sarılsAm hemen kaçar. Bir defa bile sarılarak uyumadi hiç. Bunun dışında göz teması iyi taklit yeteneği iyi. İşaret parmağını nadir kullanır. Evde bile hep yalnız kalmak ister odalarda dir tek başına süt için bana gelir yanımà alsam oyun oynasam yok yine kendi kendine vakit geçirmek ister evde ki eşyalar lâ sanki insana ihtiyaç duymuyo. Kelime ler var 15 tane yaklaşık ikili kelime de sadece anne bak baba bak diyo aksama kadar papağan gibi sürekli aynı cümleyi kuruyo birsey göstermeye çalışıyor yada boş boş anne bak diyo işaret edip herhangi bir boşluğu. Yaşıtları yla pek ilgili değil 20 aylık parka gider deli gibi gezer oyuncaklarla da oynamaz pek. Sadece süt içiyo başka birşey yemiyor ne sebze ne et ne başka besin . Çorba bile içmiyor sadece süt. Salıncağà koysam 2 dakka içinde geri inmek ister hemen sıkılır. Uyku düzeni çok bozuk gece 3 lere kadar oturuyo. Benim çocuğum da da su var bu var şeklinde demeyin benimki nde hepsi aynı anda varözel eğitim hocalarınà Video sunu attım atipik otizm gibi duruyo dediler. Hamileyim evham mi yapıyorum bilmiyorum. Duş yapmayı asla sevmez saçlarını tarattrmaz asla. Nedir ne deil dir bilmiyorum. Otizm mi yoksa .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?