• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 aylık bir evlilik bir bebek ve boşanma

Ya herkes bunu söylemiş de, konu sahibinin demek istediği dışarıya iyi eve kötü olanlar varya, dışarıya karşı kendini gizler. Sessiz sakin gözükür. Öyle olması...
Disariya iyilik degil ki o. Diyorlar ki iyi gunde ,normalde iyi biri. E herhalde iyi gununde iyi olacak,napsin televizyondaki ucan adam misali durduk yerde koltuktan mi atsin kendini napsin? Yoldan gecen Ahmet amca da normalde iyi biri,napalim koca diye her iyiyi alip evimize mi sokalim manasinda diyorum ben

Disariya iyilik degil ki o. Diyorlar ki iyi gunde ,normalde iyi biri. E herhalde iyi gununde iyi olacak,napsin televizyondaki ucan adam misali durduk yerde koltuktan mi atsin kendini napsin? Yoldan gecen Ahmet amca da normalde iyi biri,napalim koca diye her iyiyi alip evimize mi sokalim manasinda diyorum ben
Yok o konuda haklısınız.. Sadece demek istediğim şu an dışardan bize görüneni değil... Eş dost akrabaya görüneni demek istediği..

Uzun uzun yazıp yazmamayı düşündükten sonra en azından destek duyabilmek adına yazmaya karar verdim.20 aylık evliyim 2 aylık bir kızım var.kamu personeliyim üniversite mezunuyum 26 yaşındayım aylık 5000₺ gibi bi gelirim var eşimle severek 3 yıl sonunda evlendik.evliliğimizin 15. Günün de kavga ettik ve bana vurdu af diledi ettim daha sonrasında tekrar vurdu ama o vurmadım o vurmak değil ittim vs. diyordu özür diliyordu.sonra ben bidaha bana el kaldırırsa ayrılacağımı söyledim bana vurmadı daha sonrasında ama eşya kırmaya başladı bu sefer her kavga da tartışmada telefonlar bilgisayarlar kırıldı neredeyse 30 bin ₺ kırılan eşyalar en son aileni ara gelsin alsınlar seni dedi aradım geldiler oturup konusuldu bn bana vurduğunu söylemedim ta ki herkeze benim çenemi tutamadığım kötü konustuğum için böle olduğunu söyleyip ikna edene kadar.herkez bnm ailemde dahil bana suç buldular bnde sen bana vurdun deyip kendimi tutamayınca filmler koptu ailemin evine geldim sonra özürler yeminler döndüm.döndükten 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sağlıklıyım ciddi manada korunuyordum ilaç ve sigara kullanmama rağmen hamile kalmıştım doktor bile şaşırdı.neyse hamilelik boyunca ufak tefek sürtüşmeler oldu sadece ailem bana hiç gelmedi bn tek gittim çünkü eşim aileme geldiğin de özür dilediğinde ona kızdılar kızımızı üzdün sen nasıl insansın dediler die öfkeliydi tamam görüşme dedim.neyse çocuğum doğdu ailem geldi annem 10 gün kadar yanımda kaldı bebeğim prematüre doğdu sağlıklı şükürler olsun ama bn olabilecek tüm ihtimalleri bildiğimden 20 gün neredeyse hiç uyumadım eşimden çok yardım istedim işe gidip geliyorum napayımdan başka bişi duymadım annesiyle bariz bi sorunum yoktu annen gelsin çocuğun yanında dursun iş güç istemiyorum dedim gelmedi neyse bana bi gün pc alcam dedi bnm filmler koptu çünkü kredi çekerek evlenmiştik bn kredi çektim 60 bin kredi borcumuz var kırdıkları yetmiyor bn lohusayım kavga çıktı evde her şeyi attı vurdu en son kapıyı kitledim kırarak açtı bn sinirden sayıp sövünce annesini aradı gel bizi ayır die banada aileni ara dedi bnde ailemi aradım gelin alın bni die o esnada annem korktu kızdı ve küfür etti telefon da bn onun ağ...na sıc.. dedi oda duydu anemler geldiğinde annemin üstüne yürüdü babam araya girdi arbede yaşandı aileme ağıza gelmeyecek küfürler etti.eşyalarımı aldım babamlardayım şimdi.kötü bi insan mı dışardan bakıldığında hayır ama öfke kontrolü yok bnm bam telime basıp basıp sonra kırıp döküp sen susmadın ondan böle yaptım diyor ha şuan iki ay oldu evi terk edeli pişmanım dön düzelicem falan yok geliyorsan gel yoksa aç davanı modunda.bir yanım aç davayı kurtul diyor bir yanım bu adam psikolojik sıkıntılı tedavi almalı diyor teklif ettim tabiki kabul etmedi.ortada iki aylık bir bebeğim var darmadağınım..ailem sonuna kadar arkamda..

Kocanızın dışarıdaki kişilerin gözünde iyi biri olduğunu söylemişsiniz..Dışarıdan birileri olarak ailenize sorun bakalım nasıl biliyorlarmış o adamı..Yani size özel olduğunu ve evin içinde kaldığını düşündüğünüz şiddet daha şimdiden dışarı taşmış..Bundan sonra adama dönerseniz adama birseyler olup 180 derece değişecek değil zaten ona giderseniz siz onun durumunu kabul etmiş olup bu gerçeği bilerek gitmiş olacaksınız..hem kendi gururunuzu, hem ailenizi hemde çocuğunuzu hiçe saymaya değer mi gerçekten..Hem geliriniz de varmış hiç arkanıza bakmayın boşanın..Çocuğunuzun bu durumda sağlıklı bir şekilde büyümeyeceği ortada..Yarın öbür gün ona da aynısını yapacağını düşünmek bile en büyük boşanma sebebi olmalı..

Her zaman söylerim; kızlarımızı okutmaktan kastımız onların para kazanmalarını sağlamak değil,kendilerine değer vermelerini sağlamak.
.

Gördüğüm kadarıyla para kazanmak esasında kendine değer vermeyen kadına hiçbir şey katmıyor..

Sevgili konu sahibi; burda arkadaşlar sert yorum yapmışlardır sana. Kırılmış olabilirsin. Ama düşün sence neden? Hiçbiri seni tanımıyor. Sen hiçbirine bi şey yapmadın. Ama sana çok yükleniyorlar değil mi. Çünkü dost acı söylüyor.

Hepsinin amacı içinde bulunduğun durumu en çiğ ve çirkin haliyle görmen.

Dayak;boşanmak için en geçerli nedenlerden biri. Bunu kabul ediyorsun; ama basa gelince zor diyorsun.

Sana zor gelen kurulmuş bir düzeni yıkmak. Boşanmak değil.

Ha velev ki boşanmak zor olsun. Dayak yemek daha mı kolay?

Çocuğun büyüyünce koltuk arkalarında birbirinize sarılıp dayak furyasını en az hasarla atlatmaya mı çalışacaksın?

Olur mu? Kendine sordun mu?

Anneni dövmeye kalkan bir adamı hangi güç durduracak?

Sen bu evliliğin 20 sene sonrasını görüyor musun?

Boşanmaktan baska ne çaren var.

Gelip tarık akan gibi pencere altlarında yatsa,sana yalvarsa yakarsa hoşuna mı gidecek?

Gerçekten annene yapilani sindirip bu adamla gitmek sana zor gelmeyecek mi?

"Sırf evladım için" dediğin evladın; seni dövmeye kalkan bir adamla gitse ne hissedersin?

Boşanmayı isteyen sen değilsin. Eşin. O yüzden senin yapmak gereken darp raporu almak ve boşanmak.

Baska da bir çıkar yol yok.

Eşinizde psikolojik sorun olduğu kesin. Öfke kontrolüne eşlik eden başka sorunlar da var gibi geldi...Ailesinde şiddet görmüş olabilir...Onu destek alması için ikna edebilirsiniz belki bu ayrı kaldığınız süreçte..Yani 1 şartla dönerim önce atıyorum 5 seans alacaksın eve donucem sonra seanslara düzelene dek dvm edeceksin gibi...Çünkü bunu yapmazsanız içinizde kalacak gibi geldi bana konusmalarınızdan...en az atıyorum 5 seans falan almadan (psikiyatrist karar versin) eve dönmeyin çünkü can güvenliğiniz tehlike altında...Kapıyı kırarak giren bi adam size de zarar verebilir her an...İstanbullu Gelin dizisinde adem karakteri var ona cok benzettim, adam mesela düzelmek istiyordu uzun süre gitti tedaviye ve düzeldi mesela

Arkadaşım, bu evlilik 2. Senesinde boyleyse İnan 10 yıl sonra da böyle ilucak. Çocuğun şu an hicbisey anlamıyor belki ama 4 yaşına geldiğinde sizin her kavganizda kulaklarını tikayip çekyat arkalarına saklanicak. Aileniz arkanizdaysa neyi düşünüyorsunuz? Sizi bağlayan ne. Inanın her kafası attığında kırıp döküp çocuğun aklını başından alacak bı babayla yetismesindense, annanesi,dedesiyle huzurlu bı yuvada yetişmesi çok daha iyi olucaktir yavrunuz icin. Yasadiklariniza üzüldüm...

Uzun uzun yazıp yazmamayı düşündükten sonra en azından destek duyabilmek adına yazmaya karar verdim.20 aylık evliyim 2 aylık bir kızım var.kamu personeliyim üniversite mezunuyum 26 yaşındayım aylık 5000₺ gibi bi gelirim var eşimle severek 3 yıl sonunda evlendik.evliliğimizin 15. Günün de kavga ettik ve bana vurdu af diledi ettim daha sonrasında tekrar vurdu ama o vurmadım o vurmak değil ittim vs. diyordu özür diliyordu.sonra ben bidaha bana el kaldırırsa ayrılacağımı söyledim bana vurmadı daha sonrasında ama eşya kırmaya başladı bu sefer her kavga da tartışmada telefonlar bilgisayarlar kırıldı neredeyse 30 bin ₺ kırılan eşyalar en son aileni ara gelsin alsınlar seni dedi aradım geldiler oturup konusuldu bn bana vurduğunu söylemedim ta ki herkeze benim çenemi tutamadığım kötü konustuğum için böle olduğunu söyleyip ikna edene kadar.herkez bnm ailemde dahil bana suç buldular bnde sen bana vurdun deyip kendimi tutamayınca filmler koptu ailemin evine geldim sonra özürler yeminler döndüm.döndükten 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sağlıklıyım ciddi manada korunuyordum ilaç ve sigara kullanmama rağmen hamile kalmıştım doktor bile şaşırdı.neyse hamilelik boyunca ufak tefek sürtüşmeler oldu sadece ailem bana hiç gelmedi bn tek gittim çünkü eşim aileme geldiğin de özür dilediğinde ona kızdılar kızımızı üzdün sen nasıl insansın dediler die öfkeliydi tamam görüşme dedim.neyse çocuğum doğdu ailem geldi annem 10 gün kadar yanımda kaldı bebeğim prematüre doğdu sağlıklı şükürler olsun ama bn olabilecek tüm ihtimalleri bildiğimden 20 gün neredeyse hiç uyumadım eşimden çok yardım istedim işe gidip geliyorum napayımdan başka bişi duymadım annesiyle bariz bi sorunum yoktu annen gelsin çocuğun yanında dursun iş güç istemiyorum dedim gelmedi neyse bana bi gün pc alcam dedi bnm filmler koptu çünkü kredi çekerek evlenmiştik bn kredi çektim 60 bin kredi borcumuz var kırdıkları yetmiyor bn lohusayım kavga çıktı evde her şeyi attı vurdu en son kapıyı kitledim kırarak açtı bn sinirden sayıp sövünce annesini aradı gel bizi ayır die banada aileni ara dedi bnde ailemi aradım gelin alın bni die o esnada annem korktu kızdı ve küfür etti telefon da bn onun ağ...na sıc.. dedi oda duydu anemler geldiğinde annemin üstüne yürüdü babam araya girdi arbede yaşandı aileme ağıza gelmeyecek küfürler etti.eşyalarımı aldım babamlardayım şimdi.kötü bi insan mı dışardan bakıldığında hayır ama öfke kontrolü yok bnm bam telime basıp basıp sonra kırıp döküp sen susmadın ondan böle yaptım diyor ha şuan iki ay oldu evi terk edeli pişmanım dön düzelicem falan yok geliyorsan gel yoksa aç davanı modunda.bir yanım aç davayı kurtul diyor bir yanım bu adam psikolojik sıkıntılı tedavi almalı diyor teklif ettim tabiki kabul etmedi.ortada iki aylık bir bebeğim var darmadağınım..ailem sonuna kadar arkamda..
O kadar borçla alınan eşyalı evi bebekle neden terk ediyorsunuz? O manyak hasta gitsin evden

O kadar borçla alınan eşyalı evi bebekle neden terk ediyorsunuz? O manyak hasta gitsin evden
Ailesi ile akrabaları ile aynı mahallede oturuyoruz daha önce kovdum evden 3 gün almadım sonra ne oldu bn işteyken eve girdi çözüm değil di yani o evde kaldığım sürece kapım aşınacaktı

Elinizde ekmeğiniz var kimseye muhtaç değilsiniz aileniz arkanızda yerinizde olsam kesinlikle dönmezdim tedavi filan işlemez bence bu adama

Ailesi ile akrabaları ile aynı mahallede oturuyoruz daha önce kovdum evden 3 gün almadım sonra ne oldu bn işteyken eve girdi çözüm değil di yani o evde kaldığım sürece kapım aşınacaktı
Anahtarı değiştir. Dava açınca tedbir çıkar bak bakalım geliyor mu? Düzenini öyle bir adam için bozma

Herkese yazıyorum, size de yazayım. 5 yıl çektim. Böyle arbedeleri çok yaşadım, babasının evinden bile polis yardımı ile elinden alabildiler beni. Üc ayrılık yaşadık, babamı n benim ayaklarımiza kapandı, b.kunuzu yiyeyim affedin dedi, ofkemi kontrol edemiyorum, tedavi olacağım oluyorum dedi. İlaçlarını gösterdi, bak tedavi oluyorum dedi, gittiği doktor randevularını paylaştı, aile terapisine başladık. inandım. Barıştık. Geldiğim gibi ilaçları çöpe attı. Aile terapisi, öfke kontrolü için tedavi vs masal oldu. 4 yaşında çocuğumla ayrılıyorum. 1 yıldırda oh be diyorum, boşanma davami açtım. Diyeceğim o ki pişmanım demelerine de aldanma. Bana çok söylediler zamanında , inanmak istedim. Yaşayarak tecrübe ettim. Sen izin verme

Boyle hayat gecmez.isin gucun var kurtul.donsen olacaklari soyliyim aileler arasi gerginlik bayram seyran her toplanma aninda ariza cikarmalar.bebegin duyuyormu duymuyomu onemsemeden bagirip cagirmalar.herseyin iyice lackalasmasi.
Tekrar hayatini kur derim..

Aynı şeyleri tekrar tekrar yasamissiniz zaten. Yapılması gereken şey ortada..

evde 20 gunluk bebek varken ortaligi yikmis arbede cikmis annenizin uzerine yurumus ama disardan bakilinca normal bir insan mi
cocuguna yazik cocugunuzun gozunun onunde surekli bir seyler kirilip dokulunce annesi assagilaninca dayak yiyince mutlumu olacak o cocuk

Kimse kusura bakmasın ben konuyu açanıda haklı bulmuyorum.

Adam bir pc demiş benim filmler koptu diyorsun. Hayırdır bu adamın eşya almaya hakkı yok mu. Başka bir yerde, kazandığını eve getirir demişsin. Hiç öyle 60 bin kredi deyip dramatize etme. Bir pc ne kadar? Canım ucuz bir şey alalımda diyebilirdin. Çalışan bir insan kendine bir bilgisayarda alamayacaksa ne bilim yani. Kusura bakmayın ama bence sizde öfke kontrolü problemi var.

Sinirlendim eşime saydım sövdüm demişsin iki kelime ile geçmişsinde o söylediklerini sen buraya yazabilir misin. Forum üyelerinide anlamıyorum başka konuda sığır diyeni gömdüler burda saymak sövmek serbest.

Annenin sözü çok çirkin canım. Kim kimin ağz.. Sı... Demez mi adam. Yetişkin sakinleştirmesi gereken bir anneye yakışmamış. Hani üstüne yürümesi tabiki doğru değilde genelde de gördüğüm hatanın hatayı doğurması.

Şiddete karşıyım bu size ayrılma hakkını tanır.
Benim bam telime basıp diyorsun ya belki sende onun bam teline basıyorsundur. Dayağı anlatmasam herkes onu haklı buluyor dediğin için yazıyorum kendini de bir kontrol etmelisin. Son kavganız yani bilgisayar alma mevzusunda kusura bakma ben seni haklı bulmuyorum.

Adamin duzelecegini sanmiyorum. Tipik turk erkegi. Onlar sinirlenebilir vurabilir, kadin susup alttan alacak idare edecek mantiginde büyütüldüler.
Isin gucun varmis cekme derim. Babalik yapabilecek birine benzemiyor

Back
X