20.10.14 Tarihli Ameliyatimin Hikâyesi-Gelismeleri

happyNow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
3.635
2.080
168
Arkadaşlar merhaba, 24 yaşındayim ve senelerdir burun ameliyatı olma isteğimle cebellesiyorum. Ailem, özelliklede erkek arkadaşım hic yanaşmadı duruma . biraz da maddi zorluk vardı tabii, araştırmaya bile cesaret edemedim. Öyle uzaktan özledim hep . Taa ki dune kadar. Bir devlet hastanesinden KBB randevusu aldım. Çünkü görüntüsünün dışında nefes alma güçlüğüde cekiyorum. Genelde sadece tek kanattan nefes alabiliyorum, haliyle zorluyor uyurken vs.. Doktor kendi muayene etti önce ve problemli görünüyor dedi, hatta sanırım beni denemek için sence hangi tarafta sorun dedi . Sol taraf deyince tatmin oldu.. Sonra bir tomografi çekti ve sonucunda hem kemik eğriliği hem de geniz eti büyüklüğü sebebi ile ameliyat olman gerek dedi. Bu kısmı çok uzatmayayim. Ben de burnunun görüntüsünden de rahatsız olduğumdan hem estetiksel hem sagliksal problemlerin cozulsun istedim. Bir miktar ödemeyaparak eestetik de olacağım .. Dun ve bugün islemleri testleri yaptık. Kalpte küçük bir üfürüm varmış ama sorun teşkil etmeyeceginden ameliyat iznim çıktı. Ve pazartesi günü ameliyat oluyorum . Bu kadar cabuk beklemiyordum, çok istememe rağmen panik oldum dogrusu..
Ameliyat olan , özellikle de devlet hastanesinde ameliyat olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.. Lütfen yardim edin. Ameliyat öncesi neler yapmalıyım, özellikle sonrasında beni ne bekliyor. Nasıl bi aci, nasıl bir görüntü? İsin komik yani da 1 ay sonra nisanim var. O zamana bi nebzede olsa duzelirmiyim? Doktorun 15 güne ne şişlik ne morluk kalır dedi kendinden emin bi şekilde ama korkuyorum.
Beni aydinlatirsaniz çok çok çok sevinirim, ziraa panikten olebilirim!

Arkadaşlar bana bilgi verebilecek kimse yokmuuuu

bu konularda açılmış çok fazla başlık var, forumda ararsan bulabilirsin. ama ben kısaca şöyle diyim çok büyük bir aksilik olmadığı sürece 1 ayda hiç bir iz kalmaz ameliyatınla ilgiili, şişlikler hariç tabi.

[E="kkibele, post: 37346582, member: 41683"]bu konularda açılmış çok fazla başlık var, forumda ararsan bulabilirsin. ama ben kısaca şöyle diyim çok büyük bir aksilik olmadığı sürece 1 ayda hiç bir iz kalmaz ameliyatınla ilgiili, şişlikler hariç tabi.[/QUOTE]
Suan deli gibi o konuları okuyorum ... Ama insan birşeyler duymak istiyor tabi. Çevrede de bu ameliyatı konuşabileceğim tecrübesi olan biri olmayınca daha fena. Çok tesekkur ediyorum umarım öyle olur. Pismanliktan sonrasından vs çok tedirginim .. Ama cokda istiyorum. İnşallah sonucunda mutlu olurum..

Suan deli gibi o konuları okuyorum ... Ama insan birşeyler duymak istiyor tabi. Çevrede de bu ameliyatı konuşabileceğim tecrübesi olan biri olmayınca daha fena. Çok tesekkur ediyorum umarım öyle olur. Pismanliktan sonrasından vs çok tedirginim .. Ama cokda istiyorum. İnşallah sonucunda mutlu olurum..[/QUOTE]
nerede olacaksınız, doktorunuz kim bilmiyorum ama içinizi ferah tutun, ben de devlet hastanesinde ameliyat oldum, eğer doktorunuz iyiyse devlet özel farketmiyor bence. Eğer olumsuz bir şey olacaksa özelde de olur.

sana yakışmıyor mu çok mu rahatsızsın

sana yakışmıyor mu çok mu rahatsızsın
Yani evet. Kendimi bildim bileli rahatsızim burnundan hep istediğim biseydi bu.. Köprülü bi Burnum var. Burun ucumunda kalkmasılaz uc xçok sorunlu değil ama.. Dediğim gibi hep istedim bu ameliyatı olmayi

Yani evet. Kendimi bildim bileli rahatsızim burnundan hep istediğim biseydi bu.. Köprülü bi Burnum var. Burun ucumunda kalkmasılaz uc xçok sorunlu değil ama.. Dediğim gibi hep istedim bu ameliyatı olmayi
ama iyi düşün burda amaliyattan sonra pişman olan da var

ama iyi düşün burda amaliyattan sonra pişman olan da var

Evet hepsini okuyorum, iyi ki oldum keşke daha önce yapsaymisim diyen de var, keşke yapmasaydim eski halime dönmek için neler vermezdim diyen de. Aslında yeterince tedirginim, sadece olumwuz düşünürsem bunalıma giricem sanirim

Kızlar merhaba, dun ameliyat oldum ve an itibariyle durmadan şişiyorum. Sol gözüm az açılıyor sağ daha iyi . ama ikisinde sis ve mor. Simdi alnim yani kaslarımin ortası şişmeye başladı. Sanki hic geçmeyecek gbi hissediyorum
Ben ne zan normal hayatıma birazda olsa dev edebilirim. Şuan bamdajlardan ne yemek yiyebiliyorum ne düzgünce oturup TV izleyebiliyorum hepsi yarim yamalak. Normal mi?

çok normal 1 hafta içinde hiçbir şeyin kalmayacak merak etme, belki 1 haftayı bile bulmaz :)

çok normal 1 hafta içinde hiçbir şeyin kalmayacak merak etme, belki 1 haftayı bile bulmaz :)

Cok teskkur ederim canim, bu durumda insan hic duzelneyecrk saniyor. Haliyle bunlari duymaya ihtiyacim var. Ne zor biseymis..

Bugün ameliyat olalı tam bir hafta oldu. Hatta geçen hafta bu dakikalar ameliyattaydim.
Bir haftadır meraktan catliyorum ve yarin alcim çıkacak. Altından çıkan görüntü sonrası ne hissedicem deli gibi merak ediyorum.. Sisi ilk günlere oranla indi baya tabi ama çok sert bir burun ucum var. Ve moral bozan dikmişler..

Silikon tampon çıkarken acır mi? Dikislerimi alacak mi? Nasıl bir Burnum var? Sonrasında bandajlayacak mi ne kadar kalacak?? Sorularla boğuşup duruyorum Bugün bana gecmezzzz!

Benim 6. Gün atelim çıkmıştı. Tampon ve dikişlerde beraberinde alınmıştı.
Tampon çıkarken zerre acı hissetmedim aksine rahatladım. Beynim çekiliyor gibi komik bir his olmuştu
Dikişleri alırken sadece 1 tanesinde canım yandı, oda etime gömülmüştü o yüzden yoksa acı hissetmezdim. Sadece 1 defa cıyk dedim o kadar.
Burnun çok fazla ödemli olacak.
İlk gördüğünde nefret edebilirsin. Benim bugün 18. günüm hala çılgın gibi şiş ama atelin ilk çıktığı gün ki kadar değil. Şişlikler daha çok burun ıcuma toplanmaya başladı. Yan taraflar ilk zamanlara nazaran daha inik. Profilimde ki albümden görebilirsin gün gün değişimi.
İlk atel çıktığında ince bantlarla tutturdu, ertesi gün çıkarmamı söyledi ve masaj verdi.
Okyanus suyu ve kreme devam ediyorum.
Ayrıca burnumun içinde kalın beyaz bir ip var. Kendiliğinden eriyen dikişmiş, iğrenç kokmaya başladı. 1. Ay kontrolünde çıkartılabiliyorsa bunu isteyeceğim. Kokusuna dayanamıyorum. Biraz sabretmrk gerekiyor bu ameliyat sonrasında onu iyi anladım.

Evet normal onlar bende de oldu morluk falan simdi Sadece sislikler kaldi o da 1 yili bulur doktorun dedigine göre ..

Uzun uzun anlatmissin supersin ya:) ben de doktordan geldim az once . icindeki dikisleri aldi ama ucundakini alamadi heniz alinacak gibi degilmis. Uzerindeki alciyi daha dogrusu ateli cikardi. Ve tamponlarii. Acikcasi canim yandi biraz. Hatta bi ara el ayak bosaldi bnde. Annem de yanimdaydi bir ara dudaklarin bembeyaz oldu bayilacaksin die korktum dedi.Doktorum da zaten elini cekti sakin ol bisey yok diye beni kendime getirmeye calisti.:) Ateli cikarinca bakti ve cok guzel olmus ama cok sis burnun dedi. Vee bana sen de bakabilirsin kapamadan dedi. Aynaya kostum ve sis haliyle bile begendim acikcasi :) Bana istedigim burnu tarif ettirmemisti pek, hatta yanimda goturdugum tasarima bile bakmamisti magazin bunlwr cok guzel olacak demisti:) ve gormedigi halde tam istedigim burun sirti. Kavis yok, yukari dogru duz cikiyor. Tek begenmedigim burun ucum. O da hem dikisli hem de semsert suan. Orasi biraz surecekmis. Cok sert suan cekilecek boyke kamayacak dedi. Vee bantlarimi takti .. İslatma kendisi gevsesin gevsediginde tekrar gel dedi . onu cikardiktan sinra verecekmis masaji sordum daa.
Simdi sprey kullanmaya basladim. Sureci merak ediyorum. Burun hala emanet gibi geliyor ama normallesir herhalde:)
Cok korktum amaa sonucta birkac dakikada atlatilacak bir durum. Sonuctan da memnun olunca pek umursamiyorum acisini:)
Bu arada benim burnumdada kotu bir kotu vat demek soyledigin sebepten. Umarim ondan da cabucak kurtuluruz. Bu arada seni takipteyim burnuna zaten bakmistim coo guzel olmus:) Gule gule kullan İnsallah bi an once odemsiz hayatimiza kavusuruuzz...:)

Evet normal onlar bende de oldu morluk falan simdi Sadece sislikler kaldi o da 1 yili bulur doktorun dedigine göre ..

CaniM çok geçmiş olsun sana da:) Ne zAman oldun ameliyatını ve sonuçtan memnunusun ne alemdesin yanii:)

Çok sevindim sorunsuz atlatmana ve istediğin gibi birşey çıkmasına.
Demek ki doktordan doktora değişiyor bazı süreçler.
İnşallaah kavuşuruz inşallaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…