2 yıldır şampuan kullanmıyor!

benim saçlarım döklüyor böyle bişey yapsam daha çok dökülmesine neden olabilirmi yada azalırmıki
Benimkiler o dönem dökülmemişti . Her saçın yapısı farklı , tepkimesi farkli . Belki netten No poo yöntemi hangi tip saça uygulanmamalı diye incelersen belki fikir verebilir . :KK8:

Saçlarım fazla uzun zaten bir de yağlı. Şampuansız nasıl baş ederdim acaba :P
Denemek isterim ama rahat edemem bir süre.

Şampuansız asla yapamam ki ben ama ya, o şampuan kokusu gelecek burnuma arkadaşş :KK59:

Ben 4 ay bu şekilde karbonat- sirke ile yıkandım. Öncelikli sebebim kimyasallardan kaçmaktı. Ama saçlarım keçe gibi olunca her yıkamadan sonra bebe yağıydı, yumuşatıcı bilmemneydi, kremdi, losyondu sürdüm. Saçlarım hacimli görüntüsünü kaybetti, sönük, didik bir hal aldı, onları hacimlendireyim diye banyo sonunda ekstra kremler, spreyler kullandım. Sirke de saç uçlarımı kırdı ve yaktı, onun için de ek yağlar, kremler. Banyodan çıkınca da (hiç sirke kokmadım o ayrı) hep su koktum, kireçli kireçli :) O sebeple de aman saçlarım güzel koksun diye kafaya bir ton kokular, spreyler... Neticesinde 4 ay sözde kimyasal sokmadım kafama :)

Karbonat sürekli kullanılırsa saç derisine zarar verebilir yalnız. Mesela dişleri de limon ve karbonatla fırcalayınca temizleniyor ve saç dersinde düşünün bir de bunu. Kurutur o saçları aşırı temizlemekten. Ama tabi ara ara yapmak faydalı olabilir.

babaannem 90 yasina girecek,ne kanser ne bir baska birsey kadin turp gibi masallah,sacina,(sampuan,arap sabunu,haci sakir ) surmedigi birsey kalmamis senelerce.....sampuan kullanmayakta bitlemi ugrasak:KK53:

yıllardır köpürte köpürte, sırıta sırıta saç yıkayan kadınlar kazındı beynimize kolay mı vazgeçmek:KK48:

daha okurken kaşındım :eek:

ben şampuanı bi damla kullanıyorum sulandırıp saçıma öyle döküyorum ve son çıkarken bi kez

evvelinde sabunla

çitileye çitileye:KK53:

1 haftalık kuaför kursu maceramda ben ve bütün arkadaşlar hocadan baya fırça yemiştik

memleketimizin ismini vererekten

............... hanımları gibi çamaşır yıkar gibi yıkamayın şu saçları diyodu:KK53::KK53::KK53::KK34::KK34::KK34::KK34::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Iki yildir bebek sampuani ve sirkeyi karistirarak yikiyorum saclarimi.
Saclarim daha parlak ve dolgun gozukuyor.

daha okurken kaşındım :eek:

ben şampuanı bi damla kullanıyorum sulandırıp saçıma öyle döküyorum ve son çıkarken bi kez

evvelinde sabunla

çitileye çitileye:KK53:

1 haftalık kuaför kursu maceramda ben ve bütün arkadaşlar hocadan baya fırça yemiştik

memleketimizin ismini vererekten

............... hanımları gibi çamaşır yıkar gibi yıkamayın şu saçları diyodu:KK53::KK53::KK53::KK34::KK34::KK34::KK34::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
doğrusu bi damla şampuanı sulandırıpmı olcakmış

Saçlar , eczanede satılan sodyumbikarbonat (İngiliz karbonatı) katılmış su ile yıkanıp arkasından cok az sirkeli su ile durulanıyor . Miktarlar tatlı kasığı , yemek kasığı gibi sacın uzunluğuna , yoğunluğuna gore değişiyor . Kullandıkça kişi kendi saçının ihtiyacı olan miktarı anlayabiliyor . Karbonat sertlestiriyor , sirkeli su ise yumusatip , parlatıyor . Mesela sirkeyi fazla kaçırınca saç yağlı çıkıyor gibi .
Aklımda kaldığı kadarıyla 1 sene falan böyle uygulanıyor sonra bu uygulama haftada bir , sonra ayda bir seklinde uygulanıp ardından tamamen bırakılıyor . Saç kimyasallardan tamamen arindigindan sadece su ile yıkamak saçları temizliyor ve saçlar yaglanmıyor .

Dediğim gibi ben bıraktım ama ara ara uygulanabilir . Saçı kimyasallardan arındırıp , rahatlatmak iyi gelecektir sanırım .
Çok enteresanmış. Yani kimyasallar yüzünden mi saç yağlanıyor : s saçın kendi yağ üretir nasıl yağsız kalabiliyor kimyasallar bitse de

Çok enteresanmış. Yani kimyasallar yüzünden mi saç yağlanıyor : s saçın kendi yağ üretir nasıl yağsız kalabiliyor kimyasallar bitse de
Tabii saç derisi yağlı , o nedenle saç yağlanır . Hani bir süre sonra sırf su ile yıkayınca bile saç temizlenip , yağlı kalmıyormuş . Bunu demek istemiştim .

Back