2 yıldır şampuan kullanmıyor!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
sampuansiz-yasam-modasi-4669322.Jpeg

Şampuansız yaşam modası
32 milyar dolarlık şampuan sektörüne karşı yeni bir akım başlatıldı. İki yıldır şampuan kullanmayan Blog yazarı Lucy, “Saçlarım doğal dengesine kavuştu” diyor.
Sitene Ekle
sampuansiz-yasam-modasi-4669161.Jpeg

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çok fazla kimyasal var
Güzellik uzmanları ve kadın dergisi yazarları tarafından tavsiye edilen şampuansız hayat akımı hızla yayılıyor. İki yıldır şampuan kullanmayan blog yazarı Lucy Aitken Read şampuanların içinde çok fazla kimyasal olduğunu öğrendikten sonra no-poo’ya başladığını söylüyor. Çıkardığı “Happy Hair” (Mutlu Saç) kitabında, Saçının yağlanacağından endişe duyduğunu söyleyen Read, bir süre sonra saçının doğal dengesine kavuştuğunu ve yağlanma sorunu yaşamadığını belirtiyor.

‘Saçlarım daha parlak ve kalın’
Şampuan ve saç kremlerinin, saçın doğal yağını yok ettiğini ve daha hızlı yağlanmaya sebep olduğunu açıklayan Read, koku sorununu çeşitli yağlarla çözdüğünü aktardı. Read, “Saçımı 3-4 günde sadece suyla yıkıyorum. 2 hafta bir yumurta ve sodyum bikarbonat kullanarak saçımı temizliyorum” dedi. İki yıl sonunda saçlarının daha parlak, kalın ve dolgun olduğunu söyleyen Read, “İrade de önemli” dedi.

milliyet

No poo yöntemini bir aydan fazla sure denedim . Şaclarimi eczaneden aldığım bikarbonat ile yıkayıp , son kez de cok az sirkeli su ile yıkayıp çıkıyordum . Miktarı abartmayinca sac yaglanmıyor ve cok ciddi hacim katmıştı saçlarıma . Bu sekilde bir sure yıkayıp kimyasallardan arindirdiktan sonra sadece su ile yıkayan çok kişi var .
Ben sonrasında bıraktım çünkü sularımız cok kireçli ve bu yönteme sürekli devam etmek imkansız . Sularımız temiz degil bir kere fakat ara ara uygulamak yararlı olabilir .

Bu arada haberde üstteki foto Kirsten Dunst ' a benzettim . Blog yazarının resmi ki o ?

No poo yöntemini bir aydan fazla sure denedim . Şaclarimi eczaneden aldığım bikarbonat ile yıkayıp , son kez de cok az sirkeli su ile yıkayıp çıkıyordum . Miktarı abartmayinca sac yaglanmıyor ve cok ciddi hacim katmıştı saçlarıma . Bu sekilde bir sure yıkayıp kimyasallardan arindirdiktan sonra sadece su ile yıkayan çok kişi var .
Ben sonrasında bıraktım çünkü sularımız cok kireçli ve bu yönteme sürekli devam etmek imkansız . Sularımız temiz degil bir kere fakat ara ara uygulamak yararlı olabilir .
saçlar yağlanıyo sadece suyla yıkayınca nasıl oluyoki

saçlar yağlanıyo sadece suyla yıkayınca nasıl oluyoki
Saçlar , eczanede satılan sodyumbikarbonat (İngiliz karbonatı) katılmış su ile yıkanıp arkasından cok az sirkeli su ile durulanıyor . Miktarlar tatlı kasığı , yemek kasığı gibi sacın uzunluğuna , yoğunluğuna gore değişiyor . Kullandıkça kişi kendi saçının ihtiyacı olan miktarı anlayabiliyor . Karbonat sertlestiriyor , sirkeli su ise yumusatip , parlatıyor . Mesela sirkeyi fazla kaçırınca saç yağlı çıkıyor gibi .
Aklımda kaldığı kadarıyla 1 sene falan böyle uygulanıyor sonra bu uygulama haftada bir , sonra ayda bir seklinde uygulanıp ardından tamamen bırakılıyor . Saç kimyasallardan tamamen arindigindan sadece su ile yıkamak saçları temizliyor ve saçlar yaglanmıyor .

Dediğim gibi ben bıraktım ama ara ara uygulanabilir . Saçı kimyasallardan arındırıp , rahatlatmak iyi gelecektir sanırım .

ben yapamam temiz hissetmem
Aksine bir kac uygulamadan sonra şampuanlar sonra hissedilen ağırlık artık hissedilmiyor ve saç derisinin nefes aldığını hissediyor insan . Tonik sonrası hissettigimize benzer bir durum .

Aksine bir kac uygulamadan sonra şampuanlar sonra hissedilen ağırlık artık hissedilmiyor ve saç derisinin nefes aldığını hissediyor insan . Tonik sonrası hissettigimize benzer bir durum .

benim saçlarım sürekli ağırlaşıyor canım yağdan ve migrenimi tetikliyor bu öyle bir ferahlık hisetmeyi çok isterdim

benim saçlarım sürekli ağırlaşıyor canım yağdan ve migrenimi tetikliyor bu öyle bir ferahlık hisetmeyi çok isterdim
Gecmis olsun canım .
Yurtdışı blogları incele istersen cok fazla uygulayan ve memnun olan var tabii memnun olmayanda var . Ülkemizde kireçli sularımızdan ötürü bence ara ara uygulanabilir sadece . Koku sorunu da olmuyor .

Ben hayatta o kafayla gezemem yağlı yağlı berbat bir duygu,kanserojen ama mecburen şampuana devam:KK51:

parapensiz, sodyum bilmem nesiz şampuan diye bi ara merak saldım, aldım bişeyler saçlarım keçe gibi oldu, gerçi belki doğalı keçe gibi olmasıdır, doğalı nasıl hiç bilmediğimiz için:KK53::KK53:

parapensiz, sodyum bilmem nesiz şampuan diye bi ara merak saldım, aldım bişeyler saçlarım keçe gibi oldu, gerçi belki doğalı keçe gibi olmasıdır, doğalı nasıl hiç bilmediğimiz için:KK53::KK53:

hahahha hay cok yasa emi :KK45:

hmm denemeye heveslendim ama şimdi kim uğraşacak her seferinde karbonatıydı sirkesiydi karıştırmaya. Şampuanın kapağını açmaya bile üşeniyor insan bazen :KK76:

Saçlar , eczanede satılan sodyumbikarbonat (İngiliz karbonatı) katılmış su ile yıkanıp arkasından cok az sirkeli su ile durulanıyor . Miktarlar tatlı kasığı , yemek kasığı gibi sacın uzunluğuna , yoğunluğuna gore değişiyor . Kullandıkça kişi kendi saçının ihtiyacı olan miktarı anlayabiliyor . Karbonat sertlestiriyor , sirkeli su ise yumusatip , parlatıyor . Mesela sirkeyi fazla kaçırınca saç yağlı çıkıyor gibi .
Aklımda kaldığı kadarıyla 1 sene falan böyle uygulanıyor sonra bu uygulama haftada bir , sonra ayda bir seklinde uygulanıp ardından tamamen bırakılıyor . Saç kimyasallardan tamamen arindigindan sadece su ile yıkamak saçları temizliyor ve saçlar yaglanmıyor .

Dediğim gibi ben bıraktım ama ara ara uygulanabilir . Saçı kimyasallardan arındırıp , rahatlatmak iyi gelecektir sanırım .
benim saçlarım döklüyor böyle bişey yapsam daha çok dökülmesine neden olabilirmi yada azalırmıki

Sacımıza , vücudunuza yıllardır sürekli kimyasal yüklüyoruz öyle ha deyince gitmezler maalesef . Aslinda keçe gibi olma durumu sacın ilk tepkisi ve normal . Alışması icin zaman tanımak gerek . Tabii her bünye her ürüne aynı sürede benzer tepkiler vermiyor ama sabırlı davrananlar sonrasında yumuşacık ve daha saglikli saçlara sahip oluyorlar . Kolay olmuyor ne yazık ki canım .
Biz çocukken , bilmem bilir misin ama banyoda yeşil sabun kullanırdık . Eminim şimdi o sabunları bile bozmuslardir .

Bir ara bende aldığım her ürün doğalı , sagliklisi olsun , hayvanlar üzerinde deney yapmamış olsun diye bayağı uğraşmıştım :KK53:

Back