2 Yaşındaki Oğluma Dişlerini Fırçalatmayı Nasıl Öğretebilirim?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
2 yaşına yakın bir oğlum var
uzun bir süredir ben ve babası dişlerimizi fırçalarken onada izlettiriyorduk
kendisine çok heveslenmişti ona uygun diş fırçası ve macunu aldık
kendisi somuruyor ağzında öylece çevirip duruyo fırçayı dişlerine sürtemiyor,
bizim fırçalamamızada izin veriyor ama ağzını tam açamıyor dişlerine süremiyorum fırçayı
işte böyleeee

varmı sizlerin önerisi sizler ne yaptınız bu konuda

meryemmeryem ilk önce seni ve esini cok kutluyorum, beraber cocugunuza dis fircalama egitimi vermeye baslamissiniz.

Simdi sendeki ricam ilk önce denet bakalim cocugun tükürebilme refleksi gelismismi, eger daha dogru dürüst tüküremiyorsa dismacunsuz dislerini fircalatin, sayet tükürebiliyorsa mercimek büyüklügünde dismacunu yeterli ilk baslarda.
Tabiki kendisine fircalama izni verin söyle 2 dakikaya yakin sonra 1 dakikada sizler fircasini eline alip onun dislerini fircalayin.
Bunu düzenli bir sekilde her aksam gece uyumadan önce yapilirsa, cocugunuz bu gelenegi ömür boyu yapacaktir.

Kendi meslegimde sunu gördüm, anne ve baba dislerine bakiyorsa ve düzenli fircaliyorsa, cocukda anne ve babayi taklit ediyor.
Cocugunu seven her ebeveyn bu dis fircalama gelenegini kücük yasta cocuguna asilamali.
Yoksa büyüyünce cürükler yüzünden dishekimine giden cocuklar cok büyük travma yasiyorlar.
Saglikli dislere...

-----------
cok cok dogru tespitler... ben 23 yasımdayım ve ne zaman dişleimi fırcalamayı ögrendım ve alıştım bilemiyorum. cok cok kucukmusum demekkı. daha cok mınık...bebiş daha o. yerim onu. siz düzenli örnek olun yeterli

öncelikle cevabınıza teşekkür ederim
daha çok rahat tüküremiyor bende o yüzden zaten macun sürmüyorum,
öyle fırçayı ıslatıp fırçalamasını sağlıyoruz.
bakalım artık öğrenecek inşallah

kızım 9 aylıkken fırçalamaya başladık tabii macunsuz...şimdi her elimizi yıkamaya gittiğimizde diş fırçasını istıyor vermediğimde ağlıyor kendi kendine dakikalarca fırçalıyor şimdi 17 aylık oldu..diş fırçasıyla ne yapılması gerektiğini bilsin zaten zamanla doğru fırçalama yöntemini öğrenir yeterki fırçalamayı bilsin...tebrikler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…