- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 437
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
o surecte yurumeyemi basladi?Bdv....23 aylık bir oğlum var Allah a emanet. 1 yaş gibi anne baba dede diyordu aşı oldu artık denk mi geldi bilmiyorum konuşmayı kesti. Komutlarımi dinliyor anlatmaya çalışıyor derdini ama kelime ile değil beden diliyle. Tablet televizyon az izler kend de sıkılır kalkar gider. Parka götürürüm mümkün oldukça evde ablası da var o da yaşıtlarına nazaran geç cümle kurmuştu bu arada. Kimi bekle diyor evham yapma kimi uzmana götür. Tecrübeli kişiler var mı acaba bu konuda
Oğlunuzla sohbet ediyor musunuz ya da kitap falan okuyor musunuz? Etrafında bol sohbet olmazsa konuşmasını beklemeyin. Birilerinden duyarak görerek öğrenecekBdv....23 aylık bir oğlum var Allah a emanet. 1 yaş gibi anne baba dede diyordu aşı oldu artık denk mi geldi bilmiyorum konuşmayı kesti. Komutlarımi dinliyor anlatmaya çalışıyor derdini ama kelime ile değil beden diliyle. Tablet televizyon az izler kend de sıkılır kalkar gider. Parka götürürüm mümkün oldukça evde ablası da var o da yaşıtlarına nazaran geç cümle kurmuştu bu arada. Kimi bekle diyor evham yapma kimi uzmana götür. Tecrübeli kişiler var mı acaba bu konuda
Evet aynı zamanlarda yürüdü şu an hiç kelimesi yoko surecte yurumeyemi basladi?
anne baba dede demiyor mu artik yoksa yeni kelimemi yok?
Evet konuşuruz oyun oynuyoruz ablasına kitap okurken o da dinliyor birkaç saniyeOğlunuzla sohbet ediyor musunuz ya da kitap falan okuyor musunuz? Etrafında bol sohbet olmazsa konuşmasını beklemeyin. Birilerinden duyarak görerek öğrenecek
ince motor gelisimlerinden biri sicrama yapinca yani yurumeye basladiysa konusma biraz geriler, yada konusmaya basliyorsa yurume biraz gecikir diyorlardi sanki oyle hatirliyorum ama bu kadar uzun surmez sanirim.Evet aynı zamanlarda yürüdü şu an hiç kelimesi yok
Komutlarımi yerine getiriyor ya da saklambaç oynuyoruz sesime geliyorince motor gelisimlerinden biri sicrama yapinca yani yurumeye basladiysa konusma biraz geriler, yada konusmaya basliyorsa yurume biraz gecikir diyorlardi sanki oyle hatirliyorum ama bu kadar uzun surmez sanirim.
birde soyledigi kelimeleride birakmis.
duymada bir problem olabilir mi?
Biraz daha sohbet edin onunla kitap okumayı eğlenceli hale getirin. Daha uzun süre ilgisini çeksin mesela. Seslendirmeleri şaşırarak üzülerek korkarak gülerek yapın eğlensin sizi dinlesin. Evde her yaptığınız şeyi anlatarak yapin. Yanlış anlamayın size akıl verme niyetim yok kırmak asla istemem her anne her bebek özeldir. Ama gelişiminde daha farklı şeyler görmüyorsaniz(göz dalması boş bakma gelişim geriliği falan) büyük ihtimalle etrafında az sohbet duyduğu içindir. Oğlumla sürekli konsuurum her gün kitap okurum anne baba dede gel bir babaya bir bir söyleyecem anlamında baba birbir bitti gitti mama hapşu gibi bir sürü kelime kullanıyor. Kuzenimin kızı da 2 yaşında Cook az kelime kullaniyordu çalıştığı eve yetemedigi için çok az ilgileniyordu işi bıraktı coook fazla ilgilenmeye başladı ve konuşmayı birden söktü. Sakin üzülmeyin bu durum için asla telafi edilmeyecek bir durum değil ama başka şeyler olmadığı konusunda da inceleyinEvet konuşuruz oyun oynuyoruz ablasına kitap okurken o da dinliyor birkaç saniye
Bu arada bir not daha kendinize yük yüklemeyin bu konuda benim oğlum da 1 yaşındakiler adım atıp emeklerken tembel tembel oturuyor doktor olur öyle dediBdv....23 aylık bir oğlum var Allah a emanet. 1 yaş gibi anne baba dede diyordu aşı oldu artık denk mi geldi bilmiyorum konuşmayı kesti. Komutlarımi dinliyor anlatmaya çalışıyor derdini ama kelime ile değil beden diliyle. Tablet televizyon az izler kend de sıkılır kalkar gider. Parka götürürüm mümkün oldukça evde ablası da var o da yaşıtlarına nazaran geç cümle kurmuştu bu arada. Kimi bekle diyor evham yapma kimi uzmana götür. Tecrübeli kişiler var mı acaba bu konuda
Bireysel farklılıklara saygımız sonsuz babası da agirkanlidirBu arada bir not daha kendinize yük yüklemeyin bu konuda benim oğlum da 1 yaşındakiler adım atıp emeklerken tembel tembel oturuyor doktor olur öyle dediAllah çözülmeyecek dert vermesin
2 yaş kontrolünde bunu da danisacağim ama öncesinde içimi rahatlatmaya geldim galibaGerileme varsa doktora götürmek gerekir diye biliyorum.
Sorun yok cümlesini duymak için bile gidilir.
Ben de konu sahibiyle ayni skntidayim hem o hem siz gorun diye alintiladim. Ben cizgi filme cok maruz biraktim . Cunku yrdimcim yoktu anane yok babane yok bi tek benle ve calistigim icin mecbur kaldim. Ama o kadsr cok oynadik ki hem ben hem babasi 1 yasindan sonra dedesi oyun arkadasi gibiydi. Birirni tutsam o kadar ilgilenirdi. Kitap okudum sarki soyledim. konusuyoruz karsilikli. Msal anlattm Ama gelin gorun konusmuyor. Anne baba dede , dustu eh eh gidelim , ayaga kalk. Bu kadar. Eminim istese hepsini soyler cunku buyuk insanla konusur gibi soru soruyorum gayet anlayip cevap veriyor . Kafasini salliyor. Evet yerine artik ehehehe diye guluyor alkis yapiyor. O kadar cok ilgileniyoruz ki bi gun eksik kalsak ikinci gun tamamlaniyor. Ama pelin akil in kizlarina bakiyorum konusmayi gectim bide ingilizce sarki dinlerken one two three dedi. Sok oldum. 3 gun buyukler kizimdan. Neden konusmuyor hakketten bu cocuklar.Oğlunuzla sohbet ediyor musunuz ya da kitap falan okuyor musunuz? Etrafında bol sohbet olmazsa konuşmasını beklemeyin. Birilerinden duyarak görerek öğrenecek
Ekrana hâlâ maruz kalıyor mu peki? 3 yaşına kadar ekranın zararlarını okumanızı öneririm. Ben de bugünlerde Allah affetsin sırf yemek yesin diye açmaya başladım çok çaresiz hissettim zayıfladı yemiyor emmiyor çok üzülüyorum ama yemezse yemesin deyip açmamak en iyisi aslında da dayanamıyorum güzel beslensin istiyorumBen de konu sahibiyle ayni skntidayim hem o hem siz gorun diye alintiladim. Ben cizgi filme cok maruz biraktim . Cunku yrdimcim yoktu anane yok babane yok bi tek benle ve calistigim icin mecbur kaldim. Ama o kadsr cok oynadik ki hem ben hem babasi 1 yasindan sonra dedesi oyun arkadasi gibiydi. Birirni tutsam o kadar ilgilenirdi. Kitap okudum sarki soyledim. konusuyoruz karsilikli. Msal anlattm Ama gelin gorun konusmuyor. Anne baba dede , dustu eh eh gidelim , ayaga kalk. Bu kadar. Eminim istese hepsini soyler cunku buyuk insanla konusur gibi soru soruyorum gayet anlayip cevap veriyor . Kafasini salliyor. Evet yerine artik ehehehe diye guluyor alkis yapiyor. O kadar cok ilgileniyoruz ki bi gun eksik kalsak ikinci gun tamamlaniyor. Ama pelin akil in kizlarina bakiyorum konusmayi gectim bide ingilizce sarki dinlerken one two three dedi. Sok oldum. 3 gun buyukler kizimdan. Neden konusmuyor hakketten bu cocuklar.
Şöyle söyleyeyim, abla geç cümle kurdu diyorsunuz ya, bir şeyi geç yapmakla kazanılmış olanın gerilemesi farklı şeyler.2 yaş kontrolünde bunu da danisacağim ama öncesinde içimi rahatlatmaya geldim galiba
Evet maruz kaliyor.hepsini okumustum ve biliyorum ama malesef Taa aylikkenden beri de boyle geldi gidiyor. Ama secerek kzlettm. Mesela ben kuklalar oynatirdim ona. Onun gibi twerlywors diye bi cizgifilm var onu izledi. Kukuli sarkilarinda oynadik. Cozgi film bende izlememesini istiyorum ama ben musteri ile konusurken , evrak islerimi hazirlarken cocuk kendini bir kenara atilmis hissedecek. 3-4 sylikken falan pusetini yanima alip konusurdum falan ama bi yerden sonra ilgi yoksa bisiler lazim. Suanda ben bisiler yaparken o da bana yardim ediyor yaziyor ciziyor. Ama cizgi filme de bakiyor acikcasi. Bir de sey var. Orda gorduklerini bana anlatiyor. Mesela anne kuzu eve geldi , kuetulmus bir yavrusunu bulup sarilip agladilar. Kizim bana seslendi annnee annee diyip bisiler soyledi ama anlamadim . Sonra ben cevap verdim uzulme kizim kurtaricak digerlrini annesi diyip sarildim oovvv anneee diye sarildi bana. Aynisi baska ciGi film de dusen cocukta da oldu. Anne dustu anne. Dustuu uffff dedi.Ekrana hâlâ maruz kalıyor mu peki? 3 yaşına kadar ekranın zararlarını okumanızı öneririm. Ben de bugünlerde Allah affetsin sırf yemek yesin diye açmaya başladım çok çaresiz hissettim zayıfladı yemiyor emmiyor çok üzülüyorum ama yemezse yemesin deyip açmamak en iyisi aslında da dayanamıyorum güzel beslensin istiyorum
Benim de kafama takılan bu konu aslında. Anne diyordu yanı artık bilinçli mi pek belli değil ama Birkac kez duydum sonra bir daha tık yok. Ha şunu getir şunu çöpe at kapıyı kapat vs diyorum anlıyor yapıyor ama biraz da dendiği gibi leb demeden leblebiyi veriyorum biraz anlamamazliktan gelsem diyorum. Dr en son götürdüğümde tableti kesin dedi. Yemek yedirirken veriyordum sonra kestim şimdi de TV de izlediği şeyleri açıyorum konuşuyorum da yedirirken çizgi film hakkında..Şöyle söyleyeyim, abla geç cümle kurdu diyorsunuz ya, bir şeyi geç yapmakla kazanılmış olanın gerilemesi farklı şeyler.
Olumsuz noktadan bakmaya çalışmıyorum yanlış anlamayın, alanım da değil zaten.
Oğlum 2 yaşındayken gayet güzel konuşabiliyorken zamanla bozulmaya başladı konuşması ve şu an takıla takıla konuşuyor.
Biz hala dil terapistine götüreceğiz, ciddi ihmal bu aslında.
Bence götürün, normalse de doktordan duyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?