Durumunuz zor. Ben sizin yerinizde olsam 3 unude sıkı sıkı giydirir her firsatta bir oyun evine ya da parka gunde 2 saat olsun kahvaltidan sonra alir gotururum. Sonra eve gelince zaten yorulurlar bi 2-3 saat uyurlar buyuk ihtimalle. Ayrica eve bariyerli bir oyun alani olustururum oglunuz durmaz ama ikizler gayrt dururlar orada siz islerinizi yaparken arada kontrol ederek surdurursunuz oglunuza da is yaptirin. Mesela ben elektrikli supurgeyi veriyorum 2 yasindaki ogluma yurumeye basladigindan beri fena yoruluyor onu surerken hem baya yapiyorda bulasik falan dizdiriyorum ise yariyor. Hem sizinle ayni ekibin bir parcasi olarak gorur boylece oglunuz sizi destek olmaya calisir zamanla. 2 yasindaki cocuk deneyime meraklidir her seyi yapmak ister. Belki bazi anneler kizacak ama is yaptirin. Mesela cici bir gir gir alin araba surer gibi girgirlatin haliyi, bulasik makinesine kasiklari o yerlestirsin mesela, her isinize bir sekilde.ortak edin yapayim dedigi zaman dur demeyin yapsin. Is belki 10 dk gec biter ama zamanla uyum saglar. Kizlar icinse bariyerli bir oyun alani kesinlikle gerekli bence dedigim gibi. Oyuncaklari sakliyorum birde ben 2 hafta gormese 3. Hafta verince yeni almisiz gibi oyalaniyor. Bi kenara atarsa tekrsr sakliyorum. Boyle donusumlu. Birlikte oynayacaklari degisik oyunlar uydurabilirsiniz. Mesela su an atiyorum orkestra gibi hepsine birer kasik tencere verin vursunlar dan dan birde muzik atin sizde çalin bi tencere. Onlar ona dalarken halledersiniz bir kac is. Burads onemli olan bence. Cocuklarinizin ogle uykusunu ayni saate denk getirebilirseniz o rutine alistiklarinda sizede nefes alacak dinlenecek firsat olur. Her sabah kahvaltidan sonra onlara bir sokak park gezmesi ya da havaya gore evde bir oyun, sizde yemek temizlik ne kadar oluyorsa o kadar yapin onlar uyudugunda dinlenin. Ama mutlaka cocukalrinizi islere ortak edin. Mesela camasirlari koyu onlerine katlatin. Evet kaylayamazlar ama sizi taklit etmeye calisirlar en kotu 10 dk bogusurlar o camasirin icinde. Verin birer islak mendil birakin temiz bir yere silsinler kendilerince oralari. Yani bir sekilde calistirin. 1 sene daha yogun gecer ama sonra oglan krese kizlar 2 yasa gelir derken rahatlarsiniz. Yeterki saglikla buyusunler.