2 yaşındaki oğlum babasına aşırı düşkün. sizde durumlar nasıl?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar ben çalışan bir anneyim. bebeğime bakıcı bakıyor. oğlumla başbaşayken aramız çok iyi ama babası eve gelince benden kopuyor. babasını elinden tutup odasına goturuyor. bana anne sen git ben babamla oynucam diyor. gece yarısı su içmeye kalkınca baba diye sesleniyor :) bu her ne kadar işime gelse de beni düşündürüyor. kaka yapınca babasının temizlemesini istiyor. benzer bir durumu olan var mı? bu durumu kullanmalı mıyım yoksa kendimde sorun mu aramalıyım?

işyerinden arkadaşımın anlattıkları da bire bir bunlar... aynı seyleri yaşıyor. oğlu, gece dahi baba diyerek uyanıyor, temmuzda 2 yaşını dolduracak. anne çalıştığı için, cocuklarına bakıcı bakıyor. baba yokken annesinden ayrılmaz. iyi eğitimli ve cocuklarına düşkün bir annedir, o bunları sorun etmiyor. siz de sorun etmemelisiniz. hatta babayla yakın olduklarına sevinmelisiniz... nasıl olsa anne başkadır evlatlar için, yaşı büyüdükçe, siz bunu daha iyi görebileceksiniz. babayla bağ kuramayan cocuklar var, cocuk büyüdükçe bu yakınlığı kurmak daha da zor oluyor, tabii sebebi babalar oluyor...

sonuç olarak; durumun sorumlusunu arıyorsanız,
-sorumlusu siz iseniz, iyi bir aile bütünlüğü kurmuşsunuz, övünmelisiniz.
-sorumlu baba ise; demek ki ilgili ve iyi bir baba. yine övünün iyi bir eş seçmişsiniz...

gerçekten süper bağlamışsınız konuyu:)
benim kızım 1 yasında ve babasına deli oluyor..ben bağımlılık gelistirdi diye düşünüyorum..çalısıyorum ben..yarımgün babayla beraberler..ve birde kız cocugu..bence bunu hisseden annelerden biri olarak olay şu..bebeğimiz bizden bir parça oldugu için aslında babaya değilde bize öyle davranması gerekiyor diye düşünerek belki kıskançlık, belki bencillik, belki onlara olan aşırı sevgimiz yüzünden sürekli bunu sorgulayıp kendimizde bi sorun arıyoruz.. oysaki dediğiniz gibi fizyolojik hicbir bağları olmadıgı halde, ilişkileri sonradan gelişip, baba-cocuk ilişkisini bu denli güzel saglayabilen babalara sahibiz..bundan mutluluk duymalıyız..
tamam babalarını cok sevsinler..de bizide ittirmesinler:)şahsen tek istediğim bu...umarım buda biraz daha büyüyünce geçecek..

çok teşekkür ederim inanın mesajınızdan sonra artık hiç sorun yapmıyorum. aslında ben suçu kendimde arıyordum ama baktım ki yaptığım bişey yok.eşim çok şefkatli, çok ilgili bir babadır. hiç kızmaz bize. hatta bazen benim bile ona anne diyesim geliyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…